SUSRET, DRUŽENJE, OKUPLJANJE...

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Divno je cuti da smo vam nedostajali, jer ste i vi nama jako nedostajali danas, ali onako najiskrenije. Mislili smo na vas ceo dan, i zeleli da smo u toplom drustvu umesto u hladnoj Jagodini :( Teta Iri smo poslali porukicu, nadam se da vam je prenela pozdrave. Nadam se da ste se predobro provele, ali i da sledeca godina nece proci bez nas, a sa Zrenjaninkama se vidimo zimus :* :* :*

I ja da kazem da je bilo diiivno, jes da smo bile istureno odeljenje ali lepo je videti sve. Klopa naravno za 10. A sto se tice maskote sajma, ili ti jestivog gumenog poklona za kraj, sto bi neko reko u onoj guzvi, na moje pitanje: "a kako se to jede"; da se to NE jede vec se lize :) jos mi stoji netaknut :) Pozdrav svima i nadam se da ce biti slika, jer sam ja zaboravila aparat.

Da saberem utiske : Kod nas, uobičajeno, najveselije a i najlepše (i sami stolovi a i oko stola :) )
Ove godine smo ostale bez nagrada kao tim (iako mislim da je morala bar jedna da padne, videćete slike pa prosudite) , ali su naše članice s.and.i i princess anđela osvojile prva mesta u kategorijama ukus (s.and.i) i izgled (princeza)

Po mom mišljenju, kao novog učesnika, žiri je poprilično staromodan i nimalo ne prati trendove u poslastičarstvu i kulinarstvu. Jeste da je ovo Etno sajam (čak je predsednik žirija održao kraće predavanje na tu temu) ipak smo u 21. veku i mislim da to što neko stavi jestive šljokice i satenske trake na tortu neće uništiti naš nacionalni identitet, niti će stranci koji posećuju naš sajam (njih je, doduše video samo gorepomenuti član žirija, ja ih ne videh) izgubiti bilo šta od našeg Etno ugođaja. Osim toga, i dalje nas gledaju kao da smo se sakupile i došle sa Marsa a ne preko interneta. :zcepanje:

A evo i slika
Ovo je napravila fondantorte i potpuno nepravedno ostala bez ijedne nagrade. (to zbog one satenske trake, garant :mrgreen:) Ali je njoj najveća nagrada priznanje i pohvala naših dragih gostiju :)

attachment.php

attachment.php

Ovo je napravila u s.and.i

attachment.php

I evo princezine torte

attachment.php

Ostale pogledajte u mom albumu, mrzi me sad da sve postavljam :)

Hit sajma je bila cilence sa svojim bombonama, mislim da ništa ne bi izazvalo takvo oduševljenje među ženama :zcepanje:
Slike nema, niti će da bude :mrgreen:

Ah, sajam... Tako brzo proleti to dugo iscekivano druzenje, sto sneki rece ne stignes ni da progovoris, vec je vrijeme za razlaz :confused:
Cure, obozavam vas, nauzivala sam se, slicice cim stignem od torti koje me cekaju u frizideru.

Cestitke zenskicama koje su osvojile nagrade, Stasina torta ima pocasno mjesto u frideru, za danas poslije rucka, a za Kacin paketic sam rekla ukucanima NE DIRAJ, hocu da se jos divim. Pisala sam na fb da je njena torta doprinjela da stand izgleda SVJETSKI. Bravo za trud, pedantnost kao i uvijek kod nje, ukupan izgled :worth: :worth: a to sto je torta malo lebdila u vazduhu, krive smo Jelena i ja :zcepanje:

Stasa, odmah da se razumijemo, cim sam ja ovjerila tvoju tortu za kategoriju UKUSA, tu je morao pasti pehar, i to za I mjesto :ok: I ostale dvije torte su me odusevile, djecija je ispricala jednu divnu zimsku pricu, figurice i sve skupa je super uradjeno; ona svecana-sklop boja, rad sa royalom, prvi put cvjetovi i to ONAKVI...

