СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hehehe...i moja je takva...pada u nesvest, cim nesto nije po njenom...najgore mi je sto pocne da udara glavom u pod...pa bas i ne mogu da je ignorisem...malo mi je smesno, a ponekad mi se i pace zbog toga...:)

:sad2::sad2: Imam isti problem..to sa udaranjem u pod..Izludjuje me..
A najgore sto to ne radi kada ga izgrdim ili kada mu odbijem nesto nego kada ga pohvalim sto je uradio ono sto sam mu trazila.. Da li mi tako pokazuje da on to nije hteo ili imao u planu ali je uradio protiv svoje volje.. Neee znaaaaam..ali me izludjujeeeeeeee to udaranje glavom o pod.. :dash::dash:

196-torta-27-10-2011.jpg
ево, друштво, почастите се...

Jao što je lepa torta! Srećan rođendan!:heart:

dobar dan...
i ja imam jednu mazulju, ovaj veliki je odrastao ali zato ona...kao što kažeš
Eli zalijepi se za nogu pa nit šta možeš uradit ništa....
Lazara smo vodili sinoć u hitnu crveni mu se srednje uho... znači opet antibiotik...
jest onaj najblaži al ljudi više neznam šta je ovo, pa čitav mjesec je neko bolestan samo se
redaju....evo počinje i mene da hvata, počela sam odmah pit tablete da me baš ne uhvati...
jer moram bit zdrava kako znam i umijem...
šta sve djeci ne dajem za imunitet i neke vitamine, to ću lagano sve da izbacim, oni to izgleda samo
džaba piju, non stop na tim vitaminima a non stop bolesni....
al sam ljuta :rida:

srećan rođendan --- i baš je lepa torta
nego da vam se požalim

imao moj sin stariji (drugi razred) nenajavljen kontrolni iz sveta oko nas
koliko je to u redu procenite sami, al ajde sad neću večito da se ljutim na tu učiteljicu
i naravno dobije keca ko vrata, em što mu pismeni testovi lošije idu i inače, em što je totalno nespreman bio
i naučimo, zajedno za juče i kažem ajde se javi popravi keca
i juče, kad je došo iz škole, pitam ga jel si odgovarao svet oko nas, kaže, zaboravio sam...oooooooo
popizdela sam ljutila se na njega...uf
kaže muž pa pustii deeeete, (mrš)
ajde, ništa nisam rekla za keca ali me ljuti što se nije javio
nije stvar u oceni, već što se nije borio za sebe

Ved, mali je on da bi se već borio za sebe i skroz je normalno što je zaboravio.
Ja se uopšte ne bih ljutila na njega, ali učiteljici koja daje kečeve iz nenajavljenog kontrolnog deci od 8 godina bih očitala bukvicu.:evil:

A kod mene su i u firmi svi bolesni, virusi haraju svuda. Ja se prosto pitam odakle mi snage, ali kontam da je to u glavi jer jednostavno ne mogu da dozvolim sebi da se razbolim. I teram, šta ću....

хвала на честиткама...
јесте, ТЛИ године!!!
јуче, кад је дошла из вртића, прво је отишла до фрижидера "да види торту", па кад га је отворила и видела, само је рекла "како лепа торта", срећа мамина :)
иначе, и у вртићу су имали "прославу" па је један анин другар описао мами да су имали "торту и ватромет"... колики је то утисак оставило на децу...
љубим вас све пуно, ја у трци, као и увек, надам се да не замерате...

