СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jennifer laži u detinjstvu su raznovrsnu,u zavisnosti od njihovog doba,od okruženja do njihovih emocija. Dete može da laže: jer misli da ga ne shvataju,jer su roditelji strogi, jer nemaju poverenje u roditelje,jer su im očekivanja prevelika prema detetu i stavljaju ih u stresne situacije,jer ne želi da razočaraju roditelje, jer imaju veoma nisko mišljenje o sebi,jer ne žele da izdaju svoje drugare, jer jer jer....Znači paleta laži je predugačka. Ja smatram da jedino što pomaže jeste da dete u svakom trenutku ima stopostotno poverenje u roditelja,i bude siguran da apsolutno sve može da podeli sa roditeljem.

Ima smisla sve napisano...pronadjoh se. Hvala

27654997_10211612431728497_8987529344618096851_n.jpg

Ćao svima!
I kao što reče Zolja ne mogu da verujem da će za par dana početi raspust. Moj čovečuljak jedva može da dočeka,da napokon ne bude nastave,ali je i rekao da će da plače ko kiša kada se oproste od učiteljice. Ja sam jurila ovih dana da kupim poklon (kupili smo jednu lepu svečanu torbu od kože),i napravim i ukoričim knjigu za učiteljicu. Svako dete je crtalo ili pisalo nešto učiteljici,pa sam sakupila neke strava tekstove sa neta o odnosu učiteljica-đak,učiteljica-roditelj,đački nestašluci,izvukle najbolje zajedničke fotke razreda ovih četiri godina i tako još neke stvari i to uobličila u knjigu sa nekim logičnim redosledom. I kada je danas napokon bila ukoričena i sela da je samo pregledam,bez daha sam pročitala celu i plakala ko kiša. Na koga li je moje dete? :) No jedva čeka peti razred,i nove avanture,i već treća nedelja kako upoznaju buduće profesore,idu kod njih na časove,rade razne interesantne stvari sa njima,svaki dan je pun priče,sa kojim profesorom i šta su radili,i svi su mu simpatični,nijednom nije rekao,e ta ili taj mi se nije svideo.
Marge znam da na mađarskom postoji baš knjiga ukrštenica za decu koja izlazi mesečno,ali na srpskom neznam. A da malo proguglaš šta možeš naći. Mada pretpostavljam da si već tražila,pa pošto nisi našla,zato pitaš.

Eee Vexy - mala matura! Cestitam!!!

Micimacko - kreativna kao uvek. Znala sam da ces da osmislis nesto posebno.

Kod nas nema plakanja zbog rastanka sa uciteljicom. Prilicno smo ravnodusni po tom pitanju :lol: Uciteljica je uspela da "oformi jednu rastur bandu" koja ne moze da se slozi ni oko cega. Svakako je bilo mnogo bolje i lakse nego u vrticu, ali ne gaje se nikakve emocije (sto je u neku ruku i dobro). Za rastanak ce joj kupiti nesto od zlata, sta znace kada vide koliko su novca prikupili, i cvece. Kreativnost je zatajila kod nas :)

Vexy znači stigli do male mature! Huh,kako je vreme proletelo. I šta je momčina odabrala,gde će dalje?
Zoljo meni je baš žao što je B imala takvo iskustvo za ovih proteklih 4 godina. Mislim i mi smo imali problema sa učiteljicom,svi znate,strogoća itd.,ali je ipak usadila u njih međusobno poštovanje i da se drže jedni drugih. To će im zausvek ostati.

