Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..ja sam se drzala principa voce, povrce zitarice - tri obroka..
..shto su veci, to se vishe miksuju namirnice,
zitarice pa posle keks uz voce za doruchak,
povrce i meso sa hlebom ili testeninom za ruchak,
hleb/kifla umesto zitarica a mlechni proizvodi svih vrsta umesto mleka za vecheru,
ali sam gledala da procentualno jedna od te tri stvari bude dominantna u obroku..

..kad je voce postalo uzina, doruchak i vechera su ostali zitarice ili hleb/kifla i mleko ili mlechni proizvodi,
pa uz to nekad dzem ili slaninica, pashtete, sveze povrce (salata)..
..trudila sam se da ako je jeo slatko za doruchak bude slana vechera ili obrnuto, ali ne striktno..

..moze i sutlijash ili puding ili griz, to mu dodju zitarice-mleko varijante takodje..

Cranberry, nema ti kod te torte velike mudrosti. Tebi treba polovina torte, jer je "polovina" rođendana. Nešto na ovu foru

xgfyo0.jpg

To je princip, a sada, kako će biti ukrašena, zavisi od onoga šta želiš i onoga ko će ti to raditi. U principu je veoma prosto.

ja pijem ujutru obavezno, ali sve cesce ubacujem i oko tri popodne, jer ne mogu da izdrzim...
mada ja pijem sa pola kasicice nes kafe, tako da mu te dve dodju kao jedna prava, pa kontam da nije previse...

..gledaj po njemu, sve shto pojedesh/popijesh "prodeluje" za oko 40minuta..
..ako je moguce, tj ako ste se malo usaglasili sa obrocima, popij kafu odmah posle podoja, da se izmetabolishe koliko-toliko za tih dva sata do sledeceg..:)

Ja sam pila tursku veliku svako jutro.
Nije mu smetalo.
Povukao na tatu, on drmne kafu uvece i zaspi, ja kad popijem kasnije popodne celu noc preblejim.
Od drugarice beba ne spava 2-3 dana, ako ona popije kafu, proverila vise puta za 9 meseci, svaki put isto.
Nekim bebama smeta, nekim ne.
Kofein jako dugo ostaje u organizmu, do 72 sata, ima beba kojima smeta i to malo treceg dana.

Ja pijem kafu svako jutro. Jednu malu solju. Ovu popodnevnu sam izbacila jos u trudnoci, sad sam se navikla da mi je dovoljna ta jedna. Nisam primetila da njoj smeta, spava kao top. Pogotovo nocu.

Ja muku mucim sa maramom, mora da sam predebela, kad se umotam skroz nekako mi malo prostora bre ostane za bebu..ubacila sam je nekako, deluje mi da je steze, i ona se rasplakala odmah :(

to sam se bas pitala, za koliko deluje ono sto pokedem/popijem...
znaci za kofein je kao i za hranu, sve individualno...
za sada ne vidim da mu ova kolicina smeta, ali svakako cu probati da izbacim tu popodnevnu kada mogu

sali, tako je i meni bilo dok nisam nasla meru koliko da stegnem maramu, dok nisam nasla pozu i uhvatila trenutak kada smo oboje bili smireni.. i ja sam prva dva puta imala utisak da ce puci u marami, da ga toliko stiska, on je plakao itd...
pokusavaj sloodno, tako ces i ti steci sigurnost u maramu, navici se nekako, pa ce i ona lakse "upasti" i opustiti se...

Pa moracu..probala sam samo onaj prvi polozaj, sad cu onaj drugi, mozda je bolji.

Sad pere sudove sa tatom, pa cu posle :D
Ja sam mislila da on pere sudove dok drzi nju jednom rukom, i vec sam skocila da vidim kako to izvodi, kad ona sedi u jajetu ususkana tamo sa njim
Jao kako je to strasno..sve moram da kontrolisem, i da li je dobra voda kad joj tata pere guzu, ako ja ne proverim bojim se nece biti ok.
Moram da se opustim :)

ja sam prva 3 meseca pila kakao umesto kafe :lol:
tako sam nekako navikla bila...kao da njoj ne smeta i na kraju se to tako oduzilo
i posle nisam pila ni to neko vreme
pa sam pocela nes ali jako slab...pa polako dodavala kolicinu kafe u sholjici
i tako

Cranberry, nema ti kod te torte velike mudrosti. Tebi treba polovina torte, jer je "polovina" rođendana. Nešto na ovu foru

xgfyo0.jpg

To je princip, a sada, kako će biti ukrašena, zavisi od onoga šta želiš i onoga ko će ti to raditi. U principu je veoma prosto.

