Sunce nije zvezda?

samo dokoni kao mi se bavimo time
ništa mi o tome ne znamo samo fantaziramo.
Ви незнате засигурно, а Мојсије и Пророци, знају и много теже науке од звездочитања (астрономије)

kada gledaš očinjim vidom i prostorom oko sebe sve ostalo je manje i skoncentrisano na tebe ukoliko ga gledaš. recimo da si na mesecu zemlja bi ti bila neko malo nebesko telo. sve je stvar percepcije.
Постоји и духовна перцепција, њоме никад ниси погледо у животу, ко и већина обичних смртника

to je ono što često postavljam broj 6 al se svi prave mutavi. ako je gledaš iz drugog smera onda je 9 . samo zavisi na kom ćošku (stanovištu) stojiš.
Тачно... кад си наопак (у греху) видиш уместо 6тице - 9ветку

ПА битно је... Прочитај Василијев Шестоднев, зашто је човек, као круна стварања центар свега - све њему треба да служи, јер је он као бог на земљи и створен Божијим планом...
Човјек је круна стварања јер је створен по лику и подобију Божијем а не зато што је планета на којој је створен стационарна. Св. Василије изричито оставља по страни дебате о облику и кретању Земље.

Ви незнате засигурно, а Мојсије и Пророци, знају и много теже науке од звездочитања (астрономије)
mislim šta reći za lika za kojeg nije utvrđeno ni da postoji
Постоји и духовна перцепција, њоме никад ниси погледо у животу, ко и већина обичних смртника
zato što nisam neobičan smrtnik. ne poričem da postoje "kišni ljudi" mozak im radi na drugoj frekvenciji a mi mislimo da su ludi.
Тачно... кад си наопак (у греху) видиш уместо 6тице - 9ветку
ne moraš naopako možeš i od gore da gledaš

samo ti tripuješ da si za sve u pravu a ko je u pravu dobije nešto u glavu

Човјек је круна стварања јер је створен по лику и подобију Божијем а не зато што је планета на којој је створен стационарна. Св. Василије изричито оставља по страни дебате о облику и кретању Земље.
Дебате ставља по страни...

Међутим јасне дефиниције, да је земља центар универзума, да се све врти око ње, а она ни око чега, да је земља старија и већа од звезда, су ти аман промакле, јер књигу ниси ни чито никад, већ са неких форума купијо туђе полуинформације и атеозакључке...

Док ту књигу не прочиташ пажљиво, и барем два пута, немој да ми се јављаш еугеничару млађани и неуки за црквену геологију, свој дебилни научни атеизам сачувај за себе...

mislim šta reći za lika za kojeg nije utvrđeno ni da postoji

Тешко будали смуњати у све (сем у своју ''памет'')
zato što nisam neobičan smrtnik. ne poričem da postoje "kišni ljudi" mozak im radi na drugoj frekvenciji a mi mislimo da su ludi.

ne moraš naopako možeš i od gore da gledaš

samo ti tripuješ da si za sve u pravu a ko je u pravu dobije nešto u glavu
Па чито сам књиге паметних и светих људи о овој теми... Кад њихове закључке и излагања упоредим са вашим дебилним, држим се њихових, који одскачу од општеприхваћених њу ејџ теоретисања о универзуму без Бога и хијерархије

Ima u Bibliji zapisan veliki događaj gde se sunce zaustavilo na sred neba celi dan
Isus Navin 10,13 I stade sunce i ustavi se mjesec, dokle se ne osveti narod neprijateljima svojim. Ne piše li to u knjizi istinitoga? I stade sunce nasred neba i ne naže k zapadu skoro za cio dan.

Da li je sunce zvezda? Mislim da možda sunce nije zvezda jer Bog kaže da je napravio dva svetla, sunce i mesec i zvezde. Dakle, sunce nije zvezda jer se zvezde pominju posebno.
1. Mojsijeva 1,16 I stvori Bog dva vidjela velika: vidjelo veće da upravlja danom, i vidjelo manje da upravlja noću, i zvijezde.

Bukvalno kad se zapitam dal je realno da na deterdzentu za ves moraju da napisu da se ne jede i onda procitam nesto ovakvo i skapiram da totalno moraju..

Дебате ставља по страни...

Међутим јасне дефиниције, да је земља центар универзума, да се све врти око ње, а она ни око чега, да је земља старија и већа од звезда, су ти аман промакле, јер књигу ниси ни чито никад, већ са неких форума купијо туђе полуинформације и атеозакључке...

