Susret sa Bogom?

Ako je krstarici dovoljno na pdf religija da pišu samo ona i Zoran štros.
Ovi sa dugim postovanjem (moralisti i ispravni) razjuriiše i ovo malo naroda što bi napisali nešto

A vidiš, to nije slučajno.
Svesno se to čini. Svesno s čije strane? Ne s njihove, i ne od pdf. Svesno od strane duhova zlobe. Demoni znaju nešto što mnogima ovde promiče. Njihova najjača disciplina je lukavstvo. Lukavo, vrlo prepredeno, oni se koriste metodom "pokrivenog vremena" (ili zauzetog vremena). Ta metoda se temelji na prostoj matematici: ako si zauzet s jednom disciplinom, istovremeno se ne možeš baviti drugom disciplinom. Tj. ako se zanimaš sa jeretičkim verovanjima, ne možeš se posvetiti istinitoj veri. Zato što si trenutno zauzet. Oni (demoni jeresi) su ovoga itekako svesni i to koriste.
Zato...
u njihovim raspravama ne treba učestvovati.
Nije uzalud Crkva, znajući sve ovo, na osnovu 20-vekovnog iskustva, napisala kao Crkvenu zapovest: "jeretičke knjige ne čitati". I šire: s njima ne diskutovati o veri. Primer osim ovo dvoje su i ostali koji se naširoko i nadugačko raspravljaju sa naivnima. Nije krajnji njihov cilj (odn. cilj demona zlobe koji ih nadahnjuju) da nas ubede u svoje jeresi, već da nam poklope vreme. Da se s njima dopisujemo i raspravljamo, bez obzira na ishod: već samo to je za njih OGROMNO postignuće. Postigli su cilj. Cilj je da smo za to vreme bili nedostupni za pravi cilj: pravilno slaviti i ljubiti Boga, i ljubiti bližnjeg.
*
Povrh toga, povrh udaljavanja od Istine, neretko se postiže i drugi perfidni cilj: neka nam je um i duša samo malo neopreznija i eto gordoumlja kako nas preplavljuje. A gordoumlje je najgora bolest duše koja postoji.
Hristos Vaskrse Braćo,
ne dajte se prevariti.

Sve je to u tvom svedocenju moglo a i verovatno je bilo slucajno.
Kad bi to tako islo kao sto ti pricas svi bolesni bi isli u crkvu a ne u bolnice u kojima na zalost nema mesta za sve.
Aj mucni glavom prijatelju

Sve je to u tvom svedocenju moglo a i verovatno je bilo slucajno.
Kad bi to tako islo kao sto ti pricas svi bolesni bi isli u crkvu a ne u bolnice u kojima na zalost nema mesta za sve.
Aj mucni glavom prijatelju
Ma kakvo mućkanje glavom, kako ne shvataš njegovu misiju ovde na pdf-u.
Crkva živi od čuda (množina), a kao i svaki proizvod i tom njihovom je potrebna reklama, promocija.
Čuda privlače ljude koji su u bezizlaznoj situaciji, očajnike praktično.
A uzimati novac očajnom čoveku je poslednja stvar koju bih ja u životu uradio.
Gde će im duša, ne znam?
Al u raj sigurno neće.

Ma kakvo mućkanje glavom, kako ne shvataš njegovu misiju ovde na pdf-u.
Crkva živi od čuda (množina), a kao i svaki proizvod i tom njihovom je potrebna reklama, promocija.
Čuda privlače ljude koji su u bezizlaznoj situaciji, očajnike praktično.
A uzimati novac očajnom čoveku je poslednja stvar koju bih ja u životu uradio.
Gde će im duša, ne znam?
Al u raj sigurno neće.
Ja pricam jedno a ti drugo. Verovatno zato sto nemas odgovor.
Da ta cuda nisu slucajna zasto ne pomognu svima koji su bolesni ?

