Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..chichak, upravo je u interesu deteta da ne bude jedinac..iz 1001 razgloga..

..a i regularna trudnoca je rizik, ako si vec zapela,
vishe je zena procentualno nadrljalo u redovnih trudnocama nego u trudnocama iz vto..

..plus - rizichno ponashanje je ne kontrolisati se chak i da nisi proshla pored klinike za vto..

Od jutros sam sva skenjana :(. Sinoc mi se javi drugarica, kaze ostala sam trudna i ide danas da prekine trudnocu. Ima dvoje dece, 41 god i kaze ja stvarno ne mogu da iznesem to jos jednom. Bi mi zao , al sta da covek kaze to je tako licna i intimna odluka :(.
Jutros se spremam na posao, vidim poruka na mobilnom u 6.30 i pomislim ko ce da mi pise ovako rano, mora da negde nesto ne valja. Javlja se druga prijateljica koja je isla na VTO, 3x (na svu srecu iz prvog pokusaja ima jedno dete), prokrvarila, ima 42 godine i ovo je verovatno poslednji pokusaj i ovako je jedva izvukla celije. Izem ti zivot i sve :(.

Razumem te skroz.

Ja imam jednu divnu prijateljicu koja je isla 5-6 puta na VTO bezuspesno. Sada je odlucila da ce pokusati usvojiti dete. Bas sam pre neki dan pricala sa njom i kaze da joj je to bila najteza odluka. Znaci, da se odluci da nece vise pokusavati imati svoje dete, vec ce krenuti sa usvajanjem :sad2: I sada placem kada se setim.

Druga drugarica (koleginica): sretnem je prekljuce i kaze, ne moze imati dete, jer kod supruga valjda nije sve ok. Isla je na insemenaciju kada sam ja zatrudnela, ali bezuspesno, pa kako su oboje poslati na razne analize, ispostavi se da kod supruga nesto ne stima. Pitam ja nju, pa zar nema suprug nekog brata ili slicno pa da zamolite da uradite VTO sa njegovom spermom, ipak ce to biti na nekin nacin familija (jbg ja bi prvo to razmotrila da sam se nasla u slicnoj situaciji).
Kaze da nece ni da pokusava, nece ni da razmislja o usvajanju, nego je eto tako prihvatila da nece imati decu. Nisam joj nista, rekla. Njena je to odluka, ali meni nekako zao bude, kao da se predala. Znam da smo svi razliciti, ali ako se dvoje zaista vole, i oboje zaista zele decu, kao da je vazno ko je bioloski otac deteta. Moja tetka je ostala bez dece, jer teca nije mogao imati. Ceo zivot je provela zaleci sto nema decu. Mislim da bi i teca prihvatio da je ona "nekim cudom" ostala trudna i da bi prihvatio to dete kao svoje.

I znam jos dosta primera gde nesto ne valja i ljudi se bore i nalaze resenja. Bas me i zato iznenadila odluka te koleginice.

vishe je zena procentualno nadrljalo u redovnih trudnocama nego u trudnocama iz vto..

..plus - rizichno ponashanje je ne kontrolisati se chak i da nisi proshla pored klinike za vto..
novka, Ono jes... kad se ubogaljim od silnih vto... navucem 1001 bolestinu ... trebace mu neko s kim da podeli tu brigu o starojmajci ;)
Ja nisam za to da dete bide jedinac ali nemojmo pricati o vto kao da je to nista!
Zbog takvih stavova... prvo tebe koja nisi prosla kroz to, neko moze pomisliti da je to pisofkejk!

Plus-nisam ni pomenula redovno kontrolisanje. to se valjda podrazumeva

novka, Ono jes... kad se ubogaljim od silnih vto... navucem 1001 bolestinu ... trebace mu neko s kim da podeli tu brigu o starojmajci ;)
Ja nisam za to da dete bide jedinac ali nemojmo pricati o vto kao da je to nista!
Zbog takvih stavova... prvo tebe koja nisi prosla kroz to, neko moze pomisliti da je to pisofkejk!

