Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mamice, jel koristite jastuk za dojenje????....htela bih da dojim sedeci a ne lezeci ali ne znam koj ije princio najprakticniji jer nemam bas jake ruke....

Nisam kupovala jastuk.
Prvih meseci sam dojila sedeci... ne znam ni sama zasto... jer kad sam pocela lezeci, preporodila sam se... i dan danas siki lezeci :)
Dok lezis ruke su ti slobodne, a i kicma se odmara...

mamice, jel koristite jastuk za dojenje????....htela bih da dojim sedeci a ne lezeci ali ne znam koj ije princio najprakticniji jer nemam bas jake ruke....

Koristila sam jastuk za dojenje i to dugo, puno mi je znacio, i nocu sam ga stavljala nije mi bio problem pospanoj. Mnogo je ugodnije, manje opterecenje za ruku i kicmu a i bebica se ugodno smesti i uzivati. Ne secam se tacno do kada sam ga koristila, ali sam dojila 13 meseci. Kasnije moze da posluzi dok dete nestabilno sedi da ga pridrzava sa strane. U svakom slucaju uvek ga toplo preporucujem.

imala celu noć 38...spavala je pored mene u krevetu pa sam je stalno pipkala, merila temp...
opet se prodbudila u po noći da kaki...i neće u pelenu, dere se dok je ne stavim na nošu. missim. a juče kakila 6 puta. možda zbog povišene temp.

nisam joj ništa dala, jutros je imala 37,2. sisala je preko noći neznam koliko puta i plus popila 2 dcl čaja od brusnice.
pratimo dalje sit. možda je i ešerihija uzela maha, pa je zato T. a i nosić joj curi. sutra nosim urin po 165 put...

sve u svemu nije bilo strašno. jednom se prodbudila onako sva bunovna, gori i počela da priča sve u 16, pa nakon par sek samo padne glava na moje rame i spava, pa se opet probudi pa mlatara pa priča...baš mi došlo nešto teško, tako mi bilo žao. jedva sam se suzdržala da joj ne dam eferalgan...

Koristila sam jastuk za dojenje i to dugo, puno mi je znacio, i nocu sam ga stavljala nije mi bio problem pospanoj. Mnogo je ugodnije, manje opterecenje za ruku i kicmu a i bebica se ugodno smesti i uzivati. Ne secam se tacno do kada sam ga koristila, ali sam dojila 13 meseci. Kasnije moze da posluzi dok dete nestabilno sedi da ga pridrzava sa strane. U svakom slucaju uvek ga toplo preporucujem.

A,zasto se dete stavlja da sedi kad je nestabilno?Ako je nestabilno znaci da nije spremno,pa prema tome nemojte to ni raditi...

A,zasto se dete stavlja da sedi kad je nestabilno?Ako je nestabilno znaci da nije spremno,pa prema tome nemojte to ni raditi...

To i ja mislim.
Mada medu stavimo da sedi dok nam je u krilu ... jer vuce ko manijak da sedi... ne da da lezi...
Ali bas forsiram lezanje na ravnom... da se sam uci kako da sedne.. mada je daleko od toga ..
Tek sad sa 8 meseci ume da podigne telo na ruke i kolena... ali i to podigne pa padne ... ali zato zna da se okrece levo desno ... ne klasican okret, to odavno... vec se na stomaku vrti

imala celu noć 38...spavala je pored mene u krevetu pa sam je stalno pipkala, merila temp...
opet se prodbudila u po noći da kaki...i neće u pelenu, dere se dok je ne stavim na nošu. missim. a juče kakila 6 puta. možda zbog povišene temp.

nisam joj ništa dala, jutros je imala 37,2. sisala je preko noći neznam koliko puta i plus popila 2 dcl čaja od brusnice.
pratimo dalje sit. možda je i ešerihija uzela maha, pa je zato T. a i nosić joj curi. sutra nosim urin po 165 put...

sve u svemu nije bilo strašno. jednom se prodbudila onako sva bunovna, gori i počela da priča sve u 16, pa nakon par sek samo padne glava na moje rame i spava, pa se opet probudi pa mlatara pa priča...baš mi došlo nešto teško, tako mi bilo žao. jedva sam se suzdržala da joj ne dam eferalgan...

:cmok:

Meni je nas pedijatar tako rekao. Junior je imao 39.2 i nije htelo da se spusti ni Efferalganom ni kupanjem. Sva sreca pa ja trajalo jedan dan. Tj dala sam Efferalgan, pa posle 3 sata Brufen koji je drzao 6 sati i posle nastavila sa Efferalganom na 6h.

Zsuki: Kako je Luca?

