Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moj Stefke jutros ustao držeći se za stočić, pa malo "igrao" uz njega. Onda se okrenuo ka meni i pusti se i napravio dva koraka!!!!! :heart: Ona prva, gegajuća, najsladja :heart:
Onda je naglo seo na dupence, sav zbunjen gleda me pravo u oči i viče OOOOOOOOOOOO! :lol:
Pa kad je počeo da ciči i da se smeje na glas, pa da tapše rukicama....:heart:
Joooj, sreće njegove, tačno zna da je uradio nešto važno, nešto novo, nešto posebno.... :heart:

Saznala da mu je svekrva dok je cuvala Lukija dala sa 2 meseca neprokuvanu vodu iz flase... kao sto mu ja i sada prokuvam kad mu ni tad nije bilo nista.
Ja sad ne znam do kad se voda treba prokuvavati.. malo me zacnulo sto nije kuvala.. al sta znam mozda je u pravu ?

Beatricaa, zaboravih, izvini, koliko je star?
Flaširanu vodu, pogotovo rosu, ja nisam prokuvavala. A davala sam mu da pije. I Humanu smo pravili od te vode. Prokuvavala sam ovu običnu, česmensku, ali jednom sam zaboravila šerpicu preko noći, nisam je oprala. Ujutru, na dnu šerpice - beli talog i to u količini da te Bog sačuva :( Tada sam odlučila da ipak malo prištedim deci bubrege i da ne piju tu vodu kad god mogu da piju drugu.
Čitam svašta, pa i to da je i ta flaširana voda u najvećem broju slučajeva prevara. Da običnu česmensku vodu malo "dorade" i flaširaju. Ko bi znao... Sve mislim da ako to i rade sa nekim vodama, sa Rosom ipak ne rade. Bar se nadam.

Beatricaa, zaboravih, izvini, koliko je star?
Flaširanu vodu, pogotovo rosu, ja nisam prokuvavala. A davala sam mu da pije. I Humanu smo pravili od te vode. Prokuvavala sam ovu običnu, česmensku, ali jednom sam zaboravila šerpicu preko noći, nisam je oprala. Ujutru, na dnu šerpice - beli talog i to u količini da te Bog sačuva :( Tada sam odlučila da ipak malo prištedim deci bubrege i da ne piju tu vodu kad god mogu da piju drugu.
Čitam svašta, pa i to da je i ta flaširana voda u najvećem broju slučajeva prevara. Da običnu česmensku vodu malo "dorade" i flaširaju. Ko bi znao... Sve mislim da ako to i rade sa nekim vodama, sa Rosom ipak ne rade. Bar se nadam.

cesmenska ima i hlora u sebi sto bas i nije dobro za malu bebu a mislim da rosa nema....

Poslednja izmena:
Ne prokuvava se Rosa, pisale smo o tome ihahahaj puta
i ja sam mutila AD iskljucivo sa zagrejanom-ne prokuvanom- Rosom

pre nego sto sam saznala da je ne treba kuvati, stavila ja da je skuvam i dodje ona moja rodjaka i izgrdi me najstrasnije sto kuvam, kuvanjem se gubi sve sto je dobro u Rosi, bla bla bla, a posle par meseci, kad su deca vec uveliko presla na cvrstu hranu, ja kod nje i vidim sprema ona rucak maloj i to kuva meso i povrce u Rosi i dosipa...pa majku mu, sad se ne gube dobri sastojci iz iste...
no dobro...

uglavnom, Rosa se ne kuva :zblesav:
popizdela sam jutros zbog komsija, jos ne mogu sebi da dodjem...:evil:

Ima 4 meseca.. Mi smo humanu koristili i na njoj pise da se 2 dana po otvaranju ako se ne istrosi mora prokuvavati.
Mislim da mu je ona dala neku Odmenjsku u balonu...
Predpostavljam da ste pisale.. al ja stvarno nemam vremena za citanje.. imamm aktivnu bebu i koristim njen kratak san da se informisem.. izvinjavam se zbog toga

