Susret sa Bogom?

Ajde da budemo konkretni i da pricamo iz svoje glave a ne drugi da nas usmeravaju, ubedjuju i vode za ruku.
Pitao sam te dali je u redu da ja prodjem bez ogrebotina u tezoj saobracajki iako sam nevernik a da neko nevino dete dobije tumor ?
Konkretno pitanje - konkretan odgovor :)
Ja sam prosao bez ogrebotina,kao vernik,a ti si prosao kao nevernik.
Mnogi dobijaju kancer, ne znajuci zasto.
Zasto si uzeo Boga za primer, ako nevino dete strada, :?:
Pogledaj video, koji sam postavio, saznaces odgovor.

samo pratis trag novca i vidis ko zaradjuje na tumorima - ogroman je to biznis, da bi ga se mafija odrekla, a njihov bog je mamon
znaci, oni seju tumore da bi zaradjivali, a ovako moj Bog radi
https://srbin.info/pocetna/aktuelno...ru-tumane-mali-lazar-izlecen-od-tumora-video/
Pa ako je tako za taj manastir onda niko nebi trebao da ide na onkologiju nego u taj manastir, sta mislis o tome ?
Zasto si uzeo Boga za primer, ako nevino dete strada, :?:
Pa Vi vernici se pozivate na boga da je sve to njegov plan
Pogledaj video, koji sam postavio, saznaces odgovor.
Pusti video, daj nesto kao sto sam ti predocio, daj nesto iz svoje glave

Pa ako je tako za taj manastir onda niko nebi trebao da ide na onkologiju nego u taj manastir, sta mislis o tome ?

Pa Vi vernici se pozivate na boga da je sve to njegov plan

Pusti video, daj nesto kao sto sam ti predocio, daj nesto iz svoje glave

Video je vrlo bitan, ne budi tvrdoglav.

I ateista je vernik, samo u kontra smeru.

Svako od ljudi ima mogucnost da spozna Svevisnjega na svoj nacin, nikakva dogmatika nije neophodna da bi ljudsko bice razumelo
spoznaju, to je individualno iskustvo.

Nije manastir neophodan, da bi Svevisnji pomogao.

Ajde pojasni ovo, o cemu pises :think:
prvo ides kod lekara da oni zarade na tebi, jer da nema zavere, zahvaljujuci standardu niko i ne bi bio bolestan
pa kada vidis da od njih nema vajde onda se setis Boga https://srbin.info/pocetna/aktuelno...-rifet-se-probudio-iz-kome-u-ljubljani-video/

ili ti mislis da je bog budala, lekari da zaradjuju na bolesnima a BOG DA LECI?

prvo da vidimo ko je kriv sto se ljudi razboljevaju, odakle bolesti koje ranije nisu postojale, ko zaradjuje na tim bolestima

kako ne razumes, ima sta je prvo, a ima sta je drugo

koja je vajda da se ja izlecim, ako ne znam sta je uzrok bolesti
prvo lekari da priznaju da ne znaju koji patogen je kriv, pa onda Bog KOJI SVE ZNA nastupa

ali ako lekari lazu pacijente, onda sta?

Poslednja izmena:
jel ja treba da vas ucim postenju

porucim neku robu ili uslugu online, i platim unapred
ako sam prevaren, samo pozovem vlasnika kreditne kartice i kazem - prevarili me, trazi pare nazad, bacim to sto su mi uvalili, ili im posaljem nazad

musterija je uvek u pravu

e, tako i sa lekarima
jesmo se mi pogodili da me izlecis, ili da me drzis bolesnim ceo zivot jer eto i ti moras od necega da zivis?

i posle dodje ona smradina antihrist i izbljuva lazno otkrivenje da ljudi ne mogi ni da kupuju ni da prodaju bez ziga 666 - a kako drugacije da se nauce POSTENJU?

