Suvoparni zivot domacice

Meni iz ove perspektive ocajne domacice..kuca, beba i muz....tvoj zivot izgled aidilicno....a iskreno da ti kazem izgledao mi je idilicno i kad sam tako zivela....
Isla sam na posao i na jezik i na sport i sredjivala kucu i sebe....i vidjala se sa momkom i sa prijateljima..izlaizla u grad...hm...nije mi bilo tesko....

Sad posto je tu beba...ne mrdam iz kuce, osim do DZ, ili da prosteam sa bebom....to je zivot ocajne domacice...;)

Kad smo i mm i ja radili kućni poslovi su deljeni podjednako, i kuvanje i ribanje kuće, potpuno pola pola.Peglala sam jednom nedeljno kad se nakupi i kad mi mm dozvoli :mrgreen: To je po njemu gubljenje vremena.Tako da smo imali slobodnog vremena.
Sada on radi, ja ne tako da ja sredjujem po kući ali po malo svaki dan jer nam dolazi žena koja sprema svake nedelje.Tako da je moje da malo pospremim, veš i sudje-dok ne dodje mašina za sudje ovih dana ;) i ručak.S tim što nedeljom ručamo kod mojih, subotom i još jedan dan u nedelji kod njegovih, tako da mi ostaje pola možda 3 puta da nešto skuvam u toku nedelje jer nekad i nešto naručimo ili odemo na ručak.
Kad dodje beba onda ćemo videti, naravno ono što mama mora-mora ali ostatak ćemo se naravno podeliti kao i dosad :)
Što se tiče tih nekih aktivnosti, trenutno ne upražnjavam ništa osim kratke šetnje zbog trudnoće, inače sam išla na italijanski i trenirala ... uvek nešto :) I jedva čekam da se porodim pa da nastavim da treniram-šta god!
Mislim ok al meni se uopste ne dopada pa sam pomen podjednako..iz kog razloga..sto mi se cini da to pominju samo novopeceni mladji partneri i da to potenciraju..sad iz kog razloga dal im je tesko ili ih mrzi..ili su razmazeni..ili su nadrk pa kao necu nikog sluzim..ok pricamo mi ovde raznih godista ali sam siguran da ovakva podela nije po unutrasnjosti i kod osoba od nekih 45-50god..ako sam 100% sposoban da se sam snalazim..nikako mi nece tesko pasti da se podelim na osobu s kojom sam bez pomena i potraznje jednakosti..ako pak nisam onda ce mi sve smetati sto radim za nju

Ja mogu da kažem da mi se čini da sam rođena da budem domaćica.:D Nekada mi se nije činilo tako, ali prvo sticajem okolnosti, a sada kako prolaze godine, ne bih poželela da budem ništa drugo.

I volim da mi je kuća sređena, volim da ugađam svojoj porodici, i uopšte ne osećam da mi je nešto uskraćeno. Moja sitna zadovoljstva su frizer, kozmetičar, folklor koji aktivno igram 25 godina, i kada nemam prevelike zahteve, ne mogu ni da kažem da bih nešto želela, a nemam vremena.

Da se ima malo više para od bavljenja poljoprivredom, smatrala bih da živim bolje od engleske kraljice. :zcepanje:

Ja mogu da kažem da mi se čini da sam rođena da budem domaćica.:D Nekada mi se nije činilo tako, ali prvo sticajem okolnosti, a sada kako prolaze godine, ne bih poželela da budem ništa drugo.

I volim da mi je kuća sređena, volim da ugađam svojoj porodici, i uopšte ne osećam da mi je nešto uskraćeno. Moja sitna zadovoljstva su frizer, kozmetičar, folklor koji aktivno igram 25 godina, i kada nemam prevelike zahteve, ne mogu ni da kažem da bih nešto želela, a nemam vremena.

Da se ima malo više para od bavljenja poljoprivredom, smatrala bih da živim bolje od engleske kraljice. :zcepanje:
Divim ti se....bas,bas,bas..ti i jos par ljudi odgovorili ste mi na pitanje,sta i kako..hvala.

Osnovna razlika izmedju srecne i nesrecne domacice je u tome da li ces svoj zivot organizovati kako tebi odgovara, ili kako drugi misle i tvrde da treba.
Uvek tu postoji opcija "moranja", kad je bas malo dete u pitanju, ali i to se da srediti a i ne traje dugo.

A o tome sta je dobra a sta losa domacica nemam nikakvu nameru da komentarisem :mrgreen:

a sto jednostavno ne batalis sve to. nemoj da kuvas svaki dan, kuvaj na deset dana ili dve nedelje. nemas malo dete pa da moras svaki dan, sredi kucu kada stignes. nemoj da peglas. kada masina opere lepo protresi stvarcice, pa tek onda kaci da se suse. peglaj bas ako nesto mora da se pegla. jednostavno batali. pitaces se jednom na sta si se trosila.

a sto jednostavno ne batalis sve to. nemoj da kuvas svaki dan, kuvaj na deset dana ili dve nedelje. nemas malo dete pa da moras svaki dan, sredi kucu kada stignes. nemoj da peglas. kada masina opere lepo protresi stvarcice, pa tek onda kaci da se suse. peglaj bas ako nesto mora da se pegla. jednostavno batali. pitaces se jednom na sta si se trosila.

