Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jel ima na forumu mozda neki specijalista :) ovo dete mi ne da da spavam
2 sata provede sisajuci ,posle pola sata udari u dreku kao da je gladovalo ceo dan,i stuce dohranu od 120ml,sve u svemu pola litre ima u stomaku garantovano,posle naravno prejeden,grcevi i ne zna se sta je gore,jel on izgleda ne zna kad je sit ili sta ...
prvi mesec i dobio je 1200gr sto je ok

IMG_6530_resize.jpg

da se pohvalimoooooo :)

bebi ce sutra mesec dana. mislim da se ne igra,vec stvarno sisa satima,sesta mu za inat dala da vidi dokle ce visiti na sisi i sisati,nije ni ona luda da ga drzi po ceo dan u rukama,al kad je zavrsio sa obe i udario u dreku nakon pola sata,nije se smirio bez jos flasice mleka.
sad je sastavio 4 sata da nije trazio do sledeceg dojenja
ne verujem da je u pitanju ne kvalitetno mleko,ili da ne vuce kako treba pa da se malo najede za kratak vremenski period,kod mene je 120ml posisao za nepunih 15-20min,pravio sam pauze koliko halapjlivo jede

sad ce i kontrola,pa nek vidi sta kazu "strucnjaci" ,hranio sam mace staro 1dan i znalo se koliko kolicinski pojede i na koji vremenski razmak,kod ovoga se ne zna nista :) ,vecito bi da sisa

bebi ce sutra mesec dana. mislim da se ne igra,vec stvarno sisa satima,sesta mu za inat dala da vidi dokle ce visiti na sisi i sisati,nije ni ona luda da ga drzi po ceo dan u rukama,al kad je zavrsio sa obe i udario u dreku nakon pola sata,nije se smirio bez jos flasice mleka.
sad je sastavio 4 sata da nije trazio do sledeceg dojenja
ne verujem da je u pitanju ne kvalitetno mleko,ili da ne vuce kako treba pa da se malo najede za kratak vremenski period,kod mene je 120ml posisao za nepunih 15-20min,pravio sam pauze koliko halapjlivo jede

sad ce i kontrola,pa nek vidi sta kazu "strucnjaci" ,hranio sam mace staro 1dan i znalo se koliko kolicinski pojede i na koji vremenski razmak,kod ovoga se ne zna nista :) ,vecito bi da sisa

Da li tako sisa od pocetka ili samo u poslednja 3-4 dana? Ako je sada poceo mozda je skok u razvoju koji ce proci za dan-dva, ali ako tako sisa od poceta onda ne znam sta moze biti. Mozda mu samo treba bliskost ili je zedan na ovoj vrucini.

Junior je u prvih nedelju dana sisao 10-10 minuta, pa 8-8 minuta da bi sa mesec dana sisao sve ukupno 8 minuta po podoju. Podoji su bili u proseku na 3 sata, nekada na 2 nekada na 4. Kako je navikao da "zbrza" jelo sada muku mucimo sa jelina "na kasiku" jer nema bukvalno vremena da jede. Ja sam se zarekla da ga necu vijati po stanu, kada ogladni jesce.

Kada idete na kontrolu?

Ako sam dobro skontala sestra ti ima bebu. Znaci ti si ujak? Svaka cast sto zelis da pomognes :klap:

Mozda pomogne:http://www.roda.hr/article/read/skokovi-u-razvoju

Ija, pa super se snašla sa kašikom, mada nije joj skroz strana, razne špecije za grčeve je pila kašikom, pa d-vit (dok nisam pročitala da mu ti kapneš u usta :))

sve hoće ona sama da drži kašiku, tj. hvata kašiku dok joj dajem ahahahhahah i kaže mmmmmmmmmmm
pojela juče i danas pola porcije, toliko sam sbućkala, verujem da bi pojela još ali nije bilo. :zper:
sutra ću celu porciju.
nego, izgleda da joj ipak ne prija pirinač, jaaaako prducka i plače usput. nadam se da nam ovo neće stvoriti problem sa stolicom. i onako kaki na 4-5-6 dana...:sad2::sad2::sad2:

a što se sećera tiče, tu i ja pizduckam. svuda trpaju šećer. u čaj recimo pa i u ovoj milupa kašici ima. :dash:

