СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
meni doktor nije spomenio ova dva krajnika , oni njeg nikad nisu bolili...
kod Lazara uvijek ovako kreće, prvo mu nateknu sinusi i ne može da diše,
hrče u snu i diše na usta i tad kreće upala grla.... i ima natečene te žlijezde na vratu što
nas vodi do trećeg krajnika, ali moramo normalno prvo da povadimo alaze iduće sedmice
pa ćemo da vidimo šta je pitanju mada sam ja imala osjećaj da je to u pitanju..
ma on je u poslednji 12 mjeseci imao 15 puta upalu grla što nije normalno i jedva čekam da se to riješi...
pa više su mi temperature 40 dop.........

Mici, hvala puno, i hvala Bogu da mozemo da pomognemo svojoj deci da budu bolje i zive kvalitetnije.
Wenerice, prvo sto treba da uradis su bris grla i nosa. Ako su brisevi ok, zakazuje se operacija i rade ostali nalazi sa liste koju ti da ORL, krv, urin, pregled pulmologa, nalaz pedijatra i statijaznam vec sta treba u kojoj bolnici. Operacija treceg krajnika je za dr rutinska stvar, traje 20 min, ali za nas majke tih 40 min dok cekas dete u sobi deluju kao 40 godina...cupaju ti srce deo po deo... Ali za dva dana, kao da se nista dogodilo nije, plus ti je dete veselije, brze, ima bolji apetit... ma samo reci hvale imam...

Mi za sada ne vadimo nista :), ali mi je korisno da procitam kako i zasto drugi dodju do toga da krajnici moraju da se vade jer se pominjalo i kod nas, ali...On ima stalno upale grla, t, hvala bogu nikad nije islo na upalu usiju, a od kad je krenuo da psoecuje obdaniste spustalo se na pluca. Ne hrce i nije sa otvorenim ustima. Na pregledu kod orl nam je receno da treci krajnik jeste malo uvecan ali posto nema upale usiju i ima 4 godine da ce on sad polako poceti sam da zakrzljava i da se smanjuje. Ova druga dva krajnika mu i nisu uvecana, i inace jede ko mecava, tj. ne otezavaju mu prolazak hrane. Samo je mnogo cesto bolestan :(. Mi smo za zadnjih 12 meseci, avgust- avgust 8 puta bili bolesni i svaki put je sline-grlo-pluca, osim dok je pio profilaksu za astmu i sad poslednji put se samo relativno lako razresilo, al ga u vrtic ne vodim.

Onda nema potrebe, problem sa 3. krajnikom je vidljiv i golim okom, a i uhom :) Dete je bledo, ima podocnjake, usta drzi pomalo otvorena, hrce dok spava, ima los apetit, tesko trci i umara se lako, ne cuje dobro, ima upale grla i /ili usiju, nazalno prica(kroz nos) itd. Moze da bude samo jedan od ovih simptoma a mogu da se kombinuju :)

...Cao cure...

Mici, ne dajte se...nije to nista strasno...samo ce Gabrielu biti bolje i lakse...i kvalitet zivota ce vam se popraviti...zelim vam srecu i bez brige, znam da zvuci strasno, ali u stvari nije...

Phe, cevcice se ne ugradjuju zbog sluha, vec zbog gnoja koji se stvara i talozi u srednjem uhu, pa te cevcice u stvari sluze kao odvod...

Wenerice...mi smo zimus vadili treci krajnik...nakon dva sata od operacije, Nadja je bila, kao da se nista nije desilo...

Mi smo bili na kontroli pre par dana, ali nam je timpanogram bio jako los jer je Nadja bila sva zacepljena od slina i upale usiju...na moru joj nesto nije odgovaralo, a ja sumnjam na stalni vetar koji duva u Zadru. Sad cekamo 19.9. pa opet na kontrolu...nadam se da ce biti u redu i da cemo uspeti da odemo kod dr zdravi...

Phe[/B], cevcice se ne ugradjuju zbog sluha, vec zbog gnoja koji se stvara i talozi u srednjem uhu, pa te cevcice u stvari sluze kao odvod...

