Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo ja da nahvalim opet moderne pamucne za mame koje razmisljaju dal da ih koriste :)
moj odgovor je da :)
nikakvog eksta posla oko njih, a predivno em za guzu, em za dzep :)
a i muco je slatko
jutros, rokersko izdanje :)

jako ti je formast....meni bebe koje nisu buckaste deluju zdravije....i moj sin je bio slicne gradje....

imam par pitanja oko pelena:
sa otprilike koliko kg im pasuju, kontam da nisu za novorodjence?
jel mi 11 kom napuni masinu?
bicu dosta sama sa detetom jer mi muz radi u ns pa se pitam da li cu se previse opteretiti oko odrzavanja sama pored bebe i tinejdzera?

razmisljam o toj varijanti sa drugom bebom, mislim, jes da je planiramo kad bebac prvi napuni 2-3 god., mislim da ce bata ili seka doci malo ranije, videcemo :)
jandrlino, jos nesto, kad se pomenu pamucne pelene (a racunala sam otprilike, kad se setim koliko smo pakovanja pelena potrosili do sad, zavrti mi se u glavi, nego rodjak nam je, kad je dolazio, umesto igracaka za bebu, kupovao pelene jer su u inostranstvu jeftinije, a sve mi se cini da smo ispucali bonus sa prvom bebom, ya drugu cemo morati sami :mrgreen: ) ljudi potezu prasak, struju, peglanje (za ove videh da se ne peglaju, odlicno!)
mada mi se cini da je jeftinije dati 20 hiljada u startu nego malo malo pa 1500 din., jedno pakovanje nam sad ne pokrije pola meseca, a u pocetku je bilo 3x gore

definitivno nam odgovarara ovaj ritam kupanja i spavanja, samo da vas obavestim jos jednom : )

i tako, primetih da ga uspavljuje i umiruje glas dragana lakovica i kolibrija
jedino sto se promenilo to je sto nece sam da zaspi poslednjih par dana, nego kada mu se prispava on pocne da place, trazi da ga uzmem i onda zaspi u roku od dva minuta, prvo sam se tripovala da ga nesto boli ali sada mislim da je faza, da mu treba kontakt i bliskost tada...

i samo da kazem za sex da mi je samo prvi put bio trip, ali to je bilo vise psihicki, bol skoro da nisam ni lsetila, zanemarljivo bas i stvarno cickak ima prava sto se toga tice
bar na mene deluje drugacije neko ranije : )

sutra idemo na snimanje kukova, bas me zanima sta ce reci dr
prekosutra na merenje i kontrolu, bice uzbudljiva dva dana
i da, mi u dz idemo kolicima ali do sada nisam isla sama i garant bih se spetljala bar malo zato sto sam panicar rodjeni

jedanaest skroz stane u ves masinu :) mi trenutno imamo jedanaest i rade nam posao, sinoc oprala sest prljavih i evo suve su...
zsuki ih je koristila od rodjenja cini mi se, ja nisam, sto zbog toga jer smo bili mrva od dve kile, nego vise zbog mrsavih nona, sce bi mu proslo tuda :-D
rekoh da nije neki posao, definirivno ces moci sama :)
ja i ne osetim nikakav dodatni posao, kad nakupim pet, sest, stavim da se peru, okacim na onaj radijator u kupatilu i to je sve....
omeksivac ne koristim, samo malo praska ali bukvalno malo i duplo ispiranje i kao i kod drugih stvari kad imam nesto flekavo tako i kad imam ukakane pelene ukljucim predpranje
perem na sesdeset i nema fleka
i sad cu da narucim jos ovoliko pelenica, pa cu masinu paliti svaki drugi dan opusteno :)

ma nema sanse da znas odmah sve, ja tek sada ucim sta koji plac znaci, kad sta trazi i tu se uigravam nekako

e, a ima onih 5 bebecih " vrsta placa" kojima navodno bebe komuniciraju kada su gladne, kada im se spava, kada im je neudobno, kada ih muce grcevi , podrigivanje .jeste li gledala to?

nemam pojma, bebac ce sad 7 meseci pa vec kontam sta kad hoce
a kad nisam sigurna, proveravam :zcepanje:
kad se ukaki (retko prodje da ne vidim jer se napreze i pocrveni), unervozi se
kad je gladan, opet nervozni plac
kad mu se spava, trlja okice
kad hoce da se nosa, opet nervozni plac :zcepanje:
kad se uplasi i kad je sanjiv, a neko krene da ga gnjavi, kao i kad ga bocnu (jos malo cemo opet za vakcinu) idu suze
i tako :)

moram i da naglasim da ja ne radim pa mogu da se prilagodjavam bebi
znaci, ne diram joj ritam u fazonu sad ces da spavas, nego kad vidim da mu se spava, ide nosanje ili dojenje jer drugacije ne vredi (znam, ja sam kriva, ali nije mi tesko, bebac je moj)

jexy, volim te i dalje, ali federer bre:sad2:
gore i od sumrak sage, majke mi
santa_cheesy.gif

jedanaest skroz stane u ves masinu :) mi trenutno imamo jedanaest i rade nam posao, sinoc oprala sest prljavih i evo suve su...
zsuki ih je koristila od rodjenja cini mi se, ja nisam, sto zbog toga jer smo bili mrva od dve kile, nego vise zbog mrsavih nona, sce bi mu proslo tuda :-D
rekoh da nije neki posao, definirivno ces moci sama :)
ja i ne osetim nikakav dodatni posao, kad nakupim pet, sest, stavim da se peru, okacim na onaj radijator u kupatilu i to je sve....
omeksivac ne koristim, samo malo praska ali bukvalno malo i duplo ispiranje i kao i kod drugih stvari kad imam nesto flekavo tako i kad imam ukakane pelene ukljucim predpranje
perem na sesdeset i nema fleka
i sad cu da narucim jos ovoliko pelenica, pa cu masinu paliti svaki drugi dan opusteno :)

koliko ih dnevno potrosis i da li mogu da se peru sa ostalim bebinim vesom?

