Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne mozemo svi isto da razmisljamo
cak i da smo kao furije ispljuvale atu i rekle da nije normalna, bitno je da se slozi sa suprugom i da urade kako oni zele jer ih necemo mi finansirati
sto se mene tice, ja sam shvatila da sam sebican skot, pokazala sam muzu atin post i rekla da od mene kukanje oko novca nece cuti iako nismo ni mi u zavidnoj situaciji, ali se trudimo koliko mozemo i da cemo drugu bebu cim ova malo poraste jer ja psihicki ne bih mogla sad

Trenutno nisam razmisljala o tome.
Medo mi je dovoljan za sada :)

Razmisli. Ne znam jesi li pisala onaj post cisto navodeci primer ili je zaista tako kod tebe, preleteh pa ne skontah
(ono o dobrim uslovima, velikoj kuci i to)
verujes li mi da ja vec sad razmisljam, naravno, uslov je da imamo za osnovno, posle drugog deteta ubrzo usvojimo trece?
ne mogu ja da budem trudna svake godine, a zelimo puno dece i da nije velika razlika
a toliko je dece koja nemaju roditelje ili ih imaju, ali su ih isti ostavili
i njima je potrebna ljubav, i njima trebaju roditelji..
cak i petoro da mogu da rodim, usvojila bih jedno dete, da usrecim nekog ko nije imao srece

Ata, da se nadovežem na psihičku stranu svega...
norrmalan proces tugovanja za izgubljenom osobom traje od 6 nedelja do 2 godine... psihologija tu podrazumeva stanja kad radije ne bi ustala iz kreveta, ne dižeš roletne, nije ti ni do čega, ne jedeš ili se prejedaš, rasplačeš se kad vidiš trudnicu, u svakoj bebi vidiš svoje, odbijaš druženje.....da ne nabrajam. i sve to može da traje čak do dve godine, a da se smatra sasvim normalnim. tako da taj savet, čekajte malo dok se ne slegne...naravno vremenom će vas sve manje boleti, ali verujem da se takav gubitak nikad ne zaboravi.

kad se meni desi nešto teško, uvek pomislim sigurno ima nekog razloga za to.
prvo na šta sam pomislila kad sam pročitala šta ti se desilo, je da si stvorila novog malog anđela čuvara za svoju dečicu. nisam neki vernik, ali to mi je palo na pamet. e sad da li će čuvati ovo dvoje ili upravo ono četvrto koje će tek stići, nebitno...

verujem da vam je ova tragedija pomogla da shvatite da vi ustvari želite još jedno dete. i verovatno će donekle popuniti prazninu koju sad osećate, ali ne mislim da će "zauzimati mesto" ili da ćete u novoj bebi videti izgubljenu...

ne mogu ni da zamislim bol koji prati ovakav gubitak...sreća pa imaš dvoje divne dečice, koja ti verujem bar malo olakšavaju tugu i daju snage za nastaviti dalje. upravo vaša odluka meni znači da ste nastavili dalje....ljubim te puno puno.

Ata, da se nadovežem na psihičku stranu svega...
norrmalan proces tugovanja za izgubljenom osobom traje od 6 nedelja do 2 godine... psihologija tu podrazumeva stanja kad radije ne bi ustala iz kreveta, ne dižeš roletne, nije ti ni do čega, ne jedeš ili se prejedaš, rasplačeš se kad vidiš trudnicu, u svakoj bebi vidiš svoje, odbijaš druženje.....da ne nabrajam. i sve to može da traje čak do dve godine, a da se smatra sasvim normalnim. tako da taj savet, čekajte malo dok se ne slegne...naravno vremenom će vas sve manje boleti, ali verujem da se takav gubitak nikad ne zaboravi.

kad se meni desi nešto teško, uvek pomislim sigurno ima nekog razloga za to.
prvo na šta sam pomislila kad sam pročitala šta ti se desilo, je da si stvorila novog malog anđela čuvara za svoju dečicu. nisam neki vernik, ali to mi je palo na pamet. e sad da li će čuvati ovo dvoje ili upravo ono četvrto koje će tek stići, nebitno...

verujem da vam je ova tragedija pomogla da shvatite da vi ustvari želite još jedno dete. i verovatno će donekle popuniti prazninu koju sad osećate, ali ne mislim da će "zauzimati mesto" ili da ćete u novoj bebi videti izgubljenu...

ne mogu ni da zamislim bol koji prati ovakav gubitak...sreća pa imaš dvoje divne dečice, koja ti verujem bar malo olakšavaju tugu i daju snage za nastaviti dalje. upravo vaša odluka meni znači da ste nastavili dalje....ljubim te puno puno.

