Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svaka vam čast kad možete tako... ili bolje rečeno, svaka čast vašoj deci :D
Ovaj moj dundoje pojede pun tanjir hrane, i to jake hrane, povrće i meso, ili povrće i žumance, pa zalije punom flašicom mleka ( kad hoće mleko - hoće, kad naidje period da neće - nema teorije ni kap da uzme ), i tek je onda sit. Voće kao poseban obrok ne dolazi u obzir, voće je poslastica, vitaminski koktel, osveženje, dodatak posle jela, kako god, ali da bude obrok, makar i užina - nema teorije.
Žitarice isto, to je fino za užinu, ali čak i za to nedovoljno.
Ja gledam moju decu, pa čitam šta Čičkov maleni jede i kontam da ovo moje čudo nebi prestalo da plače i bio bi gladan non-stop.
A slike stoje, vidite i same da nije debeo. Ali zato raste kao da ga djubrimo, samo kad izvadim iz ormara nešto što nije nosio 15-tak dana, skontam da je malo. Do pupka su mu duksići koje smo kupovali ili dobijali za uzrast od godinu dana. I koji su stvarno veliki izgledali. A sutra puni 9 meseci.
Da li su to moja deca omašila PS, ili šta, ali da ih ovako hranim, sirena se nebi isključivala :lol:

Probacu i tako.
On ne jede nista mlecno pa mu uopste zitarice ne dajem... ne znam kako da ih spremim? I koje?

Ako imate bilo kakve predloge, znacilo bi mi?

To prepodne na dva sata mu dajem da bi stigao sve obroke da ima... ne znam jel to precesto na dva sata?

..zar nismo vec pisali..? :)
..zitarice bez adaptiranog mleka u sebi, prvo pirinchane, pa pirinach i kukuruz (ako te postoje bez mleka..? :think: )
pa kad uvedete gluten zvanichno (da ne spominjem sad onaj hleb) onda bilo koje..
..pravish sa svojim mlekom ili sa HA formulom..
..ili ih jednostavno dodash u voce, bez mleka..

Svaka vam čast kad možete tako... ili bolje rečeno, svaka čast vašoj deci :D
Ovaj moj dundoje pojede pun tanjir hrane, i to jake hrane, povrće i meso, ili povrće i žumance, pa zalije punom flašicom mleka ( kad hoće mleko - hoće, kad naidje period da neće - nema teorije ni kap da uzme ), i tek je onda sit. Voće kao poseban obrok ne dolazi u obzir, voće je poslastica, vitaminski koktel, osveženje, dodatak posle jela, kako god, ali da bude obrok, makar i užina - nema teorije.
Žitarice isto, to je fino za užinu, ali čak i za to nedovoljno.
Ja gledam moju decu, pa čitam šta Čičkov maleni jede i kontam da ovo moje čudo nebi prestalo da plače i bio bi gladan non-stop.
A slike stoje, vidite i same da nije debeo. Ali zato raste kao da ga djubrimo, samo kad izvadim iz ormara nešto što nije nosio 15-tak dana, skontam da je malo. Do pupka su mu duksići koje smo kupovali ili dobijali za uzrast od godinu dana. I koji su stvarno veliki izgledali. A sutra puni 9 meseci.
Da li su to moja deca omašila PS, ili šta, ali da ih ovako hranim, sirena se nebi isključivala :lol:

:D
..neka jede kako voli, nema dva ista deteta, a svako zna svoje dete najbolje.. :zag:

..ja ne dajem voce na pun stomak, ni mi ga tako ne jedemo,
ali dajem kao uzinu uz keks, i pre ruchka i vechere, koliko god hoce..

:D
..neka jede kako voli, nema dva ista deteta, a svako zna svoje dete najbolje.. :zag:

..ja ne dajem voce na pun stomak, ni mi ga tako ne jedemo,
ali dajem kao uzinu uz keks, i pre ruchka i vechere, koliko god hoce..

Ja voće dajem kad god hoće. I maloj i malom. To da pokvari obrok neće ( pogotovo mojoj deci :lol: ), a oni ne mogu da pojedu toliko da bi im bilo muka ili nešto. Juče mi je Mic pojela 4 kruške, one velike, žute, mirisne, a da nije ni skontala. Naravno, za ceo dan, ne odjednom. Mali pojeo standardan ručak, pun tanjir, onaj običan, supeni, i posle toga krišketinu pečene bundeve - ej, pa i ja bih bila sita od onoga, a ne on onolicki :lol:

Mislila sam na količinu hrane. Meni sve to, sudeći prema apetitu moje dečurlije, izgleda malo. Ne znam, da dete od 7 meseci do 17 popodne dobija samo melko i voće, i to jednom, meni to stvano izleda nedovoljno. Dobro, ja sudim prema svojoj deci, a i prema kom bi drugom, pa mi izgleda da je maleni gladan i da zato kada navali na konkretnu hranu, ne ume da stane. :think: Ne kažem, možda i grešim :)