Plus-nisam ni pomenula redovno kontrolisanje. to se valjda podrazumeva

..evo zsuki je radila 5 vto..da je srece da je svaka uspela, imala bi petoro dece (bar)..
..jel ona ubogaljena..? :eek:

Slazem se. Trudnice sa VTO mnogo cesce i vise "kontrolisu" nego one koje su ostale prirodnim putem.

Samo da pomenem tu, da se vecina trudnoca sa VTO zavrsi CR (ali da ne zapocinjem novu diskusiju :roll:) cak i ako nema indikacija za CR osim VTO (koja btw i nije indikacija).

To nije normalno!
Svesno se izlazes riziku a imas malo dete kuci?!
Meni je to bahatost!

Nije to bezazleno... hormoni, anestezija, moguce komplikacije, lekovi... izrabljujes svoje telo i forsiras ga preko limita!
Dajes gas i stiskas kocnicu u isto vreme!

Retko cujem da neko to prolazi ako vec ima dete?!

Eto vidis da za razliku od tebe takvih ima, sta sve zene preguraju :sad2:

Od jutros sam sva skenjana :(. Sinoc mi se javi drugarica, kaze ostala sam trudna i ide danas da prekine trudnocu. Ima dvoje dece, 41 god i kaze ja stvarno ne mogu da iznesem to jos jednom. Bi mi zao , al sta da covek kaze to je tako licna i intimna odluka :(.
Jutros se spremam na posao, vidim poruka na mobilnom u 6.30 i pomislim ko ce da mi pise ovako rano, mora da negde nesto ne valja. Javlja se druga prijateljica koja je isla na VTO, 3x (na svu srecu iz prvog pokusaja ima jedno dete), prokrvarila, ima 42 godine i ovo je verovatno poslednji pokusaj i ovako je jedva izvukla celije. Izem ti zivot i sve :(.
Takav je zivot.... :( Zao mi je tvoje drugarice i mogu samo da zamislim kako joj je... I ja imam dete koje sam dobila uz pomoc vto i htela sam jos jedno... I sve bih to prosla jednom,ali sam imala jako komplikovanu trudnocu... I bez obzira na to,verovatno bih pokusala jos jednom ali nisam imala podrsku mm... Htela sam da moj malisan ima batu ili seku,da ne ostane sam... I bila sam zapala u gano stanje....trajalo je mesecima...i dar sam bar mogla plakati... Sada sam dobro,zivot ide dalje...

..evo zsuki je radila 5 vto..da je srece da je svaka uspela, imala bi petoro dece (bar)..
..jel ona ubogaljena..? :eek:
Ne.
Jel ti mozes da tvrdis da izlaganje procesu VTO ne ostavlja nikakve posledice?
Slazem se. Trudnice sa VTO mnogo cesce i vise "kontrolisu" nego one koje su ostale prirodnim putem.

Samo da pomenem tu, da se vecina trudnoca sa VTO zavrsi CR (ali da ne zapocinjem novu diskusiju :roll:) cak i ako nema indikacija za CR osim VTO (koja btw i nije indikacija).
Ja sam sama izabrala CR!
Na nekoj temi malopre se pricalo o tome kako se desilo da beba kojoj nisu dali kiseonik na vreme, koja se namucila tokom porodjaja, je ostala na nivou deteta ceo zivot, tj. sa trajnim ostecenima. :sad2:
Ja sam jedna jako pozitivna osoba... uvek razmisljam u tom pravcu... zato sam 4 godine pokusavala da napravim dete..
Kada nije uspelo, pokusala sam insem...
kada nije uspelo, krenula sam na vto, svaki dan ponavljajuci:Uspece ti iz prve i bices skolski primer trudnoce
uspelo je iz prve... a onda uzas i strava...
U glavi mi se samo mantalo, sta ako se mom detetu nesto dogodi na porodjaju, uska sam, sta ako ostane bez kiseonika izd...
Vise je bilo minusa nego pluseva, u gore navedenom... zivot mi je to sam predoocio!
I izabrala sam CR, jer je to bilo teze po mene ali bezbednije po bebu!
Jer kad upadnes u onaj "jedna od milion" dobro mucnes glavom, da i moje dete bas ne bude to "jedno od milion"
Hvala lepo... dovidjenja!
Jbt Cicak ti na sve i jednu temu trudnoce, porodjaja, beba imas negativan stav i sve je strava i uzas...sodoma i gomora, aman zeno sta je s tobom???