..lep post zsuki..
..i repp za ova dva bolda..

Razmisli. Ne znam jesi li pisala onaj post cisto navodeci primer ili je zaista tako kod tebe, preleteh pa ne skontah
(ono o dobrim uslovima, velikoj kuci i to)
verujes li mi da ja vec sad razmisljam, naravno, uslov je da imamo za osnovno, posle drugog deteta ubrzo usvojimo trece?
ne mogu ja da budem trudna svake godine, a zelimo puno dece i da nije velika razlika
a toliko je dece koja nemaju roditelje ili ih imaju, ali su ih isti ostavili
i njima je potrebna ljubav, i njima trebaju roditelji..
cak i petoro da mogu da rodim, usvojila bih jedno dete, da usrecim nekog ko nije imao srece

..dado, na svako dete koje je moguce usvojiti cheka oko 7 parova..
..to je prvi razlog zashto ne bih usvajala, bez obzira na uslove..nekome cesh oduzeti jedinu priliku da bude roditelj..
..hraniteljstvo je opcija, naravno..

Podrzavam Atu,ali JA u takvoj situaciji ne bih radjala vise.
Sto zbog cini mi se ,ako ne gresim,vise spontanih pobacaja sto zbog materijalnog stanja.JA ne smem da se oslonim na to mozda ce biti bolje.
Recimo,ne razmisljam o drugom detetu bar dok ne dobijem posao za stalno.Mada za sada mi je dovoljna Dunja,mada opet mislim da mozda necu ni mnoci da zatrudnim...tako sam mislila i sa Dunjom...:D

Nesto me bole ledja...moram kupiti test da to proverim...:D

..dado, na svako dete koje je moguce usvojiti cheka oko 7 parova..
..to je prvi razlog zashto ne bih usvajala, bez obzira na uslove..nekome cesh oduzeti jedinu priliku da bude roditelj..
..hraniteljstvo je opcija, naravno..

ne znam gde sam procitala da ispade da ima vise potencijalnih usvojitelja ili kako se vec kaze od dece koju treba usvojiti
a deca ipak sede tako bez roditelja

e sad
nisam informisana pa posto vidim da baratas time, koliko dece ceka na roditelje?
koliko njih odraste cekajuci? kakva je procedura za usvajanje posto kazu da se ceka jako puno?
ne znam..

ima ljudi koji ne mogu da imaju decu, ali im usvajanje ne pada na pamet i to me nervira
kao da je bitno da li dete lici na roditelje ili na nekog drugog

ne znam gde sam procitala da ispade da ima vise potencijalnih usvojitelja ili kako se vec kaze od dece koju treba usvojiti

e sad
nisam informisana pa posto vidim da baratas time, koliko dece ceka na roditelje?
koliko njih odraste cekajuci? kakva je procedura za usvajanje posto kazu da se ceka jako puno?
ne znam..

ima ljudi koji ne mogu da imaju decu, ali im usvajanje ne pada na pamet i to me nervira
Ima mnogo dece bez roditelja ali se ti roditelji nisu odrekli roditeljskog prava ili im sud nije oduzeo to pravo, tako da tu svu decu možeš dobiti na hraniteljstvo, ali za usvajanje je potrebna dugoročna procedura, papiroligija... Jedini je problem, mada to i nije problem za normalne ljude, taj što je većina dece romske populacije i svi ih izbegavaju kao hranitelji. Imam prijateljicu koja je na hraniteljstvu imala dva brata, roma, desetak godina, posle ih je i usvojila, jedan divan primer skladne porodice. Mada, i ona je imala problema sa usvajanjem pošto je njihova prava majka htela da ih proda u Italiju i nije želela da se odrekne prava roditeljstva.

znaci mozemo vec danas, posto ima mesec i tri dana : )))

pa prvi dejt vam je zakazan sa tacno mesec dana, kontrola :)
pa mi ovo zvuci logicno sto pise

meni su pricali 40 dana ne sme nigde :eek:
ma nemoj, trebalo u porodilistu da sacekam, mi smo odatle putovali skoro sat vremena i onda kao ne sme
a smeju da dodju da vide bebu koja ni 5 dana nema, gluposti

sacekaj da ti jos neko odgovori posto sam ja svoju bebu prvi put u radnju odvela sa par meseci

Ima mnogo dece bez roditelja ali se ti roditelji nisu odrekli roditeljskog prava ili im sud nije oduzeo to pravo, tako da tu svu decu možeš dobiti na hraniteljstvo, ali za usvajanje je potrebna dugoročna procedura, papiroligija... Jedini je problem, mada to i nije problem za normalne ljude, taj što je većina dece romske populacije i svi ih izbegavaju kao hranitelji. Imam prijateljicu koja je na hraniteljstvu imala dva brata, roma, desetak godina, posle ih je i usvojila, jedan divan primer skladne porodice. Mada, i ona je imala problema sa usvajanjem pošto je njihova prava majka htela da ih proda u Italiju i nije želela da se odrekne prava roditeljstva.

