Sorry, ali sta ovo podebljano znaci?
Bas sam pogubljena

ali neka, sa sledecom trudnocom i detetom ce ici "ko po loju"
Mislim da sam vec pisala o tome, sumnjam da mi je babac alergican na neku hranu, pocela sam sa izbacivanjem kravljeg mleka i svih namirnica gde ga ima makar i u tragovima, kao i soje, da bih na kraju izbacila i jaja, a od danas i agrume. Mojoj bebi se pojavila sluz u stolici, ali dr je to pripisao kao slinicama iz nosica, ili tome sto puno balavi. Prepisao mu j ekremu za atopicni dermatitis jer je imao blagi suvi osip po rucicam ai nozicama, kasnije mu se pojavio i na licu. Mi tu kremu nismo mazali, ali sam ja istrazujuci temu dosla do saznanja da se atopicni dermatitis javlja kao simptom alergija na hranu, onda sam nasla jos par simptoma kod moje bebe koji ukazuju na najverovatniju alergiju ili netoleranciju na nesto. Sluz se dakle jos nije povukla, ali osip jeste, kao i kijavica odmah par dana posle uvodjenja dijete na mleko. Osip na licu se povukao posle ukidanja jaja. Sada se nadam da ce se sluz povuci posle ukidanja agruma ( ja nisam agrume ni jela, vec sam pila konstantno sok od agruma-pomoradze i mandarine, mnogo mi je prijao, a oni su veliki alergeni ).
Uopste, ako neko do roditelja ima neku alergiju, sanse su 50% da ce vase dete imati sklonost ka alergijama - moj muz ima alergiju na nesto, ne znamo na sta, radio je tstove ni na sta nisu pokazali. A ako imaju oba rodtitelja, sanse se povecavaju na 80%.
Dok dojite obavezno izbegavajte: KIKIRIKI- najveci alergen, jagode, maline, PECURKE, jaja, mleko ( 50% dece alergicne na mleko razviju alergiju i na soju ), ribu. Ako vam bebe imaju ekcem, seboreicni dermatitis, sluz u stolici i krv, to obicno ukazuje na neku alergiju. Dobra stvar je sto su to obicno decje alergije i bebe ih prerastu u najvecem broju sucajeva do 1. godine zivota a najkasniej do 5. Samo 15% dece ostane alergicno do kraja zivota.
Ne trebaju se izbegavati bas sve ove namirnice jer nekoj deci smeta samo jedna ili dve, retko sve, ali kada se pojave simptomi treb aotkriti KOJA mu smeta. Mnogi pedijatri ne pridaju ovome veliki znacaj i lece samo posledice, odnosno kozne reakcije i to kortikosteroidima uz komentar da se tesko dokazuje alergija kod beba. Neki moji poznanici imaju bebca od nepunih godinu dana, malac od treceg meseca ima najstrasnije ekceme po celom telu, redovno mu prepisuju kreme kortikosteroida i to je to. Najstrasnije od svega je to sto ekcemi mogu da prerastu u alergijstku astmu ako se ne lece. Ljudi nemaju pôjma o tome, a dete im prate doktori iz navodno najbolje bolnice za bebe u Parizu.
Ja cu morati sama da otkrijem sta smeta mojoj bebi kroz ovu dijetu, kada se povuku svi simptomi, ostala je dakle ta sluz, polako cu da uvodim jednu po jednu namirnicu i da vidim na sta reaguje.