Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jednu sedmicu sam bila sa mužem a drugu sa sestrom i bakom. Baka je krenula da kada Una zaspe seka i ja prošetamo :)
Vjerovatno ćemo i mi oko ng gore ali još nije sigurno sve zavisi od vremenskih uslova što znači da nisam sa Zlatibora. Ubaciću neku sliku drugi put nemam više strpljenja da se zezam i za ove mi je trebalo pola sata dok sam ih našla, smanjila...
A što se tiče kolica i nisam baš prezadovoljna ali kada u ovom mom selu moraš po narudžbi da kupuješ, preteška su mi i jedva čekam proljeće da pređemo na najlakša i najmanja kišobran kolica-

Kod nas ima milion stvari sto pali. (inace moj tata malopre(posle kupanja i podoja) pita me jel zaspao medo?, rekoh Nemam pojma, spustila sam ga u krevetac, ne cuje se), a on ce: Pa vi ne osetite da imate dete. ) ahahah..

Mm ga stalno nosa... kad ne moze vise(umesto da ga spusti na pod-da ne gresim dusu igra se i on s njim na krevetu-) on ga u hranilicu, to obozava, tu je miran bar pola sata, lupa, peva, mlati... onda ga baci u ljulju... tu on gleda tv(mm) a medo se igra sa letecim medom ili glodje ogledalo(ponekad i glodalicu), e kad ni to vise nece, onda u noznu ljulju... to voli zadnjih dana...
Ja ne stavljam u ljulje sem u noznu kad mu se spava(ali i tu forsiram krevetac), a nekad i kolica vozamo po kuci...
U hranilicu stavljam samo kad se jede

Sve u svemu, ima ga svuda... :)

Hahaha od kad sam je skontala kad god sam išla u šetnju gledala sam ima li je gdje .A stojim ja na kasi i skontam da je Petar u kolicima i sve se okrećem da vidim hoće li Čičak naići i tada mi baš bilo žao što je nisam vidjela :p Znači kada odem na Zlatibor da šetam oko maxija :lol:
Bježim na spavanje mm me doziva :bye:

..13 kg je 12-18 meseci, ali obichno ga bebe ranije prerastu po visini (mora biti min 2cm od temena do vrha sedishta,
a josh ranije im postane nepodnoshljiv lezeci polozaj u jajetu..
..rachunaj da iza nekih 9 meseci necesh moci vishe da ga svrtish u njemu osim ako spava ili je jako kratka voznja,
ali tada ce vec dorasti za vece..

..mi smo odmah uzeli 0-1, do 18kg, tako nam je bilo isplativije..

imam jendo pitanje posot sma u muci sa kolicima, autosedistima....kada bebe napune tih famoznih 13 kg i prerastu jaje za auto????.....

Obicno oko godine. Zavisi sa koliko su rodjeni. Recimo moj medo: rodjen sa 3300, sa godinu ce imati oko 10kg.
Jaje prerastu kad pocnu da sede, ali ja necu da ga stavljam u obicno sediste jer on odmah zaspi i zao mi je da spava sedeci, ovako u jajetu lezi... gledacu da ga koristim sto duze samo zbog toga

Sad su moji odneli Pedju. Ja u 6 jutros presla u drugu sobu... a njih troje:baba deda i tata-Medovi!!! Ne znaju obuci dete, vec su me milion puta pitali a ovo a ono? Sta da mu obucem? Nema trenerke? gde stoji? :roll:
Na kraju sam ustala i obukla ga. Koji smorovi!
U bebinom plakaru stoje slozene, bar 15-20 pantalona, 30-40 duksica, isto toliko majica... ma svega ima za 6oro dece... i oni ne znaju da uzmu prve pantalone i majicu i obuku ga...

E, zato je dobro imati starije detence u familiji. Mi smo to jaje pozajmili od sestre mog muža. Naravno, prerastao ga je odavno, sada imamo obično sedište, ono do 3 godine. To smo kupili u Metrou kada je uveden taj zakon da je sedište obavezno, za Milicu još i dobro se pokazalo. A Micku vezujemo na zadnjem sedištu, ona je velika i sama sedi :lol:
A sve to koristimo jednom mesečno, kada uspemo da izmolimo svekra nam pozajmi auto da odemo kod mojih u Bg... Sreća pa je Smederevo malo, sve je blizu. Kolica i ford tabanus ( hahaha, samo nemoj neko da me pita koji je to auto :lol: ) i stigneš svuda za max pola sata ;)

..13 kg je 12-18 meseci, ali obichno ga bebe ranije prerastu po visini (mora biti min 2cm od temena do vrha sedishta,
a josh ranije im postane nepodnoshljiv lezeci polozaj u jajetu..
..rachunaj da iza nekih 9 meseci necesh moci vishe da ga svrtish u njemu osim ako spava ili je jako kratka voznja,
ali tada ce vec dorasti za vece..

..mi smo odmah uzeli 0-1, do 18kg, tako nam je bilo isplativije..

slazem se ali ta sedista od 0-18 kg mi deluju sumnjiva za novorodjence, kao da nisu pogodna, gledala sam od nania firme, vrlo su povoljna ali ne znma bas da li stvarno novorodjence moze u to...jer u cemu da ga iznesem iz porodilista kad moramo da ga stavimo odmah u auto da bi se odvezli do kuce?....