Ukupan utisak sajma torti PREMALO, izlagaca puno sto je koliko-toliko uvelicalo dogadjaj.Nas stand najveseliji, zivahniji, najraznovrsniji, bas Kata kaze da su je pitali odakle smo mi svi kad cim se vidimo se ljubimo, pa se covjek zacudio kako to da nismo iz istog mjesta a zajedno smo... he he he nemaju oni pojma

Crvenokosa moja Bosanka, Zoka i Jagodinci su nedostajali bas bas PUNO...
:heart:

Poslednja izmena:
I ja da kazem da je bilo diiivno, jes da smo bile istureno odeljenje ali lepo je videti sve. Klopa naravno za 10. A sto se tice maskote sajma, ili ti jestivog gumenog poklona za kraj, sto bi neko reko u onoj guzvi, na moje pitanje: "a kako se to jede"; da se to NE jede vec se lize :) jos mi stoji netaknut :) Pozdrav svima i nadam se da ce biti slika, jer sam ja zaboravila aparat.
Sreća pa neki i ponesu aparat... da ovekoveče ovako značajne trenutke :)))
IMG_5260.jpg

PS Slike su u abumu
http://forum.krstarica.com/album.php?albumid=10844

evo naopokon mi se vratila mogucnost ka ostavim komentar (vec dve nedelje nisam mogla da pisem na forumu :( ) provod je bio divan, volim sto Vas poznajem i sto mi ulivate veru u to da se ne gledamo kao konkurencija da mozemo otvoreno da pricamo o poslu ali i da razmenjujemo iskustva salimo se , smejemo, uzivamo i podrzavamo se medjusobno i jedva cekam sledecu priliku za druzenje, naravno falili su mi Jgodinci i Jaca bas bas ....

Eeeeh drugarice moje ja tek sad sedoh da prosvrljam malo po krsti ,meni je bilo feeeenomenalno divno sam se provela samo mogu da zamislim da su bile tu jos Nata,Jaca i Vesna ali i ovako nam je bilo zabavno ja ni jednu sliku nemam jer nisam ni imala vremena da slikam bilo sta, zao mi je samo sto nisam uslikala izraze na vasim licima kad sam vam davala bombonice :zcepanje::zcepanje::zcepanje: neprocenjivo :rotf::rotf: zao mi je i sto mi svekrva ote zadnji primerak ali nema veze zena je zasluzila cuvala mi decu pobogu :per::per::per: ljubim vas sve lutke moje:cmok:

Joj, Cile super ti je svekrva, moja bi se zgranula :zcepanje:
Inače, čim sam ušla u kuću sin me je pitao:"Šta si mi donela?" A kad je video, sve što je rekao je "Vau! Prelepo!" Tako da hvala svim devojkama na divnim poslasticama koje su nesebično delile :) Kod nas ti je bio princip "Kuma donela, kuma odnela" :mrgreen:
Kato, tvoje mafine je smazao u slast. Po kom receptu si ih pravila?

Eeeeh drugarice moje ja tek sad sedoh da prosvrljam malo po krsti ,meni je bilo feeeenomenalno divno sam se provela samo mogu da zamislim da su bile tu jos Nata,Jaca i Vesna ali i ovako nam je bilo zabavno ja ni jednu sliku nemam jer nisam ni imala vremena da slikam bilo sta, zao mi je samo sto nisam uslikala izraze na vasim licima kad sam vam davala bombonice :zcepanje::zcepanje::zcepanje: neprocenjivo :rotf::rotf: zao mi je i sto mi svekrva ote zadnji primerak ali nema veze zena je zasluzila cuvala mi decu pobogu :per::per::per: ljubim vas sve lutke moje:cmok:
Cile,pa naravno da nisi imala da vremena da slikas,kad si bila zauzeta deljenjem propagandnog materijala:per::hahaha:

