Samoća ubija brže od gojaznosti

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa zavisi od interesovanja, to može biti neka umetnost, nauka, sport ili nešto četvrto u čemu želiš sâm da uživaš.

Jedan stih iz pesme "Miki, Miki veliki"
- ... najsrećniji je kad je sâm i diže tegove ...
Da, medju takvima ličnostima je bili dosta osamljenika, samo si zaboravio napomenuti da su ti ljudi bili nesretni. Tesla, Newton, Cavdfish, Ujević, Van Gogh, nastavi niz....

Ја исто имам своја интересовања поред којих одлутам у свој свет и само тада сам добро, али све пада у воду чим изађем на улицу међу људе јер сам одбачен, да не говорим што углавном и радим па само викендом могу да уђем у свој свет. Те занимације морају да буду нешто што је са људима, оно ме само изолује иако је лепо али је нереално, кад се вратим у реалност хоћу да излудим јер све то што је било лепо је лажно.

Ја који сам увек сам и усамљен, вечито сам заљубљен али несрећно заљубљен јер кад сам сам онда природно тежим да попуним ту празнину, али где ћете веће патње од несрећне заљубљености и осећаја неузвраћене љубави која траје нон-стоп, годинама, све време, одувек... Ја сваки дан доживљавам раскид иако није стваран.. То се никако не може излечити никаквом философијом.

Mislim da te ovo nisam pitala: Kako se, na koji način osećaš odbačeno?

Da li ljudi okreću leđa kada te vide ili..
То су све непознати људи са којима немам никакву повезаност и који би имали предрасуде према мени ако бих им пришао, непознати људи су најгоре могуће друштво које постоји.

То су све непознати људи са којима немам никакву повезаност и који би имали предрасуде према мени ако бих им пришао, непознати људи су најгоре могуће друштво које постоји.

Kako se kolege ponašaju prema tebi? Nemoguće je da su svi loši i da ne razgovaraju sa tobom.

Kako se kolege ponašaju prema tebi? Nemoguće je da su svi loši i da ne razgovaraju sa tobom.
Са понеким разменим буквално две три речи, скроз површно. Други причају између себе, имају неке својр комбинације, многи се знају приватно, шта ћу им ја.

Са понеким разменим буквално две три речи, скроз површно. Други причају између себе, имају неке својр комбинације, многи се знају приватно, шта ћу им ја.
Što se tiče situacije na poslu, zahvalna sam kolegama koji rade svoj posao i ne dosađuju pričom. Jer to i nije razgovor, već ćaskanje a nisu imuni ni na ogovaranje.

Ja nigde nisam pročitao da su se gore pomenuti izjašnjavali da su nesrećni. Možda Van Gogh koji je sebi odrezao uvo zbog neuzvraćene ljubavi, ali on je posebna priča.
Zamisli ti nisi pročitao, vau!!! Možda nikada i nisu rekli da su nesretni, ili barem nije zapisano to ali nešto se može vidjeti iz njihovih života. Newton koji je sigurno najznačajniji znanstvenik svih vremena, kažu bio je bipolaran. Nisam posve siguran ali imao je mnogo ispada bijesa ali i depresivni razdoblja. Tesla, pa valja nema fobije koju Tesla nije imao, te su ga fobije kistale u financijskom ali i osobnom smislu. Fobični ljudi su nesretni jer te fobije tu nisu njihovom voljom, npr oboljeli od socijalne fobije bi se zapravo rado druži s nekim. Ujevič, dovoljno je pogledati zbirke njegovih pjesama da se vidi sva njegova unutrašnja depresija.

Ne bih dao sate provedene u druženju u samoći sa naukom nizašta na svetu.
A ti si naučnik? Ne moraš biti naučnik da ne želiš kontakt s ljudima ili barem ne neki preveliki kontakt. Samo kako pišem takvih ljudi nema mnogo, a i pitanje je zašto ne žele kontakt? Zato jer su jednostavno takvi ili su bili piovrijeđeni u u nekakvom odnosu i sad izbjegavaju kontakt da ne bi bili povrijedeni? Takvi ljudi ne mogu biti istinski sretni, to je samo bijeg.

Ne mogu ja tebi objasniti kako je biti sa nečim u samoći što ti stvara radost, strast i zadovoljstvo. Nas dvojica smo dva različita sveta. Ti voliš da budeš u društvu, ja volim samoću i tu se priča završava. Možeš i ti i ostali da pišete i govorite kako je samoća neprirodna i bolest, ali to nas koji volimo samoću uopšte ne pogađa.

Ne mogu ja tebi objasniti kako je biti sa nečim u samoći što ti stvara radost, strast i zadovoljstvo. Nas dvojica smo dva različita sveta. Ti voliš da budeš u društvu, ja volim samoću i tu se priča završava. Možeš i ti i ostali da pišete i govorite kako je samoća neprirodna i bolest, ali to nas koji volimo samoću uopšte ne pogađa.
U redu ako te zaista ispunjava, bo nešto se mnogo pjeniš druže :think: i ja katkada volim biti sam, ali ne stalno. Ti voliš biti sam čitavo vrime?

Back