Ovo moje malo dupence zaspalo.
Joooj, bio je smešan k'o crtani film. Jednom se odvažio da se pusti i napravi dva koraka :heart:, ali više ne sme. Dopuzi do stočića, ustane i onda gleda, gleda. Pa pusti jednu ruku, a drugom se grčevito drži. Proba da zakorači, ali se vrati unazad. Naravno, pored njega sam sve vreme, da nisam bila, razbio bi se ko dulek jedno 8 puta :lol: Pa proba opet da zakorači, ali se čvrsto drži, pa se opet cimne u nazad. Pa gleda, konta, šta bi i kako bi... A sve vreme gundja nešto, blebeće, priča sam sa sobom na nekom svom jeziku. :heart:
Onda se setio, pa se uhvatio drugom rukom, a ona kojom se dotle držao mu ostala slobodna. Pa pun elana proba da zakorači, pa fljus nazad :lol: Auuuu, kakav šokiran pogled, razrogačio oči u trenu, u fazonu - bem ti, pa ovo ni ovako neće :zcepanje:
Pokušavao, pokušavao i onda je jednostavno seo pored stočića, počeo da pljeska rukicama i da peva: nje,nje,nje,nje, a da, a da, a daaaaaaaa :heart:

E, napunio mi je baterije za ceo dan :D
Na kraju je dopuzao do ogradice i lupa u nju i viče meme, meme, meme, maaaamaaaaaa am am. Ja ga stavim u ogradicu, dam mu mlekce i još je malo pevao i vrteo se i na kraju zaspao :lol:

Saznala da mu je svekrva dok je cuvala Lukija dala sa 2 meseca neprokuvanu vodu iz flase... kao sto mu ja i sada prokuvam kad mu ni tad nije bilo nista.
Ja sad ne znam do kad se voda treba prokuvavati.. malo me zacnulo sto nije kuvala.. al sta znam mozda je u pravu ?

Rosa se ne prokuvava.
Ako ti beba siki ni ne treba joj voda. A posle je sigurno nece kuvati...
Mi smo Pedji par puta dok je imao mesec dana prokuvavali(a nikad nije hteo da pije pa bacali), posle meseca nismo prokivavali... a opet je nije pio.
Ni sad nije ljubitelj.

Jasno je da je flasirana kvalitetnija od cesmuse. Ne znam kako je u drugim delovima drzave ... tipa Zlatibor, gde sam bebi od 4 meseca davala cesmusu jer je bolja od svih drugih... ali ovd kod nas je uzas.
Ja dajem rosu.

Mene vise nervira plasticna ambalaza i sve sto ona ispusta u tu vodu.
U italiji moj brat i snaja kupuju samo u staklenim flasama. kod nas nema :aha:
ps. njihov mali pije ad... nikad mu nisu ni zagrevali ni prokuvavali. samo sipaju iz staklene flase dodaju prasak i promuckaju. voda je sobne temp

Ima Rosa u staklenoj ambalazi
tzv HORECA program i moze da se nadje u veleprodajama, tipa METRO :whistling:

opomenule me komsije ispod zbog buke koju pravi moj petnaestomesecni sin, jel'te
brate gazi k'o general pa im smeta
a smetaju im i autici i vozici sto im se kotrljaju tockici
hicka im materina svima

Poslednja izmena:

opomenule me komsije ispod zbog buke koju pravi moj petnestomesecni sin, jel'te
hicka im materina svima

Al vreme leti :zaljubljena:

Sta reci za komsije? Sigurno im ne smeta kada neko pusta narodnjake na maximumu :roll: Mislim, ako se neko moze zaliti na dete koje se igra :dash: Sad sam se i ja iznervirala.