ili ovi nazovi vernici sto kazu Bog nepravedan platisa, a Njegov vinograd, pogodio se covak unapred

vi ljudi niste normalni; ili posteno, ili nema nista od posla

Poslednja izmena:
prvo ides kod lekara da oni zarade na tebi
Vidim vernici kad ih zaboli zub prvo idu u crkvu :lol:
ili ti mislis da je bog budala, lekari da zaradjuju na bolesnima a BOG DA LECI?
Pa da je tako dobar kao sto Vi vernici tvrdite on bi oprostio sto je covek prvo otisao kod lekara i izlecio bi bolesne ali cvrc ;)
Vi vernici kazete da treba prastati a ne mi nevernici.......
koja je vajda da se ja izlecim, ako ne znam sta je uzrok bolesti

Ako se izlecis zasto si tako radoznao da znas uzrok, jel ti moras sve da znas ?
Zdrav si i teraj kume..... :per:
prvo lekari da priznaju da ne znaju koji patogen je kriv, pa onda Bog KOJI SVE ZNA nastupa
Ne videsmo bas neke nastupe npr nesto sto lekar nije mogao da izleci a bog jeste.
Nije bas reprezentativan u tom pravcu :(

Vidim vernici kad ih zaboli zub prvo idu u crkvu :lol:
Tokom srednjeg veka stomatologija nije bila prepoznata kao samostalna profesija. Njom su se prvo bavili kaluđeri uz pomoć berbera. U 12. vijeku crkva zabranjuje kaluđerima bavljenje bilo kakvim vidom hirurgije, puštanjem krvi i vađenjem zuba. Berberi nastavljaju limitirajući se na vađenje zuba uz velike bolove i hronične infekcije.

Lazaru (7) NESTAO TUMOR posle posete MANASTIRU TUMANE: Kad su uradili novu analizu - LEKARI OSTALI U ČUDU (FOTO)

Sedmogodišnji Lazar Filipović iz Vladičinog Hana doživeo je čudesno isceljenje tumora na desnoj nozi, nakon odlaska u manastir Tumane u blizini Golupca, tvrde njegovi roditelji
Da je tumora bilo, a potom da je nestao u roku od samo tri nedelje, pokazuju i lekarski rezultati sa Instituta za majku i dete.
Zoran Filipović, otac malog Lazara, priča da je sve počelo sredinom septembra, na prvi pogled bezazlenim bolom u predelu butine, a potom oteklinom.

- Lazar je počeo da se žali da ga boli noga, a mi u početku to nismo ozbiljno shvatili, jer nije bilo nikakvih spoljašnjih znakova na nozi, bilo čega. Mislili smo da želi da ga vozimo u školu, da ne ide peške, ali situacija je postajala ozbiljnija, nije mogao da savija nogu i odveli smo ga kod lekara. Iz Vranja su nas uputili u Klinički centar u Nišu, gde su lekari, nakon brojnih pregleda, analiza i snimaka, konstatovali da ima maligni tumor mekih tkiva - priča Zoran.

Uz visoku temperaturu, u pratnji roditelja, Lazara iz Niša odvoze u Beograd na Institut za majku i dete.

- Lazar sve vreme ima visoku temperaturu, oteklinu na nozi, trpi strahovite bolove. Primili su nas doktori Begović i Simić. Slede ponovni pregledi, analize i lekari nam saopštavaju dijagnozu. Konstatovano je da ima, kako da kažem, neku vrstu sarkom tumora, samo nisu još uvek znali koju vrstu. Potrebno je uraditi operaciju, kako bi se sav taj tumor odstranio, a ako je kojim slučajem zahvatio i kost, mora da se radi amputacija noge, nakon čega bi usledile i hemioterapije. Mi smo bili u totalnom šoku, nismo mogli da verujemo šta nas je snašlo. Sve vreme, od Vranja, u Nišu i tamo u Beogradu, molili smo se Bogu za izlečenje našeg Lazara - prepričava Zoran najteži trenutak u životu svoje porodice.

Lazar sa majkom Milenom ostaje u bolnici, čekajući operaciju, a Zoran odlazi u manastir Rakovica, kako bi u toj svetinji bila očitana molitva za dečakovo ozdravljenje. Već tada, priča Zoran, počeo sam da osećam neku blagodat i to ispred ikone Svetog Nektarija Eginskog, za kog se veruje da pomaže kod isceljenja onima koji boluju od malignih bolesti.