..ma nisam mislila da pokvari ruchak, pa i moji jedu bash pre ruchka,
nego zbog varenja i iskoristljivosti, znash to i sama, meni je greota da ono divno voce chami u stomaku satima iza ruchka koji se vari.. :lol:

..a oko chichkove situacije - moguce je, samo ne zaboravi da njen mish relativno odskora jede ishta osim mleka.. :)

ja sam planirala da uvedem treći kad mi se stabilizuju malo grudi. evo već par dana nisu onako jaaako tvrde kad umesto sisaja imamo konkretnu klopu.
ja počela sa skoro 6 meseci, pa taman za koju nedelju i treći da uvedem.

mi ovako:
6 -sika (koju mi sad kako je počela da spava nekad preskoči)
9-sika
12.povrće i od danas zvanično i konačno i MESO ( ja i u ručak nekad ubacim žitarice, nekad manje nekad više)
15 -sika
18-voće sa ili bez žitarica
21-sika
vrlo vrlo retko sika oko 11,12 ako ne zaspi nego se igra do kasno.

obroci su joj oko 125-150 ml znači mala teglica ili malo jače od toga. ja joj jednostavno ne nudim više, koliko ima toliko jede, ne buni se nešto :)

E, taman i ja da pitam nešto, davno mi Mic beše beba, pa sam zaboravila. Mali sutra puni 9 meseci. Sme li cveklu i sok od višnje, domaći naravno?
I kad se sme početi sa paradajzom? Pre neki dan sam kuvala krompir paprikaš i stavim jedan manji paradajz u krompir, potpuno zaboravivši da će i Stef to da jede. Pojeo pun tanjir, naravno, a ja se tek onda setim paradajza. Ništa mu nije bilo. Ma ništa, kao da ništa novo nije ni probao. A sve mi se čini da paradajz nebi smeo pre godine, ili sam izbrkala nešto.
A cvekla i višnja, sve mi se čini da sme, ali mm je zapamtio pravilo - crveno ne pre godine, pa se drži toga kao pijan plota, a onda i mene zbunio, pa sad ni ja ne znam više :think:

Probacu i tako.
On ne jede nista mlecno pa mu uopste zitarice ne dajem... ne znam kako da ih spremim? I koje?

Ako imate bilo kakve predloge, znacilo bi mi?

To prepodne na dva sata mu dajem da bi stigao sve obroke da ima... ne znam jel to precesto na dva sata?

pa daj mu jogurt cile.. pavlaku..
pa mozes za dorucak palentu sa necim od toga..
a za uzinu opet vocni jogurt.. pomeri ranije prvi obrok i ubaci vecericu.. podeli onaj rucak na 2 porcije..
njemu je svakako jos uvek glavno sisanje.. samo sto imas malog gurmana i super sto hoce da rucka tako.. :heart:

pa daj mu jogurt cile.. pavlaku..
pa mozes za dorucak palentu sa necim od toga..
a za uzinu opet vocni jogurt.. pomeri ranije prvi obrok i ubaci vecericu.. podeli onaj rucak na 2 porcije..
njemu je svakako jos uvek glavno sisanje.. samo sto imas malog gurmana i super sto hoce da rucka tako.. :heart:

..ne jede chichkov mish mleko i mlechne proizvode do rodjendana, osim maminih.. :)

Nesto tu nestima... menjamo koliko danas rezim.

U 11 je danas pojeo malu teglicu sargarepa+karfiol i pola velike sarg+kromp+janjetina... i posle jos otvarao usta(ja nisam imala vise-to mi od juce i rekoh daj da probam prvi put da mu dam to prepodne) ... Bilo mi tuzno sto otvara usta :( a ja grebem sa one teglice... ebo me pas sto bas danas ne skuvah... obicno kuvam njemu svaki dan i uvek skuvam bas puno.. da ostane...
Elem, zavrsio je oko pola 12... I malopre, posle dva sata od toga dreka vriska, spava mu se a i hoce siku... posisao obe ko da tri dana nije jeo... eno spava...

Skuvala sam supu i povrce ... i tikvicu da dodam... sad cu mu napraviti brate pun blender do kraja... ahahah
Danas cu mu batak+krompir+sargarepa+tikvica... a skuvala sam podosta, skuvam sve to(sem tikvice-nju posebno u blenderu) kao supu(za nas i njega bez soli), pa nama odvojim i zakuvam i posolim...

Videcemo koliko ce pojesti popodne... u 4 ce mu mama dati, mi moramo nesto obaviti...

Zitarice cu probati da mu dajem uvece(mrsko mi muzti se ali sta cu)-sa onim ha mlekom nece.
ne dodajem cesto zitarice u obroke jer on cim ne dodam krusku ili tikvicu ima tvrdu bas onako... mislim stolicu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back