Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i nama bogami kasni, vidim da je svima otpao do druge nedelje, mada za sada kaze patronazna da je sve ok, praticu, pa cu videti...
mi smo ok jexi, od kada smo uveli dohranu on je druga beba, ja mislim da je def bio gladan, da li od zutice i pospanosti ili nedovoljno mleka, ne znam, nisam pametna, ali za sada je ok i videcemo sta reci na kontroli za 13 dana
aktivniji je, od juce popodne se sam i budi da jede taman kako treba, stolica mu je zlatno zute boje, redovna,piski isto dosta, plus se upiski svaki put kada ga presvalcim, upisa i sebe i sve oko sebe ( tako izbacuje bilirubin)
muci ga malo stomacic ali to je nista kako je bilo,mozda je pocela da deluje i bio gaia, kada dobro podrigne nema frke, cak aktivnije i sisa, obrok pocne sisajuci, pola sata obe dojke uz kompresiju, pa ide dohrana pa se vrati na sisanje da pokupi sve : )
pu pu pu da ga ne ureknem

E super :zag:
sad mi je lakse :huh:

Medo danas ceo dan bio kod mojih...
Kazu bio odlican...

Nego, kako izlazite na kraj sa muzevima?
Ovaj moj ga po ceo dan nosa... medo ga voza za medalju... ako krene da ga spusti on vristi...
mene to izludjuje jer on uopste nece vise da se igra i ne zna sam da se igra!
Samo da se nosa ...
Mm ne mogu da objasnim da ga ne vuklja po ceo dan...

Ima i sa godinu dana, pa posle na svakih 6 meseci otprilike, posle godinu dana vidis da imaju skok kad mlate hranu k'o blesavi.
Mislim, ovi necejedi,
ne znam za one koji inace lepo jedu, nisam te srece.

A ja uzivam u svakom trenutku :zaljubljena:

Birice: Puno ti hvala za danasnji dan. Bas sam se odmorila. Drago mi je da se decaci jos uvek lepo slazu. Jos da Armin nauci da ne treba bezati od Juniora kada ga ovaj hoce pomaziti :zcepanje:, a Junior da nauci da ga ne drzi za usi dok grli Armina :cepanje:

Hoces li u ponedeljak da ponovimo gradivo? Ako su i cure slobodne (:hej:Zsuki&Luca) mozemo napraviti mini-zurku. Junior ce biti do 13/14h u jaslicama, pa smo posle slobodni.

Ja htela da pitam kako budite bebe..mala spava od 17, a treba da je presvucemo, bas smrducka kako se ukakila, da je kupamo i da sisa..
Sve cekam da se sama probudi al jok..

Ja budim ako osetim da se ukakio.
Zao mi da spava usran...

Polako ga presvlacim... uvek u nadi da se nece probuditi... i uvek se pri kraju probudi...

Ne dajem siku pre kupanja jer bljucne...

nama se desi ponekad, na svakih par dana da se coporativno uspavamo
to nam se desilo i danas
sikio je u 9 ujutru
msm, poceo sa sikenjem, zaspali svi posle toga i budimo se u pola 1
znaci, mrzim kad nam se to desi, jer se ja toliko pojedem ziva sto se uspavao i sto ga nisam probudila da siki jer je mrvica
i stalno se tripujem oko toga
mislim da ce mi biti lakse kad predje bar 4 kile, ovako je mali jos....
al kontam posle podne je nadoknadio, bome trazio da sisa na sat vremena skoro, pa je i meni srce odma na mestu :) hihi
kod mene sve kontra, umesto da se radujem kad spava ko top, ja se radujem kad visi na sisi...
totalno sam odlepila :)

:mrgreen: on siroma i kad nece vise i gura glavu nazad da izvadi sisu iz usta, ja mu guram nazad sisu i malteriram ga :mrgreen:
jadan on sa mnom
htedoh vas bas i pitati zbog toga, msm, kad je vreme da se pocnem malo opustati?
recimo sinoc,navijem sat da me probudi, tajmiram ja to sebi, da se probudim da se ne uspava...
i sad ja ustanem, a on spava ko top
gledah ga par minuta tako uspavanog, i znam da moram da ga uzmem i probudim da sisa, a opet mi doslo i nekako zao, tako je slatko spavao
kada ja mogu da ga pustim da spava bar malo duze od 3 sata nocu, ako vec spava?
danas imamo 6 nedelja i jedan dan....
uopste mi to nije jasno
ja imam trip ako ga pustim da spava da ce jadan ostati gladan i da ce mi kalirati
i znam da nisam normalna al jace je od mene, i jedva cekam sledecu kontrolu da vidim kolko je dobio
a garant nece imati ni 4 kile?

ma ja bih njega budila dok ne stigne vrsnjake :D zato pitam
bas mi je nekad zao sto smo mali
svi imaju bebe od 4 kile vec kad dodju iz porodilista a mi smo jos uvek manji nego vecina njih na rodjenju :(
valjda me danas rade hormoni, sad su mi pune oci suza
bas nije fer
stalno imam trip iako imam mleka, iako on lepo vuce i sve, stalno imam trip da malo dobija
zbog tih 490 grama na prvoj kontroli, valjda jer sam ocekivala da ima bar te 3 kile

Birice: Puno ti hvala za danasnji dan. Bas sam se odmorila. Drago mi je da se decaci jos uvek lepo slazu. Jos da Armin nauci da ne treba bezati od Juniora kada ga ovaj hoce pomaziti :zcepanje:, a Junior da nauci da ga ne drzi za usi dok grli Armina :cepanje:

Hoces li u ponedeljak da ponovimo gradivo? Ako su i cure slobodne (:hej:Zsuki&Luca) mozemo napraviti mini-zurku. Junior ce biti do 13/14h u jaslicama, pa smo posle slobodni.