- Na internetu slučajno saznajem za čuda koja se dešavaju u manastiru Tumane, posvećenom Svetom Zosimu. Čitam kako su mnogima nestale bolesti nakon dolaska u tu svetinju, kako su drugi dobili porod i drugo. Pitali smo doktora Simića da li možemo dete da izvedemo do manastira Tumane, on je bio oduševljen, podržao nas. Bila je nedelja. Lazara smo u invalidskim kolicima doveli do manastira, jer više nije mogao da stoji na nogama. Bila je neopisiva gužva, pristigli su ljudi iz svih krajeva. Imali su razumevanje i propustili nas da uđemo u crkvu, kako bi se detetu očitala molitva i kako bismo se poklonili moštima svetitelja, koje se nalaze unutra. U jednom malom sarkofagu videli smo šaku, nismo znali o kom svetitelju je reč. Pored nje je Lazar izdržao čitavu Liturgiju od skoro dva sata. Kasnije smo saznali da je to ruka Svetog Nektarija. Od gužve nismo ni uspeli da dođemo do moštiju Svetog Zosima - seća se Zoran.

Nakon izlaska iz manastira Tumane, Lazaru je počela da spada temperatura, a kad je stigao u Beograd, u jednom restoranu nije znao šta će pre da jede, a do tada danima je već bio bez ikakvog apetita. Kada su stigli u bolnicu, sestre su pitale kolika mu je temparatura, jer danima je bio pod visokom temperaturom i nisu mogli da mu je obore.

- Mislili su da lažemo da nije imao visoku temperaturu, zbog toga što smo ga na sopstvenu odgovornost izveli iz bolnice. Već kod pripremnih analiza za operaciju, lekari su bili u šoku, jer se sve promenilo na bolje za samo nekoliko dana, svi parametri. Usledila je i operacija, a rezultati su bili pozitivno iznenađenje. Lekari su nam saopštili da je tumor naprosto nestao, za sa samo nekoliko dana. To što je bilo na nozi, na neki način se pretvorilo u krv, gnoj, ugrušak. I ostali rezultati, kao i analize krvi, su pokazivali da se organizam izborio i da je sve dobro. Stigli su i usmeni rezultati patologa, da nije reč o malignom tumoru, tj. da nema tumora, a potom i u pisanoj formi. Skinuli su mu i kateter preko koga je trebalo da prima hemoterapiju. Nismo mogli da verujemo, plakali smo od sreće. Čudili su se lekari, čudili smo se mi, ali hvala Bogu, sve se dobro završilo - priča Zoran.

Lazar sada ide u školu, a kod kuće uz sestru Nikolinu, najviše voli da se igra sa svojim vučjakom.

Zoran Filipović, zaposlen je u Vojsci Srbije, u 4. brigadi KoV u bazi Jug kod Bujanovca. Zahvalan je posebno svojim kolegama i starešinama na podršci, lekarima, kao i monaštvu manastira Tumane i Rakovica.

Ako se izlecis zasto si tako radoznao da znas uzrok, jel ti moras sve da znas ?
Zdrav si i teraj kume..... :per:
Ne videsmo bas neke nastupe npr nesto sto lekar nije mogao da izleci a bog jeste.
Nije bas reprezentativan u tom pravcu
ovo ti je statistika prosecno ''umiranje'' u americi
Abortion: 2,408
Heart disease: 1,773
Cancer: 1,641
Medical error: 685
Accidents: 401
Stroke: 401
Alzheimer’s: 332
Diabetes: 228
Flu: 150
Suicide: 128
Opioids: 115
Drunk driving: 28
Underage drinking: 11
Teen texting-and-driving: 8
All Rifles: 1

Average deaths per day in the US.

za holesterol su vec priznali da su lagali, da su lekovi protiv hilesterola napravili vecu stetu nego korist
jos da priznaju za rak, i sta ostaje
''LECENJE'' UBIJANJEM NA RATE ILI JEDNOKRATNO - NE TREBA TU BOG, KUME, NEGO DA SE UTVRDE UZROCI
P.S. za zube sam vec utvrdio uzrok jos odavno, fali mi jedan stalni i 1 umnjak, ali oni su se pokvarili kada nisam znao uzrok, a vec 20 godina i vise sve stoji isto, tako da ti gresis - treba znati svemu uzrok, i zivom i nezivom, cak i auto kada se razboli mora da se zna uzrok, ili nema svrhe popravljati

