СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
драге моје имам једно питање: како натерати бебу од 6 месеци да пије воде? и колико би воде отприлике требало да пије у том узрасту? почели смо са немлечном храном, и све супер прихвата, само неће воду!
љубимо другаре да што пре оздраве...

драге моје имам једно питање: како натерати бебу од 6 месеци да пије воде? и колико би воде отприлике требало да пије у том узрасту? почели смо са немлечном храном, и све супер прихвата, само неће воду!
ma verovatno se napila mleka ili soka, pa sad neće vodu...izgleda da nije žedna

Dobro jutro :cao:

Samo da prijavim da smo i mi krenuli sa drugom turom antibiotika ove jeseni :( Doduše, Niki nije nikada tako jako začepljen i zaslinavljen da ne može da diše i spava i nikada nije povraćao šlajm - kod njega je uvek, al baš uvek isto - ništa uši, ništa pluća, ništa bronhitis... samo svako malo slinci koji se slivaju i izazivaju upalu grla i kašalj kad legne .... i do sada je antibiotik uvek pomoagao u roku od dan-dva i sve bude ko rukom odneto... samo mi je žao što mora toliko da ih pije....

Suzo, nemoj da teraš bebu da pije vodu - tvoje je samo da joj nudiš, a ona zna kad je žedna... ni Niki nije pio uopšte dok nije počeo malo ozbiljnije količine hrane da klopa. Ne znam jel je dojiš i jel koristi flašicu - mi smo imali malo i problem što, blesan mali, nije umeo da pije iz nikakvih cucli i no spill bočica, nego samo iz čašice sa tvrdim kljunom, bez ikakve tehnologije protiv prosipanja ili iz one rose ili akva vive sa pipom na vrhu... tako da, ako ne pije ništa osim što sisa, možeš eventualno probati da menjaš bočice iz kojih joj nudiš vodu, pa možda neku prihvati.

Mici, brzo nam ozdravi i piši redovno kako vam je kod logopeda, pa da se Niki i Gabriel ispričaju ko svet kad se vidimo na kafici :)

Dobro jutro...

Wenerice, kako je bilo? Sestra?:zper:

Eli, i Nadja tesko podnosi "razboljevanja", najgore je sto njoj odmah izaziva upalu usiju, pa su antibiotici neminovni...sta znam, nisam bas za njih, ali kad se mora, mora se...imam jako poverenja u nasu dr, tako da ne sumnjam u opravdanost propisivanja pomenutih...pokusaj da mu ujutro mazes hloramfenikol mast u nosic, zbog tih zelenih gustih slina...znaci malo masti stavis na stapic za usi i onda gurnes u nos, pa kad izvadis stapic pritiskanjem razmazes...A sto se tice odlaska u vrtic...Andrija evo, ne ide desetak dana u vrtic i vec smo zdravi, bez slinjenja, kasljanja i ostalog...zato cemo novembar odmoriti organizam kuci, a i Nadja mi u novembru treba primiti pentaksim, pa onda dobro i dodje...:confused:

Bas mi je zao sto su nam decica bolesna...:sad2:

Sto se tice ishrane i vitamina- ja se stvarno trudim da se zdravo hrani, pojede dnevno tri- cetiri vrste voca. E sad kakvog je kvaliteta to voce, nemam pojma ali ja nemam izbora, nabavljam ga na pijaci i supermarketima. Kad god sam u prilici narucujem meso i jaja sa sela. Pio je i onaj sirup immuno jer sam ocekivala picvajz od polaska u vrtic, ali ovo se bas nesto oteglo. Cinilo mi se da mu je juce popodne bilo malo bolje al evo nocas je opet gadno kasljao, vrteo se i ja sam bila budna od 2 do 4. I ajd sad sljakaj...

Vise to nema veze sa ishranom, niti sa drzanjem dece pod staklenim zvonom...moji su jeli (a i sad jedu :) ) sa poda, druzili se sa decom, jedu zdravo, trudim se da unose dovoljno vitamina, jedu slaninu, cvarke i ostalo, ne cemu smo mi odrastali...Andrija nije bio bolesljivo dete, u skoro 4 godine, do vrtica je bio bolestan svega dva puta i to upalom usiju...ne mogu da verujem sta se sad desava...isto, shvatam da mora da prodje adaptivni period u grupi, ali ovo je zaista previse...

I moji su takvi od kad su krenuli u vrtic, a uspela sam ad ih postedim antibiotika jer sam svasta nesto radila:fizioloski rastvor i vađenje slinaca konstantno, caj od crnog luka, zalfija za grgoljenje, propolis sa medom, planinski čajevi non-stop, čaj od bosiljka pored kreveta dok spavaju. Međutim, sad mi je malđa dobila upalu uha i mora antibiotik.
Mene samo nešto interesuje, može li mi ko od vas odgovoriti: da li ste detetu stavljali ikad čuvarkuću u uho i da li ste čuli da to neko radi? Pitala sam dr i rekla mi je da ona to ne može da mi da kao terapiju(logično), ali da je ona i svojoj deci stavljala. Imam je pored vrata od kuće i znam da se vekovima koristi kao "preki lek", ali opet, šta znam, ne bih da pogrešim...
A za kašalj čuh još nešto:5 bonbona odžačar(obične) se skuva u malo vode, kad se skuvaju da ostane 1dl. I onda dati detetu po malo da popije tokom dana. Kažu pomaže...

