Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znači, da čovek poludi. Sad ima 39,8 :sad2: Nosam ga, ali ga grejem svojim telom, pa sam ga spustila u ogradicu, pa neće. Na pod naravno nisam, nego ga malopre spustih u dubak, a on sav srećan. Veseo, smeje se, lepo jede, ma kao da nema temperaturu. Stvarno me čudi, mene bre temperatura izlomi, samo bih ležala, a on se izlomio da ga stavim u dubak i sad mu lepo :confused:

Inače, taman sam mislila da pohvalim doktorku, jer nas je poslala u lab, nije dala antibiotik na prvu. Kad ono medjutim... doneo mm rezultate, ona pogleda i kaže - virus, očigledno. Ništa strašno, samo virus, proći će. Evo, daću vam Sinacilin.... :dash:
Ebo te Sinacilin za virus, breeee, neću da trujem dete antibioticima bez potrebe. Ništa, muž je podigao lek, ali nije rastvoren. Neka ga u kući, za nedajbože, ali neću da dajem detetu kad nikakvo dejstvo nema. I tako, taman pomislih - evo jednog ok doktora, kad vidiš...

Savet, uzmite pamucnu pelenu, natopite vodom, iscedite i obmotajte mu glavu i skroz neka se skine da bude go osim pelene. Tako nekoliko puta. Temperatura sto posto spada i to brzo.

griz skuvash u vodi, da bude jako gust, napravish AD mleko POSEBNO, JER SE NE MOZHE KUVATI U NJEMU pa kad skinesh griz sa shporeta, polako meshash, i posle minut-dva( da ipak ne sipash AD u totalno vruce) polako umutish AD mleko do zheljene gustine ... ja se nisam muchila sa shtanglom vanile , kupila sam DR.Oetker burbon -vanila shecer , pa sam to stavljala malo, nije mu bilo nishta ... :bye:... a stavljala sam u taj griz i malo pekmeza od shljive ( domaceg, bez konzervansa) kad je bio bitke sa Govancetom nashim nasushnim

Savet, uzmite pamucnu pelenu, natopite vodom, iscedite i obmotajte mu glavu i skroz neka se skine da bude go osim pelene. Tako nekoliko puta. Temperatura sto posto spada i to brzo.

..ziva istina, bebe duguju svoju "estetski neprihvatljivu" :roll: pojavu
velikoj glavi koja po povrshini koze zauzima dobar procenat ukupne povrshine koze,
a uz to je i povrshinski jako dobro prokrvljena, pa brzo odaje toplotu..

.oprobano kod nas (davno, srecom) i uspeshno..

..evo, izguglah - adaptirano regularno uvedeno uz gluten, uveche.. :)

..biriceeee..? :hej:
..ideja..?
gde si izguglala... traazim na guglu vec pola sata i neuspevam?

Chichak jel ti chitash sitna slova ? :rtfm: Hipp Good night ima u sebi mleko ... obichno, redovno, kako god da ga nazovesh ... moj mali koji je intolerantan sa godinu dana ne jede te kashice .. kazhem samo zbog toga shto si se zhalila na ekcem ...
Ma citam. jeo on to jednom i preziveo.
Ni tackice nije imao, a pojeo celu teglicu... tako da ne reaguje na niata prisutno u kasici... nego se samo pitam jel to onda znaci da moze da pije redovno mleko?

Ps. odavno sam ja skontala da on nema alergiju na mleko i mlecne proiz. sumnjam na jaje ali mouda nije ni to

..ziva istina, bebe duguju svoju "estetski neprihvatljivu" :roll: pojavu
velikoj glavi koja po povrshini koze zauzima dobar procenat ukupne povrshine koze,
a uz to je i povrshinski jako dobro prokrvljena, pa brzo odaje toplotu..

.oprobano kod nas (davno, srecom) i uspeshno..

Ali su mnogo slatke te glave i ako "estetski plase" narocito kada te pogledaju svojim blentavim okicama. Sta ces ima svakakvih.

Novka, ne misli Chichak na ovo, koliko sam ja razumela, vec na gotove u staklenoj teglici, pishe Good night na njima, Hippove ... ima sa chokoladom i josh neke ... mada i ovo ima u sebi mleko, nama dr preporuchila kao prvu kashicu ( tada josh nismo znalai da li je ekcem, i od chega je ) od ovog je buknulo kao ludo ... ovo nije sa glutenom, pirinach -kukuruz je ... koliko se secam :think:

..evo, izguglah - adaptirano regularno uvedeno uz gluten, uveche.. :)

..biriceeee..? :hej:
..ideja..?
Kojim mukama da me mucite? :mrgreen:
..skuvash na vodi mrvicu redje, kad se prohladi dodash HA mleko..

