SUSRET, DRUŽENJE, OKUPLJANJE...

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam fala bogu probala sve što sam želela. :) Ja suprotno od tebe, prvo šacnem ono što ne bih, to eliminišem, i prestanem da razmišljam o tome. A na ostalo navalim, dok ima. :) I sve mi je bilo lepo.

Katine mafine nisam probala, ali kada sam pročitala ovde da su super, i ona napisala recept, evo danas sam ih napravila Dušanu da ih nosi za Beograd, jer on ih voli. I mogu reći da su odlični, čak i meni koja nisam fan mafina su lepi. Imam nešto da pitam Katu, ali to ću na temi o mafinima.

Jel me netko tražio ? :ceka:

Jao, a meni žao što ne stigoh da probam domaćicinu snikers, sve posle ću, posle ću... a posle šipak, sve se pojelo :)

E zato sam je ja probala, bila je odlicna . Moja prijateljica i ja smo pojele zadnja dva parceta sto su ostala, vala kolika su bila do vecere nista nisam jela.Jos jednom TORTA JE BILA ZA MEDALJU! Moj sin je uzivao sa mafinima sa vaseg standa i samo je govorio ovo je fenomenalnoooo. Znaci sve pohvale za vas devojke bile ste odlicne.

A ja od silnog kukanja za onim što nisam probala, zaboravih da nahvalim ono što jesam probala :zcepanje:
Dacina lud lab torta je super, gogaz kolačići divni ali hit je, naravno, bila doboška koja je baš daleko putovala :)
A moram da se pohvalim da sam dobila i jednu diiiivnu uspomenu - natašin medenjak, perfektno ukrašen i tek uživo se stvarno vidi koliko je tu vremena i truda i ljubavi uloženo. :heart:

Drage moje, evo i ja stigoh kućici našoj. Konačno sam kući i počinje ponovo frka sa poslom, torticama i tako redom.

JAKO MI JE DRAGO da smo se družile, mada je bilo na daljinu i ko zna kako, ali bolje išta nego ništa.

To što sam probala je bilo fenomenalno. Neke stvari su nestal e pre nego sam se setila da sam gladna, ali nema veze. Glavno je da mi je još uvek puna glava utisaka. O pohvalama na fb ne komentarišem, jer će mi udariti slava u glavu. Ja se samo malko trudim i sa doboškom i sa medenjacima. Sve može još bolje, ali treba malko više vremena a ne frka koju ja imam u zadnje vreme.

Inače, spremajte se preko leta i kod mene u Slovačku ili u Kisač. ALI POD OBAVEZNO!!!!!!!!!

Ljubim Vas sve redom drage moje.

A ja od silnog kukanja za onim što nisam probala, zaboravih da nahvalim ono što jesam probala :zcepanje:
Dacina lud lab torta je super, gogaz kolačići divni ali hit je, naravno, bila doboška koja je baš daleko putovala :)
A moram da se pohvalim da sam dobila i jednu diiiivnu uspomenu - natašin medenjak, perfektno ukrašen i tek uživo se stvarno vidi koliko je tu vremena i truda i ljubavi uloženo. :heart:

Lepo sam ljubomorna:sad2:

Drage cure sve ste rekle o sajmu I u svemu se slažem sa vama, nemem primedbi. Imam puno lepih slika I još lepših uspomena sa sajma ali ću ovde staviti samo par za koje mislim da do sada nisu stavljene ili zaslužuju da budu ponovo objavljene.
Najlepši slatkiši
attachment.php
attachment.php

Najlepši kolači ali I slika tih kolača
attachment.php

Najlepši makaronsi - ništa ukusnije nisam stavila usta
attachment.php

Najlepši medenjak - pored onog koji krasi moju vitrinu
attachment.php

Najlepši slaniši
attachment.php

Najlepši slavski kolač - nažalost nije sa našeg stola
attachment.php

Najlepša majstorica najlepše dečije torte
attachment.php

Najlepši trenutak za majstoricu za najukusniju tortu
attachment.php

Najlepši trenutak za majstoricu za najlepšu dekoraciju
attachment.php

- - - - - - - - - -

I na kraju najlepši zalogaj - čik pogodite šta to Cilence tako slatko gricvka..
attachment.php

