СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Marge, ništa ne znam o tome, ali znam da ti nije lako.
Ja bih se isto osećala kao ti i najverovatnije bi mi bilo najvažnije da vidim kako izgleda to njihovo dete.
Ako je njihovo dete čisto, zdravo, veselo i lepo vaspitano onda valjda ne može da omane.
A pride dodatni jezik je po meni uvek plus.:super:

Puno sreće ti želim i piši kako je bilo na razgovoru.:zag:

Pa, bili smo...
Daleko, 20 minuta biciklom, to je mana, jer ta žena mora da dolazi po nju. Ostalo je, čini nam se u redu. Siromašno seosko domaćinstvo, veliko dvorište, ograđeno i bezbedno od kola, dva bezopasna kerića, ali najbitnija stvar je da je NG od prvog momenta bila vesela, krenula da se igra sa njihovim sinom u pesku, da trčkara...Mislim da još neki njihovi rođaci (stariji bračni par bez dece) živi tu, ali, kako kažu, oni nikada preko dana nisu kući pa im valjda neće smetati. Nije baš čisto u kući, ali niko od njih, ni prvi korak ne uđe unutra obuven. Dete im je vedro, nasmejano, voli da se igra i nije sebičan. Dao je NG žvaku i objasnio joj da ne sme da je proguta (na mađarskom) a ona je klimala glavom i kada je izžvakala, donela je meni. Da li je moguće da ga je razumela ?
Imaju neku nesvakidašnju priču, da su se mnogo puta selili, to mi se baš i ne sviđa, ali preporuka dolazi od mog frizera, koji kaže da je zna 15 godina i da je ok, ali da život piše takve priče.
Ne znam kako će to ispasti, na prvi mah nam se nije svidelo, ali kada sam videla kako se NG uklopila i kako hoće da komunicira sa njima (što nije čest slučaj kada su nepoznati u pitanju), ipak smo odlučili da probamo. Od prekosutra je vodim na 2 sata, a posle na 6. Cena je na naš predlog 1 evro po satu plus 1 evro da jede šta i njihovo dete. Tako se plaća ovde čuvanje, raspitali smo se. Čini mi se da su očekivali manje.

Joj Marge, držim vam fige da bude sve ok.
Ja imam fobiju od čistoće i samo toga sam se bojala i u vrtiću, da ih redovno presvlače i peru im ruke. Vrtići su čisti i uredni i to mi je jako važno.
Bitno je i da joj kuvaju, tj.da je ne hrane samo smokijem nego nečim konkretnim.
I nije mi baš pouzdana preporuka od frizera, ali ti znaš koliko možeš da veruješ toj osobi.

Najbolje od svega mi zvuči to što će Endži imati društvo i što se njoj sviđa.
U pravu si što hoćeš da probaš, na prvi pogled nikad ne možeš znati. A probno par dana se ništa loše ne može desiti. Verovatno ćeš najbolje osetiti po svom detetu tj.koliko ona bude zadovoljna.

Baš me interesuje nastavak priče...

Marge piši nam utiske ovih prvih par dana...ja mislim da je u ovom trenutku najvažnije da se NG odmah uklopila,to je izuzetno važno za adaptaciju...a o ostalom nas obaveštavaj i navijamo da sve bude okej...

kako ste danas žene? ja se spremam da operem kola...glas mi je sad već mnogo bolje,ali upravo sad ne smem da ga naprežem i da mislim da je već doveden u red...

Pa, bili smo...
Daleko, 20 minuta biciklom, to je mana, jer ta žena mora da dolazi po nju. Ostalo je, čini nam se u redu. Siromašno seosko domaćinstvo, veliko dvorište, ograđeno i bezbedno od kola, dva bezopasna kerića, ali najbitnija stvar je da je NG od prvog momenta bila vesela, krenula da se igra sa njihovim sinom u pesku, da trčkara...Mislim da još neki njihovi rođaci (stariji bračni par bez dece) živi tu, ali, kako kažu, oni nikada preko dana nisu kući pa im valjda neće smetati. Nije baš čisto u kući, ali niko od njih, ni prvi korak ne uđe unutra obuven. Dete im je vedro, nasmejano, voli da se igra i nije sebičan. Dao je NG žvaku i objasnio joj da ne sme da je proguta (na mađarskom) a ona je klimala glavom i kada je izžvakala, donela je meni. Da li je moguće da ga je razumela ?
Imaju neku nesvakidašnju priču, da su se mnogo puta selili, to mi se baš i ne sviđa, ali preporuka dolazi od mog frizera, koji kaže da je zna 15 godina i da je ok, ali da život piše takve priče.
Ne znam kako će to ispasti, na prvi mah nam se nije svidelo, ali kada sam videla kako se NG uklopila i kako hoće da komunicira sa njima (što nije čest slučaj kada su nepoznati u pitanju), ipak smo odlučili da probamo. Od prekosutra je vodim na 2 sata, a posle na 6. Cena je na naš predlog 1 evro po satu plus 1 evro da jede šta i njihovo dete. Tako se plaća ovde čuvanje, raspitali smo se. Čini mi se da su očekivali manje.

