Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kistina, mojoj bebi se ne daje probiotik
znači, postoji :)

neo, ja nisam za dijete ni ovako, a kamoli tokom dojenja
pošto mi beba jako brzo napreduje i puno ručka i ja sam non stop gladna
i jedem i ja jako često, otkako sam smanjila obroke, a napravila ih češćim, ostala sam i bez ona 2 kg viška (što mi je ostalo od trudnoće)

naravno, sad imam višak koji sam vukla i pre trudnoće i tih par kilograma skidam kad prestanem da dojim
kontam da ću manje i jesti i malo promeniti ishranu (bila sam davno nekih godinu dana vegeterijanac i opet bih, samo sad ne bih da drastično menjam jelovnik da bebi ne zasmeta, otkud znam)
a i gledaću da vežbam, trčim

kad smo već kod toga, kistina!!
je l' strije izblede vremenom, ima li nešto što će ih ublažiti?
pošto je meni užasno popucala koža na stomaku negde pred kraj trudnoće :aha:
i koji je najefikasniji i najzdraviji način skidanja stomaka? posle dojenja, sad sam valjda isuviše lenja, ali ako ima nešto što može i sad, daj :)

kistina, mojoj bebi se ne daje probiotik
znači, postoji :)

neo, ja nisam za dijete ni ovako, a kamoli tokom dojenja
pošto mi beba jako brzo napreduje i puno ručka i ja sam non stop gladna
i jedem i ja jako često, otkako sam smanjila obroke, a napravila ih češćim, ostala sam i bez ona 2 kg viška (što mi je ostalo od trudnoće)

naravno, sad imam višak koji sam vukla i pre trudnoće i tih par kilograma skidam kad prestanem da dojim
kontam da ću manje i jesti i malo promeniti ishranu (bila sam davno nekih godinu dana vegeterijanac i opet bih, samo sad ne bih da drastično menjam jelovnik da bebi ne zasmeta, otkud znam)
a i gledaću da vežbam, trčim

kad smo već kod toga, kistina!!
je l' strije izblede vremenom, ima li nešto što će ih ublažiti?
pošto je meni užasno popucala koža na stomaku negde pred kraj trudnoće :aha:
i koji je najefikasniji i najzdraviji način skidanja stomaka? posle dojenja, sad sam valjda isuviše lenja, ali ako ima nešto što može i sad, daj :)

vremenom strije obicno izblede, mada nije kod svih isto. moje koje sam zaradila u pubertetu su sada skoro neprimetne (mislilm tu su, ali ih primete tek kad ih spomenem), ali zato znam i neke zene kojima su strije bas vidljive. mozes da mazez neku kremu (obicnu ili neku Q mislim da je 10)
za skidanje stomaka imas - pazis na ishranu, trcanje i trbusnjaci :)

kilogrami...
ja sad imam vise nego na porodjaju :rumenko: i to sam navukal u prvih dva meseca posle porodjaja

Cran čitam redovno, al' sam bez kompa trenutno, a na ovim pamenim tel. mi ide jako sporo kuckanje. Devojke su dobro, narasle, puzaju,podižu se same uz stvari, zavlače se ispod stvari, naučile su da otvore zamrzivač i to je jako zanimljivo im. Anu sam jedan dan ostavila na podu i okrenem se ona na krevetu, Ja se nasla u čudu kako se popela.Iva uveliko zove baba, čim se probudi baba pa baba, zove i tatu i mamu,al baba je glavna. Ana isto zove baba onako jedva čujno, tek je počela. I konačno su počele da jedu normalnu hranu, a ne samo rižolino i te mućkalice. Ana ponekad bira, ako joj se ne sviđa neće da jede. Uvek nešto s njom :D. Muku sam namučila dok je prihvatila kašikom da jede, mada i sad najviše voli flašicu od sve hrane:D. Još mesec i po dana pa rođendan, porasle su brzo.

