Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ljudi, ja sam gotova i fizički i psihički.
Luca je jutros zaspala u 6 sati. probudila se u 11, i ja ajd da je odvedem kod pedijatra da vidimo da nije neko zapaljenje grla, uha šta ja znam. juče je radio savetovalište pa nisam mogla, sestra mi rekla danas. stigla sam u 11,45 rade do 13,30.
prvo me nakrpio što nisam odmah došla. T počela u nedelju popodne.kažem mu da je u pon. bio praznik, juče savetovalište. kaže ali i juče su radile laboratorije pa što nisam otiša. kako što pa otkud znam šta da radim????? prvi put je bolesna, ne mogu ja napamet određivati analize...
pa mi kaže to što vi radite nije lečenje, mučimo se 3 meseca sa ešerihijom a vi tako.
kažem mu ne mislite valjda da sam je kriva što mi je bolesno dete???? i da mi ne nabija krivicu. a, ne kaže ja samo iznosim činjenice. kažem mu ali sve što ste dosad rekli smo odradili. ebote svake nedelje nosim urin na analizu, pelenu joj menjam na sat sat i po, stavljam je na nošu 2 meseca. trujem je brusnicom, pa šta drugo da radim.... i kažem , a mopžda nije od eš. nego je virus, prehlada, zub, uši...a on a možda zato što ste je vodili na bazen sa ešerihijom. kažem nismo je vodili sa eš. nego pre nego što smo saznali, a i da je verovatnije da je dobila iz stolice. kaže on onda je nisi presvlačila. ja samo rekla baš lepo od vas pokupila Lucu i izašla iz ordinacije. još mi kaže na odlasku, mala i nemoj da kopaš po internetu. ja ništa. on jel me čuješ. čujem ,nego ignorišem.
i kaže da vadim krv i urin, ajd. otišla ja u PRIVATNU lab, jer mi naravno nije dao uput, oni samo što se nisu onesvestili. kaže mi žena ovo su 4 epruvete krvi iz vene....nije mogla da napipa venu, pa je krenula da je bode u šaku i onako traži venu....Luca se zacenila od plača, jedva smo je držali, meni se smučilo, samo što nisam povratila. i u jednom momentu dreknem , vadite tu iglu, prestanite, ne dam. posle joj izvadili samo ks iz prstića. znači mantalo mi se u glavi. pa jel taj dr normalan.
da i još kaže, dođite popone kod mene u privatnu ord. da joj pogledam uši. pa pogledajte joj sad pobogu. nemože kasno si stigla, tad je bilo možda 12,15. ne mogu te poslati "gore" neće te primiti, smena je. kažem ali napolju piše da radite do 13,30.

sve u svemu. gotovo. zakazala sam popodne kod privatnog dr, onog ijinog što ga hvalila.

iskreno ni ne znam zašto je vodim kod lekara, nema više temp, pluća su joj česta, nosić malo curka. ali ajd, bar me neko uteši da nisam ja namerno ubogaljila svoju bebu.

plakala sam na putu do kuće. davno me nije nešto toliko izvelo iz takta.

:eek: :vudu:
Ja bih mu svata rekla!
Prijavi ga sluzbi za zastitu prava pacijenta u DZ i sledeci put nemoj da ides bez muza!
Treba ti neko na tvojoj strani.

..zsuki, ja bih plakala josh u ordinaciji, p.izda mu materina neotesana.. :sad2: :evil: :besna:

..kad odesh kod privatnika, ne spominji ovog skota..
..kazi da vuchete esherihiju dugo, kazi da ima T od nedelje popodne i da je nocas loshe spavala i da joj curi nosic i daj KS shto ste uradili..

