Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro narrode!!! :)
Mi jos u pidzami... medo se probudio oko 7, sika pa zabavljanje do pola 8-8, onda opet spavanjac do 9. A ja sve sa njim u krevetu.
Budjenje u 9, sika i tek smo se podigli iz kreveta u 10. :rumenko:

Ja sam danas slomljena nacisto... ne znam koji mi jee ali kao prebijena macka...
spremila sam medi sve za spravljanje dorucka, sad cu da mu kuvam sargarepicu danas.

Nego, meni nesto ovo sa hranom prebrzo ide.
Uveli smo sargarepu, krompir, tikvicu i jabuku smo jednom jeli... i sad samo vrtim u krug to troje. Ne znam smem li mu uvoditi jos sta? Da li smem poceti sa vocem? Ja sam planirala da voce uvodim kao posebnu uzinu, ovo povrce prebacim popodne u 5, a voce u 11. Nego jel mi rano?

I ima neke bubuljice po licu, tacno cu siznuti. ne znam sta je sad to. :(

e zaspala konačno, ali naravno samo kad sam je podojila. više ništa ne pali kod uspavljivanja, samo sisa...

Jedna od mana dojenih beba :sad2:

Junior jos uvek nekada dok zaspiva simulira sisanje, naravno u vazduh. Kada se probudi nocu, ume da povuce dva puta i da zaspi. Ja gledam i ne verujem. Spava u krevecu od janurara, naravno sam, ali jos uvek ima onaj nagon da kada zeli zaspati sisne malo. Valjda mu je to ostalo iz "onih" dana pa se i posle sedam meseci seca kako se nekada uspavljivao na siki.

Nego i ja da pitam neshto, one mame sa maaalko vecom decom ... shtekaju li i vashi malishani ??? :confused: Ovaj moj opasno zna da sakrije stvari, pochelo je josh pre mesec, mesec ipo, kad je sakrio dudu, nisam je nashla 2 dana, i kad sam krenula vishe da mu razvaljuljem krevet, nadjoh je uguranu izmedju dusheka i zida :roll:... e sad mislila sam da je upala, dok nisam videla jedno popodne kako gura drugu dudu tu , pa josh nabija sa plishanom igrachkom da udje shto dublje :lol:

i nashla sam vec autic, keks, moje papuche ispod kaucha ( realno je mnogo nizak kauch, pa bash mora da se ugura neshto, ne mozhe da podleti, ako se shutne sluchajno ) ... samo me interesuje, jel to normalno? jel rade to i ostala deca ? :rumenko:

kupila prvu kutiju Milupinih pirinčanih pahuljicaaaaaaaaaaaaaaaaa :)
sutra sklapamo stolicu i krećemo u avanturu!

inače, popizdela sam u ovoj ima dodatog sećera. još sam gledala ko luda u prodavnici, na hippovoj lepo piše bez dodatka sećera, a na ovoj nisam videla.
stvarno ne znam što trpaju šećer u hrenu za bebe. eno i u čaju ima, ni to nisam primetila odmah, sad ne mogu da je odviknem, neće običan čaj ni vodu, samo onaj sa šećerom....

Jedna od mana dojenih beba :sad2:

Junior jos uvek nekada dok zaspiva simulira sisanje, naravno u vazduh. Kada se probudi nocu, ume da povuce dva puta i da zaspi. Ja gledam i ne verujem. Spava u krevecu od janurara, naravno sam, ali jos uvek ima onaj nagon da kada zeli zaspati sisne malo. Valjda mu je to ostalo iz "onih" dana pa se i posle sedam meseci seca kako se nekada uspavljivao na siki.

I ja mog uspem da uspavam jedino i iskljucivo na sisi...to me vec nervira, prosto se plasim sta ce biti kad prestanem da dojim, kako cemo se onda uspavljivati...
...zaspi i u kolicima ako smo u setnji, ali ovako u kucnim uslovima ne znam da li sam 10 puta za sve ovo vreme uspela da ga nekako drugacije oborim
a nije da nisam probala...:(

inače, popizdela sam u ovoj ima dodatog sećera. još sam gledala ko luda u prodavnici, na hippovoj lepo piše bez dodatka sećera, a na ovoj nisam videla.
stvarno ne znam što trpaju šećer u hrenu za bebe. eno i u čaju ima, ni to nisam primetila odmah, sad ne mogu da je odviknem, neće običan čaj ni vodu, samo onaj sa šećerom....