Znam samo sam mislila ako se to ugradi da li onda obavezno moraju i da se vade sva tri krajnika?

Mi smo bili na kontroli pre par dana, ali nam je timpanogram bio jako los jer je Nadja bila sva zacepljena od slina i upale usiju...na moru joj nesto nije odgovaralo, a ja sumnjam na stalni vetar koji duva u Zadru. Sad cekamo 19.9. pa opet na kontrolu...nadam se da ce biti u redu i da cemo uspeti da odemo kod dr zdravi...
Koji horor, odvedemo decu na more izmedju ostalog i da bi ima zdravlje bilo bolje a ono...

Cao zene... Lepa tema,jer pre svega pisete o iskusvima,a i o problemima vase dece...Svratim ponekad i kad mi vreme dozvoljava na temu da vas iscitam.... Bas citam juce na ovim stranama o problemima dece sa uvecanim ili trecim krajnikom,kad ono mi danas bili kod decijeg doktora,tj, redovna kontrola sa 5 godina i doktor utrdio uvecane krajnike.... Sada moramo na daljne pretrage,pa cemo videti,spominjao je i mogucu operaciju i sva sam bez veze... On bas hrce nocu u zadnje vreme,da sam se i sama pitala kako tako malo dete,moze toliko da hrce.... On ustvari u yadnje vreme strasno malo jede,i pre je imao slab apetit,ali sada bas,sto se uostalom cak i vidi,dr. kaze da je mozda i to posledica uvecanih krajnika... Meni opet cudno,da krajnici imaju nesto sa apetitom.. Nisam bas ya operaciju,ali ako mora.. Svaki savet je dobro dosao... Veliki pozzzz od zabrinute mame.... Izvinjavam se na pravopisnim greskama,imam neku novu tastaturu,na kojoj se slabo snalazim,sve mi nesto naopacke,obicno za slovo z,napisem y,ma usvari ceo dan mi je sada naopacke... Veliki pozz i za nase male drugare,da su nam veseli i bezbrizni ceo zivot....

jaoj žene divne ste...super je pročitati sva ova mišljenja i iskustva...a i smirile ste me...kod nas pre operacije traže briseve uha i grla,krv,urin i to je to...ali 2 nedelje pre operacije mora da bude skroz zdrav,i bez ikakvih terapija tipa antibiotici...to su nama rekli... a da,i treba da se meri u DZ i to nosimo sa sobom zbog anestezije...meni je ovaj hirurg rekao da će njemu operacija trajati oko sat i po zbog ugradnje cevčica,koja u njegovom slučaju služi ne samo za odvod gnoja nego i za širenje slušnog kanala,pošto se suzio posledicom čestih infekcija...

joj scandia žao mi je što moram da ti poželim dobrodošlicu sa ovim problemom,ali svakako smo tu da se ispomažemo i savetujemo...nadamo se da će i tvom malenom biti bolje...inače ima veze 3 krajnik i gubitak apetita,pošto kada se poveća pravi vakum,i začepi nos,zato tako glasno hrči noću,i naravno bez normalnog disanja ni ne žvaće i guta normalno,jer se bori za vazduh i pada apetit...mada vidiš moj sa svim gore navedenim problemima ima izuzetno dobar apetit i jako je mobilan,aktivan,ali svaki put kada udiše vazduh(uvek na usta),čuje se nešto kao šum,krkljanje...

Мици, биће то све у реду, увек буде
није лако кад је дете у питању, али, видећеш како ће то све то да се среди

Сцаниа, добро дошла, видећеш и ти како ће све то да се среди ;)

нервирам се, па како да на мору добије свешта нешто??

