Sve ljubavi filozofa

Pa Rasel, mozda?

Да. То су имена која се најчешће доводе у везу са љубавним аферама: Бертранд Расел, Мартин Хајдегер,Дени Дидро и слични.

Једини проблем је што то нису филозофи. Тј јесу али само именом. Расел се прославио његовом Историјом западне филозофије где критикује оно што не разуме, праве филозофе којима није ни до малог прста. То су жонглери празних појмова, софисти. Одатле и те њихове љубавне афере, јер су то обичне ћифте из народа па је логично да раде и теже истом оном чему тежи и народ.

И они нису мерило којим можемо оцењивати филозофе.

Poslednja izmena:
Да. То су имена која се најчешће доводе у везу са љубавним аферама: Бертранд Расел, Мартин Хајдегер,Дени Дидро и слични.

Једини проблем је што то нису филозофи. Тј јесу али само именом. Расел се прославио његовом Историјом западне филозофије где критикује оно што не разуме, праве филозофе којима није ни до малог прста. То су жонглери празних појмова, софисти. Одатле и те њихове љубавне афере, јер су то обичне ћифте из народа па је логично да раде и теже истом оном чему тежи и народ.

S ovim bih se slozila. Jedno prica, drugo radi, trece misli. Mozda neki cif(u)tinski filozofi

Russellov doprinos matematici,teoriji skupova i matematičkoj logici te
teoriji verovatnoće je toliki da je upitno da li bismo uopšte imali kompjutere
bez te matematike...I naravno ,mnogo šta drugo...A to što je tom istom
logikom tazobličio idealiste i svrstao ih u tabor mistićara je problem tih
filozofa koji logiku nisu poštovali već su varali (na filozofskim kartama:zelenko3:)...
Kako to da nije mogao naći zamerke jednom Spinozi ili Okamu koji su filozofirali
ali uz precizno držanje logike...
Kako može neko intuitivnu slutnju nazvati apodiktičkim sudom,a ne osetiti
Okamovu oštricu logike? Šta je i bistri Bertrand primenio u Kantovom slučaju...
Naravno,ne negirajući njegove etičke stavove koji su itekako valjani...
No,nama treba da je važna naša pamet i mudrost,a ne njihova...
Ono šta mu ja priznajem je da je bio veći švaler u mojim godinama...Nešto sam
rano izgustirao tu vrstu aktivnosti...Postao sam probirljiv u nedoba...:zelenko3::zblesav:

Poslednja izmena:

Cuj, Hajdeger nije filozof ?:hahaha: Da je napisao podebelu knjigu o Sopenhaueru, kao sto je napisao o Niceu, onda bi za tebe bio jedan od najvecih filozofa.z:)

Tebi, samouki filozofe, ocito nedostaje osnovno obrazovanje iz filozofije. Ono gimnazijsko, recimo, ali se cak i ono ne stice u zanatskim skolama. U suprotnom, znao bi zasto je Hegel cenio sofiste, znao bi domete jednog Protagore, razumeo bi njegovu tezu da je " covek merilo svih stvari, postojecih da jesu, a nepostojecih da nisu "...

Odakle samo kod tebe tolika uobrazenost da si jedini ti filozof, a bez imalo osnova, narocito kada je rec o filozofskom obrazovanju ?!

Nas narod ima jednu dobru poslovicu, koja nije bitno filozofska, ali za tebe narocito poucna - " Prazna klas uvek glavu vise dize ".

Cuj, Hajdeger nije filozof ?:hahaha: Da je napisao podebelu knjigu o Sopenhaueru, kao sto je napisao o Niceu, onda bi za tebe bio jedan od najvecih filozofa.z:)

Odakle samo kod tebe tolika uobrazenost da si jedini ti filozof, a bez imalo osnova, narocito kada je rec o filozofskom obrazovanju ?!

Nas narod ima jednu dobru poslovicu, koja nije bitno filozofska, ali za tebe narocito poucna - " Prazna klas uvek glavu vise dize ".

Па шта сам радио у том посту него се бавио твојом историјом филозофије. Тј. бавио се филозофима уместо филозофијом, баш како си ти то навикао. Па шта се онда буниш? Објаснио сам ти лепо о чему се ту ради код те тројице софиста када су у питању њихове љубавне афере.

Па ево да ти поновим још једном да запамтиш:

То су имена која се најчешће доводе у везу са љубавним аферама: Бертранд Расел, Мартин Хајдегер,Дени Дидро и слични.

.

Ja coveka poznajem kao filozofa ( ne bas licno, bila sam mala kada je on umro pa ga nisam licno upoznala),
a posto je ovde tema filozofi i njihove ljubavi ( zenske) onda je bas on prva liga jer je njegova velika ljubav
Hana Arendt.

