Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel me zezate? Pa i ovaj moj nesrecnik ima na poslu kolegu, zhena mu se porodila sa drugim detetom dan pre mog carskog ... auuu bre shto je on tripovao mm dok stvarno nisam poludela ... pukla sam zimus, kad je bio onaj strashni minus, mali treba da inhalira 3 puta na dan, a ovaj kao shta ce vam inhalatorm to je skupo, u ambulanti sve odrade ... ako ga tad nisam ubila, njih je 10toro u kuci, ambulanta na 5 minuta peshke, a ja sama sa malim ( plus sveki) na kraju sveta ... :evil:

Jel me zezate? Pa i ovaj moj nesrecnik ima na poslu kolegu, zhena mu se porodila sa drugim detetom dan pre mog carskog ... auuu bre shto je on tripovao mm dok stvarno nisam poludela ... pukla sam zimus, kad je bio onaj strashni minus, mali treba da inhalira 3 puta na dan, a ovaj kao shta ce vam inhalatorm to je skupo, u ambulanti sve odrade ... ako ga tad nisam ubila, njih je 10toro u kuci, ambulanta na 5 minuta peshke, a ja sama sa malim ( plus sveki) na kraju sveta ... :evil:

inhalator je odlicna stvar za imati....ja mom sinu ublazavam kasalj inhalaciom fizioloskog rastvora, sirupi i praskovi nam ni bilizu nisu tako efikasni...a i ne moras drndati dete kad je u atmi po dispanzeru....

dohrana je samo preradjeno kravlje mleko. imas one colic releif i slicne tj. jos vise obradjeno kravlje meleko da ga lakse vare (al sam ga objasnila valjda me razumes)
ne znam kakvo je to probiotik ali moze da se desi da je i ono napravljeno da je lakse za varenje.

bljuckanje ne mora da znaci da se prejeo, moze da se desi da je imao zarobljen vazduh u stomacicu ispod melka, pa kako on oce napolje povuce i mleko (cini mi se da meni danas ne ide bas najbolje ovo objasnjavanje)

i da moze da ti se poveca kolicina mleka kad bekan si.sa cesce, tako da se verovatno ne tripujes

ovaj combiotic je isto za lakse varenje, tako pise, bez glutena je , sa kulturom prorodnih mlecnokiselinskih bakterija i dijetalnim vlaknima sa prebiotickim efektom, po uzoru na majcino mleko, tako pise...
nadam se da je to to, tj da ce imati efekta...

sve sam razumela : )

i definitvno necemo napolje danas onda...

ovaj combiotic je isto za lakse varenje, tako pise, bez glutena je , sa kulturom prorodnih mlecnokiselinskih bakterija i dijetalnim vlaknima sa prebiotickim efektom, po uzoru na majcino mleko, tako pise...
nadam se da je to to, tj da ce imati efekta...

sve sam razumela : )

i definitvno necemo napolje danas onda...

nas su cak savetovali da se izadje na terasu i proveri vazduh, cak i kada nema magle zna pritisak da spusti smog i da bude bas zagusljivo.....tada ili uopste ne ici napolje ili skratiti setnju.....

inhalator je odlicna stvar za imati....ja mom sinu ublazavam kasalj inhalaciom fizioloskog rastvora, sirupi i praskovi nam ni bilizu nisu tako efikasni...a i ne moras drndati dete kad je u atmi po dispanzeru....

naravno da smo ga kupili, rekla sam muzhu ili inhalator da kupi ili da se ne vraca kuci ... missssim :roll:... da sam htela bundu od ruskog nerca, ali detetu inhalator ... ali smo pregrmeli i to :zper: ... eto sad mm najdrazhe da je uzeo, verovatno ce prichati malom kad poodraste kako se on setio da kupimo to chudo :zcepanje:

a ja umirem od ove prehlade, virusa, shta li je :dash: ...

naravno da smo ga kupili, rekla sam muzhu ili inhalator da kupi ili da se ne vraca kuci ... missssim :roll:... da sam htela bundu od ruskog nerca, ali detetu inhalator ... ali smo pregrmeli i to :zper: ... eto sad mm najdrazhe da je uzeo, verovatno ce prichati malom kad poodraste kako se on setio da kupimo to chudo :zcepanje:

a ja umirem od ove prehlade, virusa, shta li je :dash: ...