Neo, ja sam na porođaju imala plus 19 kg :mrgreen:
e da sam nakon toga počela da se gojim, ne znam šta bih
brzo su se istopili sami, samo ta 2 sam vukla 5 i po meseci

moj ti je savet da ne započinješ nikakvu dijetu, mada, ima valjda i neka sigurna, otkud znam :think:
nisam nikad bila na dijeti pa ne znam
al' znam da zdravija ishrana, manje hrane i češće, vežbe i to čine čuda :zaljubljena:
al' treba biti uporan i treba vremena

Ja sam dobila 13 kg u trudnoci, oko 10 spalo, sad imam 2-3 kg vise nego pre..tako da se vratih na 10kg viska, i mislila sam da krenem na aerobik, jer ja tako najbrze skinem visak i zategnem se, medjutim citala sam da ne sme prvih 6 meseci uopste da se vezba (sme pilates i tako te lagane varijante) ali ne sme trcanje (cak i do godinu dana?) i aerobik i tako to, pa sam se smorila. Plus one teorije kako ne sme da se doji dete nakon vezbanja i sta ti ja znam vec..

Sto se dijete tice, ne znam zasto bi drzala bilo kakvu dijetu, samo se zdravo hrani pa ces skinuti kilograme svakako, dojenje oduzima dodatnih 500 kcal, izbacis slatkise, brzu hranu i uopste sve prazne kalorije, koje svakako nisu potrebne organizmu..puno vode i eto
Dakle ono sto je inace zdrava hrana jedes i tokom dojenja i ne treba ti nikakva dijeta..

Aha... a sta ako moras da kakis... zamisli scenu.. ahahhahhaha..
Beba bi imala trajne posledice.. traume iz detinjstva... ahahahahah

Pa bebu izvadis iz marame za 5 sekundi..
Ma meni je cimanje pripremati kolica svaki put, bez obzira sto imam lift, u prizemlju ima 10-tak stepenica pa ih nosim, pa onda da udjem u prodavnicu mucim se da ih uguram i slicno..marame su za te krace relacije a i po kuci, beba ti je tu a imas slobodne ruke..samo eto u pocetku dok se ne izverziram jeste malo komplikovano

Jel ostavljate kolica onako ispred prodavnice kao mnoge mame? Ja sam mozda paranoik ali nema teorije da ostavim bebu u kolicima ispred pa cak i ako udjem u neku malu apoteku gde sam blizu vrata ili slicno..sve tripujem neko ce proci i ukrasti mi bebu :lol: pa onda ulazim sa sve kolicima

Jel ostavljate kolica onako ispred prodavnice kao mnoge mame? Ja sam mozda paranoik ali nema teorije da ostavim bebu u kolicima ispred pa cak i ako udjem u neku malu apoteku gde sam blizu vrata ili slicno..sve tripujem neko ce proci i ukrasti mi bebu :lol: pa onda ulazim sa sve kolicima

Isto i ne razumem kada neko udje, a ostavi bebu napolju. Ajd jos prazna kolica ali i bebu :eek:

Isto i ne razumem kada neko udje, a ostavi bebu napolju. Ajd jos prazna kolica ali i bebu :eek:

Ni ja, vala, nigde ne ostavljam bebu ni na sekund, cak ni ako mogu sve vreme da ga vidim...izes ti tu rabotu, svakakovog sveta ima.
Ako ne mogu da udjem s njim negde u kolicima, onda ni ne ulazimo.
Istekla mi Visa kartica, javili iz banke da mi je stigla nova, a do banke se penjes jedno desetak stepenika posto je u nekoj staroj zgradi, te ja tako vec danima nemam ni karticu jer ne znam kako da se popnem :(
letos sam isla na plazu u setnju ujutru sa bebanom kolicima pa sve pikirala nekog normalnog momka da mi popne kolica uz stepenice na kej...bezveze...uglavnom svi hoce da ucine ali je smor kad tako stalno treba da molis nekog
kolica drzim u gepeku pa kad sidjemo ispred zgrade onda bebu u sediste a kolica vadim napolje pa njega u kolica...isto smor, pogotovo sad kad imamo oboje debele jakne na sebi...al' sta da radim kad nemam kucu i dvoriste :(

meni je to osatvaljanje bebe ispred prodanoce sumanuto...

