Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jutros primili treci Pentaxim.
Razvristala se u ordinaciji valjda joj nepoznate tete.
Dr nam je dala recept za Legofer.Kaze u 6 mesecu se uvodi,zbog gvozdja.
Kad napunimo 6 moze sedenje uz naslon.
Imamo 6700g.Znaci za mesec i po dobila kilo.

Sledeca kontrola 17.februara i revakcina protiv hep.B.

..ma nece joj shkoditi, kako god.. :) ..ako je doktorki takva praksa, nije dunja ni prva ni poslednja.. :)
..opushteno..

..nego, mame - ja josh nisam sela da sashijem ono.. :neutral:
..sve stoji iskrojeno, premereno, prepeglane ivice za shavove, i tako vec nedelju dana.. :neutral:
..moja sveki ima mashinu, ja joj chinim da se oseca korisno i vazno, tako shto sve zavrshim
(zavese, neke pokrivache, presvlake i slichno shto sam shila) i namotam joj konac i uvuchem gornji i sve
i onada ona sedne i proshije.. njoj lepo shto mi je "pomogla" meni lepo shto je ona happy,
poshto je i stara i bolesna i sve, a ceo zivot je vukla kao magare za svojima, pa mogu samo da zamislim
koliko joj teshko pada shto ne moze vishe tako,
ali
od letos stoji kod nje zavesa za alisinu sobu,
od pre nove godine jedne pantalone mm-a koje treba da se skrate za 2cm,
a za ovo joj nekako nikako nije tajming po volji.. :roll:
..sad sam ubedila muza da mi donese mashinu, pa cu sama kad ukradem malo vremena.. :)
..valjda nece da se rastuzi baka.. :(

nama je sledeci pentaxim 23.2. nadam se da ce do tada da uspori tempo napredovanja i nema mnogo iznad 10kg. sada ima 3 mlecna i 2 nemlecka obroka. povrce ga drzi 4 sata, isto kao i kasa, a 210ml mleka oko 4,5. tacno ne znam kako cu da uglavim voce.
sada je poceo i mnogo vise tecnosti da pije, popije oko 200ml caja dnevno i mozda oko 50ml vode. i dalje ne spava lepo nocu, mada je poceo da jede tek oko 3.30 ujutro. ali, do tada se probudi najmanje 4 puta:sad2:

Bili na kontroli. Primio Pentaxim, malo je krivio usta ali nije plakao. Ima 6650gr i 62cm, dr kaze da lepo napreduje ;)

Da li vi vezbate sa svojim bebama? Mi smo do sada radili vezbe koje nam je preporucila patronazna, ali su mu vec dosadile. Verovatno ih je vec prerastao, pa sam mislila da uvedemo neke nove.Pitala dr sam koje vezbice mozemo da radimo posle/pre kupanja, pa sam dobila odgovor da nema potrebe jer lepo napreduje :zroll: Posto idemo sutra na UZ kukova, taman mogu i njih da pitam kako da vezbamo. Meni bezveze da samo lezimo na ledjima i gugucemo, a i on se bas raduje kada nesto novo radimo (danas smo se valjali po krevetu, tj okretala sam ga i bas se nauzivao, razvukao je osmeh od uva do uva), ali ne smem nista na svoju ruku da radim. Pitacu sutra pa taman da vam javim sta su mi odgovorili.

Pzdrav mamama i bebama. I naravno drinjaci ;)

ja se sa svojom bebom samo igram, odnosno prevrcem ga na krevetu na sve strane:D
inace, sutra krecemo i sa bundevom. do sada je svo povrce lepo prihvatio-sargarepu, krompir i tikvicu. o kasa jede pirincanu i pirinac/kukuruz. z aoko dve nedlje ,ka dbude imao pet i po meseci, uvescu voce.

november, danas sam videla one pahuljice 7korn. na njima pise od 6 meseci. sto ih ti jos ne dajes? cini mi se da si nedavno napisala da cekas. ili tripujem?

..htela sam da uvedem prvo teletinu i piletinu, a i pocheli smo sa vocnim obrokom pa mu je sve to novo.. :)
..ja uvodim uvek po jedno, bar po tri dana, a meso svaki drugi dan pa je to shest dana, pa drugo meso, i tako, prodje vreme..
..josh sutra shljiva, treci put, pa cemo prekosutra gluten.. :)

Uzmes spric pa malo po malo mu istisnes.Jesu ti rekli da das sirup ikako nije temperatura 38,5 ili to kod vakcina drugacije ide?Ja juce u nekom momentu i zaboravila da je primila vakcinu,ni nervoze ni crvenila...nista.
Tako sam ja radila.

Sto se tice vebica,mi ih ne radimo,mislim nema potrebe.Prevrcemo se i sl po bracnom krevetu.

..htela sam da uvedem prvo teletinu i piletinu, a i pocheli smo sa vocnim obrokom pa mu je sve to novo.. :)
..ja uvodim uvek po jedno, bar po tri dana, a meso svaki drugi dan pa je to shest dana, pa drugo meso, i tako, prodje vreme..
..josh sutra shljiva, treci put, pa cemo prekosutra gluten.. :)

aha, ja reko' ima neki ozbiljniji razlog:D
ja imam problem sa pampersom, odnosno bebac jako cesto bude mokar nocu, propusti pelena, iako ne dopustam da bude prepuna i presvlacim ga. nocas u pola 1 vidim da je mokar, presvucem ga, on se razbudi i nema sanse opet da zaspi. gledali smo Australian Open do 2.10:sad2:

:klap:

Merila sam mu temperaturu 37.4'C, pa sam dala Eferalgan koji je pljunuo :confused: Cekam da se probudi, pa da opet izmerim :sad2: , pa da ga kupamo. Ima li neki trik kako ga dati a da ne pljune?