Zao mi je sto mislis tako!
Sve ove teme me doticu duboko, jer sam neko ko zeli sve na svetu prirodno... a ne da mi se bas nikako! I onda sam naucila da malo bolje cuvam sebe

Mozes ti da uradis 40 vto i da ti ne bude nista(kad riknes u 60oj raka ovoga ili onoga pravicemo se da to nema veze sa tim ;) ), a mozes da uradis jednu i da umres!

Ne.
Jel ti mozes da tvrdis da izlaganje procesu VTO ne ostavlja nikakve posledice?

..ne mogu da ti odgovorim uopshteno na ovo pitanje..
..ako ti rizik za kancer jajnika bez vto iznosi 15%, sa jednom vto 25% a sa dve vto 30%,
tebi to nishta ne znachi ako ga dobijesh..
..za tebe je onda bio 100%..
..a nishta ti ne znachi ni ako ga ne dobijesh, poshto je za tebe bio 0%..

..ti beshe pushish..?
..vozish mimo svakog pravila i ogranichenja kad si sama u kolima..?
..ne vezujesh autosedishte sa bebom u automobilu..?

..a za ovo si apsolutna sigurna da ce te obogaljiti..?

..cool, nemoj da idesh na drugu vto, ako vam uspe prirodno (shto ti od srca zelim :zag:) prva cu da ti poshaljem :heart: i :vatromet:

Ja sam za vto, ako neko ne moze drugacije...poznanica 3 godine ne moze da zatrudni, a nece jos na vto..ima 36 godina..ja necu da uticem na nju, ali na njenom mestu bih svakako probala.
Da nisam zatrudnela prirodno, uzela bih u obzir i vto kao opciju, mada verujem da nije lako proci kroz sve to...

Inace, moja blentica stalno gura nogice kroz resetke na kreveticu..izgleda joj se ne svidja taj zatvorski ambijent :mrgreen:
A voli vise nas krevet nego svoj krevetac, kao i svaka beba..nego ja ne bih ni smela da je ostavim da zaspi sa nama nocu, da je ne zgnjecimo, jer se oboje ukomiramo kad spavamo, nemamo lagan san..

Inace, moja blentica stalno gura nogice kroz resetke na kreveticu..izgleda joj se ne svidja taj zatvorski ambijent :mrgreen:
A voli vise nas krevet nego svoj krevetac, kao i svaka beba..nego ja ne bih ni smela da je ostavim da zaspi sa nama nocu, da je ne zgnjecimo, jer se oboje ukomiramo kad spavamo, nemamo lagan san..
hehe
ovoga se najvise plasio moj dragi u pocetku, da ce da ga zgenjicomo :mrgreen:
al evo sinoc on ga je prvi uzeo i zaspase njih dvojica
naravno pomerio se nije
valjda ca i kada se ukomiramo, to nam je u podsvesti nekako :D ja se recimo sva ukocim al se ne pomeram :mrgreen:
i sad spava u kolevci, al ima noci kad sanse nema, kad je nervozan, razdrazljiv i samo hoce kod mene il da sisa, onda spavamo zajedno
lakse i njemu i meni nego da niko ne spava :)
al cudo jedno kolko vole svi u tom velikom krevetu da pavaju :) <3

hehe
ovoga se najvise plasio moj dragi u pocetku, da ce da ga zgenjicomo :mrgreen:
al evo sinoc on ga je prvi uzeo i zaspase njih dvojica
naravno pomerio se nije
valjda ca i kada se ukomiramo, to nam je u podsvesti nekako :D ja se recimo sva ukocim al se ne pomeram :mrgreen:
i sad spava u kolevci, al ima noci kad sanse nema, kad je nervozan, razdrazljiv i samo hoce kod mene il da sisa, onda spavamo zajedno
lakse i njemu i meni nego da niko ne spava :)
al cudo jedno kolko vole svi u tom velikom krevetu da pavaju :) <3

