Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..oni koji lepo jedu malo regresiraju, par dana, kmezavi su i treba im sva paznja ovog sveta,
nervoza im purnja na ushi i rasplachu se za svaku sitnicu..
..istovremeno su kao muve bez glave, 150% energije bez cilja, utrapave se i lupetaju glavama o coshkove, ivice, prozore i stakla svih vrsta,
a posle dan-dva ih ne mozesh prepoznati - fali im samo indijanska lula mira u ustima da budu
prosto olichenje mudrosti, samozadovoljnosti i ponosa.. :)

E kao da opisujes moje dete zadnja dva tri dana!
S tim sto je on do nekih 2-3 popodne jos ok... a posle... :roll: nece nigde, nece cak ni da se nosa a ustvari hoce.. ma sou... ne spava uopste, jede iz navrata ali non stop hoce da jede, pa se naljuti, pocne da place(ja pocnem da se smejem... zamislite scenu on u hranilici, jede, izmotava se, mlati glavom (to inace ne radi), i onda odjednom pocne da se dere i place besno) ahahahahah.. ja ga pustim... smiri se kad ga ostavim samog... pa posle 10 minuta opet hoce da jede...
ma sou

evo veceras zaspao u 19h... I u 21 vriska... pa malopre

čitala sam o tim skokovima, al' ja, pametna, mislila da to važi samo do nekih 6 - 7 meseci :mrgreen:
ovo sa buđenjem ne znam šta je, moj bebac se budi češće noću, sisne i smiri se, ali je buđenje uz tužan plač, kontam da sanja nešto ružno :(
al' zato se sinoć zacerekao na glas, takođe u snu.. đubre malo mamino :heart:

E kao da opisujes moje dete zadnja dva tri dana!
S tim sto je on do nekih 2-3 popodne jos ok... a posle... :roll: nece nigde, nece cak ni da se nosa a ustvari hoce.. ma sou... ne spava uopste, jede iz navrata ali non stop hoce da jede, pa se naljuti, pocne da place(ja pocnem da se smejem... zamislite scenu on u hranilici, jede, izmotava se, mlati glavom (to inace ne radi), i onda odjednom pocne da se dere i place besno) ahahahahah.. ja ga pustim... smiri se kad ga ostavim samog... pa posle 10 minuta opet hoce da jede...
ma sou

evo veceras zaspao u 19h... I u 21 vriska... pa malopre

..to ti je chich, skok u razvoju.. :)
..ebote deca su nam ko zabe male, ko shta radi oni skachu.. :lol:
..shto su veci teze je prepoznati koji im je, delom zato shto smo mi mame manje fokusirane na potrebu za nama
koja je ochigledna dok sisaju, ali i dalje prisutna i kad ne sisaju odavno.. :)

e da, u pola 10 zaspao pa očekujem i ja sad za 20 min. buđenje
a možda i neće
odoh da spavam, dosta vala, ceo dan sam na nogama i čistim neki đavo :)

sutra opet, kad jednom krene da se riba, mora sve da se sija :heart:
molim bez komentara da sam lenja, kuća je velika, beba je mala, kanta krema takođe velika, a kašičica mala pa se mora zastati i to :)
laku noć

off topic. hebem ti život. džukac mi ima mastitis. jadna. stalno ima lažne trudnoće, pa posle krene laktacija.
potpuno je razumem sad. :) izmlazala sam joj malo, pa masirala, pa obloge, pa je vet dao neku kremu da joj mažem. i predlaže sterilizaciju.
e baš mi žao kuce.

suki obavezno je sterilisi meni je kuja uginula prosle godine od jakog mastitisa koji je doprineo raku dojci koji nasi vet nisu operisali kako treba tako su bar meni rekli :sad2:

kardinalna greška. zaspala Luca u 5 popodne, ja sa njom, mm u dvevnoj. spavali svi do 8!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
evo sad je zaspala. u 2 sata. crkli smo. znači od 8 do 2 je 6 sati. inače preko dana jedva izdrži 4 pa malo prilegne.

..oni koji lepo jedu malo regresiraju, par dana, kmezavi su i treba im sva paznja ovog sveta,
nervoza im purnja na ushi i rasplachu se za svaku sitnicu..
..istovremeno su kao muve bez glave, 150% energije bez cilja, utrapave se i lupetaju glavama o coshkove, ivice, prozore i stakla svih vrsta,
a posle dan-dva ih ne mozesh prepoznati - fali im samo indijanska lula mira u ustima da budu
prosto olichenje mudrosti, samozadovoljnosti i ponosa.. :)

e pa bar znam shta je ... :dash: ... mi nismo josh stigli do lule, a ka' ce' ne znamo :dash::besna: ... ali sad bar znam shta mu je ( pride zuba, koji su sad krenuli u paru, gornja dvojka zdruzheno sa trojkom :sad2: ) ... mada on ima 14 meseci, juche napunio :heart: ... a ja imam migrenu na ove frontove, ciklone i sl, ako ne riknem nikad necu :histericna:

kada je vama tj bebama otpao pupak?
nama je danas 17. dan i pupak se jos drzi, ne mogu da docekam da otpadne da mogu lepo da ga kupam uvece, pa da imamo ceo spavajuci ritual...
kaze patronazna svim bebama otpao, samo se njegov jos drzi, suv je sasvim, i vec sedam dana samo sto ne spadne, al ne prepusta se : )

mi kad smo dosli kuci, sedmi dan , a njemu pupak vec bio otpao, msm, nije imao patrljak, verovatno mu u bolnici otpao dan pre,nemam pojma, a patronazna nam inace rekla kad smo nesti caskali, da ovi u DM katastrofa podvezuju te pupcice, uglavnom kaze da njihovi pupcici kasnije otpadaju....