ako kasljes probaj i ti da inhaliras fizioloski rastvor....mnogo lakse se izbaci slajm tako.....ja sam se prosle godine gusila od slajma i jedino mi je to pomoglo....

tako sam i uradila :D
juce nisam htela da se javim nikom na fon, pa ni sveki, jbt, zove svaki dan
a tek ona sto tripuje o svemu pa to prenosi ovom mom
i sve joj je "a da nije gladan?"
tacno mi dodje da kazem JESTE :)
nisam mu dala od juce da jede, namerno :D

Cuvena recenica :roll:
A ona inace ne place uopste, malo predvece je uhvati oko 7-8
I onda kad mi dodju u goste a ona se probudi i malo kmekne, dakle nije ni pravi plac, vise kenkanje..i onda bi jos da me ubede kako je gladna..jednom sam je stavila da siki samo da skinem dosadnjakovice sa vrata..ali necu vise to raditi, jer je samo mrljavila i posle bljuckala

Tacno se ja unervozim od silnih saveta pa prenesem nervozu na bebu, i zato place, cim odu (odredjeni) gosti ona super raspolozena!

Pocela je da guguce, kako mi je slatka :D Ona bi vec da prica gospojica, a ne ume pa pusta tako smesne glasove..

Mi smo bile u setnji prekjuce, jeste bilo hladno ali suncano, danas je vec sivo nekako pa necemo. Obucem ja nju dobro, strpam u skafander i ona spava sve vreme, stavim pelenicu preko kolica kad je hladno i eto..jos da sam sebe obukla dobro, nego sam se smrzla..al ajd sad

i od silne kuknjave ne stigoh da se pohvalim :)
dete mi juče u ponoć :) propuzalo onako po ps-u 4noške, i unapred :)
koja radost, koja brzina :)

tako da nam sad ne gine preuređivanje stana, ogradica kod stepeništa i slične stvari. i podiže se gde god stigne :) juče sam ja odrala koleno i to pošteno kad se iz kuhinje kao brzi gonzales bacila u upijač da spasem dete...htela da ustane pomoću daske za peglanje koja joj je naravno padala na glavu...
još me gleda onako u čudu, luda ženo šta se lomataš.

ahahahhahahhaha joj i još nešto, imamo nekog medonju koji svira ako povučeš neku ručku.montirala ja to na krevetac, Luca naućila da sama izvuče da svira. kad ono neko veče u po noći svi spavamo, a odjednom čuješ medu kako svira ahahahhahahah e kao u horor filmu ja sa istraumirala.

..zsuki, pisala je hellen davno na nekoj temi o barbiki koja peva neku beslovesnu pesmicu kad je stisnesh negde,
a koju su njene cerke obozavale i spavale sa njom godinama,
pa kad su joj oslabile baterije, a neka od njih dve je stisne sluchajno u pola noci dok spava
pa ona krene, shto rekla hellen, "onim zagrobnim glasom da oteze iz mraka".. :sad2: :rotf:

Al me uplasila sad..zavukla glavu ispod ogradice od kreveca..tj onog cuda iznad glave i grebucka rukama po drvetu, ja cujem neke cudne zvuke..bem ti i ogradicu i sve, prestravila sam se :/
Jel vi imate te ogradice koje su samo vezane za krevetac? Sad mi dodje da je skinem..mnogo se vrti po krevetu, ima sve da izbacim samo carsav i cebence da ostanu

ja imam sali, ali je on jos mali i ne mrda se tako da ne znam kako ce biti..
mene zanima jesu li bebe preko dana sa vama u dnevnoj sobi ili u spavacoj u krevetcu?
ja se navikla da bebac spava ovde preko dana, tj u dnevnoj u kolicima ili na krevetu, umao svoj ugao, a uvece ide u spavacu i tamo je iskljucivo u krevtecu...

