Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Razne gluposti u ovoj zemlji ne prestaju da me iznenadjuju, i da mi je samo znati koji je to mozak koji daje takve ideje? Koji ce djavo kod logopeda, da ga ubalavi i upljuje? Odmah se iznerviram kad cujem ovako nesto. Ja mog necu voditi, pa da vidim bas sta ce biti! Dovoljan im je stres sto svaki cas idu po vakcine, jos im samo fali sto vise poseta Domovima Zdravlja kad virusi prste na sve strane. A jos me i zanima, ako utvrdi stomatolog ili logoped da nesto nije u redu, kako to otklanjaju kod tako malih beba. Ja mog kad bih odvela kod logopeda, on glas ne bi pustio. Kuci samo nesto brblja, a kad odemo negde ucuti se i samo gleda! Sve u svemu NO COMENT!

Mi danas punih 6 meseci
:zurka::zurka:

i bole nas doopence i za logopeda i za zubara :zblesav:

party2.gif

u svakom slucaju, evo zadataka, pa ako neko bude imao vremena, slobodno ga resite:hvala:
kada kupis 3 sveske, ostace ti 46 dinara, a da bi kupio 5 takvih svesaka, nedostaje ti jos 90 din. koliko kosta jedna sveska?

3. razred osnovne skole:zstidljivko:

Kvinsi, meni je ovo isto kao da si me pitala da nešto prevedem sa kineskog. Ali zato imam decu. :D

46 + 90= 2 sveske
136 = 2 sveske
136:2 =68
3 * 68 = 204
204 + 46 = 250

Jedna sveska košta 68 dinara, tri koštaju 204 dinara, na početku imamo 250 dinara, a kada bi imali jos 90 (340 ukupno) mogli bi da kupimo 5 svesaka (340:5 =68).

al ste zakomplikovale zene jednostavan zadatak :)

evo ovako se postavi jednacina fino, X je cena sveske
3*X + 46 = 5*X - 90
resite se prvo 3*X, oduzmete ga, po pravilu oduzima se i sa jedne i sa druge strane pa dobijete, ovako
3*X + 46 = 5*X - 90 / - 3*X
46 = 2*X - 90
da bi vam s jedne strane ostalo samo 2*X, dodate 90 i sa jedne i sa druge strane , ovako
46 = 2*X - 90 / +90
136 =2*X
X = 68

al ste zakomplikovale zene jednostavan zadatak :)

evo ovako se postavi jednacina fino, X je cena sveske
3*X + 46 = 5*X - 90
resite se prvo 3*X, oduzmete ga, po pravilu oduzima se i sa jedne i sa druge strane pa dobijete, ovako
3*X + 46 = 5*X - 90 / - 3*X
46 = 2*X - 90
da bi vam s jedne strane ostalo samo 2*X, dodate 90 i sa jedne i sa druge strane , ovako
46 = 2*X - 90 / +90
136 =2*X
X = 68
Вид, вид ове Кистине и Јандрлине, како се осилиле!!!:hahaha:
Тачна су оба приступа, али пошто Квинси каже да је то за њеног нејаког сина из трећег основне, онда прилаз Барби Кју има преднос'.:aha:
Напросто децови из трећег основне не излажу се дејству система једначина са две непознате.
У сваком случају фино, а Квинси нек упакује Барбикино решење у питак приступ и објасни клинцу!:ok:

Bokice, ako ćemo pravo, moj sin je najjednostavnije i najprimerenije objasnio detetu u trećem razredu osnovne škole. :D A kvinsi neka prepiše šta hoće, i neka objasni kako ume, važno je da je sve ispravno rešeno.
ne znam
moja mama je meni u drugom razredu zadavala zadatke koje smo radili u petom
mozda zato sam i rasturala kasnije na takmicenjima raznim :)
moj stric stalno spominje kako je jednom bio kod nas, mama moja nervozna sto ne mogu da resim zadatak, ja drugi razred, a on joj kaze, pa ovo se radi u visim razredima,
hehehe
pomislila sam da ipak oni sada rade jednacine sa jednom nepoznatom, pa da im treba postavka jednacine :D hehe
onda nek pocne jednacinu sa 2*X = 46+90
i to je to

Тачна су оба приступа, али пошто Квинси каже да је то за њеног нејаког сина из трећег основне, онда прилаз Барби Кју има преднос'.:aha:
Напросто децови из трећег основне не излажу се дејству система једначина са две непознате.
У сваком случају фино, а Квинси нек упакује Барбикино решење у питак приступ и објасни клинцу!:ok:
А, да!!!
И решење сина ЗД!
:super::klap::super:
Испустио сам га из вида, али то је још једноставније.
Још једном за све вас:
z:dm::zskace:z:dm:

to je jednacina sa jednom nepoznatom :)
da je sa dve , pored X imali bi i Y :)
i dalje mislim da je najbolje ovako kako sam objasnila jer verujem da im se trazi postavka jednacine
i cisto da im podstakne logicko razmisljanje....
:)
jer znate i sami, ako postavite dobro zadatak, cak i ako ga ne resite tacno, tj, ako se negde uz put zbunite i zabrljate dobicete dosta bodova
sama postavka je bitna profesorima, nastavnicima, sta li su vec :)

to je jednacina sa jednom nepoznatom :)
da je sa dve , pored X imali bi i Y :)
i dalje mislim da je najbolje ovako kako sam objasnila jer verujem da im se trazi postavka jednacine
i cisto da im podstakne logicko razmisljanje....
:)
jer znate i sami, ako postavite dobro zadatak, cak i ako ga ne resite tacno, tj, ako se negde uz put zbunite i zabrljate dobicete dosta bodova
sama postavka je bitna profesorima, nastavnicima, sta li su vec :)
Наравно да је с једном непознатом, уосталом не дају се десетогодишњој деци задаци са две непознате и две линеарно независне једначине.
Али могућ је и текав приступ(Кистина), мало компликованији, додуше.
Твој начин је примеренији деци из нижих основне.

ko ce znati
mi kad smo isli u skolu bilo je ipak drugacije
nije bilo tih leptirica i bojanki i cuda u osnovnoj skoli....
tako da sam ispala iz koloseka, tek kada budem imala dete jednog dana videcu sta se radi u kom razredu i koliko su nam unazadili decu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back