Poslednja izmena:
samo pratis trag novca i vidis ko zaradjuje na tumorima - ogroman je to biznis, da bi ga se mafija odrekla, a njihov bog je mamon
znaci, oni seju tumore da bi zaradjivali, a ovako moj Bog radi
https://srbin.info/pocetna/aktuelno...ru-tumane-mali-lazar-izlecen-od-tumora-video/

Ako je ovo uopste istina,posto sam cuo da su popovi u Tumanima opasni prevaranti a time spremni na sve,ovo bi mogla biti spontana remisija koja se moze desiti sama od sebe,sa (npr.neka zdrava hrana koju je pojeo) ili bez okidaca.Bog s tim nema apsolutno nista

Ako je ovo uopste istina,posto sam cuo da su popovi u Tumanima opasni prevaranti a time spremni na sve,ovo bi mogla biti spontana remisija koja se moze desiti sama od sebe,sa (npr.neka zdrava hrana koju je pojeo) ili bez okidaca.Bog s tim nema apsolutno nista
Opet i opet, i evo uvek isto...
Dok se čovek licno ne uveri, malo ko nema takve sumnje kao ti. Tako da se uvek iznova afirmiše ono: "Bez nevolje nema bogomolje".
Sve dok čovek ne preživi golgotu, ne veruje s istom uverenošću kao da je doživeo. Iz ovog razloga je ovaj naš život izložen nesrećama, bolestima, neduzima, jadovims, čemerima..... Sve to ima svog opravdanja koja je još pravedni Jov objasnio: da se duša ubeli (vaspita, nauči, obuči...).
Hristos Vaskrse Braćo

ja zato i kazem da je prvo da se utvrde uzroci, prvo da vidimo ko ubija ljude jednokratno ili na tenane do smrti i na tome jos zaradjuje, a posle cemo da vidimo ovo drugo sto ti kazes
vama ljudima nikad nije po volji - ovi se pogodili za platu, pa se bune, vi drugi bi da analiziramo preko reda
ja tako necu da radim, nego ili po redu ili nikako, ili posteno, ili nikako
Sve to ima svog opravdanja koja je još pravedni Jov objasnio: da se duša ubeli (vaspita, nauči, obuči...).
vidis, npr. ja se sa ovim bogomoljcem ne slazem da zlo i bolest imaju svrhu da se covek ubeli, jer rece negde ap. Pavle, sta cemo onda - da dodje zlo, da bi se pokazalo dobro?

Poslednja izmena:
...
vidis, npr. ja se sa ovim bogomoljcem ne slazem da zlo i bolest imaju svrhu da se covek ubeli, jer rece negde ap. Pavle, sta cemo onda - da dodje zlo, da bi se pokazalo dobro?
[/QUOTE]

Brate, prvo, nemoj svedočiti lažno!
Ja nisam pomenuo zlo.
Zlo je proizvod delovanja zlih stvorenja.
Ja sam naveo nevolje, nedaće, bolesti... to nema veze sa zlom. Prvo pročitaj, pa napiši, pa se vrati ponovo pa pročitaj, pa proveri. Ako se tako neodgovorno odnosiš i prema ljudima oko sebe, kakav si ti to vermik? Kakvu im sliku Hrišćanina predstavljaš?
Hristos Vaskrse Brate, aj malo ozbiljnije...

[QUOTE="vcbccbc vcbcvb, post: 38737225, member:
...bolest imaju svrhu da se covek ubeli...
[/QUOTE]

Nisi me razumeo. Zašto? Jesi li možda u svom životu prošao kroz neku golgotu? Ne mora veliku. Bez tog iskustva, mogu reći možda malo i suviše radikalno, nema veronauke. Tako je to Bog odredio, kroz nepisano pravilo, da mora biti. Jer, onoga koga prima onoga kara. Tako mu navodi dušu u proces bogopoznanja, kroz muku - bez muke nema.
Hristos Voskrese, radost donese.

