Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ziva bila Birica i njena kuma, sto godina! :D
Probali smo i mi onu foru sa bosiljkom, super je spavao i ujutru ustane i bas lepo dise kroz nos :cmok: za Biricu :cmok:
Ovo nam je prva "bolest", juce smo isli kod dr i dobio Palitrex da pije 5 dana jer slinavi nosic i kaslje :(
Nisu mu vadili krv a ja nisam insistirala, dobio je AB pa sad tripujem da smo mozda i mogli da mu izvadimo krv, secam se da ste pisale o davanju AB bez vadjenja krvi i da ne valja ali 'ebiga....toliko mi se drao kod dr da sam se sva sludila i nisam se setila da trazim KS

Mi uopšte nismo imali problema sa spavanjem noću, odvali čovek po celu noć ali sada samo hoće da jede.. to u zadnjih mesec dana! Nije ni čudo što se ubucio toliko. Ne znam kako da mu izbacim te neke podoje, preteraće sa kilažom :besna:

Zabice, tako je bilo i kod nas. Super je spavao od 3. do 6. meseca odprilike, bilo samo jedno budjenje za podoj oko 2-3 i posle spava do jutra, a onda negde oko 7. meseca potpuno izludeo. Poceo da se budi sat i po posle uspavljivanja, onda nekako nastavi do ponoci, a od ponoci...budjenje na 2 sata, da poludis. Ja neispavana i umorna, gore nego posle porodjaja. A preko dana smo sami, nema ko da malo uskoci da ja odspavam, on spava 2-3 puta po pola sata sto naravno nije dovoljno ni meni ni njemu..

Poslednjih par dana je malo unormalio, opet doslo samo jedno budjenje, ja bila srecna kao kuce, a onda se razboleo i sve jovo-nanovo, opet na 2 sata :dash:

Eto, da te utesim ;)

hehe hvala hvala...ali možda je previše još 110 godina za mene...ma koliko me ova moja kuma birica vole...
nego da dodam još za bosiljak...kada baš neće da se odvoji kašalj i kada su slinci onako lepljivi i nikako da očistite normalno nosić,isto pomaže bosiljak,ali malo drugačije...u 5l vode stavite 5 punih supenih kašika bosiljka,kada dobro provri ocedite u to sipate u kadu umesto kupke da se u tome dete okupa...pošto je baš blizu jelte vode koja isparava,slinci će samo tako teći,videćete...a dobro je tom vodom od bosiljka i nosić prati,ako nastanu ranice od slinaca,pomaže da brže zaraste...i tako...svim bebanima brz oporavak...

Probali smo i mi onu foru sa bosiljkom, super je spavao i ujutru ustane i bas lepo dise kroz nos :cmok: za Biricu :cmok:
Ovo nam je prva "bolest", juce smo isli kod dr i dobio Palitrex da pije 5 dana jer slinavi nosic i kaslje :(
Nisu mu vadili krv a ja nisam insistirala, dobio je AB pa sad tripujem da smo mozda i mogli da mu izvadimo krv, secam se da ste pisale o davanju AB bez vadjenja krvi i da ne valja ali 'ebiga....toliko mi se drao kod dr da sam se sva sludila i nisam se setila da trazim KS

Jeeeeeeee :super::klap: ... pomogli smoooo .... mnogo mi je veoma drago :zag:

pazite na malishane :heart:

mama oprala ukakanu guzu, sad sikimo, a ovo nam izmedju te dve aktivnosti s web kamerice :)
okrenuli smo vam guzu :P
406808_4669160005523_1032357471_n.jpg

mama oprala ukakanu guzu, sad sikimo, a ovo nam izmedju te dve aktivnosti s web kamerice :)
okrenuli smo vam guzu :P
Pogledajte prilog 259708
Vladeta je slatkiš, a mene uvek oduševi taj blaženi izraz lica koje imaju samo majke i to u tom nekom prvom periodu detetovog života. Vidi ti taj pogled, tu milinu i mirnoću kojom odiše Bokica, ma, divno, oboje ste divni.

Taman sam je juce pohvalila, kad danas urla ceo dan :(
Od 7 jutros nije spavala kako treba, samo po 15-20 min se smiri pa opet vriska..
A ledja me ubijaju i jos ne mogu da sedim normalno od epiziotomije..jbt kad cu li se vise oporaviti, bice mi lakse da se bakcem oko nje, ovako se uzasno brzo umorim, i nemam snage ni da je nosam da je utesim

a da ste videli mene noćas ahahahaha kao ćurka sam bila besna.
konačno sam legla oko ponoći, a ne oko dva, Luca se od 1 do 5 ujutru budila 7 puta. od toga jednom nije htela da zaspi odmah pa sam je pola sata ljuljuškala, ruka mi otpala. i oko pola 5 ja ispizdim, i izađem iz spavaće i svalim se na fotelje da spavam. uopšte nisam pogledala koliko ima sati, da li je možda gladna...i čujem ustaje muž, uspavljuje, pa menja pelenu, pa priča...i ne sme da mi priđe ahahahhaah
onda sam se konačno podigla i ušla u spavaću, naravno htela da sisa. sramota od mene.

jel moguće da je više ne zasiti sika kao pre? svaki dan mi se budi sve ranije da sisa...a nasisa se pošteno pre spavanja...

