Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je ona prepisala, od reci do reci, iz neke prastare skripte koja je mozda bila aktuelna dok je ona studirala.
Ja je slucajno imam jer sam dobila od starije koleginice, sve prevazidjeno i netacno.
Da, ogranicen je broj podoja-glupost, zapremine mleka za dojenu bebu u mililitrima po podoju-opet glupost, pise "ako majka nema dovoljno mleka"-nemoguce i glupost,...
:eek: "8-12 meseci podoj ujutru i uvece" :roll: mislim, stvarno...
A vocni sok i ostalo, necu ni da komentarisem.

Ija, srecan vam rodjendanko, da ste nam zivi i zdravi i veseli :heart:
Bokice, svaka cast, vidim da super napredujete i bas mi je drago zbog toga...samo hrabro, evo vec dolazi sve na svoje polako :cmok:
Ata, deca su ti kao seceri :heart:

uspem da vas iscitam, ali nemam vremena da kuckam...uglavnom smo sami kuci Strahinja i ja, tata nam radi ovih dana kao sumanut, pa se ceo dan borimo moje dete i ja :D
nocu i dalje lose spava, nocas 3 budjenja...
a i ovo vreme me nervira, msm znam da kalendarski nije za ocekivati suncano i vedro, ali fali mi...juce smo bili napolju sat i po oko podneva pa se otegne dan u kuci, on nervozan, ja isto tako...bas mi fali lepo vreme i voznja kolicima do besvesti...

To je ona prepisala, od reci do reci, iz neke prastare skripte koja je mozda bila aktuelna dok je ona studirala.
Ja je slucajno imam jer sam dobila od starije koleginice, sve prevazidjeno i netacno.
Da, ogranicen je broj podoja-glupost, zapremine mleka za dojenu bebu u mililitrima po podoju-opet glupost, pise "ako majka nema dovoljno mleka"-nemoguce i glupost,...
:eek: "8-12 meseci podoj ujutru i uvece" :roll: mislim, stvarno...
A vocni sok i ostalo, necu ni da komentarisem.

A ko je autor teksta?

A sto je glupost da bebe od 8-12 meseca imaju 2 podoja? Ebote ja ako mu uvedem 3 obroka, nece ni moci da ima vise od dva podoja. Sad ima 3.

Medo je nocas imao bidjenje u 1, 3, 5, 6... Uzas :roll:
I htela sam mu praviti dorucak jutros u 9, ali se komirala... a mm ga odneo u dnevnu da odspavam... kad sam ustala ono skoro 10. Joj
Htedoh nakrpiti mm sto me nije dizao ali nije fer... hteo je da odspavam... mada zbog toga medo preskoci dorucak u 9, pa je samo sikio u 10, sad mu je gotov dorucak...
Ako nastavi da me urnise nocu, nece doruckovati do skole... aahhaha..

Ozbiljno razmisljam da skuvam voce za dva dana... pa da ne moram svako jutro da ustajem ranije

aman ljudi to je minimalan broj podoja
i vecina beba tako sama radi...
Kristina Andrej ti je samo sisao do 8 ili 9 meseci, moja Irina je sa 10 ipo vec izbacila sisu sama potpuno, nisam mogla da je nateram
sta sam trebala da radim? da je kljukam ko gusku, jer eto,mora da ima sto vise podoja, sto duze moguce, jer je tako eto, po novoj modi?
a ti si isto trebala, samo vezano za nemlecnu hranu, od sestog?

a tebi cicak nema samo 3 podoja...sama si rekla da nocu sisa bar jednom, a najcesce 3 puta...ili 4...to ti je vec 4 -6 ili 7 podoja dnevno, tako da ako uvedes jos jedan obrok, nece imati samo 2 podoja, zar ne?

lepo na kraju teksta pise da je svako dete za sebe...sto ce reci, ne mozes ko konj samo gledati napred i uvrteti u glavu neku tabelu i pridrzavati se slepo a dete npr trazi da sisa, a ti kao e ne moze, tabela kaze samo 2 podoja i kraj....tako rade samo kreteni

a sa godinu dana vecina dece ima samo 2 podoja(znam jer su mi majke pricale, deca jednostavno nece) i to je to...
a zapremina mleka je otprilike kolicina koju dete posisa samo jer nema zeludac u koji staje litar mleka pobogu

a to "sve prevazidjeno i netacno" ti samo govori da je u pitanju fantaziranje
do juce bilo tacno, sad nije vise u fazonu, pa je odjednom netacno
da su ljudi toliko gresili koliko se sad govori da je bilo sve apsolutno pogresno, odkud onda 5 ipo milijardi ljudi vise nego pre 110 godina?
kako nisu svi pomrli zbog pogresne dohrane?