Ija, pa super se snašla sa kašikom, mada nije joj skroz strana, razne špecije za grčeve je pila kašikom, pa d-vit (dok nisam pročitala da mu ti kapneš u usta :))

sve hoće ona sama da drži kašiku, tj. hvata kašiku dok joj dajem ahahahhahah i kaže mmmmmmmmmmm
pojela juče i danas pola porcije, toliko sam sbućkala, verujem da bi pojela još ali nije bilo. :zper:
sutra ću celu porciju.
nego, izgleda da joj ipak ne prija pirinač, jaaaako prducka i plače usput. nadam se da nam ovo neće stvoriti problem sa stolicom. i onako kaki na 4-5-6 dana...:sad2::sad2::sad2:

a što se sećera tiče, tu i ja pizduckam. svuda trpaju šećer. u čaj recimo pa i u ovoj milupa kašici ima. :dash:

:klap: za Lucu

Mozda da joj uvedes krusku sledec :think: ? Ona razredjuje stolicu. Sada je bas imas i na pijacama. A mozes i sljivu. Znam da tada ne bi isla "redom" ali posto ona vec ima vise od 5 meseci, mozda ne moras bas sve po PS-u da radis. Nadam se da ce naici November ili neko drugi iskusniji pa ti uspe odgovoriti. Posle kruske/sljive nastavi po redosledu, ali ces taman moci da ih guras u svo povrce koja takodje stvrdnjavaju stolicu.

A za secer sam ostala bez reci. Pizdukala sam jedno vreme, sada sam vec odlustala. POgledam sta je u teglici/kutiji pa ako mi se svidi uzmem, ako ne ostavim. Jednostavno ne mogu izbeci sve sto mi se ne svidja. Ne dajem mu salame, virsle, pastete i slicnu nekvalitetnu hranu (koju ni mm ni ja ne jedemo) ali mu dajem npr Lina i keks. Ove dve stvari dajem jer ih voli i sto IMA KALORIJA u njima.

Za vikend je jeo przenice (joj ne znam vise kome treba da se zahvalim za ideju, birice jel tebi? :cmok:) i proju. Przenice voli, a proju pojede. Znaci dala sam mu prvo przenice sa malo belanca a sledeci dan proju sa redovnim celim jajetom. Nije odreagovao. Da li mogu da smatram da nije alergican na belance :think:? Poceo je da pije jogurt iz case. Jogurt popije iz malene solje za kafu ali mleko iz iste ne zna. Nekako mu sve iscuri :dontunderstand: Mada, u pocetku mu je i jogurt tako cureo.

Kada sam vec tu da priupitam:
Da li postoji HUMANA 3 ali da nije sa ukusom?
Ja sam uzela po jednu kutiju sa bananom i sa jabukom, ali mi je bezveze da mu dajem mleko sa ukusom. Preko dana mu dajem obicno Suboticko ili Dukat (2.8%mm odnosno 3.2%mm), ali ze uvece bih mu ostavila Humanu do rodjendana.

Kada mu dajem tetra mleko nekako mu jako curi. Da li da mu uzmem ponovo cuclu sa 1 otvorom?

Hebiga osecam se kao debil sa ovakvim trivijalnim pitanjima, ali kada mene sada ovo muci :cepanje:

Poslednja izmena:
'ajde mi kazite koliko su vasa deca "pedantna" dok jedu?
Moj pocne lepo i bude samo malo musav oko usta u pocetku. Negde na polovini krene hvatanje kasike, pa onda ruku u usta, pa tom muljavom rukom sve po licu razmaze, po ocima i usima, po kosi...na kraju obroka je sav umuljan, jedva ga operem, svaki put tako.
Mnogo me to nervira. Znam da to deca rade, ne moze on da jede ko veliki, ali bas toliko...:eek:
Jel to kod svih tako ili je moj prase?