(..ne kuvajte adaptirano bilo koje, pocrkace neki bitni molekuli - nije otrovno, ali nema koristi od njih onda..
..kad smo kod toga, ne kuvajte ni svoje izmuzeno, please.. )
Nece HA novka. probala ja zitarice sa HA mlekom ma ni da lizne... a stvarno je jako gorko!
A ja ne dodajem ni secer ni nikakve druge zacine... so itd... jedino ne znam dal bi imalo efekta da dodam malo secera...
Vise puta sam probala i nije hteo HA
griz skuvash u vodi, da bude jako gust, napravish AD mleko POSEBNO, JER SE NE MOZHE KUVATI U NJEMU pa kad skinesh griz sa shporeta, polako meshash, i posle minut-dva( da ipak ne sipash AD u totalno vruce) polako umutish AD mleko do zheljene gustine ... ja se nisam muchila sa shtanglom vanile , kupila sam DR.Oetker burbon -vanila shecer , pa sam to stavljala malo, nije mu bilo nishta ... :bye:... a stavljala sam u taj griz i malo pekmeza od shljive ( domaceg, bez konzervansa) kad je bio bitke sa Govancetom nashim nasushnim

Znaci ima taj burbon vanila da se kupi? Ovako u kesici... ovde kod nas nogde nema stapica vanile :roll:
I koliko tog secera dodas? U koju kolicinu?
Znaci nemoze naskoditi?

Znaci ko da sam iz zemuna... ahahhahaha

Ma imas i hippove good night bas kase, ne ove u teglici
ima ona ovas jabuka i jos neke...

nego, kad smo kod intolerancije na laktozu, malo skretanje sa teme
ja je 'ladno imam, i to sam provalila pre nekih mesec dana
mislim, imala sam problema sa stomakom, pa su mi predlozili da izbacim mlecno i tegobe mi se smanjile...
...samo cu ipak ici da uradim testove

Sa kakvim mlekom si ti mesala? HA?
..sve shto se pravi sa vodom ima mleko u prahu u sebi, zar ti to nije bilo sumnjivo..? :confused:

http://www.humana.rs/proizvodi/mlecne/mlečna-kašica-griz-burbon-vanila.html

(guglala sam zato shto nisam davala deci tu kashu, pa nisam znala da li je bez mleka ili sa mlekom,
zato sam te i pitala kako si je pravila.. :) )

Ja sam kupila gotovu kasicu u teglici... sacu uslikam

Novka, ne misli Chichak na ovo, koliko sam ja razumela, vec na gotove u staklenoj teglici, pishe Good night na njima, Hippove ... ima sa chokoladom i josh neke ... mada i ovo ima u sebi mleko, nama dr preporuchila kao prvu kashicu ( tada josh nismo znalai da li je ekcem, i od chega je ) od ovog je buknulo kao ludo ... ovo nije sa glutenom, pirinach -kukuruz je ... koliko se secam :think:

..oko tegle - pitala sam, nije rekla nishta :)
..i reche, 'ebiga, griz - to nije bash ni od pirincha ni od kukuruza..

Pa Chichak, nema recepta, ja sam kupila tu kesicu, poshto je shtapic vanile koji sam iz treceg pokushaja nashla u zdravoj hrani bio star kad se Isus rodio :zcepanje: ... a to su kesice kao vanilin shecer, samo pishe burbon vanila... stavljala sam malo, mozhda na vrh nozha na jednu porciju ( tada oko 120 grama) ... ja dajem malom tu i tamo shecer, mislim ne stavljam u jela i tako to, ali je jeo( hteli mi ili ne ) i gotove kashice u kojima ima shecera, pa smo prezhiveli :zper: ...

Ma imas i hippove good night bas kase, ne ove u teglici
ima ona ovas jabuka i jos neke...

nego, kad smo kod intolerancije na laktozu, malo skretanje sa teme
ja je 'ladno imam, i to sam provalila pre nekih mesec dana
mislim, imala sam problema sa stomakom, pa su mi predlozili da izbacim mlecno i tegobe mi se smanjile...
...samo cu ipak ici da uradim testove

..netolerancija na laktozu je jedno, laktoze ima i u maminom mleku,
netolerancija na proteine kravljeg mleka je malo drugachija pricha..

..mene ove teglice sa smuckanim zitaricama podsecaju na tetrapak sa skuvanom supom iz kesice..
(..ladno sam se zblanula kad sam to videla u rafu radnje..)
..ko to nema pet minuta da je skuva, ali ima dva minuta da je podgreje,
i na shta toliko vazno su ta dva minuta razlike potroshena, zivo me zanima..?

..chichak, nishta lichno, samo me povuklo da napishem..

Pa, da to je ta koju sam izguglala.
'Naci (ovo mi ostalo sa Dorcola) psenica, ovas, adaptirano mleko-obicno, secer..ludilo, kad je bal... :)
A od sutra sarma! :)

Gluten mu je uveden odavno... lizao je i plazmu vise puta i nic... nije jeo ali lizao... i hleb...
Secer, pa nece valjda na njega biti alergican? Misim ne znam da to postoji?! ;)
A mleko... e to je vec znaci pitanje!? :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back