Naoruzaj se strpljenjem, drugarice, i nek vam je sa srecom :cmok:
pise na kutiji da je porcija 4-6 kasika, ali nemoj praviti toliko, da ne bacas bezveze
napravi jednu kasiku supenu, videces da neces uspeti ni toliko da joj uguras
moj je sve popljuvao, ja guram a on izbacuje jezikom napolje, sav u cudu sta ga je snaslo
i trajalo je to, bogami, jedno desetak dana sigurno (ako ne i vise) dok nije poceo malo ozbiljnije da jede

good luck :heart:

E da, to zaboravih da napisem, meni se Hipp pirincane pahuljice nisu uopste dopale
jednom sam ih kupila i jedva sam uspela da ih zamutim, ruka mi otpala od mucenja, a masa sva nekako lepljiva i grozna, kao tutkalo
Milupine su mi neuporedivo bolje
a pirinac-kukuruz sam uzimala Hipp i one su skroz ok
sad ne znam da li je samo pirinac takav a ostale nisu, ili sam potrefila neku losu kutiju (hm, ne zvuci bas mnogo verovatno), nisam posle kupovala ponovo pa da uporedim

I ja mog uspem da uspavam jedino i iskljucivo na sisi...to me vec nervira, prosto se plasim sta ce biti kad prestanem da dojim, kako cemo se onda uspavljivati...
...zaspi i u kolicima ako smo u setnji, ali ovako u kucnim uslovima ne znam da li sam 10 puta za sve ovo vreme uspela da ga nekako drugacije oborim
a nije da nisam probala...:(

Uspava se ili od umora ili mu dam da pije vode iz flasice ili natempiram da podnevno mleko bude pre spavanja. Ako smo u setnji ili u kolima zaspi bez problema. Danas je popio mleko ali nije zaspao, ali je bio jako umoran (spavao je samo 15 minuta u kolima ali se probudio kada sam parkirala, pa je ostao polunaspavan) i kenjkav pa sam ga nosala pola sata, spavao je sat vremena i probudio se placuci. F-ing zubi ga muce, samo nikako da vec jednom izadju :dash:

Naoruzaj se strpljenjem, drugarice, i nek vam je sa srecom :cmok:
pise na kutiji da je porcija 4-6 kasika, ali nemoj praviti toliko, da ne bacas bezveze
napravi jednu kasiku supenu, videces da neces uspeti ni toliko da joj uguras
moj je sve popljuvao, ja guram a on izbacuje jezikom napolje, sav u cudu sta ga je snaslo
i trajalo je to, bogami, jedno desetak dana sigurno (ako ne i vise) dok nije poceo malo ozbiljnije da jede

good luck :heart:

ahahaahahahha
dobro kažeš, napraviću pola porcije, to mi nekako zgodnije zbog mera.
i sutra će m i svekrva doneti činijicu iz koje je mm jeo kad je bio beban :) :heart:

sutra 5,5 meseci, pa nadam se da nisam poranila sa klopom. meni super odgovara da samo sisa, bilo bi mi taman da sisa do rođendana.

a o sisama ni reči :sad2::sad2::sad2: ja sam baš imala onako lepe, poveće, čvrste, dobrostojeće.
sad sam ko rasplodna krava i plus jedna se oklembesila :dash::dash: druga se još drži, ali našta to liči...
kaže mi drugarica da vidiš tek kad prestaneš da dojiš :besna::besna::besna::besna:

ahahaahahahha
dobro kažeš, napraviću pola porcije, to mi nekako zgodnije zbog mera.
i sutra će m i svekrva doneti činijicu iz koje je mm jeo kad je bio beban :) :heart:

sutra 5,5 meseci, pa nadam se da nisam poranila sa klopom. meni super odgovara da samo sisa, bilo bi mi taman da sisa do rođendana.

a o sisama ni reči :sad2::sad2::sad2: ja sam baš imala onako lepe, poveće, čvrste, dobrostojeće.
sad sam ko rasplodna krava i plus jedna se oklembesila :dash::dash: druga se još drži, ali našta to liči...
kaže mi drugarica da vidiš tek kad prestaneš da dojiš :besna::besna::besna::besna:

WOW vec 5.5 meseci :klap:

Probaj polako da je nudis kada je ONA raspolozena. Ako nece, nikom nista probaj sledeci dan. Veliki korak je to za njih, em kasika, em nesto u ustima a nije mleko, pa jos treba i da sedi tu u nekoj stolicici, i svi je gledaju sta radi. Samo polako, nigde ne kasnite.

Svaka cast za cinijicu :worth:

A sto se izgleda tice, videla sam ti slike na FB (doduse sise su ti bile pokrivene :rumenka:). Ti si jedna bombonica. Bas lepo izgledas, ne znam o cemu tu pricas :cmok:

Suki srecno sa uvodjenjem... :)

Meni su svi pricali strpljenja strpljenja a moj medo je jesan, nekad mu kazem polako dete... ahahhah... jede sve, i kad je odvratnog ukusa, mrsti se ali klopa, otvara usta... ahahhaaah...
Mislila sam sto godina ce nam trebati da uvedemo bilo sta a ja vec ne znam sta bi mu dala...
Mi smo poceli sa malo jace od 5 meseci i sad imamo tu uzinu u 11 koja je povrce... sad se razmisljam jel mi rano da mu to prebacim u 17h a u 11 da pocnem uvoditi voce?!
Sta mislite?