koliko ih dnevno potrosis i da li mogu da se peru sa ostalim bebinim vesom?

pa menjas redovno ko i jednokratne na tri sata, plus ako napravi neki dzumbus u pelenama i ranije,
ne brojim al evo jutros sest se osusilo taman, dve u kanti, jedna na njemu i dve ciste u ladici.... a perem sa njima tetra pelene....
msm neizreciva svako dete za sebe, kolko cega ce ti tacno trebati videces tek u praksi, mi smo za ova tri meseca mozda samo tri puta biti propuskili do bodica....

Oho bas ste se raspisale :D

ma nema sanse da znas odmah sve, ja tek sada ucim sta koji plac znaci, kad sta trazi i tu se uigravam nekako

e, a ima onih 5 bebecih " vrsta placa" kojima navodno bebe komuniciraju kada su gladne, kada im se spava, kada im je neudobno, kada ih muce grcevi , podrigivanje .jeste li gledala to?

Ja sam citala o tome, ali ona ima neke svoje, i ja ih raspoznajem lako, jer su bas razliciti..ima onaj lagani kad se uspavljuje, ima onaj pravi plac kad je gladna i ima kad kaki (zavija kao vuk tad)..i to je to.
E, da, ima jos jedan, onaj kad pobesni, kad joj recimo vadimo slincice onom pumpicom za nos i tako to sto ne voli..dakle plac kad je mucimo z:mrgreen:

Danas sam izmuzla 130ml, puna flasica a jos bilo mleka posle toga..morala sam, posto je jela tek u 7, i to samo desnu a leva da eksplodira..
Doduse to samo ujutru budu tako prepune, jer ne sisa tako dugo..preko dana nema potrebe da se izmlazavam

pa menjas redovno ko i jednokratne na tri sata, plus ako napravi neki dzumbus u pelenama i ranije,
ne brojim al evo jutros sest se osusilo taman, dve u kanti, jedna na njemu i dve ciste u ladici.... a perem sa njima tetra pelene....
msm neizreciva svako dete za sebe, kolko cega ce ti tacno trebati videces tek u praksi, mi smo za ova tri meseca mozda samo tri puta biti propuskili do bodica....

z:) hvala puno, nam da je svako dete prica za sebe ali si mi ipak pomogla da steknem neku sliku....nije malo ulaganje iako se dugorocno isplati i ne bih da se zaletim a jos mi je i muz protiv....mislim da cemo ipak kupiti 10-tak....

Ja sam citala o tome, ali ona ima neke svoje, i ja ih raspoznajem lako, jer su bas razliciti..ima onaj lagani kad se uspavljuje, ima onaj pravi plac kad je gladna i ima kad kaki (zavija kao vuk tad)..i to je to.
E, da, ima jos jedan, onaj kad pobesni, kad joj recimo vadimo slincice onom pumpicom za nos i tako to sto ne voli..dakle plac kad je mucimo z:mrgreen:

Danas sam izmuzla 130ml, puna flasica a jos bilo mleka posle toga..morala sam, posto je jela tek u 7, i to samo desnu a leva da eksplodira..
Doduse to samo ujutru budu tako prepune, jer ne sisa tako dugo..preko dana nema potrebe da se izmlazavam

Manje izmuzasu tim situacijama, samo dok ne popusti pritisak, ne praznis.

BTW, i dalje govori L umesto R, mada se mm kune da je rekao, nista mu ne verujem dok se ne dokaze suprotno! :mrgreen:

Manje izmuzasu tim situacijama, samo dok ne popusti pritisak, ne praznis.

BTW, i dalje govori L umesto R, mada se mm kune da je rekao, nista mu ne verujem dok se ne dokaze suprotno! :mrgreen:

U pravu si, ja se zanela :) pocela da analiziram dok tece - tacno se vidi kako je mleko u pocetku malte ne providno a posle belo i masnije..
Racunam ponecu joj to u setnju ako slucajno bude kenkava..mada ona spava kao komirana cim izadjemo na vazduh...probudi se tek kad se vratim u stan, tj kad stanu kolica, dok god idu, pogotovo ako struckaju spava bas slatko
A najcesce to izmlazano bacim, ali cuvam ga 1 dan ako zatreba slucajno..

ovo sam i ja uradila sinoc oko 12 h, to je bilo 3 sata posle sisanja,jer se za sest sati napune toliko da ne mogu da spavam jer spavam na stomaku...
al ja sam uspela da izvucem pumpicom jedva 80ml iz obe a bile su mi relativno pune, mada je u njima bilo mleka kada stisnem i dalje ali pumpica nije izvlacila
vise

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back