Док ту књигу не прочиташ пажљиво, и барем два пута, немој да ми се јављаш еугеничару млађани и неуки за црквену геологију, свој дебилни научни атеизам сачувај за себе...
Умијешао си свега.
"Према томе, по свему је очито да вид са велике удаљености не образује тачну већ нејасну слику појединих тела, а према сведочењу Писма, небеско светило је велико и бесконачно веће него што можемо сагледати."
https://svetosavlje.org/sestodnev/7/

Bukvalno kad se zapitam dal je realno da na deterdzentu za ves moraju da napisu da se ne jede i onda procitam nesto ovakvo i skapiram da totalno moraju..
Нема везе, млад је, и жели у све сам да се увери...

Пусти га да трага, ако је паметан доћи ће до редефнисаних и зрелих закључака

Тешко будали смуњати у све (сем у своју ''памет'')
pametan čovek sumnja u sve u šta se nije uverio i u svoju pamet a budala se lako kupi i potkupi
Па чито сам књиге паметних и светих људи о овој теми... Кад њихове закључке и излагања упоредим са вашим дебилним, држим се њихових, који одскачу од општеприхваћених њу ејџ теоретисања о универзуму без Бога и хијерархије
jel ti brani neko da veruješ u tuđu pamet, koliko znam niko
ko je nesiguran u sebe mora tako

Умијешао си свега.
"Према томе, по свему је очито да вид са велике удаљености не образује тачну већ нејасну слику појединих тела, а према сведочењу Писма, небеско светило је велико и бесконачно веће него што можемо сагледати."
https://svetosavlje.org/sestodnev/7/
Цитирај цео пасус, а не само једну реченицу... Пошто знам да у том поглављу свети Василије прича о ограничености људског ока према удаљеним предметима, о љуском оку се ту ради, а не о Неогранично великом сунцу како се теби бошњи привиђа хелиоцентризам...

Месец добија светлост од Бога, а не од сунца, које је и само примач и носилац светлости као и месец...

Месечева и сунчева светлост су нешто потпуно различито, као фотон и антифотон, један греје светлошћу и осијава, други светлошћу хлади и осењује
"Треба, пак, знати да Месец поприма светлост од Сунца, не због тога што Бог није био у стању да му подари засебну светлост, него да би у творевини успоставио ритам и поредак, у односу онога који управља и онога којим се управља, те да бисмо се и ми поучили да узајамно заједничаримо, подајемо се и бивамо потчињени, и то најпре творцу и Створитељу, Богу и Владици, а затим и онима које је Он поставио[13] да началствују; и да нико не истражује о томе откуда да он има власт, а не ја, него да све што је од Бога прихвата благодарно и благоразумно."
https://svetosavlje.org/tacno-izlozenje-pravoslavne-vere/22/

"Јер, фењерче вашега разума добија светлост од фењера вере Божје, као месец од сунца. Хоће ли сијати месец без сунца? Да ли би икад ико сазнао да постоји месец, када га не би видео у светлости позајмљеиој од сунца? Никад и нико. Ко верује, тај и разуме."
https://svetosavlje.org/kroz-tamnicki-prozor/35/

pametan čovek sumnja u sve u šta se nije uverio i u svoju pamet a budala se lako kupi i potkupi

jel ti brani neko da veruješ u tuđu pamet, koliko znam niko
ko je nesiguran u sebe mora tako
Само је будала сигурна у своју ситну памет...

Паметни људи су опрезни према својим закључцима у самовредновањима

Цитирај цео пасус, а не само једну реченицу... Пошто знам да у том поглављу свети Василије прича о ограничености људског ока према удаљеним предметима, о љуском оку се ту ради, а не о Неогранично великом сунцу како се теби бошњи привиђа хелиоцентризам...
Да, говори да је људском оку Сунце наизглед мало а заправо је по Писму огромно. Св. Василије Велики није хелиоцентриста нити сам тврдио да јесте. Живио је у доба геоцентризма и то је сасвим у реду. Али хелиоцентризам сам по себи није противан хришћанству. Владика Николај је био хелиоцентриста. Св. Јован Кронштадски такође.