..amin..
..koliko god bilo nelogichno dati broj podoja od-do, toliko je nekoj mami takav podatak dragocen u smislu ochuvanja zdravog razuma,
kad ima utisak da joj je dete mimo svih koje zna..
..i koliko god bilo nelogichno dati kolichinu mleka po podoju u gramima ili ml, toliko ce neko uspanichen da se smiri ili potvrdi svoje sumnje
na kantaru..

..deca nemaju propisano uputstvo za upotrebu, ali postoje proseci, ochekivanja, tolerancije..

..ako dete nije nezadovoljno i ako napreduje ok, sve ostalo je stvar izbora, kako ko voli i kako mu je lakshe..

P.S. Irina je sa 4 meseca bila jako nervozna, stolica joj je bila bez sadrzaja....ali potpuno bez sadrzaja, a nije bio proliv ili nesto
plakala je jadna, sisala svaki sekund maltene
i smirila se posle 2 nedelje(okruglo 2, sa 4 ipo) kad sam joj uvela milupin pirinac....
jel sam trebala da cekam do punih 6 jer je to po novom?
kumina mala isto....sa 4 ipo meseca trazila ...kukala, pizdela...dok nije dobila zitarice

nisu sva deca ista
danas su kalupi u modi

aman ljudi to je minimalan broj podoja
i vecina beba tako sama radi...
Kristina Andrej ti je samo sisao do 8 ili 9 meseci, moja Irina je sa 10 ipo vec izbacila sisu sama potpuno, nisam mogla da je nateram
sta sam trebala da radim? da je kljukam ko gusku, jer eto,mora da ima sto vise podoja, sto duze moguce, jer je tako eto, po novoj modi?
a ti si isto trebala, samo vezano za nemlecnu hranu, od sestog?

a tebi cicak nema samo 3 podoja...sama si rekla da nocu sisa bar jednom, a najcesce 3 puta...ili 4...to ti je vec 4 -6 ili 7 podoja dnevno, tako da ako uvedes jos jedan obrok, nece imati samo 2 podoja, zar ne?

lepo na kraju teksta pise da je svako dete za sebe...sto ce reci, ne mozes ko konj samo gledati napred i uvrteti u glavu neku tabelu i pridrzavati se slepo a dete npr trazi da sisa, a ti kao e ne moze, tabela kaze samo 2 podoja i kraj....tako rade samo kreteni

a sa godinu dana vecina dece ima samo 2 podoja(znam jer su mi majke pricale, deca jednostavno nece) i to je to...
a zapremina mleka je otprilike kolicina koju dete posisa samo jer nema zeludac u koji staje litar mleka pobogu

a to "sve prevazidjeno i netacno" ti samo govori da je u pitanju fantaziranje
do juce bilo tacno, sad nije vise u fazonu, pa je odjednom netacno
da su ljudi toliko gresili koliko se sad govori da je bilo sve apsolutno pogresno, odkud onda 5 ipo milijardi ljudi vise nego pre 110 godina?
kako nisu svi pomrli zbog pogresne dohrane?

Hm, kako smo uopste dosli do ove rasprave, kad i ja sve ovo pisem bas zbog toga sto je svako dete prica za sebe i glupo je ukalupljavati?
Znam poreklo ovog teksta i radi se o ogranicavanju broja podoja, to su norme koje su se odnosile na bebe hranjene adaptiranim i nesrecno su primenjene na dojene bebe, zato su lose i netacne.
I dan danas mnogi pedijatri savetuju uobrocavanje, odredjen broj podoja, odredjenu duzinu itd.
Nije ovo odjednom prevazidjeno, nego se nikad nije ni odnosilo na dojenje, tj. nije trebalo da se odnosi na dojenje.
I, na zalost, nece to umiriti mame, statistika govori upravo suprotno.
Moja beba trazi vise podoja nego sto bi trebalo-moje mleko je slabo, daj adaptirano.
Moja beba nece da sisa onoliko puta koliko pise da treba-daj da joj dam i flasicu.
Moja beba posisa manje nego sto pise da treba-nemam dovoljno mleka, daj adaptirano.
Moja beba je posisala vise nego sto pise da treba-mora da mi je mleko kao voda, daj adaptirano.
Zato je ovaj tekst los.
Mislim da smo sve ovo prezvakali sto puta.