Pa to si onda uradila samo jednom sto nije strasno, jer si onda nastavila da dajes na 6 h. Da neko ne pomisli da u kontinuitetu 24 ili 48 h daje na 3 h daleko bi premasio dozvoljenu dozu, vi ste ovako dobro prosli.

neo kažu da dok beba samo sisa uopšte nema potreba davati vodu. kad kreneš da joj uvodiš čvrstu hranu, onda ima potrebe za vodom.

e sad. ja sam mojoj Luci davala vodu od rođenja, tako mi rekao pedijatar. imala žuticu pa kao između podoja da joj nudimvodu. u početku je pila pomalo, najviše 10 ml. pošto sam posle zbog grčeva davala čaj, vodu više ni da primiriše. sad nedavno, možda sa 7 meseci je pristala da pije vodu. :)

jel vaša deca vrište dok se ne zacene kad pokušavate da im izvučete slince?

ja više ne mogu to da radim. taj panični plač....i ništa ne uspem izvući, jer kako vrišti, zapuše se nozdrve, pa joj samo uvlačim kožicu sa onom spravom za mučenje. pa onda od silnog deranja ima još više slinaca...i tako u krug...posle je smirujem jedno 20 min.

noćas sam u ponoć dala eferalgan, posustala sam. imala 38,1. ali plakala jedno sat vremena, zbog čega, ne znam. spala joj T, pipkala sam je. i presvlačila tri puta u snu, toliko se preznojavala. jutros nije imala, ali vidim po njoj da joj nije dobro, po očima. biće tu još T. sutra je vodim kod lekara, da joj posluša pluća, poglda grlo.
nije jako slinava, i slinci su beli, koće ga znati...

jel vaša deca vrište dok se ne zacene kad pokušavate da im izvučete slince?

ja više ne mogu to da radim. taj panični plač....i ništa ne uspem izvući, jer kako vrišti, zapuše se nozdrve, pa joj samo uvlačim kožicu sa onom spravom za mučenje. pa onda od silnog deranja ima još više slinaca...i tako u krug...posle je smirujem jedno 20 min.

noćas sam u ponoć dala eferalgan, posustala sam. imala 38,1. ali plakala jedno sat vremena, zbog čega, ne znam. spala joj T, pipkala sam je. i presvlačila tri puta u snu, toliko se preznojavala. jutros nije imala, ali vidim po njoj da joj nije dobro, po očima. biće tu još T. sutra je vodim kod lekara, da joj posluša pluća, poglda grlo.
nije jako slinava, i slinci su beli, koće ga znati...

Zato sam ja cesto znala da odustanem od kapi za nos- toliko se dere i place da ne vidim nikakvu poentu cele akcije jer se od plakanja ponovo sasvim zapusi ako i uspem da mu ih sipam u nos. E sad, znam da je kod malaca bas vazno da se cisti- da ne ode na usi.

ja mom malom nisam dala ni kap vode, niti ga nudim vodom
ima sisu 24 sata na raspolaganju za sve potrebe :)
za grceve, ja pijem caj, a on to sve lepo dobije preko mlekca

da sam na početku ponovo i ja bih tako. mislilm za vodu.

za grčeve meni nije radilo to da ja pijem čaj, pa da njoj pomognu. mada ni to što je ona pila nije nešto pomoglo :)
super ako vama pomaže. mi smo imali grčeve kratko (mada mi se tad činilo kao večnost), ali intenzivno :)

Suki, ispiraj joj nos fizioloskim,sto kaze novka
u svaku nozdrvu po 5 ml, mozes i vise,uzmi veci spric,pa energicno sipaj ,i tako sve dok ima sta da ispada

prvo stavi bocu fizioloskog u vrelu vodu,da se podgreje malo,da bude manje neprijatno

ako nece lezeci,moze i u sedecem polozaju, tako ja Irini...nikad nije htela da lezi dok joj to radim

sad je veca pa je navikla i naucila je da duva nos...ja sipam brzo spricem pa ona duva a kad je bila mala,ispirala sam dok ne prestane da ispada

pa znas sta, on sada kenjka i place eventualno u periodu predvece
i ako treba da se iskaki, onda je mrzovoljan, al cim se isprdi, prodje :)
ja popijem dve solje tog caja
i damo mu jednom dnevno 5 kapi BioGaie, koja je skroz priordni probiotik, cisto da mu malo sazru crevca
ona je bez konzervansa, znaci nije ko espumisan , skroz je prirodna
za sada nam je ok, a i ja pazim da bas ne jedem svasta....

sto se tice nosa, ja pumpicu nikakvu nit sam koristila niti sam kupila

imamo ampule bebisola (fizioloski) i prospricavam mu nos, ako primetim da krklja, onda cesce i uglavnom pre podoja
jer posle kada ga sttavim na siku, napravi vakum i dok guta, povuce i slince....

..ja pumpicu nisam koristila nikada, zsuki..samo shpric i fizioloshki dok god se ishta chuje u nosu..

fiziološki još nekako i podnese, zanimljiv joj špric, pa ja onda na kvarnjaka tutnem u nos... a misliš da to dovoljno ispere? a gde se sve slije, u želudac?

Zato sam ja cesto znala da odustanem od kapi za nos- toliko se dere i place da ne vidim nikakvu poentu cele akcije jer se od plakanja ponovo sasvim zapusi ako i uspem da mu ih sipam u nos. E sad, znam da je kod malaca bas vazno da se cisti- da ne ode na usi.

ja zvala lekara, kaže izvlačite što češće možete. pa ja ne mogu...

mi ne bismo mogli bez pumpice da se izborimo sa onolikim slinama :lol:
place, buni se, ali nista stranso, istrpi nekako i odmah zaboravi

a blago tebi. znači ona toliko urla da joj glava poslane ljubičasta. verujem da je boli kad povučem sluzokožu sa onim čudom...
definitivno odustajem. još što ni nema toliko slinaca. malo nekad vidim da joj vlažno ispod nosa, i nekad čujem da krklja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back