Urwald
Aktivan član
- Poruka
- 1.931
Kakva osoba dođe suprotnost narcističnoj osobi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zašto?People pleaser
Nisam baš siguran u osnovi narcisi imaju negativnu sliku o sebi i sopstvenoj vrednosti što može da bude i simptom depresije. Fora je u tome što to pred drugima maskiraju time što stvore tu neku masku koja drži dok ih neko ne teiggeruje.Depresivna osoba.
Zar to nisu neke od osnovnih karakteristika narcistične ličnosti?Čovek bez samopoštovanja. Nesiguran. Preplašen.
Narcis veruje da je iznad drugih. Nije preplašen, arogantan je.Zar to nisu neke od osnovnih karakteristika narcistične ličnosti?
Narcisi nemaju sustinski negativnu sliku o sebi, i ne mogu da imaju klinicku depresiju.Nisam baš siguran u osnovi narcisi imaju negativnu sliku o sebi i sopstvenoj vrednosti što može da bude i simptom depresije. Fora je u tome što to pred drugima maskiraju time što stvore tu neku masku koja drži dok ih neko ne teiggeruje.
Po meni narcis stvara neku savršenu personu koju prezentuje svetu zarad nečeg korisnog po sebe, takođe nekada uspe da izgubi kontakt sa realnošću i da i sam poveruje u tu zamišljenu savršenu sliku samog sebe (mada je to ređe).Narcis veruje da je iznad drugih. Nije preplašen, arogantan je.
Kakva osoba dođe suprotnost narcističnoj osobi?
Mislim da je skroz suprotno od ovog, proguglao sam mogu da imaju depresiju.Narcisi nemaju sustinski negativnu sliku o sebi, i ne mogu da imaju klinicku depresiju.
Pre bih rekao da pretvaraju i glume, nego da stvarno pokušavaju da budu normalni.Njihove maske su drugog tipa, pokusavaju da 'budu normalni ljudi koji razumeju svoje mane, kao i svi'.
Ili možda ne mogu i ne žele da prihvate da su u krivu?Oni misle da su uvek u pravu, zato su i narcisi.
Čini mi se da su zbog ličnih nesigurnosti takvi kakvi jesu - tačnije da teže da se prezentuju na savršen način.Naravno da mogu da imaju neke nesigurnosti, ali to su neke nesigurnosti povrsinskih i srednjeg tipa.
Šta dođe suprotnost od neopravdane arogancije kao osobine?Наведи неопходне и довољне услове да неко буде нарцис и само примени инверзију на исте.
Например, један од нужних услова је ароганција. Ароганција је стање у којем особа мисли да је боља него што заправо јесте. Супротно од тога је стање у којем неко мисли да је лошији него што заправо јесте.
Која ароганција је оправдана?Šta dođe suprotnost od neopravdane arogancije kao osobine?
Mislim da je skroz suprotno od ovog, proguglao sam mogu da imaju depresiju.
Pre bih rekao da pretvaraju i glume, nego da stvarno pokušavaju da budu normalni.
Ili možda ne mogu i ne žele da prihvate da su u krivu?
Čini mi se da su zbog ličnih nesigurnosti takvi kakvi jesu - tačnije da teže da se prezentuju na savršen način.
To bi bila osoba koja ima veoma nisko misljenje o sebi.Mislim da sam loše formulisao pitanje...
Pa hajde ovako:
Zamislite narcističnu osobu, njene karakteristike, njenu ličnost i sl.
Sada, kako bi opisali, nazvali i koje karakteristike bi imala osoba koja je suprotnost od narcistične osobe?
Tipa narcisi traže pažnju, osoba koja je suprotnost od toga ne bi tražila pažnju i sl.
Rekao bih da je u pitanju onaj nivo "arogancije" koji ti dozvoljava da budeš upravo ono što realno jesi u okruženju koje nastoji da te degradira?Која ароганција је оправдана?![]()
Koji je onda naziv za visoko mišljenje o samom sebi, zasnovano na realnim osnovama?Ароганција није "високо мишљење о себи" већ "нереално високо мишљење о себи".
Arogancija je vrsta obrambenog mehanizma, kompenzacija za gubitak slobode.Која ароганција је оправдана?Ароганција није "високо мишљење о себи" већ "нереално високо мишљење о себи".
Kad je na svom terenu, kad je na "klizavom" terenu cesto se znaju poprilicno pogubiti, opet zavisno od osobe i od situacije,Narcis veruje da je iznad drugih. Nije preplašen, arogantan je.
Altruista?Na skali s narcisoidnom osobom, jedan ekstrem bi bila ekstremno skromna osoba, empaticna i spremna da se zrtvuje za druge pa makar i na svoju stetu, vrlo savesna i samosvesna osoba- osoba koja je korisnija okolini nego sebi samom; otprilike konj iz "Zivotinjske farme" bi bio olicenje suprotnosti narcisoidnoj osobi.
Možda autentična osoba?Sredina bi bila:Kombinacijamopouzdanja i samosvesnosti, svesnost i vrlina i mana, trpi kritiku i slusa savete.
Narcis...Narcisoidna osoba: Stlna potreba za divljenjem, nedostatak empatije, iskoristavanje drugih, preterana ostljivost i nepodnosenje ikakve kritike u svadji s narcissoidnom osobom uvek ste vi nekako zapoceli svadju, preterivanje svoje vaznosti ili licnih iskustava (ako ste vi vozili brzinom od 250 na sat, narcis je 300 na sat, ako ste vi bili na ivici smrti- narcis je vec 3 puta bio klinicki mrtav...
Narcisoidna osoba: Stlna potreba za divljenjem, nedostatak empatije, iskoristavanje drugih, preterana ostljivost i nepodnosenje ikakve kritike u svadji s narcissoidnom osobom uvek ste vi nekako zapoceli svadju, preterivanje svoje vaznosti ili licnih iskustava (ako ste vi vozili brzinom od 250 na sat, narcis je 300 na sat, ako ste vi bili na ivici smrti- narcis je vec 3 puta bio klinicki mrtav...