СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eli a momci neće na ove letnje aktivnosti za decu koja se organizuju u NS? Zaista ima sve i svašta za svačiji ukus i još za džabe.

Nemam pojma šta se organizuje, deda više nigde neće da ih vodi jer izbegava sunce, a sami neće nigde.
Naterala sam ih da svaki dan voze bajseve bar sat vremena pa neka idu gde hoće. Da bar malo izađu iz kuće.

- - - - - - - - - -

Mi se još uvek sunčamo i obilazimo grčka sela, a do kad videćemo...

Zolja, otišli ste u Grčku na more! :super:
Gde ste?

Da je malo bolji internet ubacila bih i neku sličicu, ali ne može :) To je solunska oblast, najbliže veće mesto je Asprovalta.
Istorijska mesta u blizini Kavala, Ierisos, Stagira. Lepo je svuda, ćeri i meni se najviše dopala Stagira, muškom delu Kavala i "rimski vodovodi" :)
Što se plaža tiče, prvo se dobro nahodaš da možeš da zaplivaš, zato valjda i ima jako puno porodica sa malom decom...

- - - - - - - - - -

...a voda je neverovatno topla!

Izguglala sam odmah, nema da brineš.
A mi smo na Sitoniji imali drugi problem, klinci su se žalili što nigde nema plićaka, napraviš tri koraka i već ne mogu da stoje.
Zato se niko nije žalio na lepotu mora. :zaljubljena:
Evo fotkica sa najlepše plaže na kojoj smo bili ove godine - Kalogria beach:
20180704_102846.jpg

Prošle godine smo bili na još boljim plažama,.ali društvo nije baš bilo previše sklono da se kreće daleko.
Sitonija je prepuna fantastičnih plaža. Obavezno tamo sledeće godine.

Prilozi

• 20180704_103019.jpg
    20180704_103019.jpg
    52,8 KB · Pregleda: 6
Ako ništa drugo, putevi su dobri i mesta za parkiranje ima koliko hoćeš. Po meni je to i najveća prednost u odnosu na CG. Čak i vozači iz Srbije su ovde strpljiviji. Bar je tako u ovom kraju gde smo mi. Čak i ako promašiš neko skretanje, možeš se naknadno uključiti na "pravi" put, a da ne moraš da se vraćaš.

I de ne unosim zabunu :)
Stagira koju sam pomenula kao za mene najlepše mesto koje sam za sad videla u Grčkoj, ne izlazi na more. To je selo u planini iznad Santorinija (ne znam da li sam dobro zapamtila ime grada, ali tako nekako). Selo ima Muzej antike, Aristotel park, restoran u sred šume i razne mini farme, teleskop...

Važi Domaćice.
Najlepše plaže su uglavnom izvan naseljenih mesta pa se do njih stiže jedino kolima, a znam da vi volite da budete na jednom mestu ako se ne varam.
Pa ćemo u skladu sa željama odabrati da budete zadovoljni. :zag:

Čak nećemo ni ići autom. Tako da ćemo pokušati da nađemo neko mesto sa lepom plažom. Skresan nam je budžet za odmor ove godine, samo tako. :(

Čak nećemo ni ići autom. Tako da ćemo pokušati da nađemo neko mesto sa lepom plažom. Skresan nam je budžet za odmor ove godine, samo tako. :(

Ajd, kad budeš imala opcije, javi se. Mi smo na Sitoniji preko 20 godina, znam svaki ćošak, U jednom mestu spavamo i šetamo uveče a svo ostalo vreme provodimo po različitim mestima. Dosta imam Grka poznanika na tom terenu pa sam od nih dobijala savete za neke plaže i mesta za obilazak. U zavisnosti šta tražite,preporučiću vam mesto

Ajd, kad budeš imala opcije, javi se. Mi smo na Sitoniji preko 20 godina, znam svaki ćošak, U jednom mestu spavamo i šetamo uveče a svo ostalo vreme provodimo po različitim mestima. Dosta imam Grka poznanika na tom terenu pa sam od nih dobijala savete za neke plaže i mesta za obilazak. U zavisnosti šta tražite,preporučiću vam mesto

Hoću, javiću se. Mada nam je more ove godine na baš dugačkom štapu. Nisam sigurna ni da ćemo uspeti da iskombinujemo da odemo.

Naći će se za male pare, lično ću da se angažujem, ja uživam u tome.
Grčka ima ogroman izbor, sve moguće varijante su dostupne.
Nemojte da odustajete od mora, znam koliko ga oboje volite.

- - - - - - - - - -

Teško podnosim vrućinu i jako sunce. Kupanje samo ujutru i uveče :D
Ja sam od onih koji sede obučeni na plaži, i plivaju u majici, inače dobijam osip. Kući sa mora dolazim bela.

:D
Onda traži plaže sa prirodnim hladom i to je to.
Nije mi poznat taj kraj gde ste otišli, to je i malo podalje. Neobičan izbor za prvi odlazak u Grčku.
Mi smo ove godine obitavali u borovim šumama koje su tik uz plaže.