..majmun jedan, jel to onaj rodjak ili preporuka..? :vudu:

Mi se danas urozile..inace joj namerno nisam kupovala nista roze, al eto dobila je na poklon, a sad mi ipak bas slatka u ovome..prava devojcica :)

Sali PRELEPA JE ali prelepa!!! :)
Hocu i ja devojcicu!!! :rumenko:

Suki, skot jedan neotesani... i ja bi plakala... dobro ja sam inace placip.cka... :mrgreen:
Nego, kako smo sve mi prezivele ranije ? Nas nisu kontrolisali na e.coli, ni vadili ks svako malo... Pa smo ispale (koliko toliko ;) ) normalne...
Pusti idiJota, ja mislim da ti je dete ok... mozda je muce zubi... procice mora proci..
Ako bas ne znas sta bi vise vodi kod privatnika(ja vodim odmah, nemam zivaca za ovu bagru), neces cuti nista mnogo pametnije, samo ce biti ljubazniji

Jaoj, Sukice, mogu misliti kako si se osecala...sto kaze Novka - ja bih plakala jos u ordinaciji
a i Kis je rekla pametno: sledeci put vodi i muza, da vidis kako ce se manje kur.chiti doca kad imas pojacanje od 2 metra pored sebe
majmun jedan, sta drugo reci

Sally, devojana ti je za desetku..a imam i ja kuci jednog plavusana od 10 meseci, pa cemo se drdoktor i ja natjecati :D

Hmmm ... vodi muzha kod nas ne pali, on je mnogo neshto fin ... ali zato kad se je pojavim ... 110 kila (mishicne mase :zcepanje:) i imam usta kao kapija i jezik vuchem za sobom jedno dva metra ... Zsuki moja, sledeci put MENE da vodish, da kazhesh da sam ja "tetka" ...pa da vidish kad "tetka" podvikne ... :tiganj: ... i molim te, MENJAJ tog lekara pod obavezno ... moja dr jeste arogantna, ali nije nadrndani skot :roll:

nego: jel ima neko ideju kako da malog oduchim od ujedanja ? Ne pomazhe kad "plachem" , kad odem, kad ga ignorishem ... dojuri , baci mi se u zagrljaj i ujede :confused: ... danas ujeo mm za nogu, ovaj je vrisnuo, shto od bola shto od iznenadjenja ... bojim se da ne krene i drugu decu ili nekog manje poznatog da ujede :sad2:

Ja danas podviknula pedji... uhvatio me milioniti put za naocare... i lepo sam ga naucila kad kazem da pusti da otvori saku... danas nece. Ja ponavljam on nista. Kad sam uozbiljila ton i glasno rekla pustio.
Uzasno sam osetljiva na naocare... da mi ih je slomio garant bi ga pucnula...

Hmmm ... vodi muzha kod nas ne pali, on je mnogo neshto fin ... ali zato kad se je pojavim ... 110 kila (mishicne mase :zcepanje:) i imam usta kao kapija i jezik vuchem za sobom jedno dva metra ... Zsuki moja, sledeci put MENE da vodish, da kazhesh da sam ja "tetka" ...pa da vidish kad "tetka" podvikne ... :tiganj: ... i molim te, MENJAJ tog lekara pod obavezno ... moja dr jeste arogantna, ali nije nadrndani skot :roll:

nego: jel ima neko ideju kako da malog oduchim od ujedanja ? Ne pomazhe kad "plachem" , kad odem, kad ga ignorishem ... dojuri , baci mi se u zagrljaj i ujede :confused: ... danas ujeo mm za nogu, ovaj je vrisnuo, shto od bola shto od iznenadjenja ... bojim se da ne krene i drugu decu ili nekog manje poznatog da ujede :sad2:

Ugrizi ti njega.

ma ja sam kriva, kreten, govorim od kad se rodila da ću ga menjati, i ništa ne preduzimam. ide od nove god u penziju, pa sam mislila bezbolno to da izvedem...to je porodični "prijatelj" svekra i sveki...
al baš me briga više. ispričala sam svekrvi, ona popizdela, kaže nemoj više kod njega kreten jedan.
sutra zovem dom zdravlja da mi zakažu kod jedne druge dr, pa da vidim kakva je ona.