E jeste, na to sam mislila. Ako Iji ne bude mrsko da stavi i ona svoju, secam se da je njena bila bas lepo ukrasena :D

Ja sam jutros preživela traumu :sad2: Ispade Stefke iz kreveca, uz takav tresak da sam se sledila u deliću sekunde. Kada sam ga čula da plače, tek onda sam skočila da reagujem :sad2: I, šlag na tortu, ja ga uzmem u ruke, onako oprezno, pažljivo - ako se povredio da ne pogoršam, a on kme,kme, kme i prestade, a za pola minuta poče da se smeje.
Kako je uspeo, nije mi jasno. I to je pao glavom ka krevecu, iz stojećeg položaja, znači da je neki salto napravio dok je padao, što me je posebno šokiralo i zabrinulo. Ebte, vrat je mogao da slomi. Uopšte mi nije jasno kako je pao kada je završio na ledjima, glavom ka krevecu. :eek:
Još mi je manje jasno kako je uspeo da padne. Elem, ponela sam ga da ga presvučem, a on, kao i svakog jutra, mokar. I setim se da sam pripremila sve osim bodija. Vratim ga u krevetac, u stojeći položaj i okrenem se da uzmem bodi iz ormarića. Ormarić na suprotnom zidu, a bodići na dnu. Čučnem, zahvatim nekoliko savijenih da izaberem koji ću i čujem tresak. Sad kontam - da je krenuo da preskače, ok, 10 meseci, on jak k'o bikčić, valjda i nije rano... ali za to treba vreme, pa bebe stenju, pokušavaju, pa ne uspeju, pa pokušavaju opet, pa stenju opet, pa guguču, pa se čuju bre, a ovo moje ni glasa ne pusti, a pade neobjašnjivo i to u roku od 4,5 sekunde :eek:
Jedino što mi je logično da se desilo je da se previše nagnuo preko ograde kreveca i da je jednostavno glavica pretegla. U tom slučaju se okrenuo tokom pada i pao na ledja, glavom ka krevecu. To mi je zastrašujuće, bre, pa mogao je na teme da padne, ili vrat da povredi, slomi.... :sad2:
U svakom slučaju, njemu srećom nije ništa. Evo ga, okreće kuću naopako. A ja još ne mogu da se smirim. Malopre zove mm sa posla i pita - kako je naš Feliks, a ja drvlje i kamenje po njemu, da bi se na kraju oboje smejali.... Joj, deca, blese male... pa život mi je skratio jutros, a nije ni svestan...

super
mada mi sada kaze patronazna da ne diramo i ne radimo nista, stavila sam jod i gazu, dok ona ne dodje, sto oze biti i sutra, grrrrr,a kupan je u petak jos...

mi kad smo dosli kuci , ja mislila da imamo taj pupcic, medjutiom kad sam ga raspovila, vidim da ga nema :) otpao negde u tih sedam dana kolko je bio tamo, a kada ne znam
uglavnom, jos sedam dana smo mustavljali jod, rekla patronazna, iako pupcic nije imao
al ne sa gazom
samo kapnes kap joda u pupak, i visak joda pokupis stapicem od vate
toliko samo... to uradis posle kupanja, i kad se setis koji put dok ga presvlacis :)
nema potrebe vise za gazama i gazicama, ali recice ti vec ona

ona mi naglasila da stavim gazu, nakapam jod, pa stavim gazu pa flaster...
pojma nemam, pitacu je danas kada dodje, ako dodje...

sve u svemu jedva cekam kupanje uvece, sigurno ce lepse i spavati i biti mirniji... vidim kada ga ona okupa on se komira posle toga...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back