Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi, prvenstveno sam odlucila da mu ne uvodim niata novo od hrane kad se prehladio i dobio AB, a i kad sam juce videla da ima temp.
Medjutim, danas nema temp. pa se mialim da li da sutra opet krenem sa uvodjenjem hrane ili da cekam da zavrsi sa sirupom? Kako ste vi radile?

Kupili smo danas PRVE cipelice. Odabrali smo Pollino. Malo sam se iznenadila jer je trebao da proba br 18 ali nisam mu uspela obuci, pa kada sam mu obula br 19 a ono kao saliveno. Bas je nogat :zcepanje: Malo mu je cudno sta je to na nogama, a nisu carape :think: Jos imaju neku narandzastu liniju pa mu zanimljivo da ih gleda. Jako je smesan dok ide, sve ide kao da marsira, zabacuje noge i podize ih bas visoko. Jedino se bojim te cicak trake da ih ne skida, ali nisu imali sa pertlama. Moracemo malo vise da ga pazimo, jer ce inace i dalje trcati bos. Inace, dobili smo 10% popusta, a ja zaboravila do kada traje popust i na koje modele. Mozda Mama iskoristi i ponovi se ;)

Rastu deca :heart:

:heart: for happy feet :klap:

I sta radite sa njima ovih dana?
Jel ih vodite napolje?

Mi ga kupamo u 20h pa ne stignemo da izadjemo napolje ceo dan... :(

Mi imamo sledecu semu celo leto: ujutru u 8 tata ide na posao a dolazi baba, spakujem naslednika u setnju sa njom, do 10 - pola 11, tad je vec pakao i vracaju se kuci. I nemojte misliti da ja za to vreme odmaram, lakiram nokte i citam novine, aaaa neeee....ja peglam, sredjujem kucu ili eventualno odem do grada ako imam da obavim nesto sto ne mogu sa bebom.
Onda se zatvaramo u kucu i ne mrdamo do uvece. Bakica kidne pod izgovorom da ima nekog neodloznog posla.
U 19h izadjemo opet napolje, ovaj put porodicno sa tatom i setamo ga do 20.30h, u 21 h je kupanje. Ako uspemo da nahvatamo nekog da popijemo pice - super. Uglavnom je svima rano jer svi idu u vecernji provod, pa to retko bude.

Pomagao je danas tatici ... krechili SU dechju sobu :zper:

20kdiyc.jpg

dobio je reakciju i na patlidzhan ... :dash: ... bash jaku :dash::dash:

Sto ne spavas ujutru kad on ode sa babom?
I moji su tako, dok nije stigao italijan mali, sad ponekad ali svejedno ja spavam do 9-10, mm je ujutru zaduzen za bebu. Pedja se probudi oko 6-7, siki, mm ga uspava i do 8-9, onda se njih dvojica zabavljaju malo pa me tek onda bude...
Ja ne funkcionisem pre 9 nikako. i svaki momenat gledam da ucarim da spavam, kakva kuca, kakvo sredjivanje... (mm to radi:cmok::rumenko: )... Shvatila sam da to nije vredno.

Sto ne spavas ujutru kad on ode sa babom?
I moji su tako, dok nije stigao italijan mali, sad ponekad ali svejedno ja spavam do 9-10, mm je ujutru zaduzen za bebu. Pedja se probudi oko 6-7, siki, mm ga uspava i do 8-9, onda se njih dvojica zabavljaju malo pa me tek onda bude...
Ja ne funkcionisem pre 9 nikako. i svaki momenat gledam da ucarim da spavam, kakva kuca, kakvo sredjivanje... (mm to radi:cmok::rumenko: )... Shvatila sam da to nije vredno.

ja sam jutarnji tip, uvek i bila....kad se jednom ujutru raybudim, tesko mi je da se za npr sat vremena vratim ponovo u krevet...a za 2 sata se oni vec vracaju i onda kad nekad i odspavam pola sata, ustanem slomljena i bolje mi je da i ne lezem...
...a za kucu, sta da radim kad smo sami, a mm radi svaki dan minimum do 17h a cesto i duze pa ne mogu da ga cekam da dodje kuci i da mu odmah uvalim peglu ili usisivac
znam i ja da sredjivanje kuce nije vredno, ali mora neko i to da radi

Ja odem na posao
mali se budi izmedju 7h i 8h
doruckuje, pa ga deda vodi napolje do 11h, pa ga uspavaju oko 12h
spava do jedno 15h...pa ruca, e posle dodje mama i oko 18h, 18.30h idemo napolje do 21h
kupanje i mleko oko 21.30-22h, i mama zaspi pre nego sto Ivan isprazni flasicu...
...i onda sutra jopet isto...

bem ti zivot :(

Cicak se potrosila sredjujuci, inace sam kontrol frik i sve mora da bude pod konac... kad sam pukla, rekla sebi e neces vise... sad sredim u toku dana. npr.prekjuce sam oprala 3 masine vesa i sad sam mirna 3-4 dana... kuvam samo ako mi se bas kuva i kad moram... za bebu imam onaj blender i cao...
Sudje odmah ide u masinu tako da se sa njim ne druzim...
Usisivac je drug mm-a, a kad vidim da treba usisati, na brzaka capim onaj rucni usisivac, pre.ebem kucu(sto bi divina baka rekla) i cao... kupatilo jos oataje mora koja me muci, za njega sam ja zaduzena al gledam svaki dan malko i uvek cisto... ;)

I mene zanima kako je zlokiju sa dve bebe? :)

inace, kod nas je sledeci raspored: poslednjih dana ustaje oko pola 9, tada sam ja vec otisla na posao. doruckuje kad se probudi oko 9, setnja do 11, spavanje od pola 12, 12, do 13h najkasnije. jede voce, pa rucak u 15.30, spavanje od 16-17. tada ja dolazim, idemo u setnju oko 18h, uglavnom prvo kod babe, jer mu tamo oko 19h dajem sitarice, onda nastavljamo setnju do 20.30 otprilike. u 21h je kupanje, vecera i spavanje oko 21.30-22h.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back