Nemoguće ih je naterati. Ng nije pila vode do svojih 11 meseci, ni soka, ništa tečno. A nije ni mleko pila, ukupno 1 dl i to sa čokolinom ili rižolinom. I supu je htela samo ako je nadrobljen hleb u njoj. Počeće samo dete kad bude žedno, sad par puta na dan popije po pola dl, a ima 16 meseci.

dobar dan!!! jel me se secate ? :P priznajem, bezobrazna sam i lenja sam i svasta nesto, ali vas nisam zaboravila....
vidim da je vecina bolesljiva, vladaju virusi i ovde kod nas, ali hvala bogu, nas jos nije zadesilo, dva dana curio nosic vodenasto i to je sve....
ja sam dobro, deveti sam mesec, dobila sam 10kg do sad... malo me boli kicma, prepone, ponekad donji deo stomaka, ali izguracu...
moje devojke su super, sanja razvezala, samo brblja, stasa je kopira i sve ponavlja... tako mi brzo rastu...
mi smo celo leto imali neke goste, nismo isli na more, pa smo bili na bazenima skoro svakog dana...
sad je kod nas stric mog muza, vec sam pisala o njemu, to je moja desna ruka i nasa najbolja dadilja na svetu...
puno mi pomaze oko dece... i tako, sve u svemu, svi smo ok, nestrpljivi smo da nam stigne beba...
ljubimo vas sve puno i brzo nam ozdravite....

e ovoprvi put čujem moraću da probam :ok: a čini mi se ok,
ja sam uvek za prirodne lekove

ispere se u 9 voda,sipa se u soljicu mast i stavi se voda i mesas mesas ,pa prosepes tu vodu i tako 9 put ;).i na kraju dodje bela mast.
i posle stapicem malo se stavi u nos.
i ne greje se pogresila sam.

a inace kad pominjete negro bombone,nama je majka kuvala sa mlekom,ili stavimo u caj jednu bombonu.
i pili smo zagorelo mleko to ima bas lep ukus kao karamela.

Mene samo živo interesuje kako naterate decu da popiju sve te zdrave napitke?
Moji neće ni običan čaj, a kamoli nešto od tih trava.:(
Luka je kao beba tukao po čajevima, sad neće nikako. Nateram ga da uzme dva-tri gutljaja za ceo dan. Ja imam problem i sa lekovima, ali to je jedna kašikica pa malom dajem na špric, a sa Lukom se ubeđujem i moram da mu pretim da bi popio.
:(

само да се похвалимо - провалили смо јој фазон, упалила она шоља са кљуном :) (ана је пила из флашице, а ова изгледа не зна дотичну да користи, а ова шоља упалила, јејеје!)
не стигох све да ишчитам, спремамо ани рођендан, па немам времена ни да седнем... поздрављам вас све, па се куцкамо кад прође ова гужва...

Mene samo živo interesuje kako naterate decu da popiju sve te zdrave napitke?.

moji su ponekad pili na prevaru, nekad im se sviđao čaj
само да се похвалимо - провалили смо јој фазон, упалила она шоља са кљуном :) (ана је пила из флашице, а ова изгледа не зна дотичну да користи, а ова шоља упалила, јејеје!)
не стигох све да ишчитам, спремамо ани рођендан, па немам времена ни да седнем... поздрављам вас све, па се куцкамо кад прође ова гужва...

srećan ani rođendan

Mene samo živo interesuje kako naterate decu da popiju sve te zdrave napitke?
Moji neće ni običan čaj, a kamoli nešto od tih trava.:(
Luka je kao beba tukao po čajevima, sad neće nikako. Nateram ga da uzme dva-tri gutljaja za ceo dan. Ja imam problem i sa lekovima, ali to je jedna kašikica pa malom dajem na špric, a sa Lukom se ubeđujem i moram da mu pretim da bi popio.

Moje dete hoce caj, voli nanu ali bez icega, tako da kad ubacim med npr. nece. Cedjenu pomorandzu pije onako na prepad kad ga navatam, na slamcicu pa kao tocimo gorivo za npr. vatrogasce da imaju snage da gase pozar pa nekako popije. A ostalo kako kad, uglavnom ucena, ako neces ovo onda ne moze ono, pa pristane. Najteze je sipati mu fizioloski u nos, ili vec neke kapi, oko toga je borba najveca.
Inace cini se da mu je od antibiotika bolje. Kaslje i dalje ali su se napadi kaslja proredili, nocas sam se kao i naspavala :worth:.

...dobar dan...

Dobro je Phe, ide na bolje...

Wenerice, drago mi je da si se lepo provela...:D

Moji nece caj...Nadja nece ni vodu, pa joj zato sokove rezredjujem do bola...sok, naravno hoce, gospodjica...:) Ona, doduse, popije caj, onako, kad joj podvalim u flasici za sok, ali mora biti malo poseceren...
Andrija za caj nece ni da cuje, muka ziva...histerija ako ga teram da pije, pa sam i odustala...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back