Ja coveka poznajem kao filozofa ( ne bas licno, bila sam mala kada je on umro pa ga nisam licno upoznala),
a posto je ovde tema filozofi i njihove ljubavi ( zenske) onda je bas on prva liga jer je njegova velika ljubav
Hana Arendt.
Ja i ne pristajem da sam filozof (neki mi iza leđa imputiraju...:evil::mafijas:)baš iz tih razloga ogovaranja...
Mada,pošto vecu nisam nikad prevario i nemaju "materijala"...z:p

A Nerej izmišlja...Hegel nije cenio sofiste nego moje čivute -prevarante i njima se divio...Na
Talmudu naučio kako da zajebava sirotinju umom...Al mu bila zabava...
Da je bio neki švaler-lakše bi bilo studentima filozofije-moraju da biflaju te besmislene fenomene
-jednostavo rečeno-izmišljotine (kreacije) njegovog kvarnog uma...Umesto da se seksom relaksirao
našao u mozak...Matori perverznjak...z:mrgreen:

A to što je tom istom
logikom tazobličio idealiste i svrstao ih u tabor mistićara je problem tih
filozofa koji logiku nisu poštovali već su varali (na filozofskim kartama:zelenko3:)...

O cemu ti pricas? Kako je mogao da obara nesto sto ni sam ne poznaje? Da je razumeo idealizam morao bi da ga prihvati hteo to ili ne ako je vec toliki filosof kolko ga ti velicas. I tvom Raselu bi takodje dobro dosao jedan skolski cas i pre svega objasnjenje kako do uvida u transcedentno dolazimo a zatim gde pravila logike vaze a gde ne, mada mislim da bas poput nekolicine vas nista ne bi razumeo cak ni taj tvoj genije...

Oziman i njegova nadljudska sposobnost da sve iskrivi naopacke tako da se uklapa u njegov bolesni nacin razmisljanja. Svaka cast, stari majstore, svaka cast :mrgreen:

Mislim, koliki imbecil trebas da budes da za najgore Niceovo delo ("Rodjenje Tragedije") kazes da je njegovo najbolje? I jos da sve svedes na jeb.eni SIFILIS? Ozimane, brate mili, da mogu, a nemas pojma koliko bih zeleo da mogu, pucao bih ti u jeb.eno retardirano celo bez razmisljanja.

Oziman i njegova nadljudska sposobnost da sve iskrivi naopacke tako da se uklapa u njegov bolesni nacin razmisljanja. Svaka cast, stari majstore, svaka cast :mrgreen:

Mislim, koliki imbecil trebas da budes da za najgore Niceovo delo ("Rodjenje Tragedije") kazes da je njegovo najbolje? I jos da sve svedes na jeb.eni SIFILIS? Ozimane, brate mili, da mogu, a nemas pojma koliko bih zeleo da mogu, pucao bih ti u jeb.eno retardirano celo bez razmisljanja.
Bolest nemoćnog uma!:rotf::mrgreen:

Kad malo bolje pogledate mislim da cete i sami videti da je ocena logike mnogih neopravdano visoka.
Jer logika je robinja percepcije inace ne bi bila dovoljna jedna kap da belo pretvori u crno.

Drugacije je kad covek sagledava sebe kao komplet, onda moze da delimicno premosti falinke cak i idealne logike ili percepcije (ovo jos nisam probao da stavim idealno uz pojam percepcije, ko zna kuda ce odvesti).
Ali te iskorake iz samoljubive ljudske stvarnosti i istorije treba istrebiti, jer nije dzaba Terminator 1,2,3.

Ima jos jedno multidisciplinarno bice

Ovo o KMarksu je primer svaleracije?
Filozof moze dubinom vezati jednu zenu, i eksperimentisati mozda ponesto, ali da posveceno juri zene, to nema sanse.Redovno obojenje povrsnim i laznim sharenilom sto je potrebno za osvajanje zena (izuzev ako zene nekad nisu bile mnogo umnije nego danas, i mnogo zahtevnije nego danas) bi bilo smrt za bilo kakav filozofski um.
Moze ostati trag od nekadasnjeg uma, ali percepciju ce sigurno pomeriti ka puckom, raji i zivotu i smrti, prolaznosti i emocijama. A to je promuckaj i prospi filozof.

Ovo o KMarksu je primer svaleracije?
Filozof moze dubinom vezati jednu zenu, i eksperimentisati mozda ponesto, ali da posveceno juri zene, to nema sanse.Redovno obojenje povrsnim i laznim sharenilom sto je potrebno za osvajanje zena (izuzev ako zene nekad nisu bile mnogo umnije nego danas, i mnogo zahtevnije nego danas) bi bilo smrt za bilo kakav filozofski um.
Moze ostati trag od nekadasnjeg uma, ali percepciju ce sigurno pomeriti ka puckom, raji i zivotu i smrti, prolaznosti i emocijama. A to je promuckaj i prospi filozof.
Da si *****,ne bi ovako trtao od žena...
Ali u pravu si-hoće one da nas progutaju !:zelenko3:

Ma ne radi se o tome sta hoce,ne gledaj to samo kroz moc-kontrola dvogled.
Cak i da zeli da pomogne da je posvecena filozofiji kao Marija Kiri nauci, neminovno je pomeranje percepcije ka emotivnom i ka leptiricima i lepoti zivota.
Ustvari ne jedna, nego sve te koje bi filozof svaler jurio.

A nije resenje ni to sto nudis, postati *****, neka hvala.

Back