Ija, Eferalgan ide tek ako predje 38,3, a sada ga samo malo raskomoti i okupaj
a trik, e to ne znam :zblesav:
mozda spricem, kao sto daju onu polio vakcinu kod lekara

i mi radimo vezbe
ne zato sto moramo nego eto tako, prevrcemo se, pa ga uhvatim za ruke pa podizem, pa rukama odruči, priruču, pa gore dole, pa jedan dva
pa nogicama vozimo bicikl, pa kolenca ka stomaku...on se iskida od smeha.... posle stuca :)

Poslednja izmena:
Ja vam zene rekoh trik.

Jexy,ja to ne racunam u vezbe.

Danas se Dunja prvi put skroz podigla iz polulezeceg u sedeci,samo sto jos naravno ne drzi ledja cvrsto pa se savila i uhvatila onu preckicu.Radnja se desava u kolicima.

:klap: za Dunju. Svaka cast.

Dr je rekla da preventivno ne dajem, ali druga dr je rekla drugoj mami cija je cerka takodje primila pentaxim da da eferalgan cim temperatura dodje do 37, jer ona kod vakcine ubrzano raste. I ja znam za pravilo da se nista ne daje do 38 :confused:, al rekoh to je ondaK pravilo za gripu, prehladu itd.

Hvala za trik sa spricem :worth:, ako ponovo trebam dati, bar cu znati kako. Znaci mogu u par navrata da mu dam tu kolicinu ne moram "odjedared" vec mogu malo pomalo (tu ne mislim satima da mu dajem vec u roku od 10-15 minuta)

Vi svi vezhbate sa bebanima ... aaaaa :dash:... i prevrcete ih ... aaaaa :dash:... niko mi ne reche da se to sme raditi , sve chekam da se on sam prevrne ... mislim stavljam ja njega na stomak i pokazujem mu razne igrachke da se pridigne tako, a na ledjima ga mamim isto , i zna da se okrene na stranu ali nikao da se prevrne ... ja vezhbam sa njim samo ono shto smo u shkolici dobili izfotokopirano , a i to samo tu i tamo , jer malisha uopshte ne saradjuje , naprimer treba da mu savijam noge a on ih ukruti u izcepa se od smeha :zstidljivko:

primio i on Pentaxim 12tog, i posle dva dana imao povishen t, a i danas opet ... i sad je krenulo i da skache ... u ponoc merim ponovo ... kupali smo ga u malo hladnijoj vodi, valjda ce biti ok, bili smo na 37.3 :dash:

Vi svi vezhbate sa bebanima ... aaaaa :dash:... i prevrcete ih ... aaaaa :dash:... niko mi ne reche da se to sme raditi , sve chekam da se on sam prevrne ... mislim stavljam ja njega na stomak i pokazujem mu razne igrachke da se pridigne tako, a na ledjima ga mamim isto , i zna da se okrene na stranu ali nikao da se prevrne ... ja vezhbam sa njim samo ono shto smo u shkolici dobili izfotokopirano , a i to samo tu i tamo , jer malisha uopshte ne saradjuje , naprimer treba da mu savijam noge a on ih ukruti u izcepa se od smeha :zstidljivko:

primio i on Pentaxim 12tog, i posle dva dana imao povishen t, a i danas opet ... i sad je krenulo i da skache ... u ponoc merim ponovo ... kupali smo ga u malo hladnijoj vodi, valjda ce biti ok, bili smo na 37.3 :dash:

MIslim da pricamo o istim vezbama. Neki dr iz centra je autor? Ja do sada ga nisam stavljana na stomak jer jako negoduje, ali sam sada pronasla da to moze dovesti do raznih deformiteta :eek: (mislim to sto ga ne stavljam na stomak). Sa jedne strane znam da nase babe nisu vezbale sa bebama i pravile nauku o tome, pa su ipak imale zdravu decu, ali sa druge strane volem da uradim sve sto je u mojoj moci da se sto bolje razvije, narocito sada dok je mali. Trece, te vezbice mogu biti veoma zabavne.

Imam drugi problem. U pocetku je sve bilo ok, nije mnogo plakao i bio je bas vesela beba. Poslednjih dana (7-9 dana) poceo je jako da place (nesto nalik histeriji) i to traje dok ga ne uzmemo u ruke. Cim ga uzmemo on se umiri. Nekada i u rukama pocne plakati posle nekog vremena, pa mu ili masiramo desne ili ako trlja okice onda ga pokusamo nekako smiriti i uspavati. Meni to nije problem, jer sam sada kuci i stizem sve da odradim i pored ovih ispada, ali se brinem da ne predje to u naviku, pa kada nesto ne moze ili ne sme da ne krene u plac. Kazem, ima "razlog" zasto place tako jako (desni ili umor), ali se ne znam kako da se postavim. Da li je neko imao slican slucaj? Da li je moguce da ga nicanje zuba ovoliko boli i iscrpljuje? Na desnima se vide mali kvadratici belih zuba milimetar od povrsine (tj kraja desni) i na par mesta ima kao "nazuljane" desne. Ne znam koliko jos trebamo cekati da najzad izrastu ti zubi i da malo odahnemo. Kupila sam i CALGEL, ali se on koristi tek sa navrsenih 3 meseca, tj za nedelju dana. Jednostavno pocinje sve cesce da place, pa se bojim da ce mu to preci u naviku. Ne znam sta da radim, pa ako je neko bio u slicnoj situaciji ili zna "resenje" molim za pomoc.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back