Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i da dodam najnoviju epizodu serije "Govance nashe nasushno"

Kamilica je napravila zasedu Govancetu, koje je pravo uletelo ( i izletelo z:lol: ) ... na zhalost, pored Pampersa i Peshkir i Bodic su pali kao kolateralne zhrtve ... Breskvica vec dva dana gleda iz prikrajka, ali nishta se ne deshava, na zhalost velika je verovatnoca da ce Govancetova sestra bliznakinja, Govancha, da uzme stvari u svoje ruke i da napravi zhurku ... to se Bebcu nece svideti, ali polako pristizhe Tikvica sa obecanim trupama z:D ( josh samo da odluchim da li pishem mexichku , western ili ratnu seriju sa ljubavnom niti :zblesav: )

:zblesav:

jeste li vec poceli da uvodite obroke preko dana i koliko ima obroka (mimo sisanja) ne znam kakav mu je rezim ishrane moje dete je pocelo lose da spava kada mu je postalo malo da uvece dobije samo mlekce...e sad sve zavisi kad ste poceli da uvodite hranu i kojom brzinom :)

Uvodimo po malo pirincane pahuljice, sargarepicu, krompir i tako. Mogu probati da mu veceras dam pirincane pahuljice i posle sisanje, naravno. Obicno posle kupanja ide samo sisanje i tako se uspavljuje.

ikice, i mi odrasli se svakih sat i po - dva nocu delimichno budimo,
samo da osmotrimo da li je sve ok oko nas.. :)
..to nam je ostalo iz opasnih vremena zivota u prirodi.. :)
..ako se oko nas nishta nije promenilo i ne secamo se da smo "osmatrali",
ako jeste - josh malo se razbudimo da vidimo shta se deshava..
..tako u pola noci na sekund registrujesh ako je tm doshao i legao ili naprotiv nije u krevetu,
ili je neko svetlo upaljeno a nije bilo negde kroz kucu ili slichne sitne promene,
pa kad ustanovish da je sve ok opet zaspish.. :)
..i bebe to rade, samo im je ciklus duboko-plitko spavanje kraci, oko sat, sat i po..
..ako zaspi u naruchju, naravno da ce se potpuno razbuditi kad "osmotri" krevetac i mrak.. :)
..zato ga treba umiriti i kad hoce da zaspi - u krevetic..
..bitan je bukvalno samo taj trenutak kad se konachno preda i zaspi.. :)

Atakualpa sramno i ponizno priznaje da je običan dramoser :zstidljivko:
Pupak je sasvim ok, granulomčić stoji i to će proći, ali od gnoja ni g nema! ;) To je baš ono što mi je pedijatar iz hitne objasnila, a posle November potvrdila - tkivo sazreva i pupčić se sprema da otpadne. Kaže patronažna jutros da će danas-sutra da otpadne, samo što nije. E tako, to je prirodan tok stvari, a što mama vidi ono čega nema... valjda sam zato mama :zstidljivko: Hvala vam svima na savetima :heart:

Sad smo bili opet u porodilištu, samo što smo stigli, da primi BSG vakcinu. Nije primio na otpustu, zato što nisu imali dovoljan broj beba. Kaže, ta vakcina, jedna ampula je za 12 beba, i mora odmah sve da se da, ili da se ostatak baci. Pa su nam zakazali za danas u podne da dodjemo, i mi i ostale bebe. Moram da pohvalim mog junaka, prespavao je bockanje! Malko se namrštio, malo se promeškoljio, ali glas nije pustio. :mama koja puca od ponosa-smajli: Doduše, vakcina se daje potkožno, pa i ne boli mnogo, ali.... junačina mamina!!! :lol:

Cao narode, evo i ja konacno nadjoh malo vremena da se zapljunem na ovu divnu temu z:poz:
Strahinju sam rodila 8.januara, juce smo napunili tacno 3 nedelje zivota! Carski rez je bio u pitanju zbog vantelesne oplodnje iako sam se ja naivno nadala do samog kraja da cu uspeti da izvedem spontani porodjaj ali...cvrc, porodili me u 37.nedelji jer nisu hteli vise da cekaju i rizikuju. Posle toga upala grudi kad smo dosli kuci, pa muke dok nije naucio da siki jer je u bolnici jeo Humanu na flasicu, pa sve nesto bezveze...
Sad smo se konacno malo ustalili, pa mama ima svojih 5 min dnevno da obidje internet-drugarice z:lol:
Samo cekam da se i Mali Cicak ovde pojavi, pa da uzivamo svi zajedno z:lol:

