Svaki treci brak u Srbiji završi se razvodoim

Brakovi koji traju dugo?

Pogledajte prilog 1590675

Najcesce zena nema para da se razvede i nema od cega da zivi ako muz ode.
Takodje ima strah od vucaranja dece po socijalnim centrima da se dokaze da je bolje ziveti kod nje,jos ako nema para da pripadnu ocu a ona ne bi imala od cega da zivi.Takodje,ako je muz nasilan u bilo kom postojecem obliku nema ko.da je.zastiti.niti gde da se skloni.
Isto moze da vazi i za muza nego najcesce vazi za zenu (pisemo o braku jel') u realnom zivotu.
Tu su i oni sa prikrivenim poremecajima funkcionisanja (da li njihovim da li ukucana al' se podrzavaju) koji se vide jedino privatno jer su za javnost divni a iz takvog okruzenja je ekstremno tesko otici a jos ako se imaju deca krug uzasnog braka se nastavlja.
To mogu da budu psihopate,sadisti,prikriveni narcisi,pasivni agresivci (oba pola,roda,broja,bespolni,visepolni kako.god)a sve to u formi nasilja u cetiri oka,nista javno i okretanje svega sto bi osoba koja zeli da ode rekla,uradila protiv te osobe kao psiholoski stalni napad.
Poznavao sam mnogo parova koji su bili zajedno do smrti,jednoga,a i poznajem i danas mnogo parova koji su u braku preko 30 godina.

Dužina braka u proseku traje oko 13 godina
Danas sam cula ove podatke na vestima
Šta mislite ?
Da li institucija braka u Srbiji gubi na znacaju ?
Nema više socijalne stigmatizacije, nema uglavnom ni ekonomske zavisnosti kakva je postojala pre par decenija, zakonski su prava i obaveze regulisane i bez mnogo sive zone, ljudi su samosvesniji...
Svi uslovi za lakšu odluku su tu ako dođe do toga.
I dalje mislim da brak i ljubav treba negovati i uložiti malo truda da se održe veze koje mogu i naročito porodice,što nisam siguran da se radi uvek.
Ali ako ne ide, otvoren je put i to tako i treba da bude. Institucija ima značaj kakav treba da ima. Brak je lični izbor, ne društvena obaveza.

Back