Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
cure, sinoc je imao do 37.1, nije strasno..
al nadjoh ja novu brigu, kad se ukakio, kaka normalne boje, al ima sluzi u njoj?
jel to moze biti od nosica kad mu cistim fizioloskim pa proguta, jer ima slinaca, izvucem mu malo i prospricavam nosic
ili je ipak za uzbunu ta sluz... jutros u cetiri dok je on sisao, ja sam lujka guglala, i svasta sam nasla
te rota virus, te sto nekih cuda :(
praticu ga i dalje, oko 19. nam je i kontrolica, al mozda ga odvedem ranije, nisam.pametna uopste....
i da, procitala sinoc da kaka dojenih beba ne smrdi, jel to tacno?
nasa bome smrdi

normalno sve
primetih mozda jos dva tri puta sluz, al manje, recimo evo sad je kakio i nema sluzi, moguce onda da se pojavi kad mu je nosic puniji a ja prospricam pa on to proguta....
inace ovako je super on, sikio je, i sad nesto mlati nogicama i rukicama, gleda kroz prozor, smeska se, kao nesto prica a jos be ispusta prave zvuke hehe

cure, sinoc je imao do 37.1, nije strasno..
al nadjoh ja novu brigu, kad se ukakio, kaka normalne boje, al ima sluzi u njoj?
jel to moze biti od nosica kad mu cistim fizioloskim pa proguta, jer ima slinaca, izvucem mu malo i prospricavam nosic
ili je ipak za uzbunu ta sluz... jutros u cetiri dok je on sisao, ja sam lujka guglala, i svasta sam nasla
te rota virus, te sto nekih cuda :(
praticu ga i dalje, oko 19. nam je i kontrolica, al mozda ga odvedem ranije, nisam.pametna uopste....
i da, procitala sinoc da kaka dojenih beba ne smrdi, jel to tacno?
nasa bome smrdi

Prestani da zagledas kaku! Postaces inspektor za govanca!(ko i sama :rumenko: ) ja sam tako zagledala dok me jednom.muz nije napicio i prestala. To te vosi u zacarani krug

I nego sta nego smrdi, to sam i ja citala da kao ne smrdi. houjesnou! Ubija bre! I menja se smrad i intenzitet! I mislis kako nista kace na smrdi... a kad pocnu da jedu sokiraces se fuj bljak...
Meni se redovno zeludac okrece kad se usere! :bljuc:

..ja sam vala zagledala, i sad virnem kad prosipam noshu.. :)

..boki, i meni se chini da je to od nosa, ali razumem shta te brine..
..pijesh mleko i ostalo od mleka..?
mleko ne volim, te ni ne pijem :D
i ostale mlecne proizvode slabo ja gotivim :D
popijem ponekad probiotski jogurtic onaj mali, ujutru, i to ne svaki dan, i nisam primetila da mu nesto smeta to....

ma znas kad sam pocela da guglam, pa laktoza, pa rota virus, pa kron, pa alergije, ma....
a lepo sam rekla da necu da guglam, nego sve sto imam pitam dr....
i dzabe, sad tako usadim sebi mali milion stvari o kojima cu da razmisljam ....
praticu kakve su ostale stolice, kazem, bilo je par puta isto sluzi, ali nisam toliko pridavala znacaj, mislila sam da je od nosica, jer ja njemu prospricam nosic i stavim na siku, da on vakum napravi dok sisa i njih izvuce....
ali juce, jbg, temperatura, pa ga pipkam, pa razmisljam od cega je, osluskujem, zagledam govance, pa onda i ta sluz....

ma znas kad sam pocela da guglam, pa laktoza, pa rota virus, pa kron, pa alergije, ma....
a lepo sam rekla da necu da guglam, nego sve sto imam pitam dr....
i dzabe, sad tako usadim sebi mali milion stvari o kojima cu da razmisljam ....
praticu kakve su ostale stolice, kazem, bilo je par puta isto sluzi, ali nisam toliko pridavala znacaj, mislila sam da je od nosica, jer ja njemu prospricam nosic i stavim na siku, da on vakum napravi dok sisa i njih izvuce....
ali juce, jbg, temperatura, pa ga pipkam, pa razmisljam od cega je, osluskujem, zagledam govance, pa onda i ta sluz....

Super je Internet i mnogo moze da se nauci na Forumima, ima divnih saveta i iskustava, ali brate tako se lako covek istripuje......
Ti lepo napisi listu pitanja za dr, pa kada odete pitaj sve sto te zanima ;)

Moram da pitam za maramu..vas koji je koristite uspesno

Juce sam uspela da vezem maramu kako treba, medjutim imam utisak da je njoj jako tesno unutra, nogice su joj skroz zgnjecene nekako, kao da kleci na meni, ne znam jel sam je dobro ubacila..i uspele smo tu pozu dobrodosla bebo, ali kad je ubacim tako ne mogu nikako glavicu da stavim u maramu kako je na slici, ona stalno mrda glavicu i izbaci napolje pa ipak moram da joj pridrzavam, tako da mi je samo jedna ruka slobodna..