eto, da sam bila ovde ranije
davila bih vas bljuckanjem
jer moj bebac je još u startu počeo da bljucka
što nekad liči i na povraćanje
i dalje to radi
ali i dalje sisa, često i napreduje ko iz vode

nego, sreća pa sam imala knjigu "šta da očekujete u prvoj godini"
da mi nije bilo toga (a nisam nešto imala net tad)
mislim da bih pukla
dete na flašicu jer "povrati sve što pojede, gladan je, mleko slabo, bla bla"
i ajd zdravo

no dobro, prva beba, ni ne očekuje se od mene da sve znam
izvukli smo se :)

za drugu žu već u startu imati odgovor na dobronamerne, ali nebulozne savete :)

ja imam sali, ali je on jos mali i ne mrda se tako da ne znam kako ce biti..
mene zanima jesu li bebe preko dana sa vama u dnevnoj sobi ili u spavacoj u krevetcu?
ja se navikla da bebac spava ovde preko dana, tj u dnevnoj u kolicima ili na krevetu, umao svoj ugao, a uvece ide u spavacu i tamo je iskljucivo u krevtecu...

Moj, dok je bio bas mali, preko dana je spavao na garnituri u ugaonom delu u dnevnoj sobi. Tako mi je bilo najlakse, da mi je stalno na ocima.
Posle kad je naucio da se prevrce, postalo je nesigurno jer sam uglavnom koristila vreme kad on zaspi da poradim nesto po kuci (kao i sve mame) i nisam smela da ga ostavljam samog pa sam ga nosila u krevetac u spavacu sobu kad zaspi, podignem ogradicu i mirna.
Kasnije smo poceli da se uspavljujemo iskljucivo u spavacoj sobi jer je u dnevnoj sve odvracalo paznju i nije mogao da se opusti. I tako nam ostade ta super navika da svako spavanje, bilo dnevno ili nocno, bude u kreveticu.
Valjda sam pomogla? :D

Moj, dok je bio bas mali, preko dana je spavao na garnituri u ugaonom delu u dnevnoj sobi. Tako mi je bilo najlakse, da mi je stalno na ocima.
Posle kad je naucio da se prevrce, postalo je nesigurno jer sam uglavnom koristila vreme kad on zaspi da poradim nesto po kuci (kao i sve mame) i nisam smela da ga ostavljam samog pa sam ga nosila u krevetac u spavacu sobu kad zaspi, podignem ogradicu i mirna.
Kasnije smo poceli da se uspavljujemo iskljucivo u spavacoj sobi jer je u dnevnoj sve odvracalo paznju i nije mogao da se opusti. I tako nam ostade ta super navika da svako spavanje, bilo dnevno ili nocno, bude u kreveticu.
Valjda sam pomogla? :D

pa da, to je to, i on sada preko dana spava na ugaonoj garnituri, bas u uglu, tu je ususkan i na oko mi je i sve to, ali me brine kako cu kada pocne da se vrti... tada nam ne gine krebetac onda, cenim da ce biti sve kao i kod vas : )

mi smo danas ceo dan sami , prvi dan, i skoro pola noci cemo biti sami, mene je bas hvatala frka od tog ostajanja ali evo , przivesmo dan, ostaje nam jos noc : )

pa da, to je to, i on sada preko dana spava na ugaonoj garnituri, bas u uglu, tu je ususkan i na oko mi je i sve to, ali me brine kako cu kada pocne da se vrti... tada nam ne gine krebetac onda, cenim da ce biti sve kao i kod vas : )

mi smo danas ceo dan sami , prvi dan, i skoro pola noci cemo biti sami, mene je bas hvatala frka od tog ostajanja ali evo , przivesmo dan, ostaje nam jos noc : )

...Tara imate li onu lezu, kad pocne da se pomera leza je super, iz nje ne moze da ispadne, a mozes da je stavis na tu ugaonu,
ne mora da bude na podu....i opet moze da ga vidis, a i on tebe sto je bitno da se ne oseca usamljeno....

...e sto se tice one vezane ogradice za krevetac, ne skidajte to, navici ce se oni na njih, a kad se okrecu po krevetcu znaj da se
udare, pa ih te ogradice ipak malo zastite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back