Hvala, Mardz
mi smo razmisljali nakon drugog deteta, kad malo poraste, da usvojimo trece
mada i hraniteljstvo zvuci kao dobra opcija, ali samo kad bih znala da ce dete ostati kod nas.. ne bih mogla da cuvam dete kao svoje, a tako bih ga i cuvala pa da ga neko uzme :(

e sad
ne znam..

Nije to tako lako. pogotovo kad vec imas dete
hraniteljstvo.se kod nas izuzetno zloupotrebljava

Tara:moj malishan je ishao medju ljude sa 2 ipo nedelje .. u dechju bolnicu na Gatrijev test :) ... ako to nije medju ljude, pa ne znam :D ... inache smo bili u Tempu sa njegovih 6 nedelja ... prespavao mukica :D ... ali to je bilo tad jednom ... 'ebiga, JA nisam bila za neko trchanje okolo ... a ishli smo sa njegovih nepunih 3 meseca kod sveki na nedeljni ruchak, tamo se nacrtalo pola rodbine :roll: ... ti radi kako mislish, ovo ja iznosim samo moja iskustva :ok:

Dado:evo, mi nismo jako dugo mogli da imamo dece (ne mozhemo ni sad, moj sin je izuzetak koji uchvrshcuje pravilo :D ) pa se nismo odluchili za usvajanje ... ne zato shto ne bi lichilo ni na jedno ni na drugo (mada znam zhenu, chija odrasla USVOJENA cerka lichi na nju neverovatno) vec zbog nekih dubljih razloga ... mm je to dosta dobro srochio: nije problem da volim to dete, ali kako da ga kaznim kad uradi neshto loshe? uvek cu misliti kako kazhnjavam ili vichem na TUDJE dete .... nisam mogla da ga nagovorim ... a za ovako neshto je ipak potrebno dvoje ... inache svi zhele zdravo, po mogucstvu mushko, belo dete do nekih godinu dana... a njih je najmanje ... mnogo, mnogo dece odraste u domu, jer im roditelji nisu u stanju da potpishu da se odrichu roditeljskih prava ... :(

Nije to tako lako. pogotovo kad vec imas dete
hraniteljstvo.se kod nas izuzetno zloupotrebljava

pa sad pise mardz.. ja valjda zivim u bajci u kojoj je dovoljno da dete nema roditelje, a da roditelji ili oni koji nemaju decu, a zele, mogu da se staraju o tom detetu :aha:

Dado:evo, mi nismo jako dugo mogli da imamo dece (ne mozhemo ni sad, moj sin je izuzetak koji uchvrshcuje pravilo :D ) pa se nismo odluchili za usvajanje ... ne zato shto ne bi lichilo ni na jedno ni na drugo (mada znam zhenu, chija odrasla USVOJENA cerka lichi na nju neverovatno) vec zbog nekih dubljih razloga ... mm je to dosta dobro srochio: nije problem da volim to dete, ali kako da ga kaznim kad uradi neshto loshe? uvek cu misliti kako kazhnjavam ili vichem na TUDJE dete .... nisam mogla da ga nagovorim ... a za ovako neshto je ipak potrebno dvoje ... inache svi zhele zdravo, po mogucstvu mushko, belo dete do nekih godinu dana... a njih je najmanje ... mnogo, mnogo dece odraste u domu, jer im roditelji nisu u stanju da potpishu da se odrichu roditeljskih prava ... :(

mm bi pristao jer stvarno zelimo dece koliko uslova imamo. u smislu da im obezbedimo osnovno, ako ne vise, a ja ne bih da ceo zivot budem trudna, mislim, sjajno je biti trudan, roditi, ali sta ako sutra napravimo kucerdu i imamo uslova da cuvamo desetoro dece? ceo zivot da budem trudna?
opet, ako su moja deca zdrava, mislim da ne bih mogla da usvojim bolesno kome je neophodna paznja 24/7 koju bih morala da kradem od svoje ili usvojene dece, da nemam nijedno, pa ajde, ovako.. sto se starosti tice, opet bih sto mladje kako bih od starta mogla da uticem na njega da postane dobar covek, ali ne znam do koje godine npr. dete moze biti pogresno vaspitavano pa onda preusmereno, ako je moguce i kasnije, onda ne bh imala problem da usvojim i starije dete
boja mi nije bitna, sa suprugom sam pricala pa mu pomenula da bih i dete iz afrike usvojila, on kaze da ne bi, ne zbog boje, nego zato sto ih i u srbiji ima previse bez roditelja i da bi prvo njima pomogao