Zato što je NEOPHODNO da se bolestan čovek obrati Bogu molitvom, a ima neki bolesni koji to ne žele. Eto Ti, npr., da li bi?
Nije NEOPHODNO, odakle ti to ?
Da bog i molitve zaista pomazu svi bi isli u crkvu i molili se a ne na VMA kad dodje problem.
Pa cak i vernici prvo kod lekara a vidim i ti si prvo za sina isao kod lekara pa posle u crkvu.
Zasto ?

Opet igra reci, pitao sam te zasto si ti kao vernik isao prvo po lekarima za sina pa kad kao sto kazes nisu pomogli potom otisao u crkvu, zasto ?
evo, ja cu da ti kazem, pa prihvatio ili ne prihvatio - ne sagledavas siri kontekst, evo i ja kad god idem kod lekara, ili imam posla sa lekarima, nije mi milo, gledam ih onako podozrivo, nepoverljivo, bas se secam poslednji put nude rentgen za sina mog, a ja znam da ne treba, pa cackam da vidim kako ce da se zavrsi... setih se i mene su na rentgen bezveze slali... odes kod lekara, a oni tebi - 'os kupis rentgenski snimak? NECU, JA SAM DOSAO PO LEK; E, pa za dzabe si dolazio ako neces da kupis rentegsnki snimak, ne znamo sta ti je. Sigurno neces da slikamo ono sto ti nije? U poslednje vreme za dzabe bacam pare kod lekara. a to znaci da idem zbog njih, a ne zbog sebe, idem da vidim kakvi su kao ljudi, a kao lekari srednje zalosno, samo ih pare zanimaju, pacijenti retko koga zanimaju, cast izuzecima. Treba ih placati PO UCINKU, koliko si pacijenata izlecio, a ne po rentgenskom snimku i ostalim sredstvima za cerupanje pacijenata.

Jer ogladneh i ne dadoste mi da jedem, ožedneh i ne napojiste me, 43 stranac bejah i ne ugostiste me, go bejah i ne odenuste me, bolestan i u tamnici bejah i ne posetiste me. 44​
Opet igra reci, pitao sam te zasto si ti kao vernik isao prvo po lekarima za sina pa kad kao sto kazes nisu pomogli potom otisao u crkvu, zasto ?
idem prvo kod lekara, jer sam siguran da ce me Bog izleciti, ali me zanima kakvi su lekari kao ljudi, a ako nisam bolestan to ne mogu da saznam.
a za sina sam isao jer me zena pogedala samo, glavu bi mi otkinula da nisam
moja dijagnioza je gluten preosetljivost, da nam svima smeta

Poslednja izmena:

Zato što je sve to:
bolest / lekar / neuspeh / molitveno obraćanje Bogu - poligon (kvadrougaonik, pošto ga čine 4 ugla) postavljanja vere. Ne jedini, naravno, ali 1 od najčešćih poligona. Lekar daje lekarstva ali ne leči. Bog leči - uvek. I kada lekarstva uspevaju da izleče, ona to uspevaju zato što Bog leči. Bolest je sredstvo, kako kada i kako kome, ali uglavnom svima, bolest služi da čoveka primiri. Da mu pomogne. Duši čovekovoj da pomogne. U čemu? Prvo, na prvoj stepenici, da čovek spozna nejakost, slabašnost, malenkost svojih snaga, i svojih domišljanja. Drugo, na drugoj stepenici spoznaje, da bez Boga i Njegove dobre volje, nema čoveku ni zdravlja ni mira ni radosti ni uspeha ni isceljenja. Zbog duše, zbog njene obuke, zbog njenog školovanja, zbog njenog ubeljivanja, zbog toga svega je POTREBAN poligon naveden na početku. Lekar je neophodan u poligonu jer bez njega poligon ne bi ispunio svoje naznačenje. Svrha posete lekaru je dakle vrlo vazna. Lekar je Božji službenik. Naravno, podjednako je službenik, u navedenom smislu, sa navedenom ulogom, bilo da je sam on vernik, bilo da nije vernik. Nije bitan on, već njegova uloga. Zato. To je odgovor zašto lekara ne treba preskakati i prvo se njemu treba obraćati.