Najlepši slavski kolač - nažalost nije sa našeg stola
attachment.php

Najlepša majstorica najlepše dečije torte
attachment.php

Najlepši trenutak za majstoricu za najukusniju tortu
attachment.php

Najlepši trenutak za majstoricu za najlepšu dekoraciju
attachment.php

- - - - - - - - - -

I na kraju najlepši zalogaj - čik pogodite šta to Cilence tako slatko gricvka..
attachment.php

Sve ste divne,divne....msneki ljubim te punooooooooo

Draga moja, molim te za recept onih sitnih kolacica sto je koprica od cokolade a unutra neki fil sa cini mi se visnjama, rozikast je bio i zalila si se kako su ti se deformisao?! Moj sin se malo je reci odusevio, i stalno pita:"Mama, kada ces pitati tu zenu koja je pravila one kolacice za recept, meni ne treba cokolada, samo mi daj posudu sa filom mmmmmm!?" A opet cera se najela medenjaka, ni jedan nije dala bratu, tako da mama danas umjesila tijesto, sutra nas dvije to pecemo...

Evo stiže...

Čokoladne korpice sa musom od malina

300g čokolade za kuvanje
300g smrznutih ili svežih malina
1 žumance
1 kašika šećera
1 kašika gustina
30g putera
1 dl slatke pavlake

Čokoladu istopiti na pari, pa njom obložiti papirne korpice ili modlice pomoću četkice. Staviti u frižider da se ohladi. Ponoviti 2-3 puta dok ne budu dovoljno čvrste.

Maline odlediti i propasirati tako da dobijete pire. Staviti na šporet da se ugreje. Umutiti žumance sa šećerom, dodati gustin i ugrejani pire od maline. Vratiti na šporet i skuvati dok se ne zgusne. Dodati 30g putera. U ohlađen krem dodati umućenu slatku pavlaku, dobro promešati i puniti korpice.

Količina čokolade i slatke pavlake je odokativna, morala sam da napišem recept za sajam. Ja sam pravila korpice dok sam imala vremena i živaca, a ne znam koliko tačno mi je otišlo čokolade. Musa od maline mi je malo i ostalo, mogla sam sigurno još desetak korpica da napunim... Slatku pavlaku sam stavljala po ukusu - prvo mi je bilo prekiselo, pa sam dodala još malo do "pravog" ukusa. A inače, maline su mi ostale od jedne torte, toliko su se zgnjecale dok su se odmrzavale da sam napravila pire. A mus sam napamet pokušala da iskopiram od Rudolfa, on stalno pravi te kreme od svega i svačega, stavi jedno žumance, kašiku brašna i kuva. Mada, on doda posle dosta putera pa dobije krem a ja sam htela ovu lakšu varijantu sa slatkom pavlakom :)

Drago mi je da vam se svidelo :)

5 jaja umutiš sa 250g šećera (ja umutim prvo belanca, dodam žumanca i šećer, brže je) i skuvaš na pari ili u mikro.
U vruće dodaš 200g čokolade i 125g putera i oko 400g plazma keksa. Ostaviš da se ohladi pa po potrebi dodaš još keksa i po želji lešnike, žele bombone...

Ja sam za sajam smesu podelila na dva dela pa u jedan dodala 100g bele čokolade i seckan badem ( njih sam prelivala belom čokoladom) a u drugi 100g crne čokolade i seckani lešnik (njih sam prelivala crnom čokoladom) i dodala sam malo ruma u oba dela:)

Ovo mi je recept za cake pops, a i za 3d torte

Svaka vam cast,drago mi je da ste ovako kolegijalne...k`o da niste srpkinje.:eek:
Ova opaska je krajnje neumesna - ljudi kao ljudi, svuda ima svakakvih i baš nikakve veze sa srpstvom nema. Uzgred... odakle ti uopšte ideja da smo vršile prebrojavanje po nacionalnoj pripadnosti? Štaviše, kada se skupi veći broj ljudi na prostoru gde živi toliki broj nacionalnosti, mala verovatnoća je da svi pripadaju - istoj... pa je vrlo čudno da nekom tako nešto i padne na pamet.

Poslednja izmena:

Back