Ja sam naveo nevolje, nedaće, bolesti... to nema veze sa zlom. Prvo pročitaj, pa napiši, pa se vrati ponovo pa pročitaj, pa proveri. Ako se tako neodgovorno odnosiš i prema ljudima oko sebe, kakav si ti to vermik? Kakvu im sliku Hrišćanina predstavljaš?
Nisi me razumeo. Zašto? Jesi li možda u svom životu prošao kroz neku golgotu? Ne mora veliku. Bez tog iskustva, mogu reći možda malo i suviše radikalno, nema veronauke. Tako je to Bog odredio, kroz nepisano pravilo, da mora biti. Jer, onoga koga prima onoga kara. Tako mu navodi dušu u proces bogopoznanja, kroz muku - bez muke nema.
ma, razumem ja tebe, samo ti nama objasni kako to nevolje, nedace, bolesti nisu zlo, da nisu mozda dobro? ja tebe razumeh, ali ti ne razumes da ako se ne obratis u dete, neces uci u carstvo Bozije.
https://sh.wikipedia.org/wiki/Budite_poput_dece
to sta sam ja prosao, moja stvar, a tvoja stvar je da se obratis u dete, i kada se obratis, ja ti sigurno necu puniti glavu o golgoti mojoj, ili bolestima, ili bilo kakvom zlu - ti kada/ako se obratis u dete neces trebati da znas da zlo uopste postoji, jer za tebe nece ni postojati... ne dao Bog onda neko tebe - dete da sablazni, tesko njemu.

to sto tvrdis da mora biti, ja razumem, ali ti to tvrdis jer se nisi obratio u dete.

Poslednja izmena:
ma, razumem ja tebe, samo ti nama objasni kako to nevolje, nedace, bolesti nisu zlo, da nisu mozda dobro? ja tebe razumeh, ali ti ne razumes da ako se ne obratis u dete, neces uci u carstvo Bozije.
https://sh.wikipedia.org/wiki/Budite_poput_dece
to sta sam ja prosao, moja stvar, a tvoja stvar je da se obratis u dete, i kada se obratis, ja ti sigurno necu puniti glavu o golgoti mojoj, ili bolestima, ili bilo kakvom zlu - ti kada/ako se obratis u dete neces trebati da znas da zlo uopste postoji, jer za tebe nece ni postojati... ne dao Bog onda neko tebe - dete da sablazni, tesko njemu.

to sto tvrdis da mora biti, ja razumem, ali ti to tvrdis jer se nisi obratio u dete.
Brate,
Cemu sad ova elaboracija o zlu?
Ja sam ti zamerio da mi imputiraš pominjanje pojma kog ja nisam pomenuo. Pa sad još i da se s tim pojmom zabavljamo? Ne.
*
Neduzi, nesreće, stradanja, gubitke, bolesti, nemoći... pušta na čoveka Bog. Zašto? Jov je za sve nas to proživeo i s Bogom raspravio. I? Jesmo li svesni šta je raspravio? I da li je trebalo to da se desi s njim? Da li je imalo smisla? Jeste, Brate. Knjiga o jovu sa 37 glava to nam je lepo objasnila.
Pa je mudri srpski narod napisao iskustvenu mudrost: "Bez nevolje nema bogomolje, ili bez muke nema veronauke". Ovo sam hteo reči, zbog ovog brata koji ne razume, pa se podsmeva ljudima koji su se u nevolji obratili Bogu za pomoć.
A ti, kao ovi jeretici kojih ovde ima ko salate: odmah po citatima, bez razumevanja. Misli svojom glavom. Hristos je došao da nas izbavi od konvencija, od klišea, od farisejstva starog zaveta. Da suštinu gledamo i vrednujemo. Da ljubimo Njega i bližnjega i da budemo nezlobivi kao deca.
*
Molim te nemoj opet da navodiš vodu na svoju vodenicu, ako vodimo dijalog, i da mi ubacuješ u usta reč koju nisam rekao.
Hristos vaskrse

Back