@Alisa, došli smo po preporuci nekih prijatelja koji su već bili u ovom delu. Ima puno ljudi iz Srbije, mahom Bg i Kg... Meni je sve dosta slično plažama i letovanju u Turskoj, osim smeštaja. Ono što je ovde obeleženo sa 4 zvezdice u CG ne bi dobilo ni 3, a u Turskoj verovatno ni dve...
Druga loša strana je cena svežeg voća. 3€ najmanje za kg šljiva, grožđa, kajsija.. čega god.
Velikih marketa ima dosta. Cene istie ili nižie nego u Srbiji.
Priroda je divna, preovlađuju palme i masline. Urbana sređenost je taman koliko treba. Čisto je :)
Internet dolazi i nestaje kako mu se hoće :D

Ja sam prošle godine i komentarisala da su postali štrokavi kao u Crnoj Gori.

EU im je pre više decenija izgradila državu, od tada ništa ne ulažu i svake godine je sve gore.
Ove godine su počeli da naplaćuju putarinu, uveli su boravišnu dozvolu i podigli vanpansionske cene.

Jedino što imaju je ono što im je priroda dala, a imaju u izobilju. Puno plaža i puno mesta na plažama, možeš da biraš gde hoćeš.
Sve što je do njih je katastrofa. Ali tako ih je EU navikla, da sve dobijaju na poklon. Prošle godine kada su im tražili da vrate kredite, Grci ih otkačili. Ne možeš očekivati da decenijama sve dobijaju na poklon, a onda iznenada da počnu da rade i plaćaju.

Eu ih nije navikla nego navukla na kredite, i to planski. Sad im pleni plaže na taj račun...one najlepše, orađuje ih bodljikavom žicom, čupa stogodišnje masline i planira komplekse hotela na tim mestima. Tu će raditi grci za sitne pare, a sav priliv od turizma će ići u neku Nemačku...U mnogim predgrađima prave velike rupe u kje smeštaju ko zna kakav otpad.

'jutro :)
@Marge, Alisa, meni se cini da po malo preterujete obe. Tih rupa u zemlji sa -ko zna kojim sadrzajem- ima i kod nas... Obrenovac, Pancevo i ko zna gde jos i da li ce se nekada otkriti...
Takodje ne mislim da su Grci strokavi, a nisu ni lenji. Pomislim po nekad kako bismo se mi u Srbiji "izborili" sa ovolikim brojem turista i ne mogu da stvorim sliku. Oni su poplavljeno letovaliste osposobili za normalan zivot za manje od 24 sata... Cak su i na plazu nasuli nov pesak da poravnjaju neravnine koje su bujicni tokovi napravili!
Sto se ljudi tice, ja stvarno nisam dozivela ni najmanju neprijatnost. Sve je bilo, sto bi rekli - ekstra!

Ćao svima!
Nama kako je do sada sve bilo super,niz se prekinuo. Juče smo završili posle ručka na urgentnoj. Gabriel je izašao da vozi bicikl,i pokušavao neki trik(čak nije umeo ni da objasni kakav) i pao sa bicikla,na desnu ruku i slomio ručni zglob. Još se i dovozao kući sa biciklom,jedva jauknuo,samo je rekao kako je ušao kroz kapiju gurajući bajs: Mama ja sam slomio ruku. Ja gledam,šta pričaš dete,nit se dere,nit plaće,na ruci se vidi udarac od ručke bicikla ali čak mu nije ni natečeno. Ajde pod hladnu vodu ruku,kažem ja njemu da pritisne moju ruku. E onda je počeo da jauče da ga jako boli. Dobrooooooooooo,ajmo u urgentnu. Ja sam zaista mislila da će verovatno biti samo jak udarac,maksimum puknuta kost,međutim rentgenski snimak je pokazao da je slomljena ruka u zglobu. E onda su ga odveli da mu stave gips,ja nisam smela sa njim,samo sam čula da je dva puta jauknuo (dok su mu vratili kost na mesto,i namestili za gips),i izašao posle desetak minuta sa gipsom na ruci. Sledeći ponedeljak idemo na kontrolu,pa ćemo videti kako dalje. Sada mu je najveća briga,da li će mu skinuti gips do mora,jer ako ne,to će biti tragedija veka za njega. Prilično je dobro spavao noćas,mislila sam da će biti mnogo gore. Međutim izuzetno dobro podnosi bol. I taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaako,letnji raspust,a on ima gips na ruci. Ehhhhhh....

Mici, ljubi drugara da što pre prođe i bravo za hrabrost! :super:

- - - - - - - - - -

'jutro :)
@Marge, Alisa, meni se cini da po malo preterujete obe. Tih rupa u zemlji sa -ko zna kojim sadrzajem- ima i kod nas... Obrenovac, Pancevo i ko zna gde jos i da li ce se nekada otkriti...
Takodje ne mislim da su Grci strokavi, a nisu ni lenji. Pomislim po nekad kako bismo se mi u Srbiji "izborili" sa ovolikim brojem turista i ne mogu da stvorim sliku. Oni su poplavljeno letovaliste osposobili za normalan zivot za manje od 24 sata... Cak su i na plazu nasuli nov pesak da poravnjaju neravnine koje su bujicni tokovi napravili!
Sto se ljudi tice, ja stvarno nisam dozivela ni najmanju neprijatnost. Sve je bilo, sto bi rekli - ekstra!
Zato što nisi bila ranije. Iz godine u godinu sve više propadaju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back