СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za poslastičara ja mislim da su važne boje zbog dekorisanja. E sad,da li je zaista važno u nijanse da ume da razlikuje boje,to mi je glupo,ali zbog dekorisanja,raznih filova u boji itd. verovatno treba da vidi osnovne boje i da ih razlikuje,jer kako će inače umeti da dekoriše recimo jednu tortu. Možda grešim.

To znamo mi,koji smo privrženi i volimo prave starinske recepte,i pravi ukus. Ali u današnje vreme sve se prodaje na izgled,tako i poslastice. Važno je koliko ima fondana na torti,da li ima figurica itd., a ukus je najmanje važan. Puno testa,malo nekog fila i ćao. Ni za mene to nije torta,ali tržište se promenilo. Jako malo domaćica ume normalno da kuva i peče razne kolače,poslastice kao što su to naše bake pravile. To je naša realnost.

Ја ћу ти рећи шта је то - то је американизација односно шабанизација у кулинарству а и иначе.
Ја признајем да немам живаца да правим реформ торту што не значи да ћу израдити једну од оних микимаус склепотина. Купићу сладолед, убацити воће, шљопнути пар кашика правог шлага и ето нечег слатког уз поподневну кафу.

inače, Jovan je upisao Politehničku školu, smer Izvođač instalaterskih i završnih građevinskih radova
traje 4 godine.
Prva želja mu je bila kuvar u Subotici, druga kuvar u Vrnj. Banji, ali nije tamo upao
treća želja mu je bila poslastičar u Vrnj Banji, ali na lekarskom su mu našli da ne razlikuje nijanse zelene boje
i onda ne može

na kraju, ovo je ispalo super.
zadovoljan on i

:vatromet:
Najvažnije je da je Jovan zadovoljan.
Čestitam!!!

Aleve paprike nije bilo,ali masti i luka jeste. Najeli se vrućeg leba što su sami mesili i nosili kod pekara da im ispeče,pa čučili tamo i gledali kako se diže testo i kako se peče. Na kraju je rekao. volim ja testo,ali je tamo uvek jako vruće,neću biti pekar. Ahahaahaha.

lepo
da li je u planu još neka aktivnost u toku leta?

- - - - - - - - - -

Hahaha, Mici. Da kod pekara je vrućina.
Moja ćera je ranije govorila da ne može da odluči da li da bude prodavačica sladoleda ili pilot, pošto voli i da leti avionom, a voli i da jede sladoled :lol:

oba zanimanja su cool.:cool:

Jeste Vexy,pored mora puno toga je u planu. Prvenstveno sada selo,i uživanje u svim čarima istog. A u avgustu će ići nedelju dana na robotiku,pa onda idemo na more. A u međuvremenu na selu Biserno Ostrvo,Tisa,voćnjaci,konji i kočije itd.
Kako ćete vi provesti leto?

"momci" otišli u muževljevo rodno selo, uživaju bez wi fi- ja :mrgreen:
pecaju, kafenišu po rodbini
šenluče
ja radim i tu mi je otac..i tako to.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back