Kako mrzim kad otkucam poruku i onda pritisnem nesto i sve izbrisem, grrrrrrrrrrrrrrrr

ajmo opet,
Ata, mali je ko med, ljubim ga u kosicu, nek je ziv i zdrav i svi vi sa njim, da Milici sto pre prodju boginje pa da uzivate svi skupa
Birice, vidim serija lepo napreduje, a maleni je dasa prvi, cmok i za njega

joj, Ikice da ne znam kako da ti pomognem to za spavanje, ne smem da kazem koliko Ivan spava, ubice me Kvinsi. Nadam se da je to neka faza i da ce brzo proci, i kod Kvinsi takodje

dobrodoslica novim mamama, i novim drugarima i drugaricama, pa da se druzimo jos dugo i lepo kao i do sada :zag:

mi smo super, isli smo za vikend u selo kod mojih, deca se odusevila, stigla im igracka, pa je bilo i svadje ko ce da ga presvuce, da mu da flasicu..uzeli smo sediste za auto i onu stolicu za hranjenje, sav se pogubio jutros kad sam ga stavila, kao da je seo u avion...

i evo jedne slicice, malopre sam je i na fejs stavila, sav mi je sad smesan :heart:
joj nesto mi brzo raste...:aha:

dsc04273rj.jpg
[/URL]

Jexy i Majo, bas su medenjaci nasi mali drugari! Zeka Peka je pravi smeker sa svojim zubicima!
Dunjica je sa svojom trakicom prava mala damica!
Cranberry, dobro dosla drugarice sa stranica VTO! Lepo je da nas ovde bude sto vise!
Ata vidis da je sve ok, sigurno ti je pao kamen sa srca! Birice, hihihihih, odakle li ti takve ideje???
Iris, hvala na savetu, probacemo! Ne znam da li je precesto sisanje na 3,5 sata pa molim naseg eksperta November da odgovori!
November, nedamo ti nikad, nikad da nas napustis i predjes na neki drugi forum, nego ces nas savetovati dok ne poudajemo i pozenimo ove nase mangupcice!
Ti bre zeno svasta znas, svaka ti cast, bas ti se divim. Imam utisak da si stalno smirena i da o svemu uvek racionalno razmisljas, a nisi zivcana kao ja!
Ja sam veliki panicar, pogotovo kad se o Paki radi i trudim se da se promenim, al nikako mi ne polazi za rukom!
Kvinsi, drugarice, kako vase spavanje? Mi smo sad gori od vas 100%!

..ikice, sisanje na 3,5h je sjajno, samo opushteno, moji ni na flashici nisu imali veci razmak.. :)
..a oko ovih pohvala - samo opushteno, kad pavlichak dobije seku ili batu bicesh i ti ekspert.. :D
..smirena jesam (osim akd poludim oko matorih :besna: sa malima je pesma :dash: ) a racionalna koliko god stignem,
obichno je lako prichati racionalno kad sve prodje :rumenko: :lol:

ikice, sapatanice, sve te razumem! skoro pa identicno kod nas. probaj ono sto ti november savetuje, ali kod nas to nije pomoglo, jer nije problem u tome. moj bumbar skoro svaku vece zaspi u krevecu, ali budi se konstantno celu noc, na sat ili dva. toliko nervozno spavanje nisam nikada videla ni kod koga. toliko vrti glavu i nesto stenje u snu, i poceo je da klempavi usi. sad sam skroz smorena jer ne znam kako da sprecim tu fakin klempavost, a spava bre na preklopljenom uvetu stalno jer vrti glavu non stop. moram da probam da mu lepim flastere nocu. NE SME da bude klempav :zblesav:
inace, od 12 h danas do pre 15 minuta nije spavao. ne znam jel gore danju ili nocu:sad2:
nije u pitanju glad, ne verujem ni da je kod tebe. moj jede uvece u 8 210ml, pa u 3 pojede 180ml, i onda od pola 8 krece dnevna flasica od 210ml

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back