Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa da, ali dok su bas male bebe prespavaju i kad su gladne, cuvaju secer a ti mislis dobra bebica, spava..pa ih treba buditi, samo niko ne kaze tacno do kad..tj kad prestati sa tim

ja ovo prvi put cujem....par godina pre nego sam rodila sina bilo je ono dojenje na sat, onda su smislili da se doji po potrebi bebe a sad opet neki budilnik....samo nas zbunjuju.....:neutral:

Mi smo bili vec dva put u savetovalistu, i jeste napredovala fino, ali dr mi rekla nesto u fazonu, da je ne budim nocu vise, a posle opet kaze ali ako prespava duze od 4-5 sati budi je..pa sad ne znam ni sama, doduse to je bilo pre 2 nedelje

Ona ima 40 dana..

Budi, mala je jos uvek da spava 7 sati bez hrane.
Posto ste bili i napreduje lepo, neka ima bar jedan nocni podoj.
Princip je da se novorodjence budi na 2, 2 i po sata, ne vise od 3.
Ali, kazem, ako ste se merili i napreduje lepo, onda posle tog podoja u 22, budi oko 1, pa moze da spava 4-5 sati ako hoce.
Mada, sad ce oko 6. nedelje skok u razvoju pa ce da bude sisovis celu noc. :)

:think: pa ako ti dobro piski i napreduje ne vidim razlog....:eek: lakse je prvorodkama, ja kao mislim da nesto znam a ono sve se nesto izmenilo.....jovo nanovo u klupu :))))

..pa prvih mesec dana i ne znash kako napreduje, osim ako ga bacash na kantar svaki dan (k'o neki :mrgreen: )..
..a meni je ona pricha o mokrim pelenama nalo odokativna, aj nek kaze ko ume da proceni da li je u pampersu jedna, dve ili tri supene kashike technosti.. :confused:
..plus kad se doda da moze da ne kaki po 7-10 dana bez problema, eto muke..

..mislim da je prvih 6 nedelja dovoljno biti oprezan, ako beba dobro napreduje u toku prvog meseca..

..pa prvih mesec dana i ne znash kako napreduje, osim ako ga bacash na kantar svaki dan (k'o neki :mrgreen: )..
..a meni je ona pricha o mokrim pelenama nalo odokativna, aj nek kaze ko ume da proceni da li je u pampersu jedna, dve ili tri supene kashike technosti.. :confused:

..mislim da je prvih 6 nedelja dovoljno biti oprezan, ako beba dobro napreduje u toku prvog meseca..

:confused: upravu si....ma skontala sam da mi predjasnje iskustov slabo pomaze, cak i odmaze.....ima da iscitam za ovih par meseci literaturu i da zauzmem stav....pocela sam vec nesto ali bi mi dobro dosla preporuka.....

Nije vazno koliko je kasika, to "jedna kasika" je okvirno da mame ne misle da je mokra pelena kad ima kilo tecnosti, pa da uspanice da beba ne piski dovoljo. :)

..znachi - mokra bilo koliko..?
(..ozbiljno, ja ziva nisam bila do svake prve kontrole, vidish ga da se popunjava i sve je ok, ali crv iz podsvesti grickaaaa.. :besna: :rumenko: )

Da, 5-6 mokrih-bilo koliko pelena dnevno.
Zato se i kaze mamama da sipaju jednu supenu kasiku u novu pelenu da vide koliko je to okvirno, a to je jako malo.
Posle, kod starijih beba, znaci od 6 nedelja, pa do 6 meseci koliko su iskljucivo na maminom mleku, ide 50-60 ml tecnosti po mokroj peleni.
To sve vazi samo ako je dete iskljucivo dojeno, da mama bude mirna da dobija dovoljno hrane.
Ako se dodaje voda, caj i slicno, cela prica ne vazi.

Budi, mala je jos uvek da spava 7 sati bez hrane.
Posto ste bili i napreduje lepo, neka ima bar jedan nocni podoj.
Princip je da se novorodjence budi na 2, 2 i po sata, ne vise od 3.
Ali, kazem, ako ste se merili i napreduje lepo, onda posle tog podoja u 22, budi oko 1, pa moze da spava 4-5 sati ako hoce.
Mada, sad ce oko 6. nedelje skok u razvoju pa ce da bude sisovis celu noc. :)

Ok, budicu je jos neko vreme..aj da je 5 sati prespavala, to je ok, ali 7-8 mi mnogo

Inace kad pricate o pelenicama..ja osetim kad uzmem da li je teska pelenica, onda je ok..kad ne piski puno onda je lagana pelena skroz
A Sara kaki bre non stop (malte ne svako presvlacenje), ali mi rekose da se ne gleda po tome jel dobro jela nego upravo po piskenju

Da, 5-6 mokrih-bilo koliko pelena dnevno.
Zato se i kaze mamama da sipaju jednu supenu kasiku u novu pelenu da vide koliko je to okvirno, a to je jako malo.
Posle, kod starijih beba, znaci od 6 nedelja, pa do 6 meseci koliko su iskljucivo na maminom mleku, ide 50-60 ml tecnosti po mokroj peleni.
To sve vazi samo ako je dete iskljucivo dojeno, da mama bude mirna da dobija dovoljno hrane.
Ako se dodaje voda, caj i slicno, cela prica ne vazi.
Kreten, nisam zavrsila recenicu, elem, 50-60 ml posle 6. nedelje, pa kako beba raste se povecava kolicina, oko 6. meseca se racuna oko 90 ml.

Ok, budicu je jos neko vreme..aj da je 5 sati prespavala, to je ok, ali 7-8 mi mnogo

Inace kad pricate o pelenicama..ja osetim kad uzmem da li je teska pelenica, onda je ok..kad ne piski puno onda je lagana pelena skroz
A Sara kaki bre non stop (malte ne svako presvlacenje), ali mi rekose da se ne gleda po tome jel dobro jela nego upravo po piskenju

Da, koliko kaki nema veze, jer moze da kaki tako, za vreme svakog podoja u pocetku, pa opet posle 6. nedelje moze da kaki i jednom u 10 dana.
Ako ne dajes vodu, meris po tome koliko piski.

Leži pacijent na operacionom stolu i pita ga anesteziolog:
- Želite li anesteziju koju plaća Zavod zdravstvenog osiguranja ili plaćate sami?
- Pa, ovu što plaća Zavod.
- Dobro – nina nana, moje zlato spava…

:lol:

:rotf:

..ne smem da napishem tamo gde ima trudnica,
ali ja sam slichnu, zavodovu, dobila 2000.god za reviziju i ushivanje posle porodjaja,
dali mi sina u ruke, samo umotanog u pelenu, pa mrdaj ako imash herca.. :sad2:

ja mog vladu budim
ako vidim da sam ne namerava, mali je on da bi se ja pouzdala u to da ce se sam probuduiti kad crevce zakrci....
a ni pelene mu ne merim, kad presvlacim samo vidim dal je mokra i to je sve, bas cu sada da razmisljam o kasikama :D
nou vej hoze :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back