Moja se ne udara, samo leži i vuče se, ajmeeee. I vrišti "iz mozga". Bude mi žao starije ćerke, ne mogu sa njom ni da razgovaram od vriske, nekad hoće nešto da mi ispriča i objasni a ne može od malog daveža. Svesna sam da je to faza i da je ignorisanje i nepopuštanje lek, ali ko će izdržati. Juče smo krenuli u šetnju, nismo ni 20 koraka napravili kad počinje"nosiiiiiiiiiiii", samo sam se vratila po kolica koja ne koristimo već 6 meseci, i ubacila je. Idi bre, neće biti ni po tvom ni po mom, ali bar će biti tišina:)
Joj što je danas lep dan, sad bih šetala satima...možda iskoristim blagodeti državnog posla pa izađem u malu šetnju po gradu ;)

...ja sam zakljucila da su ljudi generalno bolesniji...svi nesto smrcaju, kaslju, piju antibiotike...mislim da je najveci krivac za to STRES...mozemo se mi kljukati cim hocemo, ali, realno konstantno smo pod nekim stresom, i zivimo u strahu i borbi za golu egzistenciju...kako bre onda biti zdrav???

Pa stres, rekla ja pre par strana...:aha:
Хммм, ајд један другачији поглед на тај страшни стрес.
У конц логорима нацистичке Немачке било је људи који су ,,превукли" по 4-5 година и сви под неупоредиво већим стресом него ми данас.
Они који су завршили живот нису умрли због стреса већ су убијени.
А Швабе су педантне, медицинска служба у логорима је била солидна, једно да се не би јавиле епидемије које би угрозиле чуваре и тиме и локално становништво, а друго због монструозних медицинских експеримената.
Па ипак упркос лошим условима живота, пре свега некалорична исхрана и изложеност хладноћи због лоше одеће и боравка у објектима који се нису грејали, нису бележене данашње стресне болести код оних који су преживели, а да нису отишли кроз оџак.
Исто тако, ако се вратимо само неколико генерација раније видећемо да је итекако било стресова и то смртоносних(ратови, епидемије, прехрамбене кризе) али се од самог стреса као таквог није умирало.
Метак, глад, колера и сл нису стрес.
Много бих пре и са више основа осумњичио исхрану и недостатак активности.
Размислите када се то наша биологија током свих ових милиона година могла сусрести и адаптирати на као, како би то прехрамбена индустрија рекла безазлене, адитиве, појачиваче укуса, конзервансе и ине додатке хране које је чине укусном , дуготрајном итд.
Па ароматизатори ваздуха у кућама, омекшивачи веша, вештачке тканине, додатцеи у дезодорансима(антипрспиранти спречавају знојење-као да вам неко брани нпр мокрење, јер се знојењем не регулише само температура већ се и избацују токсични вишкови из организма) шминка која има и што треба и што не треба...
Или рецимо овако, у основној школи нисмо у разреду имали нити једно дете алергично на полен или са плућном и/или бронхијалном астмом.
Данас је бар 1/3 деце болесна од наведеног, а пошто им родитељи или бабе и дедови то нису имали, нису ни имали од кога да наследе.
Или још један занимљив податак: Најстарији спермограми, с почетка 20. века из Британије, Холандије, САД и Канаде показују да су тадашњи млади људи имали 3(три) пута више сперматозоида спосбних за оплодњу од данашњих генерација истих година.
Таква разлика не може се објаснити никаквим наслеђивањем, како то често званична медицина покушава.
Уосталом код народа који су на изолованим подручјима као Хималаји, Анди, пустињски и полупустињски предели, Сибир и сл, готово ништа од савремених болести се не јавља.
А стрес...
Па он је врло згодно оправдање за све.
Лекар вам исприча пар мантри и да неки лекић за смирење, а ви се тешите да нисте криви јер, Бож' мој, оно ђубре од шефа, па деца, е некада се знао ред, а не ко данас, па градски саобраћај је хаос, а тек та плата...

A ja sam mislila da sam samo ja malo malo pa bolesna, više mi je neprijatno na poslu kad kažem da sam opet bolesna i moram na bolovanje. :rumenko: Malo ste me i nasmejale, posebno Eli konstatacijom da je kljakava :zcepanje: Eli nisi jedina, pridružujem se klubu.

Oko mi je malo bolje, nije više tako crveno ali je još uvek osetljivo, smeta mi svetlost i ponekad me bocka. Ispiram ga fiziološkim rastvorom, koristim Neodeksacin kapi i Hlorafenicol mast. Ali sam zato još uvek prehlađena. Od srede sam na bolovanju ali sam opet morala i u sredu i četvrtak da idem na posao zbog nekih hitnih poslova, užas.

