Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uhhh ... chitam ovo shargarepa, pa krompir, pa meshati, ne meshati pa ovo-ono ... jujujuuuu ala sam ja na.ebala .... z:D ... mislim moj nervni sistem, moram pod hitno da nadjem neku tehniku da se ne nerviram z;)

inache danas je malo bolje probao pahuljice, mada je teshko rechima opisati gadjenje na njegovom licu, ipak je nekako pojeo oko tri kashikice ... :zskace: ... i to jednu punu kashiku POSLE obroka ... tada je izgledalo da je chak malo i zainteresovan za kashicu ... mislim da od sutra prelazimo na probanje POSLE Humane .... a ne tu neke kerefeke i kashikice i ostalo, kad je on fixirao flashicu z:D

i nova epizoda serije "Govance nashe nasushno" : sreca moja se usr.o do pola ledja i kolena, i josh zabio nogu u pelenu kad sam skidala z:D:zblesav:

:zblesav:

Uhhh ... chitam ovo shargarepa, pa krompir, pa meshati, ne meshati pa ovo-ono ... jujujuuuu ala sam ja na.ebala .... z:D ... mislim moj nervni sistem, moram pod hitno da nadjem neku tehniku da se ne nerviram z;)

inache danas je malo bolje probao pahuljice, mada je teshko rechima opisati gadjenje na njegovom licu, ipak je nekako pojeo oko tri kashikice ... :zskace: ... i to jednu punu kashiku POSLE obroka ... tada je izgledalo da je chak malo i zainteresovan za kashicu ... mislim da od sutra prelazimo na probanje POSLE Humane .... a ne tu neke kerefeke i kashikice i ostalo, kad je on fixirao flashicu z:D

i nova epizoda serije "Govance nashe nasushno" : sreca moja se usr.o do pola ledja i kolena, i josh zabio nogu u pelenu kad sam skidala z:D:zblesav:
Nek je ziv i zdrav. A ostalo se da oprati ;)

..nemoj da smanjujesh mleko, daj mu na tri sata..mozda onda i smanji porciju, pa opet dodjesh na isto.. :)
..moji su jeli na tri sata, nekad i manje, poshto se nocu nisu budili..

(KVINSI NE CHITAJ DALJ|E :lol: )

..juche nam se prvi put desilo da smo jaksha i ja ustali pre bebe, dobrih pola sata.. :)
..skroz blesav osecaj.. :)
..pijem kafu i sve mi neshto fali po kuci.. :lol:

vrissss:eek::dash:
ja danas ne mogu da se opasuljim, bumbar spavao od 13.30 do 16.30, ne mogud a zamislim kako bi izgledalo da prespava celu noc:zblesav:

inace, sto se tice hrane, sve se plasim ako pocnem na 3 sata da ga hranim, ugojicu ga mnogo. ne bi smeo da ima vise od 10, 5 kg na kontroli 23.2. tako sam nekako ja zamislila:zblesav:

Ja imam osecaj da si se ti juce porodila, a sada vec doslo vreme da beban jede nemlecnu hranu..coveeceee ala vreme letiiii..
E kada pocnu sa nemlecnom hranom malo ce i stolice da im se prorede nece biti posle svakog obroka ili par puta dnevno , a sto se vise budu izbacivali mlecni obroci stolica ce se regulisati od jedne dnevno do jedne na 3 dana zavisi od deteta.
@ Ija.. ja sam pisala za espumisan kada moj klinja ima problem sa stomakom i kada nece da kaki.. ono ostao nam espumisan ko sveta vodica u kuci :D :D
Ako je jos neko probao onda jos jedan plusic za ove kapi!

vrissss:eek::dash:
ja danas ne mogu da se opasuljim, bumbar spavao od 13.30 do 16.30, ne mogud a zamislim kako bi izgledalo da prespava celu noc:zblesav:

inace, sto se tice hrane, sve se plasim ako pocnem na 3 sata da ga hranim, ugojicu ga mnogo. ne bi smeo da ima vise od 10, 5 kg na kontroli 23.2. tako sam nekako ja zamislila:zblesav:

..jaksha je imao 10800g sa shest punih meseci, a cerka 10,5kg sa godinu dana.. :lol:
..a ja ih lichno 'ranila oboje isto, majkemi.. :lol:

Ja imam osecaj da si se ti juce porodila, a sada vec doslo vreme da beban jede nemlecnu hranu..coveeceee ala vreme letiiii..
E kada pocnu sa nemlecnom hranom malo ce i stolice da im se prorede nece biti posle svakog obroka ili par puta dnevno , a sto se vise budu izbacivali mlecni obroci stolica ce se regulisati od jedne dnevno do jedne na 3 dana zavisi od deteta.
@ Ija.. ja sam pisala za espumisan kada moj klinja ima problem sa stomakom i kada nece da kaki.. ono ostao nam espumisan ko sveta vodica u kuci :D :D
Ako je jos neko probao onda jos jedan plusic za ove kapi!

leti vreme , letiiii ... 30tog januara puni 4 meseca , maaaaajkooo mila .... z:shock::zskace:

nama je Espumisan jako puno pomogao oko grcheva, ali oko kake nishta ... ma nema veze , sutra probamo drugu vrstu kashice , onu Humaninu sa vanilijom z:)

Juče sam umrla od smeha u prvoj epizodi Govanceta vam nasušnog... z:mrgreen: a danas... z:Dz:Dz:D

Eh te lepote i ljubavi... :zblesav:z:mrgreen:

danas smo jeli Humaninu kashicu sa vanilijom ... i jeli smo je jupiiiii ... chak je jednom i sam otvorio usta , dala sam mu 3-4 kashikice, sad se molim da nisam preterala , ali to je kashica od pirinchanih i kukuruznih pahuljica sa malo vanilije , pa valjda ce sve biti u redu :zstidljivko:

santa_cheesy.gif

Nek je ziv i zdrav. A ostalo se da oprati
icon_wink.gif

Sinoc je izbalavio celu posteljinu, dva mala carsava za ispod glave, jednu vrecu za spavanje, dve zeke i jednu bluzicu, i ukakao TRI sloja odece na sebi :zblesav:. Sve to od 1 do 4 ujutru. Jos mi odzvanjaju svoje reci u usima. Danas idem da kupim materijala pa da mi mama sasije onih malih carsava za ispod glave, da ne moram uvek ceo carsav da menjam u kreveticu, jer mi ovako traju 5 dana. Kako se vi snalazite sa bljuckanjem i balama? Sada nam jos rastu i zubici pa tura sakice i prstice u usta, pa bala ima na sve strane.

JOs ga presvalcim jutro oko 3 i setim se Birice pa pocnem da se smejem. Da me je neko video pomislio bi da sam luda, sva sreca pa mi suprug i pored placa i kenjkanja spavao.

E, vratili smo se
imamo 8300gr i 69cm, i naravno kuci smo docekani sa "pa nije bas nesto napredovao":zroll: a udvostrucio tezinu sa rodjenja
nebitno

primili smo vakcine, sve osim jedne, nisu imali,pa kao drugi put, aj ok i to
nije plakao uopste
one vodene kile nema vise
dobili smo uput za krvnu sliku, sledeca kontrola sa 9 meseci jel

e i da pratim kako piski, kakva mu je mokraca, i ako dobije neku temperaturu, bilo kakvu da se javimo pa da radimo kontrolu urina jer mozda, ali jedno veliko MOZDA postoji neki problem sa bubrezima, nesto joj se nije dopalo sa onog UZ nalaza

i tako, sve u svemu ...sr.anje, nesto sam se sk,enjala, da prostite

E, vratili smo se
imamo 8300gr i 69cm, i naravno kuci smo docekani sa "pa nije bas nesto napredovao":zroll: a udvostrucio tezinu sa rodjenja
nebitno

nije plakao uopste

e i da pratim kako piski, kakva mu je mokraca, i ako dobije neku temperaturu, bilo kakvu da se javimo pa da radimo kontrolu urina jer mozda, ali jedno veliko MOZDA postoji neki problem sa bubrezima, nesto joj se nije dopalo sa onog UZ nalaza
Сећам се да си помињала да те с&с подстичу да солиш детету јела.
Надам се да је с бебаном све ОК, али ово што ти је докторица рекла нека те потсети да у бебиној исхрани не сме бити соли.
Нимало, јер со оптерећује бубреге и нама маторцима, а камоли фино и још потпуно неформирано ткиво бурега малишана!