Pa vole kod mame i tate, nisu ni oni ludi <3

..ne mogu da ti odgovorim uopshteno na ovo pitanje..
..ako ti rizik za kancer jajnika bez vto iznosi 15%, sa jednom vto 25% a sa dve vto 30%,
tebi to nishta ne znachi ako ga dobijesh..
..za tebe je onda bio 100%..
..a nishta ti ne znachi ni ako ga ne dobijesh, poshto je za tebe bio 0%..

..ti beshe pushish..?
..vozish mimo svakog pravila i ogranichenja kad si sama u kolima..?
..ne vezujesh autosedishte sa bebom u automobilu..?

..a za ovo si apsolutna sigurna da ce te obogaljiti..?

..cool, nemoj da idesh na drugu vto, ako vam uspe prirodno (shto ti od srca zelim :zag:) prva cu da ti poshaljem :heart: i :vatromet:
Apsolutno 100% sam sigurna!

1. Ne pusim. zapalim 3 cigarete mesecno
2. Vozim sasavo kad sam sama
3. Vezujemo i bebu i sediste... jos od onog razgovora o tome

Sto se tice VTO, ja NIKAD vise necu ici... to je odluceno odavno!
Ako uspem prirodno... ako ne, bice jedinac... nisam samo ja u pitanju vise, nisam spremna da rizikujem toliko a dete imam!

Apsolutno 100% sam sigurna!

1. Ne pusim. zapalim 3 cigarete mesecno
2. Vozim sasavo kad sam sama
3. Vezujemo i bebu i sediste... jos od onog razgovora o tome

Sto se tice VTO, ja NIKAD vise necu ici... to je odluceno odavno!
Ako uspem prirodno... ako ne, bice jedinac... nisam samo ja u pitanju vise, nisam spremna da rizikujem toliko a dete imam!

..sve jasno.. :) (oprashtam ti i one tri mesechno, mrzi me da kopam po postovima.. :) )

..kazi mi - da ti nije uspelo iz prve, da li bi ishla na drugu vto..? ..poshto bi onda imala rizik kao i posle ove druge koju si unapred otpisala, i opet dete kojem trebash..?

Bokice, stigao mi kikebu danas. Samo da operem pa cu vec sutra da koristim, ako se snadjem sa umotavanjem :p

prvi put cete se upetljati dok se ne uvezete :D , salim se, ja sam se upetljala prvi put jer sam pokusavala da se uvezem prema uputstvu sa video snimka sa youtuba
sto ne preporucujem
skini onaj pdf sa sajta hug buga, lepo objasnjeno u fotkama sve
vezacete se ocas posla i lako :)
http://www.hug-bug.com/sr/hug-bug-uputstva.html

mi smo danas isto lepo se vezali u maramu
pa u setnjicu, do apoteke i maxija
taja nam ceo dan radi i ima neke poslovne treninge pa soliramo do 9-10 uvece :S
i super nam je bilo u setnjici, on stvarno uziva u marami
a meni obe ruke bile slobodne, natovarih se u maxiju svega ko magare

..sve jasno.. :) (oprashtam ti i one tri mesechno, mrzi me da kopam po postovima.. :) )

..kazi mi - da ti nije uspelo iz prve, da li bi ishla na drugu vto..? ..poshto bi onda imala rizik kao i posle ove druge koju si unapred otpisala, i opet dete kojem trebash..?
Deteta nema! Trebam ovom koje sam rodila.
Naravno da bi isla... i 20 puta ako treba, dok ne bi dobila dete... i nikad vise.
Svaka naredna VTO je udar na organizam... cemu ? Ako imas dete, i nekog ko te treba... kome ti trebas, sto zdraviji?!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back