Ma hvala tebi na svemu :zag:, shto nas vozikash i trpish ovako blentave :zcepanje: ... iskreno kad su pocheli da se grle i rvu u sobi ja sam se pocepala ... ako ovako ostane, bice to tandem iz nocnih mora ... ovaj ... 'ocu reci snova :super::zcepanje: ... super za ponedeljak, malac ce da zaredja avanture onda ovih dana bash bash :super:... ali nema veze ... mora da se navikne na pometnju oko sebe, ako krenem da radim sredinom januara bice svashta ... :roll:

danas se obistinilo ono chega sam se bojala: trchi nashim krevetom, i ne staje na kraju, a ja nisam stigla da ga uhvatim ... koraknuo je u prazno i prostreo se koliko je dug ... mislim da sam izgubila jedno 10 godina zhivota za one 2 sekunde dok sam ga digla i ispipala da nije neshto slomio ... :dash::sad2: ... posle smo se kupali, lepo se igrao u vodi, pojeo mleko, sad je vec zaspao valjda, ima cele noci da ga obilazim .:dash:.. 'ebem ti krevet, i njega, malo magare, kad on to mora da proba dzhaba ja vichem ne :rtfm:

hvala kis
ma znam, svi mi to kazu, al eto
nekad tako razmisljam... ma... sama sebi ja nadjem zanimaciju
nekad imam tako grizu savesti sto je poranio, pa onda valjda zelim da sto pre nadoknadi sve, a ne ide to bas tim tempom koji sam ja zamislila
e a inace sam ok, veceras sam nesto kilava i placljiva
a nisam plakala davno, od kad smo dosli kuci
moram jedan dan da proplacem :D

i znam ja da neke bebe dobijaju normalno manje grama
al on je ionako rodjen mali, pa mogo je bar da dobije malko vise a ne da me sekira i tripuje

nemoj da se sekirash:zag:, manje bebe su ( uglavnom) mnogo vizhljastije i lakshe im je da se okrenu i takoto .. stici ce ostale ne brini .. ima da se smejesh sebi kad mu budesh vadila doope iz frizhidera :lol:

i znam ja da neke bebe dobijaju normalno manje grama
al on je ionako rodjen mali, pa mogo je bar da dobije malko vise a ne da me sekira i tripuje

Bice sve ok :cmok:

Kada se samo setim koliko sam se ja nervirala letos i plakala dok sam ga hranila, a on ni da zine :sad2: nije mi dobro. Od celog rucka on pojede dve kasikice i ni liz vise :besna: Pa ona merenja na kontrolama, a ja se samo nadam da je bar 200gr dobio, a on izgubio toliko :sad2: Bas je bilo cupavo. I posle svega najzad se projeo, a ja ne mogu da se nauzivam dok jede :zaljubljena: i mislim se samo da potraje.

Joj mi smo jedemo na 3 sata od kako se rodio... budila sam mesecima... bar do 5og meseca... posle se budio sam... kao i dan danas...
I nikad nisam produzavala razmak izmedju jela... samo sam ga kad je napunio 5, pocela menjati za cvrstu hranu...
Mislim da medo nikad nije bio bez jela/sike duze od 3 sata... (ono par puta se nocu zeznuo pa odspavao 5-6 sati, al i to nedavno bese.. ne kad je bio mali)

Boki ja bi ga budila... Ako se probidis i nije ti problem, hrani ga sto cesce, sto duze...
Nemoj da ti je zao, to radis za njegovo dobro... a i svoje ;) jer ces ti biti srecnija kad se ubuci

Probaj da pijes bozu, jedes kuvanu psenicu, minimalno 2-3 litre vode dnevno... to je sve dobro za mleko...
i sto duze da sisa...

sve ovo ti je kis verovatno vec objasnila... ali nece da skodi... a ako ne skodi onda koristi

Das menjamo na dva dana? :)
Ovog mog nikad naraniti... posisa u 9, pa pojede 200g voca sa zitaricama... pa za rucak 220g(presla sam na vecu teglicu) meso+povrce... usput sisa... i opet uvece pojede koliko mu dam...
Zadnja dva dana sam izbacila veceru... dam mu siku umesto vecere... bojim se da previse klopa cvrstu ranu...

A kad ruca... on ne zna da stane... nekad stuce i 260-300g... :/ i jos otvara usta... a znate sta je 300g!!! u teglici izgleda malo ali kad izrucis u tanjir to je bas dosta

Das menjamo, osedela bi, veruj mi! :)
Ja hocu, ali bi se ti gorko kajala! :mrgreen:

Inace, ja nikad nikom nisam rekla da su psenica i boza "dobre za mleko", ne znam odakle ti to, a voda uobicajeno, prema potrebama majke, i onako je zena zedna dok doji, pa pije vise.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back