Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:cmok: hvala

Zsuki, birice: da li ste slobodne u petak? Meni je ovo poslednji slobodni petak sve do raspusta, pa ako rekoh da iskoristimo dok ne krenem raditi.

ja sam fraj :D kao i uvek ... ali cemo ponovo peshaka ici , muzh radi ... da mi je znati zashto imam fobiju od autobusa u vezi sa njim? :think: ... mada do tebe i nemam neki izbor ... kad sam na kraju sveta :dash:

danas sam bila u pozorishtu , sve mi nekako chudno, sveki ga chuvala i uspavljivala, bio je dobar, samo nije mogla od njega da se odlepi, kad je skontao da mene nema( otishla sam bash kad je spavao) ... a sutra se nece skidati sa mene, ko taksena marka bude dan -dva kad ovako kidnem negde :sad2: ... shta ce biti s' njim kad pochnem da radim, kuku i lele :dash:

I ja sam bas razmisljala na tu temu jos pre nego sto je krenuo u jaslice i mislim da je Junior bas taj tip deteta. Znas ga i sama, sve sto je novo njemu je zanimljivo, samo da ima dece i novih igracaka. Ako je nesto monotono i poznato onda se on dosadjuje i postaje nervozan. Za sada je ok, i uvek je on ok na nekom novom mestu, jos kada ima drustva. Super. Samo se plasim da ce malo ustuknuti kada skonta da to nije poseta drugarima, vec svakodnevna obaveza :sad2: Sve mi se cini da ce krenuti da negoduje taman kada krenem raditi tj sledece nedelje. Tesko meni :rida: MOram priznati da sam juce ja plakala kada smo ga ostavljali :rumenko: ni sama ne znam zasto, ali eto hajde da kazemo hormoni :rumenka: Dok sam dosla po njega smirila sam se i bila sam sva vesela i nasmejana (a grlo me sve steze li steze). Danas je bilo lakse. I njemu i meni. Ako budem imala pitanja, zovem te na kafu :cmok: Ipak si ti upucenija u sve to ;)

Jao Ija, kad je Ivan krenuo u jaslice, ja ga ostavim i placuci se vratim kuci
i onda sedim na terasi pa mi se cini da ga cujem kako place ( Evo Tsuy zna kolika je udaljenost zgrade od vrtica :) )
pa kad dodjem po njega on sav u pecatima koliko je plakao
sad, place malo kad stigne u vrtic, dok ne udje u sobu, i ne place vise kad dodjem po njega
stavise bude bas raspolozen
danas ga pitam 'jel ti bilo lepo' a on otegne DAAAAAA
mada mislim da je to ubo slucajno, ko zna sta je hteo da kaze :D
tako da, samo hrabro napred, sve ce to da bude OK
:zag:

...evo sad sam gledala i ne verujem, nisu normalni..al' bas bezobrazluk....
...moram malo da prosunjam da joj nadjem nesto lepo..ipak treba i otici tamo i vratiti se i tako:)
...hvala Novembar puno:cmok:

Ima su Lindex-u u Merkatoru snizenje trenutno.
Mi smo danas kupili kombinezon za kisu (ona kabanica mu je malo velika, bice za prolece, a i mokre pantalone od gacanja po barama, kombinezon je keva :) ) za 2290, a bio je 3990 din.
Ima svasta, a stvarno su im kvalitetne stvari.
I, da, C&A, sto rece NC, ja uvek svratim i kupim mu po nesto. :rumenko:

Ima su Lindex-u u Merkatoru snizenje trenutno.
Mi smo danas kupili kombinezon za kisu (ona kabanica mu je malo velika, bice za prolece, a i mokre pantalone od gacanja po barama, kombinezon je keva :) ) za 2290, a bio je 3990 din.
Ima svasta, a stvarno su im kvalitetne stvari.
I, da, C&A, sto rece NC, ja uvek svratim i kupim mu po nesto. :rumenko:

...e da vec dugo planiram da odem u Lindex, njih sam otkrila u Svedskoj i nisam se nikad nadala da ce doci kod nas...fantasticne su im stvari,
svasta sam nesto kod njih uzela i za cerke i za Cupku....verovatno odem vec do vikenda....mozda i nadjem nesto na snizenju...:rumenko:

...e da vec dugo planiram da odem u Lindex, njih sam otkrila u Svedskoj i nisam se nikad nadala da ce doci kod nas...fantasticne su im stvari,
svasta sam nesto kod njih uzela i za cerke i za Cupku....verovatno odem vec do vikenda....mozda i nadjem nesto na snizenju...:rumenko:

Znas kako, kad nije snizenje, malo su im jace cene ovde, ne znam kave su u Svedskoj.
Ali, kad snize, stvarno snize, pristupacno je.
Npr. taj kombinezon je fenomenalan, zaista, i nama ce biti jako koristan jer je sada omiljena zanimacija skakanje po baricama i stvarno mislim da za takvu stvar 2290 nije mnogo.
Sa'cu da slikam.

Kombinezon.jpg

..ajde kad smo vec pochele - bebana dojena iskljuchivo do pet meseci,
prvih 6-7-8 nedelja na zahtev, onda na 3-4h, sama proredila, sa pet meseci uveden chvrst obrok uz podoj posle kashike,
sad ima shest okruglo i poslednjih desetak dana odbija sisanje tokom celog dana, jede 1,5 ili duplu porciju kashe,
nemoguce ju je postaviti u lezeci polozaj za podoj, a ukoliko i uspeju - svaki shum je ometa (tipa - prodje auto ulicom, ona ustaje i prekida jelo)
ali zato u toku noci - budjenje na sat ili sat i po i jedino sisanje je vraca u san..minut sisanja, ne podoj..

..mama je u rasulu, za dva meseca je dobila 600g.. :(
..nema nikakvih novih momenata, nema ciklusa, nema bolesti..

Znas kako, kad nije snizenje, malo su im jace cene ovde, ne znam kave su u Svedskoj.
Ali, kad snize, stvarno snize, pristupacno je.
Npr. taj kombinezon je fenomenalan, zaista, i nama ce biti jako koristan jer je sada omiljena zanimacija skakanje po baricama i stvarno mislim da za takvu stvar 2290 nije mnogo.
Sa'cu da slikam.

...isto, ali je bitno da se ponasaju kao i tamo, kad je snizenje onda je snizenje, to i jeste njihova firma....pa sam se zato i zacudila, nece da otvri h&m, a ovi otvorise...bas sam
se iznenadila kad sam cula da ih ima kod nas...mada koliko znam od skoro....

...ja sam videla divnu jaknu za nju preko neke zene koja donosi ne znam odakla za 2000 dinara i na Brdu u nekoj decijoj prodavnici trodelnu trenerku za 1500 dinara, i mislim da
su te cene ok, ali bih volela da vidim jos nesto, cisto da smirim savest...a da joj bas nesto treba ne treba joj ima odece za jos pet onolikih devojcica...nista ne stize da iznosi...

..ajde daj da vidimo:)

prvih 6-7-8 nedelja na zahtev, onda na 3-4h, sama proredila, sa pet meseci uveden chvrst obrok uz podoj posle kashike,
sad ima shest okruglo i poslednjih desetak dana odbija sisanje tokom celog dana, jede 1,5 ili duplu porciju kashe,
nemoguce ju je postaviti u lezeci polozaj za podoj, a ukoliko i uspeju - svaki shum je ometa (tipa - prodje auto ulicom, ona ustaje i prekida jelo)
ali zato u toku noci - budjenje na sat ili sat i po i jedino sisanje je vraca u san..minut sisanja, ne podoj..

Klasican strajk dojenja.
Preko dana neka doji kad je beba pospana, u zamracenoj prostoriji bez bilo cega sto odvlaci paznju, u uspravnom polozaju.
Ne davati 1,5 porciju, nego jednu.
Obavezno pre jela ponuditi da sisa, a i posle.
Proci ce, treba izdrzati.

To je ok, 600g za dva meseca.
Ako beba dobije oko 1 kg prva tri meseca, sasvim je za ocekivati po 200-300 na dalje.
Medo rodjen sa 3300, prvih meseci : 1,5 1,2 900. Posle toga od 200-400 mesecno... i svi pedijatri kazu da je jako lepo uhranjen.
Kad uhvatis salo pored pupka, ako ima 1 cm ili vise to je odlicno. Mislim, i vidi se po detetu to.

Ja bi tu bebu ostavila da dobro ogladni, ako npr jede na 3 sata, pustiti je 4-5, pa da vidis kako bi sikila... I pre jela ponuditi siku sto kaze kis, da bi majka odrzala mleko, da se ne mora izmuzati.