Hvala vam drage zene,nadam se da ce se sve brzo srediti i da ce mu ubrzo biti bolje.. Sada moramo povaditi sve nalaze,pa cemo vidjeti kako dalje... Nadam se onda,da apetit ima nesto veze sa tim,pa kada se sve sanira i sredi,mozda mu se popravi i apetit... Dok nije krenuo u vrtic,ne mogu se ni setiti kada je bio bolestan,ali otkada je krenuo u vrtic uvek nesto... Micimacko i moj malisan je bas mobilan,jedino sto eto,sto hrce u zadnje vreme i nema apetit,eh,da ima i problema sa stolicom....

skandia ne verujem da problem sa stolicom ima veze sa krajnikom....jel tvrda stolica ili retka?...jel oba su naznake drugih problema...biće sve dobro,samo izdržite do operacije,i dotle pokušaj da ga držih zdravog,koliko je to moguće...

kako ste žene?...sitno brojimo do početka škole i vrtića...ja sam juče kupila sve što treba da se nosi,Blok 5,prazna sveska A4 format,Oho,flomasteri,peretonica sa grafiitnom olovkom i drvenim bojicama,vlažne maramice,paprini ubrusi,potvrda za alergiju na med...sutra ću još spremiti pidžamu,patofne,jednu preobuku,i oprala i opeglala džepiž u kom tamo drže pidžamu...tako da je sve spremno...još da i on bude spreman...svaki dan mu govorim koliko još treba da spavamo do vrtića,ali on govori da neće ići...

и ми смо спремни за школу
2 ранца, 2 пуне перонице+ патетица по избору за Јоцу, велике свеске за Јоцу, ...свеске за Банета чекамо да каже учитељица какве треба,мада мислим да ће бити мале, ако кад је Јоца био први разред, ипак...шта знам, гардероба опрана, још да испеглам, опрема за физико спремна, само да се спакује у врећу...
ја једва чекам пријем ђака првака

skandia ne verujem da problem sa stolicom ima veze sa krajnikom....jel tvrda stolica ili retka?...jel oba su naznake drugih problema...biće sve dobro,samo izdržite do operacije,i dotle pokušaj da ga držih zdravog,koliko je to moguće...

kako ste žene?...sitno brojimo do početka škole i vrtića...ja sam juče kupila sve što treba da se nosi,Blok 5,prazna sveska A4 format,Oho,flomasteri,peretonica sa grafiitnom olovkom i drvenim bojicama,vlažne maramice,paprini ubrusi,potvrda za alergiju na med...sutra ću još spremiti pidžamu,patofne,jednu preobuku,i oprala i opeglala džepiž u kom tamo drže pidžamu...tako da je sve spremno...još da i on bude spreman...svaki dan mu govorim koliko još treba da spavamo do vrtića,ali on govori da neće ići...
Stolica mu je pre bi se dalo reci u redu,retko,ali bas retko kad tvrdja. Imam osecaj,da on stolicu iz ne znam kojih razloga odlaze,ne znam kako bi drugacije objasnila i ne znam iz kojih to razloga cini,kad je to pre obavljao svaki dan.... Uvek moram obracati paznju i paziti,pitati ga dal je to obavio,nekad malo i povicem na njega,msm kad primetim da bi trebao ici a on nece... Sad mu je dr. i za to prepisao neki lek,kaze da mozda i zbog toga ima slab apetit,jer ima osecaj sitosti u stomaku zbog neredovnog praznjenja... Videcemo dok povadimo nalaze,nadam se boljem... Nasim drugarima sretan polazak u skolu i bezbrizne skolske dane....

хвала!!!
чини ми се дасам ја најузбуђенија
Јоца и овако и онако прича о томе, полази у трећи разред, па сад прича где ће му бити учионица и тако

А Бане, и не зна шта га чека--свакодневно учење , обавезе :roll:

Ja od sutra imam samo jednog djaka, i to srednjoskolca. I hvala bogu da sam se resila osnovne skole, flomastera i drvenih bojica, i tempera, i vunice, i zrna pasulja i pirinca i psenice, i pravljenja raznoraznih maketa...Uf...Tri sunca mi sinulo, majke mi. :)

их бре, немо тако :zcepanje:

ма нек је са срећом средњошколцу, није мала ствар
коју средњу је у питању?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back