A sta ako se zapita gde joj bila pamet kad je trebala uciti i steci radne navike..pa kad dodje beba da se ne vata za glavu?

A sta ako se zapita gde joj bila pamet kad je trebala uciti i steci radne navike..pa kad dodje beba da se ne vata za glavu?

a zasto bi unapred sebe mrcvarila? njen zivot je njena stvar, ali sve dok ne stigne beba, ne bi trebalo ic da se opterecuje kucom, vec da se posveti sebi i svom zadovoljstvu i da gleda da uglavnom radi ono sto voli, a ne sto mora. dovoljno ce biti posvecene kuci (pranju, peglanju, kuvanju, spremanju), kada u kuci bude malo dete.

evo ja se bas to pitam...:aha:

pamet mi je bila u kaficima, knjigama, poslu, momku, filmovima, koncertima, prijateljima.....hm....putovanjima...da l' sam nesto jos propustila?

i sad imam puno prijatelja i procitanih knjiga za sobom...a opeglanih carsafa tezi nuli...;)

a zasto bi unapred sebe mrcvarila? njen zivot je njena stvar, ali sve dok ne stigne beba, ne bi trebalo ic da se opterecuje kucom, vec da se posveti sebi i svom zadovoljstvu i da gleda da uglavnom radi ono sto voli, a ne sto mora. dovoljno ce biti posvecene kuci (pranju, peglanju, kuvanju, spremanju), kada u kuci bude malo dete.

Pa rekoh nije poenta da bude za dete spremna vec za sebe..ako joj je sad tesko zasto mislis da ce joj tad lakse pasti?to pricam sto je i meni ko klincu bila vojska teska a sad bih isho ponovo koliko mi je dobro donela a tek sam mnogo godina kasnije shvatio

Pa rekoh nije poenta da bude za dete spremna vec za sebe..ako joj je sad tesko zasto mislis da ce joj tad lakse pasti?to pricam sto je i meni ko klincu bila vojska teska a sad bih isho ponovo koliko mi je dobro donela a tek sam mnogo godina kasnije shvatio

nece joj kucni poslovi lakse pasti, tj. sumnjam da ce joj lakse pasti, ali zasto bi sebe mucila pre nego sto joj kucni poslovi stvarno postanu obaveza? ti si u vojsci bio godinu dana, kucni poslovi ne traju godinu dana, oni se rade ceo zivot. zasto ih raditi istim intenzitetom onda kada to nije nuzno? najbolje je onda devojcicama odmah uvaliti varjacu i kuvar, jos pre nego sto prohodaju.:lol: radne navike se inace sticu i na druge nacine.
neka se zena opusti, nece prasina nigde da pobegne.

nece joj kucni poslovi lakse pasti, tj. sumnjam da ce joj lakse pasti, ali zasto bi sebe mucila pre nego sto joj kucni poslovi stvarno postanu obaveza? ti si u vojsci bio godinu dana, kucni poslovi ne traju godinu dana, oni se rade ceo zivot. zasto ih raditi istim intenzitetom onda kada to nije nuzno? najbolje je onda devojcicama odmah uvaliti varjacu i kuvar, jos pre nego sto prohodaju.:lol: radne navike se inace sticu i na druge nacine.
neka se zena opusti, nece prasina nigde da pobegne.

Ali ja sam za godinu dana vojske izgradio svoju licnost o tome pricam..jeste za nekog mucenje tad ali na duze staze skola zivota..isto tako nece uciti kuvati sa 30..nego opusteno sa 15..ne postoji drugi nacin osim da te nesto na vreme zanima a ne po moranju kad te pregazio voz..mislim jasno ti je da ljudi slabo izlaze po klubovima sa 40:lol:e sad ono sto sam naucio sa 17 necu sigurno izbegavati da radim i napravim od sebe retarda..nego cu se usavrsavati i nadogradjivati..malo bi mi bilo bzvz da nemam pojma raditi nesto sa 30 ili da upoznam devojku sa pedigreom nocnog zivota a ne zna da skuva pasulj:lol:

ALI NE MUCE ME KUCNIIII POOOOOOOOSLOOOOOOOOVIIIIIIIII....niti mi je TESKO da ih obavljam,samo mi je bezveze da mi se zivot SVEDE SAMO NA TO
volim i da kuvam,i uzivam da mi sve bude kako treba u kuci,ali kad se sve svede,obrni okreni na posao i kucu,i da ne mogu da izadjem sa komsinicom u grad jer moram da uradim nesto,ili sam prosto premorena...