bili kod privatnog dr. znači koja razlika, ebote. on sav normalan, fin, ne priča onako od gore. sve mi objasnio, počeo i krvnu sliku, limfociti i ostali bakrači :)
sve u svemu, ništa strašno. trodnevna groznica :)
ks u redu, pluća, srce, abdomen, uši, sve ok. malo grlo nadraženo, verovatno od slinaca. terapija: morska vodica u nosić i to je to.
dok je slušao srce, kaže a od kad ima osip? ja u čudu, pa nema. kad ono stvarno, jedva se vidi, ali ima. missim i onaj kreten je gledao i nije primetio. odmah se setila priče sa foruma :)

za ešerihiju se isto isčuđavao, kao otkud smo znali da ima kad nije bilo T. ja kažem da je imala sekret i jak miris urina. rekao je da je to uzimanje urina u flašicu dosta nepouzdano, jer je često samo kontaminacija, da je najbolje kateterom, ali za to nema potrebe ako nema nekih simptoma.
za brusnicu je reako ok, i preporučio proizvod CRANACTIN, sirup ekstrakt brusnice. kod nas nema, ima u hrvatskoj, kaže da je super i da daje dobre rezultate. probaćemo.

javljamo mu se sledeće ned, samo da čuje kako je. mislim baš mi se svideo. pragmatičan, brz, prijatan. čak je i poljubio lucu nakon što je pregledao jer je naravno urlala. :)

eto. mnogo buke niokočega.

ahahhahaha i najbolje, za neprospavanu noć, kaže da se nebrinemo pa to joj je posao, da nas drži budne preko noći :)
zaboravil sam da mu kažem da pogleda desni, da li su možda zubići, pa zato nije spavala.

Poslednja izmena:
ahahahahahh najbolje izostavila. nakon što sam ispričala zašto je donosim, kažem imam i neke analize krvi. dam mu, a on pa što ste radili enzime jetre, pa što ovo što ono...kažem ja pa znate mi smo dnas bili u domu zdravlja kod našeg dr, znate onog NORMALNOG ahahahahhah pa je on preporučio sve ove analize.
on umro od smeha, a ja sam kao nenormalan ahahhahahha

mislim baš mi se svideo. pragmatičan, brz, prijatan. čak je i poljubio lucu nakon što je pregledao jer je naravno urlala. :)
.

:zper: I mislila sam da ce ti se svideti :zper:

Nije bas moj tip (nedostaje mu oko 30 kg :zcepanje:) ali ga ne bih odbila :per:

Salim se, vazno je da je ok i da je pregledao Lucu kako treba. Ja idem u DZ samo na radovnu vakcinaciju, a ovo ostalo sve kod njega. I ako imas pitanje mozes mu poslati sms. Meni je odgovorio u nedelju popodne (jeste da sam mu poslala prepodne poruku, ali i ovako je super) jer nije cuo tel jer je bio sa porodicom na bazenu. Tek tada shvatis da on ima i privatan zivot, i da i pored toga dobro vodi racuna u (krajnjem slucaju) tudjoj deci.

Jos je za rezultate urinokulture poslao poruku "ponovite", a ja budala poslala ponovo celu poruku (mislila sam da je slucajno covek izbrisao ili sta ti ja znam sta) kad je on mislio da ponovim urinokulturu :rumenko: Kada sam posle 10 minuta skontala sta sam uradila, poslala sam mu poruku da sam shvatila sta zeli i da idemo ujutru u lab.

Sally, ja imam jednog deckonju od 15 meseci, jel mogu i ja da se dogovaramo? ;)
mnooooogo ti je ruzna cura, pupupu
nego, gledam sad curicu, gledam neke slike na fejsu nesto ohohoh beba u poslednje vreme (ako, 'iljadili se daBogda, sto bi rekao moj deka)
pa mi nesto doslo.....:whistling:

Sally, ja imam jednog deckonju od 15 meseci, jel mogu i ja da se dogovaramo? ;)
mnooooogo ti je ruzna cura, pupupu
nego, gledam sad curicu, gledam neke slike na fejsu nesto ohohoh beba u poslednje vreme (ako, 'iljadili se daBogda, sto bi rekao moj deka)
pa mi nesto doslo.....:whistling:

:cmok:

Ima nas jos takvih, ali kod mene dodje neka prehlada/gripa/grcevi/zubi/zakljucivanje ocena i sl, pa sve razmisljam kako bih ja to postigla sve duplo :sad2:

:rotf::rotf:

a za ujedanje, i Irina radi to, kad je srecna :lol:
kad se nesto zezamo i golicamo,ona pocne od srece da vristi i cichi i krene da me grize,ali ne jako...mada nekad i zna jace pa zaboli
ja je kao opominjem al dzaba

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back