Mi danas isli da vadimo krv... medo ni osetio nije... mm ga drzao u krilu, on okrenuo glavu prema meni i mi se igrali dok su ga bocnuli...
Pohvalili su ga da odavno nije bilo tako dobro dete.
Mm i ja se zacudili sto on uopste nije osetio da su ga bocnuli ... ali nista... Muz me pita Jel moguce da nije osetio? Uopste nije ni pomerio prst... jel to normalno? (ko da ja znam jel jeste)-sad bi ga prosto stipnula da vidim reaguje li moje dete na bol uopste... (ludi roditelji... uvek se brinu aahahah)

E sad, ks mu nije sjajna. :(

LYM 9,20 (1,35-5,40)
LYM % 73,2 (15-40)
GRAN % 20,2 (30-70)

HGB 107 (115-165)

Nosila sam kod dr. pita jel prehladjen, rekoh nije. Kaze da ga dovedem za par dana... da vidi... ako je bolestan bice lekici... ako je zdrav neki preparat gvozdja... :(
Ne vodi mi se opet kod nje... cekam 15h da zakazem kod one nase alergologa(ona je i pedijatar) za sutra ako moze.

Novka, ne mogu da nadjem gde sam zapisal ono oko bakterija i virusa... kad je lym visi je virus ili kako? (necu da mu opet krkaju ab bez potrebe)

Ja mislim da sa fizioloshkim ne mozhesh da preterash, a za kashljucanje , a i za otvaranje nosica nama je puuuno pomoglo sledece ( hvala mojoj kumi na savetu, nek' je Bog pozhivi josh 110 godina :zcepanje: ) : uzmesh bosiljak ( na oko pola litre 3-4 puuune supene kashike) , vodu prokuvash, ubacish bosiljak, nek' baci kljuch-dva i onda stavish u sobu malom da isparava ... ako imash radijatore, mozhesh da nalijesh i u one isparivache, ja sam drzhala na gasnoj peci ... u to vreme josh sam spavala u sobi sa malim, do ujutro mi je prochistilo sinuse, glavu, grlo, bre jasnije sam i mislila :lol:
Bas cu ovo da isprobam,moje dete stalno kaslje i slini... I koliko moze da se drzi taj rastvor,msm samo jednu noc ili moze duze da se koristi? I da,gde kupujete taj bosiljak,verovatno u apoteci ili ga ima i u vecim trgovinskim centrima?

Mi danas isli da vadimo krv... medo ni osetio nije... mm ga drzao u krilu, on okrenuo glavu prema meni i mi se igrali dok su ga bocnuli...
Mm i ja se zacudili sto on uopste nije osetio da su ga bocnuli ... ali nista... Muz me pita Jel moguce da nije osetio? Uopste nije ni pomerio prst... jel to normalno? (ko da ja znam jel jeste)-sad bi ga prosto stipnula da vidim reaguje li moje dete na bol uopste... (ludi roditelji... uvek se brinu aahahah)

LYM 9,20 (1,35-5,40)
LYM % 73,2 (15-40)
GRAN % 20,2 (30-70)

HGB 107 (115-165)

Nosila sam kod dr. pita jel prehladjen, rekoh nije. Kaze da ga dovedem za par dana... da vidi... ako je bolestan bice lekici... ako je zdrav neki preparat gvozdja... :(
Ne vodi mi se opet kod nje... cekam 15h da zakazem kod one nase alergologa(ona je i pedijatar) za sutra ako moze.

Novka, ne mogu da nadjem gde sam zapisal ono oko bakterija i virusa... kad je lym visi je virus ili kako? (necu da mu opet krkaju ab bez potrebe)

Povecani limfociti su virus.

LYM 9,20 (1,35-5,40)
LYM % 73,2 (15-40)
GRAN % 20,2 (30-70)

HGB 107 (115-165)

moj sin je imao slabiju krvnu sliku u tom periodu i rekli su nam da je to normalno i da su referentne vrednosti za odrasle....da mu malo vise dajem mesa ako moze na stomacic i to je to....sve se to posle izregulisalo kak oje rastao...

Bas cu ovo da isprobam,moje dete stalno kaslje i slini... I koliko moze da se drzi taj rastvor,msm samo jednu noc ili moze duze da se koristi? I da,gde kupujete taj bosiljak,verovatno u apoteci ili ga ima i u vecim trgovinskim centrima?

Ja sam ostavljala dva dana, onda vec ja mislim da ispari shta ima da ispari, a i onako promeni miris ... tako da svaki drugi dan frishko ... duzhe ne verujem da ce i trebati :heart:... bosiljak za chaj na merenje mozhesh skoro u svakoj zdravoj hrani da kupish :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back