Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kako ono ide skidanje temp? do 38 neskidam, posle paracetamol? a kako da skidam sa oblogama, jel na telo ili na glavu?
sad 38...

Ja sam radila sledece:

Do 38.3 nista (neki kazu 38 neki 38.5 pa ja uzela sredinu ;) )
Od 38.3 prvo kupanje u kadici u vodi koja je par stepeni niza od T. Navodno treba bar 20minuta da se kupa da bi bilo efekta. Pola sata nakon kupanja izmerim, i ako nije pala dam efferalgan sirup (tj neki paracetamol). Ako i posle 3 sata drzi ili raste dam brufen. Usput kupanje isto 20minuta na T koja je za par stepena niza od tela. 3 sata posle brufena dam efferalgan i tako u krug :sad2:
Ako efferalgan (paracetamol) odradi svoje, ne dajem brufen vec sledeci efferalgan za mislim 6 sati (imas u uputstvu).

Jel to nesto hvata Lucu :sad2:

:cmok:

Medo reagovao na so!
Danas mu dok sam rucala pecenu piletinu... izvadim iz seedine malo belo velicine graska i dam da zvace... oon se namrstio i ispljunuo... posle pola sata kad je zaspao na obrazu mu se zacrvenelo kao pecat ... svi kazu zarumeneo se.... ma kakvi zarumeneo covek odreagovao na so garant.
eto ima i dece koja tako prihvataju so :aha:

Obloge nisam stavljala, samo sam prala glavicu mlakom vodom (ali tada je bilo +35 napolju). Kada je T dostigla 39 stavljala sam mlake mokre carapice na nogu, kada se osuse menjam novim mlakim mokrim carapicama. Ovo sa carapicama radim dok spava, jer ih inace skida :roll:

Medo reagovao na so!
Danas mu dok sam rucala pecenu piletinu... izvadim iz seedine malo belo velicine graska i dam da zvace... oon se namrstio i ispljunuo... posle pola sata kad je zaspao na obrazu mu se zacrvenelo kao pecat ... svi kazu zarumeneo se.... ma kakvi zarumeneo covek odreagovao na so garant.
eto ima i dece koja tako prihvataju so :aha:
A da li si piletinu začinila samo solju ? Možda vegeta ili neki drugi začin ?

hvala vam. već par dana je slinava, prehlada ili virus ko će ga znati.
i danas popodne kenjka kenjka kad ono 38. pa palo samo na 37,5, a sad opet 38.

od eferalgana sam izgubila uputstvo...i ne znam da li se baca posle izvesnog vremena. otvoren je pa možda mesec i po, nisam sigurna, kod poslednjeg pentaxima...možda bi trebala da kupim drugi, brufen nemam.

zvala sam drugaricu sve mi detaljno ispričala :) o skidanju temp... :)
sad je zaspala pa joj merim kad se probudi...danas kakila 5 puta. misssim stvarno.

hvala vam. već par dana je slinava, prehlada ili virus ko će ga znati.
i danas popodne kenjka kenjka kad ono 38. pa palo samo na 37,5, a sad opet 38.

od eferalgana sam izgubila uputstvo...i ne znam da li se baca posle izvesnog vremena. otvoren je pa možda mesec i po, nisam sigurna, kod poslednjeg pentaxima...možda bi trebala da kupim drugi, brufen nemam.

zvala sam drugaricu sve mi detaljno ispričala :) o skidanju temp... :)
sad je zaspala pa joj merim kad se probudi...danas kakila 5 puta. misssim stvarno.

Ako je isti kao nas Efferalgan (Pharmaswiss ili neki slican naziv) onda je rok trajana koji je naveden na bocici, rok trajanja proizvoda. Imam ja uputsvo za taj pa ti mogu iskuckati najvaznije delove ;)

:cmok: Luci

Ako je isti kao nas Efferalgan (Pharmaswiss ili neki slican naziv) onda je rok trajana koji je naveden na bocici, rok trajanja proizvoda. Imam ja uputsvo za taj pa ti mogu iskuckati najvaznije delove ;)

:cmok: Luci

ija baš taj. super. već sam mislila da šaljem mm da kupi novu bočicu. samo pogledaj na koliko sati može da se daje. mislim da je 6, ali ajd da proverim. doziranje je po kg ako se dobro sećam, to samo sipam u onu kašikicu do koliko ima kg i to je to. e sad naravno nemam pojma koliko ima kg....merili se pre mesec i po. staviću je na naš kantar da sedne :roll:

ija baš taj. super. već sam mislila da šaljem mm da kupi novu bočicu. samo pogledaj na koliko sati može da se daje. mislim da je 6, ali ajd da proverim. doziranje je po kg ako se dobro sećam, to samo sipam u onu kašikicu do koliko ima kg i to je to. e sad naravno nemam pojma koliko ima kg....merili se pre mesec i po. staviću je na naš kantar da sedne :roll:

