Susret sa Bogom?

Ajde neka bude da lupam.
Meni to ne smeta jer sam usijana glava, znam da znam ono što znam, a sve što ne znam prepuštam onima koji znaju, ali vas ipak sve volim.
Neko treba da se ugleda na vas. Neće ako mu kažete da lupeta.
Pardon, @Koslav75 ... oprostite! :cvet:

Ajde neka bude da lupam.
Meni to ne smeta jer sam usijana glava, znam da znam ono što znam, a sve što ne znam prepuštam onima koji znaju, ali vas ipak sve volim.
Немаш разлога да "пардонираш"😀, ово је само пријатељска преписка, а угледање на мене уопште није паметан избор.
:gace:

Ajde neka bude da lupam.
Ja sam ti rekao i izviniću ti se kada mi objasniš zapovest "ne gradi sebi rezana lika ..." a posle komanduje Mojsiju i Solomonu da grade.

Pa, Sale...
bojim se da nemam gromoglasne odgovore u koje ćeš poverovati.
Svako od nas ima svoj životni put.
Eto, ja sam kao vrlo mlada izgurala smrt majke, strica, tetke, teča, babe jedne, jednog dede, i sebe, a tebe to, uz Božiju volju tek čeka tamo negde daleko i gradacijski, lagano.
Bol koji pokušavam da ti prepričam još dugo ne razumeš i ne treba, sad već vidim kako ćeš da mi se podsmehneš, u redu je.
Tako nekako i Bog čeka trenutak kad ti je potreban.
Ne shvataš to. Možeš samo da veruješ jer ti je tad samo potrebna uteha, nešto da te drži. Svi ili većina ljudi koji su gradili ljubav u mom životu su nestali u roku od dve godine. U jednom trenutku ni meni nije bilo do života. Tad je Bog ostao da bude glavni štih.
Samo Bog.
Ima još ljudi koje mnogo volim i za koje živim, ali je Bog moj jedini prijatelj. Samo Bog.

Poslednja izmena:
Da razbijemo neprijatnost... Imala sam čast!
To je bila srećna okolnost.
Ako sam pre i prestala da se molim, molim se sad. Svaki dan u isto vreme, i usto to vreme noću. Bog je veliki!
Božja milost nema granice. Dao mi je um koji ne znam kako da koristim baš uvek, ali eto... Molim se da sve bude po njegovom planu.

Pa, Sale...
bojim se da nemam gromoglasne odgovore u koje ćeš poverovati.
Svako od nas ima svoj životni put.
Eto, ja sam kao vrlo mlada izgurala smrt majke, strica, tetke, teča, babe jedne, jednog dede, i sebe, a tebe to, uz Božiju volju tek čeka tamo negde daleko i gradacijski, lagano.
Bol koji pokušavam da ti prepričam još dugo ne razumeš i ne treba, sad već vidim kako ćeš da mi se podsmehneš, u redu je.
Tako nekako i Bog čeka trenutak kad ti je potreban.
Ne shvataš to. Možeš samo da veruješ jer ti je tad samo potrebna uteha, nešto da te drži. Svi ili većina ljudi koji su gradili ljubav u mom životu su nestali u roku od dve godine. U jednom trenutku ni meni nije bilo do života. Tad je Bog ostao da bude glavni štih.
Samo Bog.
Ima još ljudi koje mnogo volim i za koje živim, ali je Bog moj jedini prijatelj. Samo Bog.
Što se tiče tvog ličnog života žao mi je iskreno, ali bi isto trebala da shvatiš da"preko puta tebe" sede ljudi koji imaju slične muke, ako ne i gore. Znam da je svakom svoja muka najteža, tebi tvoja, meni moja. Ja komentarišem samo ono što pišeš o religiji a ne o tvom privatnom životu i tebi. I ja ponekad lupam, sve je to ljudski. A meni je to lupanje o tome što spočitavaju zvaničnim crkvama što imaju ikone i kipove jer se navodno pozivaju na zapovest koju krši sam bog. Ako se već pozivaš na Bibliju onda uzmi sve u obzir jer po Bibliji su crkve i građene. U tom kontekstu sam ti rekao da lupaš a to ne znači da te gledam kao glupu, taman posla.

@ Indigo3
@ Sale!

Pazite, ljudi, na reči.
Jednom između ljudi padne teška reč, i od tada ona unosi moćnu i ružnu devijaciju u vašu prepisku, koju tek krajnje iskreno izvinjavanje može da ispravi.
*
Ja sam na ovom forumu kratko, i smatrao sam da se upravo ovde, među vernicima, podrazumeva vrlo pažljiv i obziran rečnik. Ali, evo pre par dana 1 komentator mi reče da lažem. Pa posle par dana, drugom prilikom, ponovi tu reč. Ja sam se blago rečeno veoma iznenadio, uopšte na ovom mestu ne očekujući takve reči. One zagađuju odnose i zatvaraju komunikaciju. A verujem i da znate, da je čaši pričešća zabranjeno prići ako sa nekim svojim bratom imaš neku raspravu sa teškim rečima i uvredama.
*
Negde sam pročitao ovakav savet jednog monaha da što češće koristimo reči "izvini" i "oprosti Brate/Sestro".
Tako da,
oprostite na ovom "upadu" u vašu prepisku, ali sam hteo da pomognem.
Pozdrav

Ja neću reći da lažem jer ne lažem, i neću olakšati mom dragom sagovorniku put, a i svakako ne lažem. Nemam razloga..
@Bogomoljac,tvoja namera je divna, ali npr., Sale i ja ne želimo da se pomirimo radi neke komunikacije sutra ili na drugoj temi.
@Сале, da l' da se mirimo?
Ma joook... :mazi:

a kad je isus vaskrso imase telo ili ne..pricom o vaskrsu lepo ti je receno sta se tebi sprema...nije on vaskrso radi sebe vec da nama kaze sta ce biti s nama...i telo i duh i dusa sve ide u paketu
Slabo citas biblijski tekst, lepo pise u Isaija 53 ,
5 Ali On bi ranjen za naše prestupe, izbijen za naša bezakonja; kar beše na Njemu našeg mira radi, i ranom Njegovom mi se iscelismo.
10 Ali Gospodu bi volja da Ga bije, i dade Ga na muke; kad položi dušu svoju u prinos za greh:
ALI pazi sad, za koga je Mesija ustvari dao zivot:
stih zadnji 12: zato cu Mu dati Deo za MNOGE, i drugi deo stiha: i sam nosi grehe MNOGIH;
Kao sto se vidi, jasno se Tvrdi da je za mnoge,a ne za celo covecanstvo.

A vidi sad Kontru u Propovednik 12, 14 Jer će svako delo Bog IZNETI na sud i svaku tajnu, bila dobra ili zla.

Ako je Mesija strdao za grehe nase, zasto Bog iznodi dela , dobra i losa na sud, :?:

Strose , zaobidji me, sa tvojim mudrovanjem.
Ne znas koje je ime Bozije, postoje samo 4 slova: YHWH.
ime SINA je Jehoshua

sastavljeno je od dvije riječi i znači - JHVH spašava

JEHO - shua - dvije riječi

prvo - JEHO je Osobno Ime Boga Oca - skraćeno

shua - spašava

znači - ZNA se jako dobro KAKO se izgovara Ime Boga Jedinoga

H3068 יהוה yehôvâh yeh-ho-vaw'

From H1961; (the) self Existent or eternal; Jehovah, Jewish national name of God: - Jehovah, the Lord. Compare H3050, H3069.

Back