Pedja je imao tih faza da preko dana jako malo siki al zato nocu nadoknadi. Procice i ta faza.
Jedino ta sa sumovima nece. Medo i dan danas ako cuje bilo koga ili nesto u sobi odmah prekida sisanje i okrece se, hoce covek da ucestvuje... ne sme nista bez njega da prodje... ahahahah :mrgreen:

Ps. medo juce u kolima nece desnu nema sanse... a ona puna... i borimo se... na kraju opet dam levu... pa posle ga okrenem nekako na prevaru na desnu da ne eksplodira... da ste videli tu pozu ahahahhaha.. on kao cuci na kolenima sav izvijen... ma sou

Da se nadovezem na tezinu. Ckili prva 3 meseca stavljao po 1kg.. U cetvrtom samo 400g, podoj je na 3h al samo 5-10min.. nece duze :(
Sad idemo kod pedijatra.. pa cu pitati, al opet mi nesto maloo

Junior je isto tako. Za prva tri meseca dobio oko 3 kg (ukupno), a u 4. mesecu 500gr. Dr rekla da je to sjajno za dojenu bebu. U 5. i 6. mesecu je ukupno dobio 500gr, a u sledeca tri meseca maltene nista. U poslednja tri meseca dobio dve kile (ukupno) i docekao prvi rodjendan sa 10kg (na rodjenu imao 4). Sada kada se setim koliko sam se nervirala zbog njegovog nejedanja, i ne-napredovanja bude me sramota. Sta sam htela reci? Mislim da je 400gr sasvim ok :cmok:

I moze da bebi nudi samo slani obrok.
Mozda joj nudi voce... koje joj je slatko pa ga je zamenila sa mlekom...
nek joj jedan dan ukine voce tj.sve slatko pa nek proba...
sve treba probati...

I sokice ni slucajno... mislim to je moje misljenje. ja nisam dala i necu jos sigurno... ja sam ih kao mala obozavala.. medo bi garant pio litre . i ne bi h

Da se nadovezem na tezinu. Ckili prva 3 meseca stavljao po 1kg.. U cetvrtom samo 400g, podoj je na 3h al samo 5-10min.. nece duze :(
Sad idemo kod pedijatra.. pa cu pitati, al opet mi nesto maloo

nemoj da brines nista...Irina je prva 2 dobijala po 1100g
pa od puna 2 do 4 i nedelju dana, samo 1050g
pa je sa 5 ipo, znaci mesec i nedelju kasnije, imala 850g vise
pa je mesec dana kasnije imala samo 500g vise
pa je za naredna 3 dobila samo 950 g...

duzina podoja i ne treba da bude duza...veca beba jace vuce i vise posisa...ako aktivno sisa tih 5-10 minuta to je sasvim ok

nemoj da brines nista...Irina je prva 2 dobijala po 1100g
pa od puna 2 do 4 i nedelju dana, samo 1050g
pa je sa 5 ipo, znaci mesec i nedelju kasnije, imala 850g vise
pa je mesec dana kasnije imala samo 500g vise
pa je za naredna 3 dobila samo 950 g...

duzina podoja i ne treba da bude duza...veca beba jace vuce i vise posisa...ako aktivno sisa tih 5-10 minuta to je sasvim ok

slažem se...a sečam se da sam nekad odgledala celu a nekad i 2 epizide Game of thrones dok je sisala ahahahhahaha

šta je sa tom serijom Tsuy. nešto je nema...

pa tek u aprilu...ili martu :lol:
haos
ima da zaboravimo sta se desilo...
jadna ja, moracu da gledam ispocetka :whistling:
razmisljam da kupim knjige pa da citam
samo ne znam kad posto se uvek onesvestim u toku citanja :lol:
umorna sam ko pseto
uvece mi zao da legnem, jer mm dodje sa posla oko 12 pa onda malo pricamo i to malo se oduzi do 1 pa dok se spremim bude 1 i 20-pola 2
pa me ona iscima jednom, dvaput/triput, pa me telefon budi u 7 i 15(moram da odrzavam ritam zbog idenja u vrtic cak i kad ne ide jer se zacas vratim na staro) i onda kunjam do 8 lupajuci snuz :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back