Све аква минералише су најмање третиране до нивоа температуре пастеризације(55-70 целзијуса)па навише.
Била је нека квака у трговинском рату(три или четири деценије пре) САД-Јапан око тих вода, Јапанци су успели да наметну свој приступ и у технологији и у амбалажи тако да не мора да с' прокувава.

opomenule me komsije ispod zbog buke koju pravi moj petnestomesecni sin, jel'te
hicka im materina svima

:evil:
Meni lupaju u zid od kupatila, smeta im sto se Andrej smeje dok se kupa!
A to se kod njih cuje zato sto su istanjili zid na debljinu jedne cigle, zinulo im doope da prosira kuhinju za 20cm.
Inace je stara zgrada, debeli zidovi, nista se nije culo.
I sad, umesto da se ja bunim sto cujem njih, oni meni lupaju!
Jos su to radili onog leta kad smo izasli iz porodilista i ja , kreten, se nisam bunila, a lupali su dva meseca, imala sam utisak da se useljavaju kod nas!
Trebalo je lepo da ih prijavim, ali neeee, hocu da budem tolerantna, neka rade ljudi, koji ljudi, bre!? :roll:

al ima minerala u flasiranim vodama, kaze mi patronazna bebama bubrezi nisu sazreli skroz i zato im se ne daje voda, ako su dojene, ti minerali su teski za njihove bubrege

Ona je to nesto pobrkala.
Majcino mleko je takvog mineralnog sastava da nije potrebna dodatna voda da bi se izlucilo, formula ima vise minerala jer je losija apsorpcija, pa se zato preporucuje da se uz nju ponudi voda.
A stetno je dojenim bebama davati vodu jer se spira zastitni sloj sa creva koji stiti od svega i svacega, izmedju ostalog i od nekroticnog EC, sto je vama narocito vazno jer su prevremeno rodjene bebe sklonije NEC.
Zato se i otvaraju ova banke mleka prvo za prevremeno rodjene mrvice.
Naravno, isto vazi i za terminske bebe.
Uz to majcino mleko sadrzi faktore koji pomazu sazrevanje nezrelog GIS-a.

Meni i pedijatri i sestre rekose da ponudim bebi vodu, pa ako hoce hoce, ako ne ne :neutral:
I ko ce sad biti pametan..opet dve teorije..

Ja kad prokuvam vodu vidim da ima kamenca, bukvalno bele mrvice, nekako mi grozno to da joj dajem..dala sam joj rosu obicnu, doduse samo par puta po kasikicu, ne svaki dan..ali ona hoce da je pije, samo je ne nudim cesto

Al vreme leti :zaljubljena:

Sta reci za komsije? Sigurno im ne smeta kada neko pusta narodnjake na maximumu :roll: Mislim, ako se neko moze zaliti na dete koje se igra :dash: Sad sam se i ja iznervirala.

Iste te komsije su se svojevremeno zalile na deverovog malog dok je dolazio
Dodje komsinica i kaze mojoj svekrvi "mozete li da kazete tom detetu da prestane da trci"
a ova joj odgovori "ja bih najvise na svetu volela da on mene razume kad mu kazem da ne trci" ova se okrene i za 15 min posalje muza ili sina
smirili su se tek kad je sin video da je Aleksa zaista dete sa posebnim potrebama :roll:

ali ljudi, da vi vidite kakav je to dopis, zvanican, sa sve datumom
"pomislite kako bi vama bilo da vam neko pravi buku iznad glave" "mislimo da to neko od vas ide u klompama ili drvenim nanulama"
helloooooo, pa zivis u zgradi, naravno da ce biti buke iznad glave, osim ako nisi na poslednjem spratu

izvin'te sto spamujem, al mnogo sam se iznervirala, jos me drzi
nisam pametna ni sta da im odgovorim

jojj, ja ne smem da kazem nista na tu temu jer su moje komsije divne! moj direktor obozava da baca stvari, udara njima u pod, itd. upropastio nam je vec parket, najvise voli da iz stolice za hranjenje baca igracke:roll:
sad je situacija malo bolja, lepo slusa i ne baca dok ne krene nesto da se inati. naravno, jedan od omiljenih zanimacija je i trkanje sa velikim bratom i jurnjava po stanu. mogu samo da zamislim kako je ovima ispod nas, ko da im krdo konja trci iznad glave:lol:
znam koliko se sve cuje, jer ja cujem kako ovi gore povlace stolice u trpezariji ili pustaju vodu u wc-u. meni ne smeta nista, odnosno imam razumevanja za sve zvukove koji dolaze odozgo, a komsije ispod su delovale bas odbojno i neprijateljski kad su se uselili, ali ispostavilo se da su kul, bar po pitanju decije buke.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back