mi smo imali burnu noc, grcevi su poceli oko pola jedan nocu i do 4h su ga drnali, na kraju je zaspao na meni pa sam ga samo spustila pored sebe, tako da do jutra nisam spavala jer sam se non stop budila da ga ne ugnjecim ili ugusim...
sada sam komirana... stavili mu cepic od kima i iskakio se kao niko, od pupka do kolena ...

a kg, ja sam se ugojila 8-9kg i sve izgubila na porodjaju, vratila se sa isto kg koliko sam imala pre trudnoce i sada jedem bas dosta, vise nego u trudnoci i mnogo jedem testa i peciva vec 3 nedelje ali kilaza idalje stoji, mada ocekujem da se ugojim uskoro ako mastavim ovim tempom...

evo i mene.
opet neprospavana noć....stigla me kletva jexy ahahahhahah
u raskoraku smo sa spavanjem jedno 6 sati. sad pokušavamo da joj vratimo tempo na staro...zaspala u 2 sinoć, budili smo je oko pola 10 danas, pa se bukvalno onesvestila u pola 1 posle ručka. spavaće samo sat, pa je budimo, pa idemo u nabavku i tako ....

i još i zubići krenuli, vidim nateklo dole.

ja sam se usvinjila najstaršnije. evo danas zvanično pala u depresiju. pošto više ništa ne mogu da obučem, ajd nakanila se sa gađenjem da obučem trudničke farke. mislite da sam stala u njih????? jedva.
bila sam mršavija u trudnoći. užas. počinjem sa dijetom. drugarici je nutricionista izradio dijetu - prilagođenju dojiljama-pa ću tako. nisam je još videla, uglavnom ništa posebno, raznovrsna ishrana, manje količine, ali češće i lagane vežbice.

u trudnoći: 60 kila, dobila 10, izašla iz bolnice sa 61. sad 67!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i dojim jedno 5 puta dnevno.

a za maramu, ko nije probao nema šta da pametuje da je teško i sl. :)
uopšte nije komplikovano, par puta dok se ne uštosiš na početku, onda ide sve bukvalno za par sek.
sally u ovom položaju je baš poenta da joj razdvojiš nogice, zbog kukuva. ja sam je tako nosila i sad nekad, samo joj ne navučem maramu na noge nego joj vise, ali ona je sad već veeelika. ej 8,5 meseci....
evo tražim slike...

a za sneg je zakon, gde ćeš gurati kolica po snegu :)
elem. neko voli maramu nekom su zgodnija kolica. hvala bogu pa imamo izbora. ja koristim oba, kad kako, šta mi više odgovara.
a bebe def vole da vise na mami :)

evo. nekad i sad :)

IMG_5462_resize.jpg
IMG_6654_resize.jpg
IMG_6660_resize.jpg

ja nesto razmisljam kako je pao ovaj sneg da mu kupim sanke a ne kolica.... ima onih sanki za bebe zar ne?
Baš danas po ovoj vejavici se setih da si ti rekla de se selite u decembru...pa jel baš morate ? Zamislila sam situaciju seljenja, malo dete, hladno, ko zna kakav i koliko topao stan u koji idete, i , ipak, gde god da uđeš, mnogo posla, spremanja, čišćenja, hoćeš li to moći uz Vladetu ?

Kistina i zene savet!!!!

Vec par dana medo me gricka dok sisa.
bradavice me odvaljuju. ne mogu vise. nije ono da gricne vec gornjim zubima stiska dok sisa. a ima ogromne te gornje(na mene), i tek su do pola izrasli a veci su bar duplo od svih drugih beba... :(
Jako me boli... tolkko boli da bi prestala da dojim... boli na dodir...
a zao mi... jako mi zao da prestanem...

Kako da mu objasnim?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back