Mi idemo bar jednom nedeljno do Ns... i ta stavka mi je bas bitna...
Jedino ga jos nisam vozila sama... napred...

Mene samo zanima kako on siroti kad zaspu u tom obicnom... Glava im padne?
Negde sam citala da se tu nesto kao izvuce pa kao leze?! Jel to neko lupio ili ne?

Idem do moje sisarke... da mi opere lobanju... boli koliko je prljava kosa... :mrgreen:
PS. Da vam odam tajnu :tajna: : jos mi nisu vratili auto pa vozim muzev... A njegov auto ko cudoviste... Kao neko dete sam... Svaki dan negde idem, samo da se provozam... hahahhahhaha.. juce otisla da vidim ogradice, mm me zove posle nekog vremena, pita Gde si? , ja svratila u radnju... kaze on:Ti kad se docepas auta samo skitas. ahahahahhahahah...

Pozdrav svim mamama, tatama i bebama. Redovno vas pratim ali nikako da se javim, nekada sam malo pisala na kutku ali pošto sam radila do poslednjeg dana nisam baš imala vremena a sada ga nemam zbog moje bebice koja je 24 napunila 6 mjeseci :D Mislim da je Žabicin beban vršnjak sa mojom Unom ali možda i griješim.
Moram da se nadovežem na Ijin post o TV-u jer smo i mm i ja odlučili da ga nememo i nemoguće je ljudima objasniti da mi jednostavno ne želimo televizor a posebno dok imamo malu bebu jer čitala sam da se i ne preporučuje do druge godine da bebe gledaju tv navodno je to previše šarenila za njihove male glavice. Mda imam toliko radoznalo dijete da ne vjerujem da bi bila mirna 5 minuta ona je uglavnom na podu u sred dnevne sobe okružena zvečkama, kesama, flašama.....već sada počinje da puže vojnički digne guzu a gornji dio vuče po podu, ma nema mira ni sekundu :D

Daisy jesu vršnjaci naš je napunio 6 meseci 25.oktobra! I svaka čast za tebe i Iju jer ste odlučili bez TV, ja takodje nisam ljubitelj istog ali mm bi da gleda sve akcije, istorijske kanale itd. Pa sam se ja ipak izborila za taj beby tv dok je malac sa nama u dnevnoj sobi... Bolje mi je da sluša pesmice sa tog kanala nego zvuk nekih drugih programa. Naravno mi dosta brbljamo i ne koristimo bebeće glasove... Uglavnom normalnim tonom :D Ali kada sam u kuhinji i ostavim ga u dnenoj on bez problema gleda malo tv :whistling:

Mi idemo bar jednom nedeljno do Ns... i ta stavka mi je bas bitna...
Jedino ga jos nisam vozila sama... napred...

Mene samo zanima kako on siroti kad zaspu u tom obicnom... Glava im padne?
Negde sam citala da se tu nesto kao izvuce pa kao leze?! Jel to neko lupio ili ne?

Idem do moje sisarke... da mi opere lobanju... boli koliko je prljava kosa... :mrgreen:
PS. Da vam odam tajnu :tajna: : jos mi nisu vratili auto pa vozim muzev... A njegov auto ko cudoviste... Kao neko dete sam... Svaki dan negde idem, samo da se provozam... hahahhahhaha.. juce otisla da vidim ogradice, mm me zove posle nekog vremena, pita Gde si? , ja svratila u radnju... kaze on:Ti kad se docepas auta samo skitas. ahahahahhahahah...

Nije lupio čičak. Sedište se podešava u 3položaja. ležeći polusedeći i sedeći. I ne visi glava jer ima bočne ivice, i dodatni umetak.

slazem se ali ta sedista od 0-18 kg mi deluju sumnjiva za novorodjence, kao da nisu pogodna, gledala sam od nania firme, vrlo su povoljna ali ne znma bas da li stvarno novorodjence moze u to...jer u cemu da ga iznesem iz porodilista kad moramo da ga stavimo odmah u auto da bi se odvezli do kuce?....

..mi imamo ovo http://shop.aksa.rs/bellelli-auto-sediste-leonardo-0-18kg-0-1---mis.html
kao i sledece, vece njihovo, za alekseja i jakshu..
..imaju dodatak za novorodjenche koji se koristi do 3 meseca,
a samo sedishte se lako polugom pomera iz zavaljenog tj lezeceg (za male bebe i za vece dok spavaju) u uspravni tj sedeci polozaj, za vece bebe..
..u njemu smo ih dovezli iz porodilishta i sasvim je ok..

Mi jutros bili u savetovalištu, i primili vakcinu. Ana 74cm i 8500G, Iva 74.5 i 8700G. Dr kaže da su odlične, ja se žalila na što neće da jedu sve, ona kaže da se to toleriše do godinu dana. Kaže da što god jedu da su super.Utrostručile su težinu koju su imale na rođenju. Sledeća vakcina MMR posle rođendana.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back