I ja mislim da ce mi sise odvisiti kad prestanem... taj momenat mi je bas bzvz... trudim se da ne mislim o tome inace cu da dojim do skole... ahahhah...

Za uspavljivanje ste skroz u pravu, nisam obracala paznju ali tacno je tako... mi smo se oko 23 vratili iz setnje i probude ga gosti... nije hteo zaspati dok mu nisam dala da sisa... :)
I sad je u fazi da zabije glavu u cosak krevetca i tako spava... a ja samo proveravam jel dise... ahahha...

suki, mazi niveu Q10+ pa ce da se malo zategne to sve
meni je ta nivea spasla stomak :sad2:
znate kako izgleda kad prenaduvan balon izduvate, sav se zbrcka onako, sitne brazde...e pa stomak mi je bio gori od toga
a sad je ok, sa malo viska koze
a posle drugog deteta, ne smem ni da pomislim na sta ce liciti
mozda odem da zategnem to :lol:
ako poludim dovoljno za takav korak
i misici su opusteni pa kad jedem malo vise izgledam ko da sam 4ti mesec....ili peti, zavisi
a ranije je bio ravan ko daska :rida:

Poslednja izmena:
..moj ste stomak svi videli na slikama, imam strije iz prve trudnoce, jastuche oko pupka (koje btw nije bilo tu posle porodjaja, ubi me pivo :roll:)
krofne na kolenima (koje mm od posle prvog deteta zove "bebine krofne" :heart: )
mada me vaga ne brine - od vishka koji pokazuje 90% su mishici u rukama i ledjima, garant, od vishegodishnjeg tegljenja.. :roll:

Pre svega cestitke :vatromet:

kopirala sam svoj post od pre par strana da ne moras iscitavati sve. Bas je jedan tata bio trazio slican savet:

Ako daje naizmenicno da sisa, mozda se beba nasisa samo prednjeg mleka koji je sladji i vise nadima. Tada je resenje da pri svakom podoju daje samo jednu stranu, pa tek kada skorz isprazni tu ponudi drugu. Vremenom ce se uspostaviti toliko mleka da moze uvek dojiti samo iz jedne (sledeci put iz druge i tako naizmenicno) i tako dobija malo prednjeg/slatkog mleka a vise zadnjeg/masnog koji ne nadima toliko
kiss3.gif

Drugo resenje je masaza i grejanje stomacica+vezbe (voznja bicikla i pokreti od kojih se beba isprdi).

Javi jel nesto i sta pomoglo. Ljubite bebca.

ljudi ubise me ove babine djete se tek rodilo a svi navalili kao ludi, po ceo dan kuca puna raznorazne rodbine a tek kad babe pocnu da ljube tek rodjenu bebu a ja se samo jezim i gledam da ga sto pre odnesem u sobu
nego i dajem mu da sisa samo jednu sisu do kraja pa posle drugu ako je jos gladan (a gladan je stalno dobio 1200gr za 20 dana), i vjezbice probala ali bas i ne djeluje, jedino mu nisam grijala pelenu jer mi po ovoj vrucini ne djeluje da bi mu godilo da mu jos stavljam nesto toplo pored pamucnih pelena koje vec ima na sebi ali moram i to probati, probacu sve sto cujem pa nesto ce upaliti :)

Suki srecno sa uvodjenjem... :)

Meni su svi pricali strpljenja strpljenja a moj medo je jesan, nekad mu kazem polako dete... ahahhah... jede sve, i kad je odvratnog ukusa, mrsti se ali klopa, otvara usta... ahahhaaah...
Mislila sam sto godina ce nam trebati da uvedemo bilo sta a ja vec ne znam sta bi mu dala...
Mi smo poceli sa malo jace od 5 meseci i sad imamo tu uzinu u 11 koja je povrce... sad se razmisljam jel mi rano da mu to prebacim u 17h a u 11 da pocnem uvoditi voce?!
Sta mislite?

Pisala ti je Novka vec o tome, ali ne slusas ti
ja sam sacuvala taj njen post, pa ti ga opet kacim

• "..drugi obrok se uvodi mesec dana posle uvodjenja prvog, moze i tri nedelje ako beba lepo napreduje,
a minimum je dve nedelje ako beba previshe dobija na tezini pa da bi se smanjio unos kalorija putem mleka..

..tako bebe imaju pet chvrstih obroka i dva podoja ili dve flashice tek posle tri do pet meseci od uvodjenja prvog obroka..
..moji su pocheli sa chvrstom hranom u petom mesecu, a na dve flashice mleka su preshli sa deset i malo jache..do tad su imali i podnevnu.. "

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back