Bogomolj@c
zna
da se ja s njim ne slazem, ali i lekari su ljudi, ima i dobrih i losih, neka se vidi jasno da zaradjuju na bolestima, a ne na iscelenjima, neka pukne bruka sto veca, pa i ti lekari neka se pokaju i obrate i okrenu Bogu... mi ljudi da nema lekara uopste ne bismo ni bili bolesni, nego se razboljevamo ne bi li se lekari preobratili ka Bogu.
Zamisli da oni imaju kvotu koliko vakcina moraju da prodaju, a ako je ne ispune, nema bonusa. Samo raskrinkavaj, pa cemo videti ko ce se pokajati, ja verujem mnogi.

idem prvo kod lekara, jer sam siguran da ce me Bog izleciti, ali me zanima kakvi su lekari kao ljudi, a ako nisam bolestan to ne mogu da saznam.
Cekaj bre prijatelu, prvo ides kod lekara a siguran si da ce te bog izleciti, znas li sta pricas ?
A kod lekara prvo ides jer si radoznao kakvi su to ljudi a i sam kazes da su losi jer ti sve naplacuju [rengen i sl].
Ovoliko gluposti na jednom mestu nisam video ni kod jednog vernika ovde a mnoge zaista postujem kao i njihove stavove iako se ne slazem sa njima, potpuno smo suprotni. Oni bar ne lupetaju i cvrsto se drze svojih pogleda. Kad nemaju sta da kazu i kad nemaju odgovor bar se povuku jedno vreme dok se ne promeni pravac, smer i misao teme.
Ti pricas tako nepovezano.....verujem da ce ti se mnogi ovde smejati

Cekaj bre prijatelu, prvo ides kod lekara a siguran si da ce te bog izleciti, znas li sta pricas ?
A kod lekara prvo ides jer si radoznao kakvi su to ljudi a i sam kazes da su losi jer ti sve naplacuju [rengen i sl].
Ovoliko gluposti na jednom mestu nisam video ni kod jednog vernika ovde a mnoge zaista postujem kao i njihove stavove iako se ne slazem sa njima, potpuno smo suprotni. Oni bar ne lupetaju i cvrsto se drze svojih pogleda. Kad nemaju sta da kazu i kad nemaju odgovor bar se povuku jedno vreme dok se ne promeni pravac, smer i misao teme.
Ne on je prokurator, samo čekamo kad prođe test da svima podeli zadak :D

pa ako oni ne lupetaju gluposti, eto pa ih poslusaj, budi kao oni, zasto meni kukas? eto budi kao sale, pa mi se smejte

saberi/oduzmi, ja da nisam razmisljao, imao bih stetu od lekara samo takvu, i to ne jednom, vec svaki put je izgledalo neverovatno i glupo da ja laik dovodim u pitanje njihov autoritet, ali se na kraju ispostavilo da sam bio u pravu... oni rade kako su nauceni, programirani, ne krivom nikoga, samo znaj da ako sam ne ukljucis mozak, nece to niko uraditi umesto tebe; isto vazi i za ovaj forum, smeju se neuki i neznalice, nevernici i licemeri, smeju se da sakriju koliko nemaju pojma

ja ukljucim mozak, pa preuzmem odgovornost, jer sam slobodan, a neodgovorni se ili smeju ili klanjaju autoritetima, bilo lekarima bilo crkvenim ocima - smeta im sto se ja ne klanjam nikome, njima koji su zarobljeni u zabludama raznim

Poslednja izmena:
meni se smeju, a onima se klanjaju sa strahopostovanjem, kako ti nije jasno? evo ovaj sale misli da svi trebamo da imamo taj kriterijum, kome cemo da se klanjamo [lekarima, i inim tzv. autoritetima], a koga cemo da ismevamo, u taj kriterijum da se ugradjujemo, pa eto i ti ubaci se izmedju ta dva
I nadamo se da zadovoljimo njegova kriterijume :D
vernici ili nevernici, svi ste vi na isti kalup, jer ste glineni
a onaj sto vas pravi od gline kaze, ovoga cu da zadrzim, a ovaj mi ne treba, odbacujem ga

Back