Prilazem i fotku :lol: pa mi recite sta ne radim dobro

inace, on je meni raspolozen, nije somnolentan, ima apetiti, lepo sisa, cak je i sam trazio juce cesce siku, nije bilo toliko razdrazljiv kada mu se temp. spustila, normalno se ponasao,
jutros isto, raspolozen, posle sikenja uzeo da 'prica' nesto, pa mlati, pa me gleda , smeskao se....
kontam da ce biti dobro....
jbg, navatali smo kanda neki viruscic u prolazu, bem mu misa....
redovno mu sredjujem nosic, lepo dise, ne krkja, msm, ne cujem ga, i kad je na siki, cujem da lepo dise kroz nosic, ima malo slinaca uglavnom ujutru i uvece, ali nije strasno, prospricam i izvucem sa slinosrkalicom sta mogu....
cisto da mi se ne zapusi....

Super je Internet i mnogo moze da se nauci na Forumima, ima divnih saveta i iskustava, ali brate tako se lako covek istripuje......
Ti lepo napisi listu pitanja za dr, pa kada odete pitaj sve sto te zanima ;)

pisem , pisem
i na prosloj kontroli sam nosila papiric :) hehe
imam svesku u kojoj pisem pocetak i kraj podoja, koju sisu je sikio, dal je kakio i kako je kakio
zapazanja, a nazad u svesci zapisujem pitanja u hodu, i onda nosim na kontrolu da pitam sve po redu :D

inace znate da sam vas na pocetku pitala za onu kvrzicu s unutrasnje strane desni
e povukla se :)
def. je to od dojenja ta kvrzica, i dr je to rekla
kaze pojavi se to cesto kad sisaju...
eto da znaju nove mame, ako se neka pita oko kvrzica u ustima

Juce sam uspela da vezem maramu kako treba, medjutim imam utisak da je njoj jako tesno unutra, nogice su joj skroz zgnjecene nekako, kao da kleci na meni, ne znam jel sam je dobro ubacila..i uspele smo tu pozu dobrodosla bebo, ali kad je ubacim tako ne mogu nikako glavicu da stavim u maramu kako je na slici, ona stalno mrda glavicu i izbaci napolje pa ipak moram da joj pridrzavam, tako da mi je samo jedna ruka slobodna..

nek joj glava bude sa strane, naslonjena na tvoje telo, znaci obrazom na tebe...
uvek tako stavis da joj nosic bude slobodan a ne priljubljen uz tvoje telo
mozes malo da je nakrivis na stranu na kojoj hoces da bude, pa prebacis taj deo marame preko njene glave

inace tako se i stavljaju u maramu, skupis im nogice ko zabi i op, unutra :)
udobno je njoj sigurno, to mi mislimo da su stisnuti, a njima bas tako prija

Mozda da spustis maramu na bok. Ne znam koliko si visoka. Ja sam jedna od onih "malih mama" :zcepanje: pa je meni vise odgovaralo da maramu vezem na bokovima, a njegove nogice sam stavljala nekako sa strane (ima slika da se vidi), mada je on tada vec bio veci.

Njegova glava je bila odprilike na mojim grudima.

inace, on je meni raspolozen, nije somnolentan, ima apetiti, lepo sisa, cak je i sam trazio juce cesce siku, nije bilo toliko razdrazljiv kada mu se temp. spustila, normalno se ponasao,
jutros isto, raspolozen, posle sikenja uzeo da 'prica' nesto, pa mlati, pa me gleda , smeskao se....
kontam da ce biti dobro....
jbg, navatali smo kanda neki viruscic u prolazu, bem mu misa....
redovno mu sredjujem nosic, lepo dise, ne krkja, msm, ne cujem ga, i kad je na siki, cujem da lepo dise kroz nosic, ima malo slinaca uglavnom ujutru i uvece, ali nije strasno, prospricam i izvucem sa slinosrkalicom sta mogu....
cisto da mi se ne zapusi....

moj sin je vrlo rano dobio prehladicu i isto je imao sluzi u stolici, tu slabu temperaturu ali je nejga bas mucio nosic pa smo morali da stavljamo i pelenu umocenu u caj iznad kreveta i digli smo madrac kod glave da mu gornji deo tela bude vislje....vazno je da se ti dobro osecas i da on redovno doji te samim tim dobija potreban imunitet....s obzirom da vam je pretoplo u stanu a u kontaktu je sa ljudima koji i idu medju druge ljude nije ni cudo da je zaradio malo virusa....dok je god on tebi veseo, sisa i nema visoku temperaturu, to je sve bezazleno :)....zilav je to momak, skidam kapu kako vi gurate prvi mesec :worth:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back