Ćao devojke, baš mi je drago kada vas vidim na okupu! :D
Mi se isto rastajemo od uče, završava se celodnevna nastava, od trećeg razreda im ostaje samo učiteljica. I svi plaču za učom, ceo razred ga obožava, a učiteljica je jedna histerična žena koju ne vole ni deca ni roditelji. :( Ali šta je tu je, važno je da gradimo odnos pun poštovanja, a ljubav je samo za privilegovane. Svakako više neće provoditi veći deo dana u školi pa će izdržati sa njom tih 3-4 sata i gotovo.
Ni Luka nije dobro prošao sa učiteljicom, on je takođe imao bolju učiteljicu koja je bila sa njima samo prva dva razreda, a u trećem i četvrtom im je ostala učiteljica koja je samo čekala da ih se ratosilja, to nam je i rekla na poslednjem roditeljskom sastanku. Luku je totalno bila upropastila, išli smo kod psihologa, dete se izobličilo, mislili smo da je problem u nama kod kuće. Kako je krenuo u peti razred, opet je živnuo, postao onaj stari, aktivan na časovima, hoće da ide na takmičenja, voli sve nastavnike, voli da ide u školu.
Eto koliko je pedagogija bitna i nažalost, u velikoj meri odsutna u našim školama. Sreća za moju decu, nastavnici u školi su odlični, tako da oni peglaju ono što učitelji zabrljaju.

Marge, ne znam za internet, ali Mali Zabavnik je prepun ukrštenica, rebusa, logičkih zadataka, testova i jako interesantnih tekstova koji obrađuju popularne i aktuelne teme među decom. Moj Luka ga obožava, pročita od A do Š i prvo rešava sve što treba da se reši, onda čita odgovore na pitanja dece i tako redom. Bude jako puno zanimljivosti. Kada ga Luka pročita onda ga ja uzmem i ne ispuštam dok sve ne pređem. Preskačem jedino onaj strip u sredini, sve ostalo pročitam u jednom dahu. :super:

Jovan će na prvo mesto na listi želja da stavi za vozača
na drugo ya kuara
popuniće svih 20 mesta na listi želja, pa gde ga prime

gledali smo matursku priredbu, bilo je sjajno, prelepo i dirljivo
poseljene su specijalne i vukove siplome. izabran đak generacije
sad su na proslavi, a ja ću sa ga čekam, jer ne pustaju decu kući bez pratnje roditelja
a ja sutra ne radim

Alisa, bas mi je drago što je Luka živnuo,...biće on sjajan đak

- - - - - - - - - -

inače, u Subotici se od septembra gasi jedna škola...meni to nekako ..žalosno

Vexy drago mi je što je pripredba prošla tako emocionalno. Ništa lepše od toga,zaista. A sad za struku,pa neka upiše prvenstveno šta bi želeo,pa ćete videti.
A to što se zatvara jedna škola je zaista strašno. To znači da nema dece,da puuuuuuuuuuuno ljudi odlazi u inostranstvo,da nam je natalitet užasno opao. Baš tužno.
Eli vidiši samo ste trebalo da sačekate,da Luka stigne među profesore gde vrednuju njegov potencijal. Drago mi je čitati,da se opustio,da mu je sada lepo u školi,pošto znam šta ste sve prošli. Ovo je idiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiivna vest. Zaista.

Ovako skroz odlični đaci provode raspust
Igrice.jpg

Ja sam za vikend tri dana bila na seminaru i momci su uživali, radili šta su hteli, tata im nije ništa branio. Rekao im je da su zaslužili da rade šta god hoće. Tri dana nisu izašli iz kuće. :sad2:
Onda je došla zla mama i rekla da više ne može tako.
Doduše spremali su kuću njih trojica, jeste da sam morala da popravljam za njima, ali nema veze, svaka čast na tome.
Samo što mi je stvarno horor da tri dana nisu poželeli ni da izvire napolje. :besna:

sve mi je poznato, msm to dečije sedenje u kući
doduše, ovog raspusta se bane uhvatio sa nekim drugom iz 4. razreda, pa idu jedan kod drugog
pogodite šta rade jedan kod drugog :besna:

- - - - - - - - - -

ranije sam se radovala raspustima jer je to značilo više vremena sa decom
a sad sam prvi put rekla: jao raspust

Za mene lično nema razlike u vremenu provedenim sa decom jer radim dok su oni na raspustu.
Samo tih 10 dana na moru koje nas sve kompletno regenerišu. Da nema toga, ponekad pomislim da ne bih ni poznavala moju decu. Toliko malo vremena provodimo zajedno da je to strašno. :sad2: I onda se na moru opet upoznajemo i postajemo kompaktni.
Zato ja radim na tome da batalim klasičan posao gde se radi po ceo dan i da konačno budemo slobodni ljudi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back