Moj pocne lepo i bude samo malo musav oko usta u pocetku. Negde na polovini krene hvatanje kasike, pa onda ruku u usta, pa tom muljavom rukom sve po licu razmaze, po ocima i usima, po kosi...na kraju obroka je sav umuljan, jedva ga operem, svaki put tako.
Mnogo me to nervira. Znam da to deca rade, ne moze on da jede ko veliki, ali bas toliko...:eek:

samo da dodam:

Stopalo u usta, pa razmazati gde god stigne. Svaki put ga umivam pre i posle jela, plus operem stolicu za hranjenje. Mislila sam da je samo Junior takav. Utesila si me :cmok:

sutra ću celu porciju.

Armin je isto imao problema sa pirinchem, ja ga i dan danas izbegavam ( mislim kashice i takoto) ja sam kao prvo uvela breskvu :zper:... 'ebesh ga, nije bilo na pijaci, ja uzela kashicu, i to je super odradilo posao ... a shto se shecera tiche : pa nije shecer od djavola ... ni ja ga ne koristim, ali sam par puta kupila neke breskve, lepe ali kiselkaste, pa sam skuvala kao kompot i ubacila sam mrvu shecera .. e sad mozhete drvlje i kamenje po meni :zplez: ... i dajem malom sok, ali bash razredim vodom, jedna ta flashica od 125 ml traje nam 3 dana ( ako ostane koja kap josh onda bacim ) ... i pored toga pije i vodu, kad je bila ona vrucinchina, danima je odbijao sok i pio najobichniju chesmovachu ... moje mishljenje je da zavisi i od bebca, a treba naci zlatnu sredinu ... :cao:

jao sto ste diFni...
Samo nek rucka, lutka lepa... :)))

Cran, moj nije uvek ali ima momenata kad uvali ruki i usta ili hvata kasikicu pa je ja izvlacim pa bude svuda hrane...

samo da dodam:

Stopalo u usta, pa razmazati gde god stigne. Svaki put ga umivam pre i posle jela, plus operem stolicu za hranjenje. Mislila sam da je samo Junior takav. Utesila si me :cmok:

Samo da se "zapljunem " i ja :zcepanje: ... isti sluchaj kao i kod Cranberry s'tim da sadrzhaj kashike razmazhe i po sebi ( pantalonama, bodiju) , danas sam odustala od nerviranja, samo sam ga oprala i presvukla posle ruchka ... :dash:

Mi nismo krenuli od pirinca ali planiramo i njega skoro... ovih dana jedemo krusku, prducka kao veliki i kaka smrdi ko vrag... ;) :) i bas mu se zgusnula stolica od kako rucka...
Za pirinac je inace poznato da steze stolicu pa se neretko koristi kod proliva...

Nama je krompir stezao stolicu...

Danas smo brali sljive pa sam 5 paketa stavila u zamrzivac(samo ih oprala), onako ucelo... posto smo sve obrali... :)

E da: pitanje: kako malog odvici od skidanja naochara? mislim mojih cvika, nosim ih nonstop, i moja sveki ih ima nonstop, i pocheo je da nam ih chupa sa glave, danas smo stigli dotle da chim mi se priblizhi samo chupa i odmah baca dole ... po.izdecu :roll:

:heart: ..nazdravlje vam bilo.. :D

sutra ću celu porciju.

:klap: za Lucu

Mozda da joj uvedes krusku sledec :think: ? Ona razredjuje stolicu. Sada je bas imas i na pijacama. A mozes i sljivu. Znam da tada ne bi isla "redom" ali posto ona vec ima vise od 5 meseci, mozda ne moras bas sve po PS-u da radis. Nadam se da ce naici November ili neko drugi iskusniji pa ti uspe odgovoriti. Posle kruske/sljive nastavi po redosledu, ali ces taman moci da ih guras u svo povrce koja takodje stvrdnjavaju stolicu.

A za secer sam ostala bez reci. Pizdukala sam jedno vreme, sada sam vec odlustala. POgledam sta je u teglici/kutiji pa ako mi se svidi uzmem, ako ne ostavim. Jednostavno ne mogu izbeci sve sto mi se ne svidja. Ne dajem mu salame, virsle, pastete i slicnu nekvalitetnu hranu (koju ni mm ni ja ne jedemo) ali mu dajem npr Lina i keks. Ove dve stvari dajem jer ih voli i sto IMA KALORIJA u njima.

