Suvoparni zivot domacice

Nije, nego si folirant neviđeni :lol:
"Pomešam pirinač sa piletinom koju pržnem par minuta na maslinovom ulju"...:zcepanje:

Nego nisi znao da maslinovo ulje otpušta toksine na visokim temperaturama i da se zato ne preporučuje za prženje? Crni džordži, čega si se nagutao uz živo meso i pirinač :sad2:

E mentolu nisam nigde rekao da se ista przi na maslinovom..a kap 2 iako se ne preporucuje PAMETNA ja cu staviti preko piletine..nemoj ti da me ucis samo ko da se hranis zmijskim jezicima:lol:

Ne znam Medo, ja spremam klasican pilav u rerni, gde provo treba da skuvas piletinu, ostavis pirinac da stoji pola sata u vodi, pa ga preperes vise puta i ocedis, na obicnom ulju przim luk i malo sargarepe, pa ubacim pirinac na tihoj vatri, pa malo zacina i aleve paprike, pa sve s malo vode dinstam, pa posle ubacujem ocedjeno meso, pa opet se doda voda u tacnoj meri, pa opet malo zacina, pa probam corbicu, pa tek onda se pece u rerni na tacno odredjenoj temperaturi
i to sve traje (do pecenja) oko pola sata
tako da ne znam na sta bi taj pilav 'a la dzordzi' uopste licio, sve i uz obicno ulje

Ne znam Medo, ja spremam klasican pilav u rerni, gde provo treba da skuvas piletinu, ostavis pirinac da stoji pola sata u vodi, pa ga preperes vise puta i ocedis, na obicnom ulju przim luk i malo sargarepe, pa ubacim pirinac na tihoj vatri, pa malo zacina i aleve paprike, pa sve s malo vode dinstam, pa posle ubacujem ocedjeno meso, pa opet se doda voda u tacnoj meri, pa opet malo zacina, pa probam corbicu, pa tek onda se pece u rerni na tacno odredjenoj temperaturi
i to sve traje (do pecenja) oko pola sata
tako da ne znam na sta bi taj pilav 'a la dzordzi' uopste licio, sve i uz obicno ulje

Licio bi na zdravu hranu..nedinstanu na luku gde svaka namirnica posle 15 min obrade gubi sve kvalitete..toliko moje vrle domacice:ok::lol:

jedino mi nije jasno na sta ti lici pirinac, jel ti on nabubri, jer postane mek ili ti bude onako tvrd
ne znam, majke mi, ne pravim tako, pa se cudim
Postavljo sam na sta kuvam danas neki divlji koji mi je preukusan sam po sebi da bi dodavao luk..sargarepu i ostalo
Daaaaaj...bez luka nista, brale moj. :cool:

Brate ja pojedem luk ovako jer mu je to i namena da iskoristis kvalitet zarad zdravlja manje vise ukusa

E mentolu nisam nigde rekao da se ista przi na maslinovom..a kap 2 iako se ne preporucuje PAMETNA ja cu staviti preko piletine..nemoj ti da me ucis samo ko da se hranis zmijskim jezicima:lol:
btw za pilav isto treba malo vremena jer ga ne zapecem u rerni nego pomesam sa piletinom koju prznem par min i to sa sve zacinima na maslinovom ne traje vise od pola sata.
Dokaži, pripremi, uslikaj, daj recept i fotku na odgovarajućoj temi, pa vređaj sa pokrićem, ovako si dilea :lol:
Ako ne manjkaš od onih toksina :mrgreen:

A kako spremaš zmijske jezike? :D

A bre zeeeeeeeeneeeeeeee..evo nesto bas razmisljam,dosadno je bre biti domacica.Tacnije,nije dosadno nego nezahvalno,nezahvalno je danas biti zena.Kuca,posao,i tek poneki izlazak..kad vreme i obaveze dozvole.Sve sto se dogadja izgleda otprilike ovako-dodjem sa posla,e sad kucne obaveze/te skuvaj rucak,spremi po kuci,ves opeglaj,operi sudje..o vecim radovima ne razmisljam osim vikendom kada ih i obavljam:),i na kraju ufffff..strmoglavim se u fotelju ili krevet eventualno se zalepim za komp i to je to..A nije meni samo tako,vec imam utisak da je mnogim zenama tako..ne zalim se,volim da kuvam i spremam kucu,ali nekako necu da vodim suvoparni zivot domacicki,necu da mi u glavi budu veliki kuvar,lista za nabavku i gomila vesa za peglanje.Osim neke dobre knjige koju s vremena na vreme procitam,nazalost nemam nikakvu ideju kako da obogatim svoj zivot a da to ne iziskuje vreme koje nemam..pitam se sta ce biti kada dodju deca...:eek: da li cu tek tada da se izgubim ili..ajde da cujem vas..koliko se dajete kuci,poslu,a koliko sebe cuvate od toga..

uh gde nabasah na ovu temu bas sad kad imam jednu gomiletinu vesa velicine avalskog tornja...
elem, radim i imam dvoje dece a najvise sebe dajem bas tome - poslu i deci. srecom imam neodredjeno radno vreme tako da ujitru jako lepo mogu da se organizujem. ako ne stignem da skuvam nije smak sveta - kupim narucim. vikendom radim generalku u kuci i tokom nedelje malo odrzavam cistocu. do skoro sam imala zenu koja mi je pomagala u svemu tome ali je dobila sut kartu posto mi je upropastila gomilu vesa po milioniti put...
nekad mi se desi da imam tone obaveza u kuci, a ja pobegnem sa decom u bioskop. ne robujem nicemu pa tako ni sopstvenom domu ;)

Dokaži, pripremi, uslikaj, daj recept i fotku na odgovarajućoj temi, pa vređaj sa pokrićem, ovako si dilea :lol:
Ako ne manjkaš od onih toksina :mrgreen:

A kako spremaš zmijske jezike? :D

Kome bre?tebi da dokazujem?ocu..svaki post vam je ono kao cula od komsinice i procitala na forumu pa kao znam nesto..apropo onih odgovora na temu kojih nema..nego se meni nakacite antiprotivno:lol:

Sa ovim "ti" nisam mislio na tebe licno.

Pa slab ti je taj kont "ako on ne zeli, neko mora - znaci ja cu". E bas to je greska o kojoj ja pricam. I bas s´tim razmisljanjem nikada te zene nece ni promeniti nista. Nemoj mu skuvati da jede, nemoj mu titrati (meni najgora scena kad moj tast kaze tasti "Sipaj mi", a ima i ruke i noge, nije invalid nepokretan, pop*zdim totalno svaki put kada to vidim), ne opeglaj mu, ne skloni za njim....pa ces videti da li zeli ili ne zeli da skloni, da opere tanjir za sobom (kada vise ne bude cistih da ih uzme elegantno), da skloni svoje prljave stvari sa poda... :rtfm:

Sta ce biti ako i ti ne uradis? Hoce te istuci mozda? Sta ti moze? Ne razumem. :roll:

Moj stav ne da je umeren, nego je u poredjenju sa stavom prosecnog muskarca avangarda, radikalno nesto.
:super: E svaka ti zlatna!Da mi nije ovog mog oženila bih te bez razmišljanja!:mrgreen:
Suma sumarum s mužem ko i s detetom i eto ti ravnopravne podele poslova Džordže ovo ćeš ti biti jednog dana samo čekaj :mrgreen:

Uglavnom je to osnovna greška žena, mrzi je da se smara s njim i ubedjivanjem, raspravom pa onda uzme pa odradi sama...i to kad krene to je to nažalost.Opet ima i ona ženska boles- to niko ne može da odradi bolje od mene...šta god da je u pitanju, a muškarci su prosto takvi, boli ih uvo- dobro ako možeš uradi...Ja sam muško u suštini :whistling:

eb.i ga Dzordzi, sad si sve upropastio
pa treba da je razmazis i treba valjda neka jednakos majku mu :(
Pa ne moz jednakost da ja radim sve a ona neiskusna kao nece da se prevaspitava..za domacicu ima se uci ceo zivot:aha:
Evo šta mi moj muž kupio za rodjendan
Skrivena poruka možda? :think: :mrgreen:
:worth:eto vidis to je ljubav a ne neki parfemi i putovanja:super:

Back