Hm, kako smo uopste dosli do ove rasprave, kad i ja sve ovo pisem bas zbog toga sto je svako dete prica za sebe i glupo je ukalupljavati?
Znam poreklo ovog teksta i radi se o ogranicavanju broja podoja, to su norme koje su se odnosile na bebe hranjene adaptiranim i nesrecno su primenjene na dojene bebe, zato su lose i netacne.
I dan danas mnogi pedijatri savetuju uobrocavanje, odredjen broj podoja, odredjenu duzinu itd.
Nije ovo odjednom prevazidjeno, nego se nikad nije ni odnosilo na dojenje, tj. nije trebalo da se odnosi na dojenje.
I, na zalost, nece to umiriti mame, statistika govori upravo suprotno.
Moja beba trazi vise podoja nego sto bi trebalo-moje mleko je slabo, daj adaptirano.
Moja beba nece da sisa onoliko puta koliko pise da treba-daj da joj dam i flasicu.
Moja beba posisa manje nego sto pise da treba-nemam dovoljno mleka, daj adaptirano.
Moja beba je posisala vise nego sto pise da treba-mora da mi je mleko kao voda, daj adaptirano.
Zato je ovaj tekst los.
Mislim da smo sve ovo prezvakali sto puta.

A mene i dalje zanima ko je autor teksta?

A mene i dalje zanima ko je autor teksta?

Koleginica jedna prepisala iz studentske skripte, znas i sama kako to ide, neko pohvata beleske na predavanju, neko drugi prekuca, pa se to godinama umnozava jer adekvatnu literaturu iz te oblasti nismo imali.
Profesorka je divna i veliki strucnjak za svoju oblast, a to je prehrambena tehnologija, doktor nauka, ali tehnoloskih, nema veze sa medicinom.
A nije neistinito, zaista se tako ucilo ranije, vazile su te preporuke za adaptirano i za dojene bebe, to sto je predavala se tako ucilo i na pedijatriji.
Zato i jeste ovakva statistika sto se dojenja tice sto se niko ne bavi time na pravi nacin.

imali smo prvi podoj, super vuce moj decak mali <3
samo jos ja da skontam da mu stavim lepo sto vise sike u usta, sestra iz laktarijuma kad mu je strpala moju siku u usta, vuce, sve puca :) a ja sam malo smotana, al imam mleka, pa cemo se valjda nauciti i na ovo.....

..chichak, ja sam kupovala voce u teglicama zato shto nam je doruchak bio u osam ujutru..
..to ce biti ovih devet sadashnih, od vikenda..
..toliko poludela nisam da ustajem da kuvam zorom..

Novka saborce moj :heart: ... Razumes me... ;)

Medo je prepodne stukao teglicu od 190, sljiva+banana+p.pahuljice... Napravila sam 3 teglice, tako da sam mirna i za sutra(mozda i prekosutra).
Malopre je pojeo opet 190 batak+sargar+tikvice+kromp. to sam juce pravila... hteo je jos ali nema... sutra cu praviti i slani obrok kao i slatki u vecoj kolicini, pa nek jede koliko hoce...
Raspored danas:
8 sika
10 sika
11:30 voce+zitarice
14 sika
16 povrce+meso
18:30 planiram opet nesto ne znam sta
i u 20 sika

ne donose oni njega kod mene, ja idem tamo i ima posebna sobica koja je za podoj, dobesu mi ga i odnesu.... bece on ni silaziti dole kod mene uopste, kolko sam skobtala, oni ce njega otpystiti direktno sa intenzivne kuci ako ostane ovako dobar i uhodamo se sa hranjenjem :) danas sam isla i na drugi podoj, sisao je kao velika momcina, bas dobro vukao i konstantno, nije se igrao, ispraznio skoro kevu siku :) idem i veceras gore u pola osam i onda se do jutra izmlazam i nosim mu, pa ce ga obe hraniti jer u toku noci ne donose bebe na pidoj u tu sobicu i tako.....
jes, divna fotka, svima se svidja, zelim je uramiti kuci kad dodjemo.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back