"Треба, пак, знати да Месец поприма светлост од Сунца, не због тога што Бог није био у стању да му подари засебну светлост, него да би у творевини успоставио ритам и поредак, у односу онога који управља и онога којим се управља, те да бисмо се и ми поучили да узајамно заједничаримо, подајемо се и бивамо потчињени, и то најпре творцу и Створитељу, Богу и Владици, а затим и онима које је Он поставио[13] да началствују; и да нико не истражује о томе откуда да он има власт, а не ја, него да све што је од Бога прихвата благодарно и благоразумно."
Рекох да је Божијом заповешћу дато сунцу и месецу другачија светлост (тј. слава), то гилим оком можеш да видиш... Брига мене како ти схваташ тај текст, то што од сунца месец поприма светлост ПО ЗАПОВЕСТИ БОЖИЈОЈ, не значи да не поприма Божијом заповешћу другачије својство светлости...

Сунце нема светлост од Себе, већ од Бога, који је успоставио хијерахију те једне светлости, која је у једнима снажна, а у другима слабија...

Дакле опет ништа ниси исправио, већ само себе, јер ни не умеш да објашњаваш смислено и повезано ништа
"Јер, фењерче вашега разума добија светлост од фењера вере Божје, као месец од сунца. Хоће ли сијати месец без сунца? Да ли би икад ико сазнао да постоји месец, када га не би видео у светлости позајмљеиој од сунца? Никад и нико. Ко верује, тај и разуме."
https://svetosavlje.org/kroz-tamnicki-prozor/35/
Ту прича о разуму људском и Божијем, а не о астронимији...

Знате ви да сунце позајмљује светлост месецу, а не знате да заповешћу Божијом сија другачијом светлошћу од сунчеве...

Рекох да је Божијом заповешћу дато сунцу и месецу другачија светлост (тј. слава), то гилим оком можеш да видиш... Брига мене како ти схваташ тај текст, то што од сунца месец поприма светлост ПО ЗАПОВЕСТИ БОЖИЈОЈ, не значи да не поприма Божијом заповешћу другачије својство светлости...
Помјераш стативе. Прво си ме демантовао кад сам написао да Мјесец само рефлектује Сунчеву свјетлост а да своју сопствену нема. Сад кад сам те суочио са Дамаскином одједном рефлектује.

Ту прича о разуму људском и Божијем, а не о астронимији...

Знате ви да сунце позајмљује светлост месецу, а не знате да заповешћу Божијом сија другачијом светлошћу од сунчеве...
Користи паралелу из астрономије.

Да, говори да је људском оку Сунце наизглед мало а заправо је по Писму огромно.
То је већ хипотеза претходно Василијевог закључка, који ни није био циљ излагања

Св. Василије Велики није хелиоцентриста нити сам тврдио да јесте.
Па онда сунце не може бити веће од земље, јер ако јесте, земља се због гравитације, врти око веће масе... Ти ни не знаш какве реперкусије доводи твоје глупе хипотезе, које још нису закључци...

Живио је у доба геоцентризма и то је сасвим у реду. Али хелиоцентризам сам по себи није противан хришћанству. Владика Николај је био хелиоцентриста. Св. Јован Кронштадски такође.
Владика Николај није ту био у праву... свети Василије јесте... а сад олади, кад ни не знаш шта више доказујеш

Помјераш стативе. Прво си ме демантовао кад сам написао да Мјесец само рефлектује Сунчеву свјетлост а да своју сопствену нема. Сад кад сам те суочио са Дамаскином одједном рефлектује.

Не рефлектује, већ поприма... По-примати, није исто што и одбијати, мешаш глаголе ко дебил... Префикс ''по'' (значи након), а примати ти ваљда не треба објашњење... Попримање, значи хијерахија, тј. позајмљивање, а не рефлексија светлости
Користи паралелу из астрономије.
Да... јеретичке хелиоцентричне астронимоје хипотезара и маштара који млате о астрономији иако нити једно нису погледали у телескоп...

Само је будала сигурна у своју ситну памет...

Паметни људи су опрезни према својим закључцима у самовредновањима
pa ti si siguran u svoju pamet non stop se hvališ, gde si to video od mene.
samo sam konstatovao ko se uzda u tuđu pamet nije siguran u sebe taj je popio plavu pilulu i njemu će sve biti lepo na kraju bajke, zli vuk će biti poražen a naročito ja ti ne branim.

pa ti si siguran u svoju pamet non stop se hvališ, gde si to video od mene.
samo sam konstatovao ko se uzda u tuđu pamet nije siguran u sebe taj je popio plavu pilulu i njemu će sve biti lepo na kraju bajke, zli vuk će biti poražen a naročito ja ti ne branim.
Не хвалим се никад, него сте навукли завист и комплекс због мањка знања и логике

Back