Сећам се да си помињала да те с&с подстичу да солиш детету јела.
Надам се да је с бебаном све ОК, али ово што ти је докторица рекла нека те потсети да у бебиној исхрани не сме бити соли.
Нимало, јер со оптерећује бубреге и нама маторцима, а камоли фино и још потпуно неформирано ткиво бурега малишана!

a nek zapreti i matorcima ako ona nije tu i oni ga hrane povremeno da mu niposto ne sole nista
reci im to za bubrege
i da ces im viljuskom vaditi bubrege ako ne budu poslusali naredbu
stvarno nekada moras ostro s njima, jer ne shvataju ozbiljno kada nesto ne sme i zasto ne sme

Ma ne solim mu nista..
...poenta je sto je njemu na proslom UZ to nesto na bubrezima izmereno 6,5mm, a sad na ovoj kontroli 6mm, a nit znam sta je to mereno, ni koliko treba ili ne treba da bude to sto se meri a fala Bogu, niko mi nista nije ni objasnio, samo da ako bude da proverimo al kao nema razloga za paniku

E, vratili smo se
nebitno

nije plakao uopste

Kako su te uopšte uputili na UZ bubrega? Jel to spada u redovne kontrole?

Nama su sad na kontroli, rekli da se onaj pijelon sa desnog bubrega smanjio, tj.ja sam posle uporedila rezultate i vidim manji je... sad je 3mm a bio 5mm... ali dr.nam je rekla da će preporučiti da ga pogledaju pedijatri kad se rodi... što bi i ja naravno uradila i da mi nisu rekli...
I rekla nam je da je to često kod dečaka i da se uglavnom povuče...

Nadamo se tome...z:)

Inače čitala sam kako se njima prikuplja urin i to je malo komplikovanije... čini mi se... ali dobro... z:)

Presavijes obicno tetra pelenu, pa stavis ispod glave.
I kad ne kake, kruska je keva.
Pre se kruska kasnije uvodila, kao tesko se vari, a sad kad dohrana pocinje pirincem koji steze stolicu, kruska se preporucuje kao prvo voce.

Ne mogu tetricu jer kad spava onda voli da trazi sakama da se za nesto uhvati pa ih uvek izvuce. Ja stavljam mali carsav na taj deo ispod glave, ali tako da je zategnut. Danas sam kupila neki lep zuti materijal, a Mama ce mi sutra doneti masinu, pa cu probati sasiti par tih podmetaca po meri. Mislila sam napraviti troslojno pa valjda nece pokvasiti skroz do carsava. Vec mi je dosta tog bljuckanja. Ne znam do kada bebe bljuckaju? Zna li neko? I do kada ih treba podrigivati?

NIsam ni rekla da je sinoc oko 3 (naravno njemu je tada dan, jer je vec dve nedelje obrnuo dan i noc) poceo sa vezbicama. Meni dusa spava, al rekoh ajde, on preko dana spava, pa mora nekada i da se pokrene, bar ca bolje spavati. Stavim ga na bracni krevet i on opa, opa i okrene se na stomak. Ja ga vratim i tako par puta. Iz deset pokusaja on se jednom uspe okrenuti na stomak. I tad dolazi vrhunac, pocinje mlatarati nogicama i vrckati guzicu kao da zeli puzati, ja :eek:. Nisam toliko pospana da sanjam, pa mi sve nesto cudno. Kazem ne mozes ti jos si mali, on sav besan sto je u mestu pokusava se pokrenut. Bas mi je bio smesan. Jedva sam ga smirila. Danas popodne isto, okrene se na stomak i vrcka li vrcka, a nogice pomera kao da puzi i opet besan sto stoji u mestu. Kaze suprug "izgleda da on unapred zna koje vezbe treba da radi". Neverovatno. A pre deset dana jos je negodovao kada sam ga stavljala na stomak da podize glavicu.

Jexy, ma bice to sve dobro, ti pedijatri bas znaju da uplase coveka, ubace ti crv sumnje, pa posle zagledas sve moguce i nemoguce. Nama niko nikad nije spomenuo da se radi uzv bubrega, al pitacu kad sa 6 meseci odemo na kontrolu.Krv smo vadili sa 5 meseci.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back