Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
juce sam se psihicki iscedila
danas ce valjda biti bolje
tesi me to sto hoce da siki, i trazi sam cesce da siki, pa kontam bice ok, nije apatican
samo je nervozan ko leptir
ne verujem da ce bas danas da prodje, kontam mozda sutra, m samo da ne predje 38
i ovo vreme vise nije normalno
ne kija, ne kaslje, nema nesto ni pun nosic, jako malo mu izvukla ujutru i uvece, kontam ono standardno....

znaci da utvrdim gradimo, do 38 da mu ne dajem eferalgan vec odma kod dr
msm pu pu, cisto da znamo za ne daj boze

Odmah, odmah.
Ne dajes ti nista, odmah kod dr.
Mora de se izvadi krv, nadamo se da je virus.

dajem mu, mada sam sada kupila neku hipp dohranu, probiotic, da probam sa njom, od danas, malo pakovanje, taman do kontrole da nam traje pa da tada vidimo sta cemo... ne znam da li to moze da ima efekta nekog...

uspela sam da mu ne povecavam kolicinu dohrane, samo cesce sisa i cini mi se, mada mozda samo umisljam, da se povecava kolicina mleka...

e i htedoh da pitam da li bljuckanje posle podoja uvek znaci da se bebac najeo, tj prejeo?

dohrana je samo preradjeno kravlje mleko. imas one colic releif i slicne tj. jos vise obradjeno kravlje meleko da ga lakse vare (al sam ga objasnila valjda me razumes)
ne znam kakvo je to probiotik ali moze da se desi da je i ono napravljeno da je lakse za varenje.

bljuckanje ne mora da znaci da se prejeo, moze da se desi da je imao zarobljen vazduh u stomacicu ispod melka, pa kako on oce napolje povuce i mleko (cini mi se da meni danas ne ide bas najbolje ovo objasnjavanje)

i da moze da ti se poveca kolicina mleka kad bekan si.sa cesce, tako da se verovatno ne tripujes

moj mis jutros ima temp 37.5 :(
on je meni vec dva dana vruc, a ja glupaca mu merila temp digitalnim toplomerom koji je pokazivao 36 sa nesto, i ja sinoc rekoh be mogu visr sa verujem da je 36.5
sanse nema, vruc je, kad on mukica 37.2 na obicnom toplomeru
e sad znam da ste rekli da se ne skida, do kolko, do 37.5?! ili?!
zao mi ga, juce ga i grcici mucili, ma haos jedan, srce me bolelo kako je plakao
skinula sam ga jos sinoc u bodic bez rukava i eto vruc i dalje

Za bebe je 37.5 normalna temperatura, nije povisena.

..jel vam nije pretoplo u stanu, boki..? pisala si o ludoj babi, ne znam da li ste josh kod nje..

jos smo klod nje, selomo se za ns do kraja meseca
pretoplo je u stanu, ja sam samo u gacama, bosa, i imam bodi
sta da ti pricam
juce sam drzala ceo dan odskrinut prozor zbog njega i dzabe
babi je stalno ladno, nema cirkulaciju nikakvu, ne krece se, kod nje je termostat i ona podesava kako oce

uglavnom od sinoc ja sam njega skinula u bodic bez rukava samo i necu ga oblaciti dok ovo ne prodje

Mozda se stvarno pregrejao? Ja bih pre gledala da temperiram stan a da dete bude normalno obuceno, malo mi ...da bude u bodiju na bretele.

phe ne mogu ja da natempiram u ovo0m stanu temp
ne razumes
ovaj stan je stara svapska luca na dedinju, plafon 3 metra, prozori do plafona
ako otvorim prozor sirom, oladi se za dve sekunde, ako malo odskrinem, ni ne primeti se razlika jer su ispod radijatori i greju
ako zatvorim, popadamo od vrucine
ovo mi je najlakse da malo odskrinem i njega da obucem lagano

muskarci
:dash:
moj dragi ima nekog 'pametnog' kolegu koji je tata dvoje dece i koji ga stalno savetuje
tripovo ga je i dok sam trudna bila
e sad mu je napricao kako je njegova mala tako mesec dana imala temp. koja nije prelazila 38
kao to je plucna temperatura i dva antibiotika nisu pomogla i primala na kraju longacef
i eto
on tripuje njega
ovaj onda tripuje mene
ma uzas
rekla sam mu da ne slusa tog ludaka, praticemo, pa cemo videti

..nikad necu razumeti potrebu ljudi da mrache..
..to pochne sa onim "jaaaao, pa ti si trudna, chestitam, a jel znash kako je moja komshinica nadrljala na porodjaju..?"
a mi smo stigli do "a u tu srednju vam ide cerka, diiiivno, jedan mali od moje koleginice se ispisao proshle godine, kaze mnogo mu je teshko bilo"..