Znači nema nam spasa sem da se vratimo na selo i hranimo isklučivo domaćim proizvodima. Gledala sam pre neki dan emisiju o nekom čoveku koji se zbog bolesti vratio na selo da čuva koze i izlečio isključivo pijući kozije mleko i sir i koristeći med.

...dobro, poznavaoce stvari...ovde zaista ne bih komentarisala koncentracione logore i nekako mi se cini da je neprimereno...ne zbog teme, vec zbog toga sto je neuporedivo, ali, zaista...druga stvar...covek, kao i sva ziva bica evoluira, pa se tako i prilagodjava datim situacijama...pa onaj ko nije odrastao na domacem mleku, netom pomuzenom, kao ja, dobije trckalicu cim ga okusi...ali mi zato odgovara preradjeno iz tetrapaka...sta zelim da kazem, covek se prilagodjava svemu, na ovaj ili onaj nacin...ja bih licno volela da sam odrasla na selu uz zdravu hranu i sve blagodeti koje priroda nudi, i od koje covek zavisi...ali nisam, i navikla sam na savremeni nacin zivota...ocigledno je da nam svima smeta ovakav tempo, ali sta ces...prinudjen si, ako zelis nesto da priustis deci i porodici...

svi mi znamo sta je dobro, ali nam ne daju... ;)

...dobro, poznavaoce stvari...ovde zaista ne bih komentarisala koncentracione logore i nekako mi se cini da je neprimereno...ne zbog teme, vec zbog toga sto je neuporedivo, ali, zaista...druga stvar...covek, kao i sva ziva bica evoluira, pa se tako i prilagodjava datim situacijama...pa onaj ko nije odrastao na domacem mleku, netom pomuzenom, kao ja, dobije trckalicu cim ga okusi...ali mi zato odgovara preradjeno iz tetrapaka...sta zelim da kazem, covek se prilagodjava svemu, na ovaj ili onaj nacin...ja bih licno volela da sam odrasla na selu uz zdravu hranu i sve blagodeti koje priroda nudi, i od koje covek zavisi...ali nisam, i navikla sam na savremeni nacin zivota...ocigledno je da nam svima smeta ovakav tempo, ali sta ces...prinudjen si, ako zelis nesto da priustis deci i porodici...

svi mi znamo sta je dobro, ali nam ne daju... ;)
Еволуција је многоструко дужа од једне, две или три генерације.
А проблем је много више у регулативи или непостојању, а још више непридржавању исте.
Узгред, без злобе и пакости, осетљивот стомака коју помињеш много је пре оштећење него проста осетљивост као таква, што веруј ми није добар знак.

(ово би требао бити наставак првог поста, пошто постоји ограничење дужине постова) спречавају знојење-као да вам неко брани нпр мокрење, јер се знојењем не регулише само температура већ се и избацују токсични вишкови из организма) шминка која има и што треба и што не треба...
Или рецимо овако, у основној школи нисмо у разреду имали нити једно дете алергично на полен или са плућном и/или бронхијалном астмом.
Данас је бар 1/3 деце болесна од наведеног, а пошто им родитељи или бабе и дедови то нису имали, нису ни имали од кога да наследе.
Или још један занимљив податак: Најстарији спермограми, с почетка 20. века из Британије, Холандије, САД и Канаде показују да су тадашњи млади људи имали 3(три) пута више сперматозоида спосбних за оплодњу од данашњих генерација истих година.
Таква разлика не може се објаснити никаквим наслеђивањем, како то често званична медицина покушава.
Уосталом код народа који су на изолованим подручјима као Хималаји, Анди, пустињски и полупустињски предели, Сибир и сл, готово ништа од савремених болести се не јавља.
А стрес...
Па он је врло згодно оправдање за све.
Лекар вам исприча пар мантри и да неки лекић за смирење, а ви се тешите да нисте криви јер, Бож' мој, оно ђубре од шефа, па деца, е некада се знао ред, а не ко данас, па градски саобраћај је хаос, а тек та плата...
:think:

...hm...ja zaista ne mislim da su tvoji postovi glupost...cini mi se da si stvarno poznavalac stvari...:)
Samo, nisam saglasna sa nekim delovima, tacnije o njima imam licni stav...i, da, evolucija jeste dugotrajan proces, ali omeksivac, konzervans i ostale stvari postoje jos od rodjenja moje bake i dede, pa mu ga dodje da sam ja treca generacija...jesam li u pravu?