Za vikend je jeo przenice (joj ne znam vise kome treba da se zahvalim za ideju, birice jel tebi? :cmok:) i proju. Przenice voli, a proju pojede. Znaci dala sam mu prvo przenice sa malo belanca a sledeci dan proju sa redovnim celim jajetom. Nije odreagovao. Da li mogu da smatram da nije alergican na belance :think:? Poceo je da pije jogurt iz case. Jogurt popije iz malene solje za kafu ali mleko iz iste ne zna. Nekako mu sve iscuri :dontunderstand: Mada, u pocetku mu je i jogurt tako cureo.

Kada sam vec tu da priupitam:
Da li postoji HUMANA 3 ali da nije sa ukusom?
Ja sam uzela po jednu kutiju sa bananom i sa jabukom, ali mi je bezveze da mu dajem mleko sa ukusom. Preko dana mu dajem obicno Suboticko ili Dukat (2.8%mm odnosno 3.2%mm), ali ze uvece bih mu ostavila Humanu do rodjendana.

Kada mu dajem tetra mleko nekako mu jako curi. Da li da mu uzmem ponovo cuclu sa 1 otvorom?

Hebiga osecam se kao debil sa ovakvim trivijalnim pitanjima, ali kada mene sada ovo muci :cepanje:

..:klap:
..moze shljiva, moze krushka, moze tikvica ako necesh voce pre povrca.. :)
..samo izgurajte 3-5 dana sa pirinchem, a mozete pre povrca ili voca i da probate pirinach-kukuruz, kad ste vec na zitaricama, kukuruz je takodje "trchkavac".. :)

..ija - da je moje dete, ja bih belance smatrala uvedenim bez reakcije.. :)
..dodushe i kravlje mleko, ne znam shta dobijash vechernjom humanom, ali ako mislish da mu tako odgovara - potroshi i te kutije shto si uzela.. :)
..i ne brini za curenje, oni sad imaju cug kao matori, sa malom rupom bi ti verovatno odustao i zaspao pre nego shto popije sve.. :)

..cranberry, ja sam mesecima, negde od osmog pa do rodjendana, svaki drugi dan upadala u zamku negde u poslednjih 5-6 zalogaja obroka
da se poradujem kako ovog puta nece biti presvlachenja i pranja posle jela, ali je prosto neverovatno kojom brzinom uspeju da jedan zalogaj razvuku na m2 povrshine sebe isvega oko sebe.. :roll:

hvala novka, mislila sam jedno 5-7 dana žitarice, pa onda ili prvi dan šaNgarepu pa odmah tikvicu, ili od voća breskvu, krušku ili šljivu da malo protera...

a musavljenje :) baš sam htela da kažem da je prava gospođica, samo su usta musava, jel još uvek sisa kašikicu pa ako je uhvati pre nego što uspem da joj tutnem do kraja, pola izađe napolje.
ali još se nije okuražila, verujem da će biti hrane svuda ahahhahahahha

e da jel šljiva ide bez kožice? kao da sam negde pročitala nešto slično....

Nisam htela ali me krompir zeznuo... pa uvela krusku zbog stolice... a vidim svidja mu se...
Od povrca sam uvela sargarepu, krompir i tikvice i ne znam sta bih vise? -sad vec danima nije jeo povrce, jel to sme tako? Nesto mi rano da ima i voce i povrce-dva obroka...

hvala novka, mislila sam jedno 5-7 dana žitarice, pa onda ili prvi dan šaNgarepu pa odmah tikvicu, ili od voća breskvu, krušku ili šljivu da malo protera...

a musavljenje :) baš sam htela da kažem da je prava gospođica, samo su usta musava, jel još uvek sisa kašikicu pa ako je uhvati pre nego što uspem da joj tutnem do kraja, pola izađe napolje.
ali još se nije okuražila, verujem da će biti hrane svuda ahahhahahahha

e da jel šljiva ide bez kožice? kao da sam negde pročitala nešto slično....
Ja svo voce oljustim pa skuvam. Ne znam kad da prestanem to da radim? Novka...?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back