:evil:

..nikad necu razumeti potrebu ljudi da mrache..
..to pochne sa onim "jaaaao, pa ti si trudna, chestitam, a jel znash kako je moja komshinica nadrljala na porodjaju..?"
a mi smo stigli do "a u tu srednju vam ide cerka, diiiivno, jedan mali od moje koleginice se ispisao proshle godine, kaze mnogo mu je teshko bilo"..

:evil:
:lol:
Jao, jeste, moj stric ima cerku koja je sedmi razred, imala neki problem sa nastavnicom fizickog, ono devojcice krenu da izbegavaju da rade u tom uzrastu, nista neobicno.
Moja tetka, pametna, mu rekla da je citala da u Kragujevcu ima decak tezak narkoman sa 12 godina, pa da obrati paznju zasto ona ne moze da radi vezbe! :eek:

e umesto ja da panicim, ja koja sam juxce bila sama s njim od osam ujutru do devet uvece a on uzvristao ceo dan
i ja koja nisam spojila duze od sat i po sna , i ja koja ga hranim i brinem i merim temp i ja ga nosim kad place jer samo kod mene hoce
i umesto ja da prsnem nacisto
njih dvojica tripuju uvaljeni u fotelje
pa stvarno, ako nemas sta pamertno reci, cuti

tako mu je isto rekao kako ne valja sto malog nosim kad place
e
tad sam bas ispizdela
prvo moje je dete, drugo ja sam sama s njim i da hocu da kuliram ne mogu
a necu da kuliram jer ja njemu trebam kad kuka i kenjka s razlogom
i onda ovaj moj dodje i prosipa pamet
a on ne moze ni dva minuta da ga smiri kad place vec zove mene
pa videla bih ga sta bi radio sam sa njim
kao navicicu ga na ruke
pa moj je, ima da ga nosim do puberteta ako hocu

e umesto ja da panicim, ja koja sam juxce bila sama s njim od osam ujutru do devet uvece a on uzvristao ceo dan
i ja koja nisam spojila duze od sat i po sna , i ja koja ga hranim i brinem i merim temp i ja ga nosim kad place jer samo kod mene hoce
i umesto ja da prsnem nacisto
njih dvojica tripuju uvaljeni u fotelje
pa stvarno, ako nemas sta pamertno reci, cuti

tako mu je isto rekao kako ne valja sto malog nosim kad place
e
tad sam bas ispizdela
prvo moje je dete, drugo ja sam sama s njim i da hocu da kuliram ne mogu
a necu da kuliram jer ja njemu trebam kad kuka i kenjka s razlogom
i onda ovaj moj dodje i prosipa pamet
a on ne moze ni dva minuta da ga smiri kad place vec zove mene
pa videla bih ga sta bi radio sam sa njim
kao navicicu ga na ruke
pa moj je, ima da ga nosim do puberteta ako hocu

..ja sam sto puta rekla da cu da ga ostavim samog JEDAN ceo dan sa svo chetvoro,
ali mi svaki put zao ovo dvoje malih poshto nemam pojma shta bih zatekla kad se vratim.. :neutral:
..ako bi uspeo da im da sve obroke i noshe i plene i da ih sachuva da ne izgube glavu - bog me ubio.. :neutral:

..al ajde.. :roll:

..ne popyzdim ja chesto, samo kad mi josh zvocne preko svega za neku glupost tipa -
"shta radi ovaj kamion u kuhinji, zamalo da padnem preko njega" (a ja hodam po minskim poljima vec dve godine,
od chega godinu i po sa bebom u rukama :besna:)
ili "gde je jedan deo od slagalice, oni ce sve da pogube" (kao da su ga pojeli ili sam ga ja pojela ili svaki dan gube neshto ili toj istoj slagalici,
kao i svakoj drugoj, nije falio poneki deo sve dok ne sredimo sve igrachke uveche i nadjemo ga, najcheshce tu gde su i ostali bili.. :besna: )

..e sad mi lakshe, povukao me trenutak da se izjadam.. :zblesav:
(..cao, jexy :cao: )

:heart:
532453_444427942271216_290746185_n.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back