A ni moja deca, za koju se nadam da su zdravi (mislim nemaju neko ostecenje, kao sto si rekao), ne podnose domace mleko...ja bih volela da je suprotno, ali jednostavno, deci je prejako...a i meni...

...hm...ja zaista ne mislim da su tvoji postovi glupost...cini mi se da si stvarno poznavalac stvari...:)
Samo, nisam saglasna sa nekim delovima, tacnije o njima imam licni stav...i, da, evolucija jeste dugotrajan proces, ali omeksivac, konzervans i ostale stvari postoje jos od rodjenja moje bake i dede, pa mu ga dodje da sam ja treca generacija...jesam li u pravu?

A ni moja deca, za koju se nadam da su zdravi (mislim nemaju neko ostecenje, kao sto si rekao), ne podnose domace mleko...ja bih volela da je suprotno, ali jednostavno, deci je prejako...a i meni...
Да ли?
Не ради се о истим хемикалијама, о истом спектру употребљених хемикалија, истим концентрацијама, нити је некада клопа те врсте у исхрани учествовала у тој мери као данас.
Радио сам у Агровојводини у НС, која је била покрајински мезимац(свака република и покрајина је имала повлашћене фирме из области индустрије, трговине, превоза итд) и најчешће сам радио увоз машина за прехрамбену индустрију из Немачке и Аустрије(Немачка ван себе:rotf:).
Немаш појма шта су разноразни Карнекси, Неопланте, 29. Новембри и други користили као сировине и чиме су то обогаћивали.
Технологија је чудо.
А народ је то и онда и сада јео тако да су му све уши кламћале.
И веруј ми нисмо данас килави оволико колико смо без разлога.

...ne znam, mogli bismo raspravljati o ovome do sutra...ali sta je resenje, da se vratimo u kameno doba, da odbacimo sve napredne tehnologije, obucemo gunj, uzmemo toljagu (muskarci, samo :D) i zivimo u pecini...koliki je bio njihov zivotni vek- tridesetak godina?
Mislim da se treba izvrsiti pravilna selekcija savremenih resenja, pa prema tome zivot uciniti i lepsim i laksim, a nadasve zdravijim...

...ne znam, mogli bismo raspravljati o ovome do sutra...ali sta je resenje, da se vratimo u kameno doba, da odbacimo sve napredne tehnologije, obucemo gunj, uzmemo toljagu (muskarci, samo :D) i zivimo u pecini...koliki je bio njihov zivotni vek- tridesetak godina?
Mislim da se treba izvrsiti pravilna selekcija savremenih resenja, pa prema tome zivot uciniti i lepsim i laksim, a nadasve zdravijim...

Ja se slazem da je savremen nacin ishrane umnogome doprineo ovome o cemu pricate. Al ajde meni neka neko objasni sta ja da radim? Zivim u gradu i nemam rodbinu po selu i nabavljam sve prehrambene namirnice na pijaci ili u supermarketu, kako da se zdravo hranim?

Slažem se da je naš stres neznatan u poređenju sa onima koji su preživeli rat ili holokaust, ali mi smo 20 godina pod stresom, živimo u neizvesnosti. To mu dođe kao tihi ubica, polako, ali sigurno podležemo...
Osim toga, bacali su na nas svakakve hemikalije, ne bih ja baš rekla da je sve izgovor.

Ali je činjenica da jedemo previše konzervansa i najviše hemikalija unosimo na usta.:(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back