Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zasto sam ja cula da je vigantol nedovoljno ispitan ili sl. i da se ne preporucuje?
mi od kapi AD3, ako o tome pricate, daje se tokom prve godine, a u drugoj tokom zimskih meseci
jesam li ja nesto propustila?

sad videh na nekomm forumu afera oko ad kapi, baguje net pa tek otvara :eek:
jesam li ja debil ili sta?

"Poštovana mama, ne morate brinuti, broj A+D kapi koje ste davali vasoj bebi sasvim je u redu i tako nastavite do šest punih meseci. Zatim dajte D vitamin-kapi Vigantol po jednu kap dnevno do punih godinu dana. Zatim svake zime ide preventiva D vitaminom."

mi nemamo punih 6 meseci..
ovo iskopah negde, pitala neka mamica
treba mi objasnjenje, znam da davim

I mi dajemo vigantol, 1 kap. Pa njih vecina doktora i patronaznih preporuci..sve mame koje znam daju vigantol

Jos sam ja medi davala po 2 kapi dok sam davala kasikicom. Tako mi dr.rekla.
Sad dajem po 1, jer mu kanem u usta. Smesan je, ja mu pokazem flasicu a on otvori usta ahahaha...

Jel se vigantol daje do 2 godine?

Hahaha a Sara zatvara usta, ne voli nista da joj se kapa, kad je stavim na komodu za presvlacenje zna da posle presvlacenja ide mucenje :mrgreen: pa se koprca..prvo ciscenje nosica sto ne voli, pa krmeljcica, a to tek sto ne voli, pa onda vigantol, pa i gaju joj nekad kapnem direkt u usta, a nekad na kasikicu pa pomesam sa mojim mlekom posto ga ne voli

Dado, ne znam nista o tome, al to je tekst iz 2008-me sto si iskopala, valjda su do sad povukli iz prodaje?

ma i za vigantol je lre 2 god bila vezana neka afera, ali pojma nemam sta tacno...

Bile su dve vrste. Razlika je bila samo u kapalici. Na jednoj je bila ok, a na drugoj su nasli neki feler, pa su povukli. Sada ima da se kupi samo taj Vigantol koji ima ok kapalicu.

Mi smo davali prvo AD3 jer su nam to preporucili u skolici. Kada smo ga potrosili, kupili smo Vigantol (po preporuci dr iz DZ). Preko leta smo nekada zaboravili dati, znaci davali smo svaki drugi-treci dan, ali je Junior svaki dan bio dosta napolju na suncu (naravno en u podne). Sada mu dajemo svako vece po jednu kap, sve do marta-aprila. Uveli smo i po preporuci dr iz privatne prakse Beres kapi (2*5 svaki dan 1.5mesec, pa mesec dana pauza, pa ponovo). Da li ce biti razlike, videcemo.

I ja bih da čujem mišljenja mama ovde o jednom važnom pitanju. Čisto da vidim mišljenja, eto...
Naime, muž i ja smo pričali... emotivno smo razbijeni, oboje. Sve ovo što sam ja vesela ovde i što sam vesela u mojoj dnevnoj sobi, sve je klimavo kao babini zubi. Za čas krene neko drugo raspoloženje, i kod mene i kod njega... Oboje samo na bebu mislimo, to smo pre par dana priznali jedno drugom. Ne pričamo o tome, da nebi onog drugog shebali, ali to je stalno izmedju nas. I u tom iskrenom razgovoru smo zaključili da oboje mislimo, tj oboje bismo želeli treće dete.
Razbilo bi nas finansijski, možda. Ipak, jedna plata na nas toliko :think: Pa smo ipak našli neku finansijsku računicu, bar za prve dve godine. E, još samo da nam taj kredit ne visi nad glavom kao stalna opasnost... ali dobro...
Oboje smo saglasni da, sada sa namerom i svesno, poradimo na trećoj bebi.
ALI... znam šta želim, znam da i on isto želi, ali me jedno kopka - da nije sve to najvećim delom posledica emotivnog šoka koji smo nedavno imali? Fizički, ja sam ok. Sve je ok, normalno i zdrava sam. Sa te strane je ok. Takodje, nemam neki strah od fizičke strane svega toga, ono da se žene istraumiraju, pa kažu nikad više, dosta mi je i ovo iskustvo... Ne, ne bojim se toga, idem za onom narodnom - neće dva puta u isto mesto. I stvarno me nije strah. Ali šta ako mi zapravo patimo za ONOM bebom, a prenosimo to na neku hipotetičku, koju eto želimo? Ne znam da li me razumete... Ne plašim se ja da ćemo se predomisliti kad mi stomak bude do zuba, već da možda svoja osećanja ne projektujemo pogrešno...
Ne znam kako da objasnim...
Valjda me razumete. Šta biste vi na mom mestu. Ja hoću treću bebu, on hoće, i naizgled nema problema. I nema ih zapravo, možda samo ja previše filozofiram, a? :think:

jedna plata u danasnje vreme, ukopali bi i se totalno sa troje dece :think:....sta znam, lepo je imati dece ali ja uvek prvo razmisljam o ovome koje imam pored sebe a drugom sam pocela da razmisljam kada su se kako tako otvorile realne mogucnosti da samostalno finansijski iznesemo sve to....znam, vremena se menjaju, ali svesno ulaziti u tako nesto ozbiljno pod parolom: Bice nekako.... ja ne bih mogla....

I ja bih da čujem mišljenja mama ovde o jednom važnom pitanju. Čisto da vidim mišljenja, eto...
Naime, muž i ja smo pričali... emotivno smo razbijeni, oboje. Sve ovo što sam ja vesela ovde i što sam vesela u mojoj dnevnoj sobi, sve je klimavo kao babini zubi. Za čas krene neko drugo raspoloženje, i kod mene i kod njega... Oboje samo na bebu mislimo, to smo pre par dana priznali jedno drugom. Ne pričamo o tome, da nebi onog drugog shebali, ali to je stalno izmedju nas. I u tom iskrenom razgovoru smo zaključili da oboje mislimo, tj oboje bismo želeli treće dete.
Razbilo bi nas finansijski, možda. Ipak, jedna plata na nas toliko :think: Pa smo ipak našli neku finansijsku računicu, bar za prve dve godine. E, još samo da nam taj kredit ne visi nad glavom kao stalna opasnost... ali dobro...
Oboje smo saglasni da, sada sa namerom i svesno, poradimo na trećoj bebi.
ALI... znam šta želim, znam da i on isto želi, ali me jedno kopka - da nije sve to najvećim delom posledica emotivnog šoka koji smo nedavno imali? Fizički, ja sam ok. Sve je ok, normalno i zdrava sam. Sa te strane je ok. Takodje, nemam neki strah od fizičke strane svega toga, ono da se žene istraumiraju, pa kažu nikad više, dosta mi je i ovo iskustvo... Ne, ne bojim se toga, idem za onom narodnom - neće dva puta u isto mesto. I stvarno me nije strah. Ali šta ako mi zapravo patimo za ONOM bebom, a prenosimo to na neku hipotetičku, koju eto želimo? Ne znam da li me razumete... Ne plašim se ja da ćemo se predomisliti kad mi stomak bude do zuba, već da možda svoja osećanja ne projektujemo pogrešno...
Ne znam kako da objasnim...
Valjda me razumete. Šta biste vi na mom mestu. Ja hoću treću bebu, on hoće, i naizgled nema problema. I nema ih zapravo, možda samo ja previše filozofiram, a? :think:

zeno, samo napred :zag::zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back