DarkMoon
Legenda
- Poruka
- 56.976
Racun sa sve dazbinama 3500 dinara prosek a pre par godina je bio 2000 dinara na mesecnom nivou.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Мени стигао рачун за струјуRacun sa sve dazbinama 3500 dinara prosek a pre par godina je bio 2000 dinara na mesecnom nivou.
I meni identican racun 3700 dinara a prethodni 3400 ....Мени стигао рачун за струју
3,581,05 Рсд
Претплошли рачун 2000 дин
Meni 2700 sad 3600 znači kada odbijem one njihove takse poskupela je struja 50%Мени стигао рачун за струју
3,581,05 Рсд
Претплошли рачун 2000 дин
Susjedi evo jedan mali račun od mene, koliko bi tako nešto bilo kod vas?
Pogledajte prilog 1787908
Zanimljivo. I kod nas je ista cijena 1.39€ redovna i oko 0.93€ akcija. Ali pazi sad, to je navodno naš proizvod. Do vas ga treba dovesti, platiti carinu (valjda) i takve stvari. I redu, kod vas su i manje plaće, manji troškovi tipa jeftinija struja, ali opet, hm... Ali sjećam se da je tako bilo i u Jugoslaviji da su naši proizvodi bili jeftiniji u BiH nego kod nas.Isto, ako biram gde kupujem (zelena pijaca za jaja i krompir),
jaja su malo jeftinija, ona najkrupnija idu 6 za evro, odnosno 12 bi bilo 2 evra
Ako je u marketima verovatno bi bilo malo skuplje
Ne deru nas toliko na ovim osnovnim, jeftinim stvarima koje se kupuju svakodnevno
najviše se deru kupci na stvarima koje nisu mnogo skupe pojedinačno (1 do 5 evra) i ne kupuju se svakodnevno
Recimo, ovakav dodatak (samo naši domaći proizvođači) sam slučajno uhvatio da se cena razlikuje i za 100% ide od 0,7 evra pa do 1,4 evra u zavisnosti od lanca u kome se kupuje. To niko ne vodi računa jer je sitno i ne kupuješ svaki dan i zato oni mogu da lupaju cene kako hoće
Pogledajte prilog 1787921
Zanimljivo. I kod nas je ista cijena 1.39€ redovna i oko 0.93€ akcija. Ali pazi sad, to je navodno naš proizvod. Do vas ga treba dovesti, platiti carinu (valjda) i takve stvari. I redu, kod vas su i manje plaće, manji troškovi tipa jeftinija struja, ali opet, hm... Ali sjećam se da je tako bilo i u Jugoslaviji da su naši proizvodi bili jeftiniji u BiH nego kod nas.
Pogledajte prilog 1787943
Pogledajte prilog 1787944
Ako je normalna cijena kod nas 1.39€, a PDV je 25%, to znači da je cijena prije oporezivanja 1.11€.. Znači da je kod vas jeftinije i nakon oporezivanja. Cijene su svuda iste, što znači da je i u Koprivnici gdje se proizvodi ista cijena, skuplje nego kod vas, a tamo nema troškova transporta. Znači, proizvođač, dobavljač, trgovac, bez države (PDV). Jedino što bi trebalo izbaciti iz toga je dobavljač, to je po meni višak i ovaj što nabija cijenu proizvoda. Kad pogledaš tko su jedni od najbogatijih ljudi u Hrvatskoj, to su upravo ti "dobavljači". Orbico (Branko Roglić), Atlantic grupa (Emil Tedeschi)...Eto vidiš
Taj Fant kod nas je normalna cena 1,05 evra a na akciji sam našao za 0,84 evra.
sigurno ima negde gde je i skuplji, recimo tih 1,39 evra
O tome ti pričam, i ovaj što prodaje za 0,84 evra a i ovaj što prodaje za 1,39 evra kupuju na istom mestu po istoj ceni i ni jedan ne radi sa gubitkom
To znači da oni nabavljaju to po 0,7 evra, pa ovaj prvi stavi maržu 20% i cena mu je 0,84 a ovaj drugi stavi maržu 100% i cena mu je 1,39
To ti je organizovana pljačka, 100% marže na Vegeti,
šta će njima da švercuju drogu kada na Vegeti mogu duplo da zarade
80% falsifikat?