ma bitno je da se dete lepo oseća tamo, a što se čestoće tiče, ma kad je lepo vreme deca će više provoditi napolju
mislim da to ne treba da te zabrinjava
bitno je da će ti dete imati društvo (ima tog dečaka da se igra sa njim)
to što je seosko domaćinstvo je super,
mislim da će to biti ok....

Samo da čestitam Nerviram se rođendan, pošto nisam tamo online....
sretan ti rođendan i sve najljepše, nadam se da ćeš imat večeras lijep provod:zurka::cmok:
ja sam bolesna prešlo mi sa Lare, ona je malo bolje, ujutro ćemo znati nalaze mokraće...
mada nema nikakvih znakova za upalu, možda samo da zubi budu, pošto joj 4 kutnjaka nisu još izašla....

Samo svima da pozelim doro jutro :) bice ovo jedan lep dan al na zalost ja cu raditi popodne...
za jedno pola sata idem da vidim kako izgleda pilates pa ako mi se dopadne da se prikljucim grupi bas mi je potrebno da izadjem i na taj nacin iz kuce...super je sto imaju i pre i popodne termine sto meni zbog smena odgovara...
drugari nama se blizi rodjendan jedva cekam pravo da vam kazem resili smo da pravimo u parkicu pa ce biti puno puno nasih drugara a to je deci i najlepse i najbolje videcemo samo da im ukrasimo parkic malo inace ga redovno cistimo al malo da postavimo balone stocice za hranu i grickalice pice i tako a tortice cemo staviti kod drugarice u frizider ona je najbliza parkicu :) jedva jedva cekam...
na poslu mi je super moram da se pohvalim posle emsec dana u drugom objektu ja sam prezadovoljna ne znam kako ce biti ubuduce post se menja rukovodstvo al posao ko posao mi je super...
Jaaooooo moram da vam kazem da mi je lazar rekao utros da ima bebu u stomaku i da je maaaalaa kad sam mu ja objasnila da ne moze on da ima vebu nego mama al da tata mora da je stavi u ammin stomak a on meni kaze :"nas tata?"...pa reko nas koji ce drugi haha sou sa decom

Mici Gabriel je presladak nista se nije promenio samo je izrastao jao boze uopste nisu vise bebci :( a nisam te zvala kad smo bili u NS reko sigurno si jako zauzeta a i stigli smo tamo u 17h pa dok smo se promuvali malo u sustini reko necu da te cimam jer znam da si ti zena od akcija i da si stvarno dosta zauzeta...bice prilika dolaziceo mi jo u ns pa lepo da se vidimo :)

nerviram se pa i ti si bik,kako mi je to promaklo...sa zakašnjenjem iskrene čestitke, srećan rođendan....:vatromet::orkestar:

kvi sigurno će deca uživati u parkiću,biće to super rođendan...odlično si smislila...

phe
iz BG vredi vam da idete na vikend,petak subota nedelja...tako će vam se sigurno isplatiti...a Segedin je blizu odete u Plazu,Tesko itd. da prošvrljate, a popodne Morahalom...ili ceo dan Morahalom...nikako nećete zažaliti...

Prošao je prvi dan čuvanja NG. Bila je 2 sata, mislim da su se lepo slagali. Kada sam došla, žena je hranila supicom, a NG je vikala "ne mama idi kuci"...Šta treba više da se kaže.
Samo...što je daleko, biciklom po peščanom putu 20 minuta, pa još sa njom u korpi, koji trening !

Prošao je prvi dan čuvanja NG. Bila je 2 sata, mislim da su se lepo slagali. Kada sam došla, žena je hranila supicom, a NG je vikala "ne mama idi kuci"...Šta treba više da se kaže.
Samo...što je daleko, biciklom po peščanom putu 20 minuta, pa još sa njom u korpi, koji trening !

..bash mi je drago da lepo ide sve to.. :)
..a za trening - kako bi inache uglavila u tvoj suludi ritam dana josh i malo rekreacije.. ? :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back