Joj, Cile super ti je svekrva, moja bi se zgranula :zcepanje:
Inače, čim sam ušla u kuću sin me je pitao:"Šta si mi donela?" A kad je video, sve što je rekao je "Vau! Prelepo!" Tako da hvala svim devojkama na divnim poslasticama koje su nesebično delile :) Kod nas ti je bio princip "Kuma donela, kuma odnela" :mrgreen:
Kato, tvoje mafine je smazao u slast. Po kom receptu si ih pravila?

evo mog recepta za mafine ,a prebacujte ga posle gde hoćete
Čokoladni mafini : posebno umešati 220 gr brašna , 150 gr šećera , prašak za pecivo i prstohvat soli . U drugu posudu izmiksati dva jajeta , 150 ml mleka , 100 ml ulja i vanilin šećer . Sjediti lagano obe mase i dodati 200 gr otopljene čokolade . U napravljenu smesu dodati po želji , orase , lešnike , čokoladne kapljice ili neko voće . Peći na 200 C 15 minuta . Ova mera je dovoljna za 18 velikih mafina . Prijatno drage moje

Stigle smo i mi odavno, nego ja nemam internet... tek sad sam se nekako zakačila na komšijski. I to iz kreveta (svog, da ne bude zabune :zcepanje:)

Na komsijiski il na tvoj isto ces ufatis:mrgreen:
Ja sam veceras stigla kuci...tek:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Gostila se i gostila i gostila od petka pa navam:mrgreen:
Inace...
Bilo je prelepo kao i uvek, ali mislim da nam je stand ove godine bio naj, najlepsi...:heart: Bar je moj utisak takav bio.
Sve smo doprinele tome, a nasa pojava pogotovo, nasmejane i raspolozene kao i uvek.
Posebno bi da izdvojim i pohvalim Cile koja nas je odusevila sa slatkisima koje nam je ponudila pre svog odlaska kuci..:zper:
Pa ne kaze se dzabe...najsladje za kraj:mrgreen:

Jao, a meni žao što ne stigoh da probam domaćicinu snikers, sve posle ću, posle ću... a posle šipak, sve se pojelo :)
Uvek neko nešto ne proba... odnosno - nemoguće je sve probati pa sam ja, nakon višegodišnjeg iskustva, razradila sledeću taktiku: Ošacjem unapred ili na sajmu šta bih najrađe jela... i tome se posvetim onako svojski. Sve ostalo je super, ali uglavnom ostane na gledanju.
I tako je meni ove godine baš, baš legla ona torta sa dimljenim lososom i Gogini kolači za poslasticu. Ostalo jednostavno nisam ni stigla da probam.
Biće još prilike i sajmova... ;)

Uvek neko nešto ne proba... odnosno - nemoguće je sve probati pa sam ja, nakon višegodišnjeg iskustva, razradila sledeću taktiku: Ošacjem unapred ili na sajmu šta bih najrađe jela... i tome se posvetim onako svojski. Sve ostalo je super, ali uglavnom ostane na gledanju.
I tako je meni ove godine baš, baš legla ona torta sa dimljenim lososom i Gogini kolači za poslasticu. Ostalo jednostavno nisam ni stigla da probam.
Biće još prilike i sajmova... ;)

Ja sam fala bogu probala sve što sam želela. :) Ja suprotno od tebe, prvo šacnem ono što ne bih, to eliminišem, i prestanem da razmišljam o tome. A na ostalo navalim, dok ima. :) I sve mi je bilo lepo.

Katine mafine nisam probala, ali kada sam pročitala ovde da su super, i ona napisala recept, evo danas sam ih napravila Dušanu da ih nosi za Beograd, jer on ih voli. I mogu reći da su odlični, čak i meni koja nisam fan mafina su lepi. Imam nešto da pitam Katu, ali to ću na temi o mafinima.

Back