nama je danas 17. dan i pupak se jos drzi, ne mogu da docekam da otpadne da mogu lepo da ga kupam uvece, pa da imamo ceo spavajuci ritual...
kaze patronazna svim bebama otpao, samo se njegov jos drzi, suv je sasvim, i vec sedam dana samo sto ne spadne, al ne prepusta se : )

Tara, kako ste vi sad? Jeste li isli kod lekara?
Nama je pupak nesto kasno otpao, pa nije zarastao lepo, pa smo zbog toga isli kod lekara posle dve nedelje...

ja ću vas gnjaviti kad dođe druga beba jer o otpadanju pupka nemam blage veze
u porodilištu sredili, a kod kuće dolazila babica (suprugova rođaka) dok god nije otpao
ja sam ionako bila ni ovde ni tamo, dobrog dela tog perioda se sećam samo kroz maglu pa je dobro što je tako bilo

mislim, ovdI kreću posete sa bebinih nepunih nedelju dana :roll:
niko ne čeka bar mesec dana pre dolaska

Tara, kako ste vi sad? Jeste li isli kod lekara?
Nama je pupak nesto kasno otpao, pa nije zarastao lepo, pa smo zbog toga isli kod lekara posle dve nedelje...

i nama bogami kasni, vidim da je svima otpao do druge nedelje, mada za sada kaze patronazna da je sve ok, praticu, pa cu videti...
mi smo ok jexi, od kada smo uveli dohranu on je druga beba, ja mislim da je def bio gladan, da li od zutice i pospanosti ili nedovoljno mleka, ne znam, nisam pametna, ali za sada je ok i videcemo sta reci na kontroli za 13 dana
aktivniji je, od juce popodne se sam i budi da jede taman kako treba, stolica mu je zlatno zute boje, redovna,piski isto dosta, plus se upiski svaki put kada ga presvalcim, upisa i sebe i sve oko sebe ( tako izbacuje bilirubin)
muci ga malo stomacic ali to je nista kako je bilo,mozda je pocela da deluje i bio gaia, kada dobro podrigne nema frke, cak aktivnije i sisa, obrok pocne sisajuci, pola sata obe dojke uz kompresiju, pa ide dohrana pa se vrati na sisanje da pokupi sve : )
pu pu pu da ga ne ureknem

e jbg, samo nam jos to fali...
jel bio suv sve vreme?
kaze patronazna da se drzi na mrvici... al na toj mrvici je vec deset dana skoro...

Suv i isto na mrvici.
Sto? Lapisiranje je gotovo za sekund i uopste ga nije registrovao.
Izvalio se srecan sto je go i slobodan, pipnuli ga lapisom, on nista, bunio se tek kad sam pocela da ga oblacim.
Da sam znala, odvela bih ga mnogo ranije. :)
Bravo za vas dvoje, drago mi je da ste OK! :cmok2:

Suv i isto na mrvici.
Sto? Lapisiranje je gotovo za sekund i uopste ga nije registrovao.
Izvalio se srecan sto je go i slobodan, pipnuli ga lapisom, on nista, bunio se tek kad sam pocela da ga oblacim.
Da sam znala, odvela bih ga mnogo ranije. :)
Bravo za vas dvoje, drago mi je da ste OK! :cmok2:

dobro je, lapisiranje mi je zvucalo kao nesto mnogo komplikovano : ))
pitacu patronaznu u ponedeljak, ako do tada otpadne ...
danas se spremam da ga izvedemo malo napolje, u kolicima, po kraju, sve mislim da ce jadan da se smrzne, ali ako cekam necu ga izvesti do aprila

Sari i posle 12 dana se cvrsto drzao pa nam patronazna rekla da odemo u institut za majku i dete da ga podvezu..i super je sve proslo
Tu nema nervnih zavrsetaka, ne boli nista bebu, nije plakala uopste, dr je samo podvezala i secnula, i premazala srebrno nitrat, i za par dana i taj ostatak krastice je otpao.
Do tad je stajala gazica koju sam sama menjala, i samo par kapi joda na ranu, za svaki slucaj.
Sad je odlican pupak, nije imala ni granulom ni nista :)

Sari i posle 12 dana se cvrsto drzao pa nam patronazna rekla da odemo u institut za majku i dete da ga podvezu..i super je sve proslo
Tu nema nervnih zavrsetaka, ne boli nista bebu, nije plakala uopste, dr je samo podvezala i secnula, i premazala srebrno nitrat, i za par dana i taj ostatak krastice je otpao.
Do tad je stajala gazica koju sam sama menjala, i samo par kapi joda na ranu, za svaki slucaj.
Sad je odlican pupak, nije imala ni granulom ni nista :)

Srebro nitrat, lapis infernalis, kako god, super je stvar. :)
Andreju nisu podvezivali, samo lapisirali.

Srebro nitrat, lapis infernalis, kako god, super je stvar. :)
Andreju nisu podvezivali, samo lapisirali.

Nisam znala jel to isto to..pa reko da objasnim prostim recima :mrgreen:

Sari je bio jako cvrst pupcic, nije ni krenuo da otpada, pa su prvo podvezali i secnuli skalpelom. Jos je imala onu stipaljku gore, uh kad se setim kako smo pazili da ne kapne ni kap vode tu, pa se oboje preznojimo dok je kupamo..hehe a sad opustencija nosim je i ja u jednoj ruci da perem guzu pod cesmom posle svakog menjanja pelene...i stabilno je drzim :)

Nego mi i dalje kupamo prvo preko ruke, pa posle samo okrenemo i od napred ..ali ne punim kadicu niti koristim onaj kupko, probali jednom i sve mi nesto nezgodno to, ona klizi, bzv..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back