Poslednja izmena:
ALI NE MUCE ME KUCNIIII POOOOOOOOSLOOOOOOOOVIIIIIIIII....niti mi je TESKO da ih obavljam,samo mi je bezveze da mi se zivot SVEDE SAMO NA TO

pa nemoj da ti se svede samo na to...
znam da je tesko naci posao, ali mislim da ti je to jedino resenje ako neces da budes samo domacica...
mozes ti i da citas i da imas hobi, ali sasvim je drugo kad nesto moras, kad imas obavezu i odgovornost...

Ali ja sam za godinu dana vojske izgradio svoju licnost o tome pricam..jeste za nekog mucenje tad ali na duze staze skola zivota..isto tako nece uciti kuvati sa 30..nego opusteno sa 15..ne postoji drugi nacin osim da te nesto na vreme zanima a ne po moranju kad te pregazio voz..mislim jasno ti je da ljudi slabo izlaze po klubovima sa 40:lol:e sad ono sto sam naucio sa 17 necu sigurno izbegavati da radim i napravim od sebe retarda..nego cu se usavrsavati i nadogradjivati..malo bi mi bilo bzvz da nemam pojma raditi nesto sa 30 ili da upoznam devojku sa pedigreom nocnog zivota a ne zna da skuva pasulj:lol:

Kolko godina si ti imao kad si naucio da kuvas pasulj? Mislis da svako to mora da zna kao petnaestogodisanjk :think: ?

ako ona ne zna, ti znas da skuvas pasulj, i resen problem. :lol: mozda kuva lepe sarme. a mozda ume i lepo da zaprzi corbu. :lol:

ljubic bejbic:
volim i da kuvam,i uzivam da mi sve bude kako treba u kuci,ali kad se sve svede,obrni okreni na posao i kucu,i da ne mogu da izadjem sa komsinicom u grad jer moram da uradim nesto,ili sam prosto premorena...

o tome ja pisem, batali kucne poslove i izadji, nece kucni poslovi nikuda da ti odu, cekace te uvek, ceo zivot. ne moras da uradis odmah i sad. a izlasci se menjaju, ne izlazis na ista mesta i ne ponasas se isto sa 15, 20, 30, 40..... godina.

Kuvam,perem,brisem pod (poznatom metodom:mrgreen:) idem u kupovinu,donosim,prinosim,vaspitavam,uvijam se kad napravim veliki racun na kartici,peglam i sto se ne pegla,radim domace zadatke,idem na roditeljske,vozim rolere,idem kod pedikira,manikira,frizera,trepcem kad mi pauk odnese auto,mazim ih i pazim,kuvam supice i pravim dva rucka kad neko hoce ovo a drugi ono,treniram i citam,ugadjam i budem i "svetica i qrva sve po potrebi";)
Ne stedim se.Pa kad se jednom negde supam i stanem-Boze moj.
Uzivam u svemu.Uzivam sto sam zena.Koristim to tako reci.;)
isto
osim
pod ne brišem na kolenima već džogerom (iako je na kolenima bolje)
ne pravim velike račune na karticama (svejedno moja ili njegova, oboje imamo ovlašćenja po oba računa)
pauk mi ne odnosi kola jer predhodno istrepćem kod policajca da uopšte ne zove pauk
ne vozim rolere
brinem i o dva psa
osim posla povremeno radim i privatno
smatram da kuća jeste na meni, ali i kafana, izlasci uveče, preko dana i sl - tu se nijednog trenutka ne smatram obaveznom da sedim kući, kao ja sam majka roditeljka, žena, nije moje da bančim po kafanama....
e vala jeste
kad mogu sve mogu i to

stiže se, sve
istina nekad mi se čini da je dan kratak, ali zato ima i onih dana kad mi se čini da se nisam pretrgla od posla....

Meni iz ove perspektive ocajne domacice..kuca, beba i muz....tvoj zivot izgled aidilicno....a iskreno da ti kazem izgledao mi je idilicno i kad sam tako zivela....
Isla sam na posao i na jezik i na sport i sredjivala kucu i sebe....i vidjala se sa momkom i sa prijateljima..izlaizla u grad...hm...nije mi bilo tesko....

Sad posto je tu beba...ne mrdam iz kuce, osim do DZ, ili da prosteam sa bebom....to je zivot ocajne domacice...;)

tebe potpuno razumem
i jesi u pravu
i ja sam se prvih godinu dana po reođenju dece osećala zarobljeno
posle ide lakše...
kad sam ponovo počela da radim jeste obaveza bilo mooogo više, ali sam se ja osećala ispunjenijom
sve će to proći i doći na svoje....

cekja ljubic imas li neki krug prijatelja, ljudi, mimo kuce i posla da malo izadjes u grad, na kave, kino..bilo sta..
po ovim postovima shvatih da nisi ni udana niti da imas klince, opet imas posao..

cudi me sto se tako zarobljeno osjecas.

Back