Birice, muz ti je sebican. Dete nije tudje, jer nije pokupljeno na ulici. Kad imas psa, ako uradi nesto lose kaznices ga jel da? A niste krvni rod.
To su one klasike:"Uvek bi mi bilo u glavi da nije moje." ako je tako... nemoj ni misliti o usvajanju.
Ja uvek kazem:A kako si siguran da je ovo sto odgajas tvoje? ;)

Ovo me podsetilo na komentar jedne forumasice na temi VTO. Komentarisali smo klinike a ona je izjavila kako ce da uradi deci DNK analizu(dobila je blizance), jer nije zadovoljna sa lekarima na klinci, pa sumnja da su mozda i pogresne vratili(toliko su je razocarali).
Elem, neko ju je pitao Sta ce sa tim rezultatom? Ako pokaze da nisu njena hoce ih ostaviti ispred zvecanske? Hoce ispitivati ciji su? Pa ih vratiti bioloskim roditeljima? Sta ako su spojili njene celije sa tudjom spermom? Ili muzevu spermu sa j.celijama druge zene?
Secam se bese po 9.000 za svako... rekose joj da je bolje da za 18.000 kupi nesto svojoj deci

e znala sam da sam nesto izostavila, da, to o TUDJEM detetu
birice, ok je, on tako razmislja, ali kad se dete usvoji, ono vise nije tudje
ja sam slusala i price gde zene kazu kako ne bi usvojile jer bi odvajale decu od svoje tj. svoju bi vise volele
tako da je i bolje sto ih ne usvajaju
ja sam za usvajanje jer sam u stanju da podjednako volim i dete koje sam ja rodila i dete koje nisam, a o kom cu se brinuti

e znala sam da sam nesto izostavila, da, to o TUDJEM detetu
birice, ok je, on tako razmislja, ali kad se dete usvoji, ono vise nije tudje
ja sam slusala i price gde zene kazu kako ne bi usvojile jer bi odvajale decu od svoje tj. svoju bi vise volele
tako da je i bolje sto ih ne usvajaju
ja sam za usvajanje jer sam u stanju da podjednako volim i dete koje sam ja rodila i dete koje nisam, a o kom cu se brinuti

to jeste tako, ali kad neko ne mozhe to da zamisli :aha:...

Birice, muz ti je sebican. Dete nije tudje, jer nije pokupljeno na ulici. Kad imas psa, ako uradi nesto lose kaznices ga jel da? A niste krvni rod.
To su one klasike:"Uvek bi mi bilo u glavi da nije moje." ako je tako... nemoj ni misliti o usvajanju.

Nije sebichan, samo je bio mnogo uplashen ... ;) ... mislim da on tada nije uopshte bio spreman za dete ... :D ... a trebalo mu je oko 4 meseci moje trudnoce da se privikne da cemo ipak biti roditelji ... mnogo je bio smushen, mukica moja :lol:

Ovo me podsetilo na komentar jedne forumasice na temi VTO. Komentarisali smo klinike a ona je izjavila kako ce da uradi deci DNK analizu(dobila je blizance), jer nije zadovoljna sa lekarima na klinci, pa sumnja da su mozda i pogresne vratili(toliko su je razocarali).
Elem, neko ju je pitao Sta ce sa tim rezultatom? Ako pokaze da nisu njena hoce ih ostaviti ispred zvecanske? Hoce ispitivati ciji su? Pa ih vratiti bioloskim roditeljima? Sta ako su spojili njene celije sa tudjom spermom? Ili muzevu spermu sa j.celijama druge zene?
Secam se bese po 9.000 za svako... rekose joj da je bolje da za 18.000 kupi nesto svojoj deci

Sećam se ove priče. Kad su se moja deca rodila mm i ja smo se na račun navedne priče zezali eto sad nemoramo da radimo DNK analizu jer jedno dete liči na mene drugo na njega.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back