Tsuymish
Buduća legenda
- Poruka
- 31.362
pa ne verujem da su mislili da se podoji ogranicavaju
u pitanju je minimalna kolicina mleka
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa ne verujem da su mislili da se podoji ogranicavaju
"8-12 meseci podoj ujutru i uvece" Mi se oprastamo s ovom temom i prelazimo na toddlerse. Danas Junior puni godinu dana.
Kako vreme letiKada se samo setim sta smo sve preziveli pre godinu dana, ali vazno je da je sada sve ok.
dLugarima

To je ona prepisala, od reci do reci, iz neke prastare skripte koja je mozda bila aktuelna dok je ona studirala.
Ja je slucajno imam jer sam dobila od starije koleginice, sve prevazidjeno i netacno.
Da, ogranicen je broj podoja-glupost, zapremine mleka za dojenu bebu u mililitrima po podoju-opet glupost, pise "ako majka nema dovoljno mleka"-nemoguce i glupost,...
"8-12 meseci podoj ujutru i uvece"
mislim, stvarno...
A vocni sok i ostalo, necu ni da komentarisem.
aman ljudi to je minimalan broj podoja
i vecina beba tako sama radi...
Kristina Andrej ti je samo sisao do 8 ili 9 meseci, moja Irina je sa 10 ipo vec izbacila sisu sama potpuno, nisam mogla da je nateram
sta sam trebala da radim? da je kljukam ko gusku, jer eto,mora da ima sto vise podoja, sto duze moguce, jer je tako eto, po novoj modi?
a ti si isto trebala, samo vezano za nemlecnu hranu, od sestog?
a tebi cicak nema samo 3 podoja...sama si rekla da nocu sisa bar jednom, a najcesce 3 puta...ili 4...to ti je vec 4 -6 ili 7 podoja dnevno, tako da ako uvedes jos jedan obrok, nece imati samo 2 podoja, zar ne?
lepo na kraju teksta pise da je svako dete za sebe...sto ce reci, ne mozes ko konj samo gledati napred i uvrteti u glavu neku tabelu i pridrzavati se slepo a dete npr trazi da sisa, a ti kao e ne moze, tabela kaze samo 2 podoja i kraj....tako rade samo kreteni
a sa godinu dana vecina dece ima samo 2 podoja(znam jer su mi majke pricale, deca jednostavno nece) i to je to...
a zapremina mleka je otprilike kolicina koju dete posisa samo jer nema zeludac u koji staje litar mleka pobogu
a to "sve prevazidjeno i netacno" ti samo govori da je u pitanju fantaziranje
do juce bilo tacno, sad nije vise u fazonu, pa je odjednom netacno
da su ljudi toliko gresili koliko se sad govori da je bilo sve apsolutno pogresno, odkud onda 5 ipo milijardi ljudi vise nego pre 110 godina?
kako nisu svi pomrli zbog pogresne dohrane?
Hm, kako smo uopste dosli do ove rasprave, kad i ja sve ovo pisem bas zbog toga sto je svako dete prica za sebe i glupo je ukalupljavati?
Znam poreklo ovog teksta i radi se o ogranicavanju broja podoja, to su norme koje su se odnosile na bebe hranjene adaptiranim i nesrecno su primenjene na dojene bebe, zato su lose i netacne.
I dan danas mnogi pedijatri savetuju uobrocavanje, odredjen broj podoja, odredjenu duzinu itd.
Nije ovo odjednom prevazidjeno, nego se nikad nije ni odnosilo na dojenje, tj. nije trebalo da se odnosi na dojenje.
I, na zalost, nece to umiriti mame, statistika govori upravo suprotno.
Moja beba trazi vise podoja nego sto bi trebalo-moje mleko je slabo, daj adaptirano.
Moja beba nece da sisa onoliko puta koliko pise da treba-daj da joj dam i flasicu.
Moja beba posisa manje nego sto pise da treba-nemam dovoljno mleka, daj adaptirano.
Moja beba je posisala vise nego sto pise da treba-mora da mi je mleko kao voda, daj adaptirano.
Zato je ovaj tekst los.
Mislim da smo sve ovo prezvakali sto puta.
A mene i dalje zanima ko je autor teksta?
a ja sam malo smotana, al imam mleka, pa cemo se valjda nauciti i na ovo.......chichak, ja sam kupovala voce u teglicama zato shto nam je doruchak bio u osam ujutru..
..to ce biti ovih devet sadashnih, od vikenda..
..toliko poludela nisam da ustajem da kuvam zorom..
... Razumes me...
danas sam isla i na drugi podoj, sisao je kao velika momcina, bas dobro vukao i konstantno, nije se igrao, ispraznio skoro kevu siku
idem i veceras gore u pola osam i onda se do jutra izmlazam i nosim mu, pa ce ga obe hraniti jer u toku noci ne donose bebe na pidoj u tu sobicu i tako.....