3-12 meseci
60-120mg svakih 4-6 sati (najvise 4 doze za 24 sata)
(kod teskih simptoma 20mg/kg svakih 6 sati (max 90mg/kg dnevno u podeljenim dozama) do 48 sati a zatim 15mg/kg svakih 6 sati)
Merica odgovara 15mg paracetamola po kilogramu tezine deteta. U zavisnosti od tezine detta mericom treba odmeriti dozu Efferalgan rastvora.

......

pravilan vr razmak izmedju dve primene leka, kako tokom dana tako i tokom noci preporucuje se da iznosi 6 sati

..... nema posebnih uslova cuvanja (ja otvoren cuvam u frizideru).

Valjda sam pomogla :cmok:

Poslednja izmena:

Suki, stanes na vagu, izmeris... pa ti je muz doda i eto kilaze ;)

Mi se danas tako merili kod sveki... jer mi nemmao kucnu vagu...
Ja 53 kg... a sala ihaj

mamice, jel koristite jastuk za dojenje????....htela bih da dojim sedeci a ne lezeci ali ne znam koj ije princio najprakticniji jer nemam bas jake ruke....

Ja sam dojila sedeci, ali kazu mame da je lezeci udobnije, odmoris se vise ;)
meni nije bilo zgodno dok je bio bas mali jer sam morala cesto da ga dizem da podrigne, pa mi bilo lakse iz sedeceg polozaja
a sad kad je velik mogu i lezeci
nisam imala jastuk, ali kazu da je zgodan
i ne brini za jacinu ruku, kako dete raste i postepeno dobija na tezini, tako i tebi ruke postepeno jacaju dok ga nosas pa i ne osetis tezinu
nadam se da sam pomogla :D

Od pocetka sam dojila lezeci, tako mi je bolje.. sedeci me boli kicma, pogotovu kad je bio jos nejak pa sisao po 1h.
Za sedeci meni je najprakticniji bio neki tvrdji jastuk i obavezno deblja knjiga il sl. na pod da dignem petu one noge sporam koje mi je njegova glavica..
Nekim mama je od pomoci onaj baluga jastuk (banana). Jedan kraj ispred sebe gde lezi beba a drugi iza ledja pa se fino navalis... mada meni je bio savrsen u trudnocia i sad ga obozavam.. spavam u njemu ko pile u gnezdu :lol:

Luki ceo dan juce bio nervozan i placljiv.. poceli zubici :( Mazala sam mu one gelove.. al kratko traju. Svasta nesto stavljao po ustima.. od svojih i mojih prstiju, igracaka, glodalica sa i bez gela itd. Jadan mamin misic..
Na kraju dana se sav iscrpeo i pred spavanje sam mu dala pola kaf. kasicice paracetamola.. da moze da spavka. Srecom to je pomoglo :ok:

Ja sam radila sledece:

Do 38.3 nista (neki kazu 38 neki 38.5 pa ja uzela sredinu ;) )
Od 38.3 prvo kupanje u kadici u vodi koja je par stepeni niza od T. Navodno treba bar 20minuta da se kupa da bi bilo efekta. Pola sata nakon kupanja izmerim, i ako nije pala dam efferalgan sirup (tj neki paracetamol). Ako i posle 3 sata drzi ili raste dam brufen. Usput kupanje isto 20minuta na T koja je za par stepena niza od tela. 3 sata posle brufena dam efferalgan i tako u krug :sad2:
Ako efferalgan (paracetamol) odradi svoje, ne dajem brufen vec sledeci efferalgan za mislim 6 sati (imas u uputstvu).

Jel to nesto hvata Lucu :sad2:

:cmok:

Ne smes na krace od 4 sata naizmenicno eferalgan i brufen a na 6 h ako dajes isti lek, 3 sata je premalo, pogotovu ako t nije ekstremna (40)

Ne smes na krace od 4 sata naizmenicno eferalgan i brufen a na 6 h ako dajes isti lek, 3 sata je premalo, pogotovu ako t nije ekstremna (40)

Meni je nas pedijatar tako rekao. Junior je imao 39.2 i nije htelo da se spusti ni Efferalganom ni kupanjem. Sva sreca pa ja trajalo jedan dan. Tj dala sam Efferalgan, pa posle 3 sata Brufen koji je drzao 6 sati i posle nastavila sa Efferalganom na 6h.

Zsuki: Kako je Luca?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back